Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

dijota

dijota

14-04-2009 om 01:35

Hyves

Hey allen,
Zijn jullie dochters of zonen ook op hyves?
Leuk maar toch ook eng.
Ze zetten allerlei foto's op de site en gebruiken grof taal naar elkaar.
Spreken af via hyves of MSN terwijl om de hoek diegene woont> Waar gaat dit naar toe?
Tegenwoordige tijd? Of vinden wij dit toch ergelijk?
Hoelang achter de computer en moeten wij als ouders meedoen met het chikkie dit chillen dat mee doen, althans accepteren begrijpen bij 8 tot 12 jaar ?
Ik weet het niet zucht

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Lynna

Lynna

14-04-2009 om 06:28

Zelf meedoen

Dit hoort bij de tegenwoordige tijd, dus verdiep je erin. Neem zelf een account bij hyves, praat met ze over hun ze hun privacy kunnen beschermen (zeer belangrijk) en lees de berichten over dit onderwerp in de rubriek computers (kijk in archief).

Succes!

Zelf

Ik zou inderdaad ook zelf een account nemen en 'vriendjes' worden met je kinderen om het een beetje in de gaten te houden. Mijn kinderen zitten (nog) niet op hyves (ik zelf wel maar de leerkracht vertelde dat er in de klas van oudste (groep 4) al aan cyberpesten via hyves werd gedaan, dus wel een beetje in de gaten houden. Verder is het gewoon leuk.

maan.

maan.

14-04-2009 om 10:14

Zelf

Hier dus ook aan het hyven gegaan. Eerst een eigen account aangemaakt om een beetje kennis met het spul te kunnen maken. Daarna samen met dochter een hyve voor haar aangemaakt. Ze heeft het snel door moet ik zeggen.

Tipje: zet je profiel op 'alleen vrienden' en wees selectief in het bevestigen van vriendschappen. Je zult ontdekken dat veel 'vrienden' er alleen op uit zijn om zoveel mogelijk vrienden te scoren.. (zo word ik nog steeds 'lastig gevallen' door een zusje van een klasgenoot van mijn dochter; dat zusje van die klasgenoot wil vrienden met mij worden woehaa).

En zoals eerder genoemd kijk inderdaad eens bij 'computers' in dit forum daar staat ook genoeg over hyven. En als je nog meer vragen hebt kom maar op.

Natalia

Natalia

14-04-2009 om 11:08

Allemaal aan de hyve

Hier ook drie Hyvers: zoon, dochter (beiden 11+) en ikzelf. Alleen papa hebben we nog niet 'om kunnen praten'. Hyven mogen ze in principe alleen als er iemand bij is (computer/laptop staat in de huiskamer). En de Hyves worden regelmatig gecheckt en daar stel ik ze wel van op de hoogte. Ze moeten het ook komen vragen als zij iemand willen toevoegen of als ze gevraagd worden en idd, alleen iemand die ze ook 'buiten de computer' kennen. 'Onbekend' iemand is gewoon standaard nee; zo kwamen ze zelf een keer zeggen dat ene A. ze wilde toevoegen, wie was A? Nou, de verloofde van een moeder van een klasgenootje.
Ik bekijk de Hyve ook regelmatig voor het geval er nare dingen op staan, een krabbel dat je een irritant stinkjoch bent haal ik (ook) weg (en stel dan wel de kinders op de hoogte).

dijota

dijota

15-04-2009 om 22:40

Bedankt

allemaal!
Ik zit zelf ook op hyves, om idd toch in de gaten te houden wat er nu allemaal speelt.
Hoelang mogen ze bij jullie achter de comp?

Juliza weten jullie kinderen ook dat ze steekproefgewijs op MSN gesprekken worden gecontroleerd?
en krijg je niet te horen, Chickie/Hunkies is engels dat is nu in? Iedereen zegt dat.

Ik stoor me er aan dat de meiden onder elkaar vaak zitten te stoken, het gaat nergens over en binnen een dag zijn ze weer met elkaar aan het spelen. Ik kan denken laat ze het uitzoeken, maar ik vind dat ze via de hyves geen lelijke taal naar elkaar moeten uitkraaien.

Natalia

Natalia

20-04-2009 om 10:57

Eh.....

Hoewel ik Alex ergens wel 'hoor' moest ik meteen hier aan denken: mijn kinderen zijn inmiddels 11+. Ongeveer 2 jaar geleden kwam op het schoolplein in een gesprek met x aantal andere ouders "uit" dat mijn kinderen Star Wars hadden gezien (die laatste serie films, niet de "ouwe"). Een moeder vond dat zo ongepast dat ze tot het uiterste getergd uitriep dat ik die kinderen dan meteen net zo goed snoeiharde porno kon laten kijken....

Snap u em? Op straat zwerven, neem dan meteen ook maar een Hyve vind ik geloof ik toch iiiiiiiiiiets té zwart-wit.

Hier ook hyves

sinds een jaar heeft mn dochter (11) ook dr eigen hyves ,maar ze mag er niet met haar foto op,en ook niet met haar achternaam,verder controleer ik hem geregeld,zo heb ik 1x een meisje verwijderd vanwege raar taalgebruik.dit heb ik gedaan met medeweten van mn dochter.
ik blijf me soms erg verbazen wat ik voor pagina's tegenkomt..hele foto albums met kinderen.
ik zou dat dus nooit doen..het lijkt dan net alsof je de voordeur van je huis openzet..

Jade

Jade

20-04-2009 om 18:55

Nina,

mijn dochter (10) heeft ook Hyves en ze heeft er ook wat foto's op.

Maar die foto's zijn alleen voor de mensen te zien die in haar vriendenlijst staan.

Een buitenstaander ziet dan wel haar profielfoto, maar de rest niet.

Als je je gegevens e.d. niet afschermt kan de 'hele wereld' je gegevens zien. Dat vind ik niet goed.

Natalia

Natalia

27-04-2009 om 11:16

Onderstrepen? van wat?

Alex, wat probeer je nou duidelijk te maken met die gekopieerde berichten? Wie laat het opvoeden over aan internet? Waar haal je die mening vandaan, als het al een 'mening' is? Welke kinderen zitten hele avonden te internetten in hun kamer?

Als het jouw mening is dat door een Hyve pagina toe te staan de verloedering toeslaat in de ruimste zin van het woord en pyromaantjes in de dop gekweekt worden, dan heb ik 4 woorden voor: kort door de bocht. Staaf je overtuiging, mening en zienswijze eens met iets anders dan gekopieerde al dan niet "feiten" en doe ook eens aan de sunny side up, scheer niet iedereen over een kam. Kom op zeg.

Natalia

Natalia

27-04-2009 om 11:19

Aha

Ik zie het al. Je strijdt ergens tegen. Prima, succes ermee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.