Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

Silvia

Silvia

18-11-2020 om 19:13

Kind traceren met smartphone

Hebben jullie een app op je telefoon staan en op die van je kind om in de gaten te houden waar je kind is?

Laetitia

Laetitia

18-11-2020 om 20:28

Nee

Zie titel

40er

40er

18-11-2020 om 20:28

Nee

Geen van ons heeft zo'n app. Ik wil zelf niet gevolgd worden.

Pennestreek

Pennestreek

18-11-2020 om 20:58

Wij hebben alle vier al jaren de app Life360. Heel handig. De kinderen zijn 18 en 20, ze kunnen uiteraard op elk gewenst moment aangeven dat ze het een (te grote) inbreuk op hun privacy vinden en ze kunnen de app ook (tijdelijk of permanent) uitzetten, maar dat hebben ze nog nooit gedaan. We gebruiken het ook niet om ze te controleren.

Silvia

Silvia

18-11-2020 om 21:07

Gaat om dochter van 10

Op de middelbare school vind ik het een ander verhaal, maar gaat om mijn dochter van 10. Ik heb nog geen app.

@Emma

@Emma

18-11-2020 om 21:12

nee nooit

Ik keek ook al nooit in Magister. Moet er niet aan denken dat ook nog eens bij te houden.

Flavia

Flavia

18-11-2020 om 21:22

Nee

Nee, ik heb hier zelfs enorme stennis overgemaakt toen mijn ex dit op de telefoon van dochter wilde zetten.

Misdreavus

Misdreavus

19-11-2020 om 08:31

Nee, maar

Ik heb wel de inloggegevens van het google account van de kinderen, dus in noodsituaties zou ik google hun telefoon kunnen laten vinden.

Valeria

Valeria

19-11-2020 om 08:49

waarom?

Ik weet altijd waar hij is.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

19-11-2020 om 08:59

Nee

Afspraak is hier dat we van elkaar ongeveer weten waar we zijn.
Nooit de behoefte gehad om iemand te volgen. Ik vind het ook een raar iets, waarom zou je het willen?

Ik vraag me af...

Waar ligt de grens? Natuurlijk wil je weten waar je kind is en in kunnen grijpen als het mis dreigt te gaan, maar hoe zou jij het hebben gevonden als je ouders 24/7 zó intensief op je nek zaten? Toen jij tien was mocht je toch ook gewoon buiten spelen en naar vriendjes toe en zo zonder je ouders op je nek?
Of is jouw kind dusdanig ontspoord dat die 24/7 toezicht keihard nodig is? Ik ben bang dat je dan meer nodig hebt dan een app.

guera

guera

19-11-2020 om 10:28

ligt aan het doel

Onze dochter van 15 vindt het een prettig idee. Ze heeft hem op haar telefoon. Wij verder niet en oudste ook niet. We gebruiken het eigenlijk zelden. Heel soms op te kijken of ze al onderweg is na een late huiswerkklas maar meestal appt ze dan ook even.
Bij een kind van 10 sja. Waarom?
Wat doet een kind van 10, die van mij had niet eens een telefoon met 10 jaar. Dus bedenk vantevoren wat je ermee wil bereiken. Mijn dochter gebruikt eigenlijk vaker locatie delen van whatsapp als ze een end moet fietsen. Soms vraagt ze of we meekijken want dan weet ze de weg niet . Dat is in mijn ogen wel nuttig, niet omdat ik zo graag weet waar ze is. Oudst appt bv in de nacht na een avond bij een vriend dat hij vertrekt. Dan weet ik ongeveer hoe laat hij er zou moeten zijn. Locatie delen is dan ook handig, dat wil hij ook best doen zegt hij maar is wat mij betreft niet nodig. Mijn doel is zeg ik altijd tegen de kinderen dat ik weet vanaf hoe laat en waar ik ongeveer moet gaan zoeken. Dat scheelt mij en de politie veel tijd (geintje natuurlijk)

Angela67

Angela67

19-11-2020 om 10:31

welke sloot

inderdaad Guera, ik wil weten vanaf welk tijdstip ik moet gaan zoeken en ongeveer in welke sloot . Dus als er meerdere routes zijn dan wil ik ook wel weten - afhankeljik van het tijdstip en de lengte - welke route er gefietst wordt.
gr Angela

Loslaten

Er zijn meer mensen in de wereld en je hoopt dat als er een probleem is dat ze goede mensen treffen zoals meestal het geval is.

OT. Rutger Bregman won de NS Publieksprijs met 'De meeste mensen deugen'.

Je leert ze zo veilig mogelijk door de wereld te gaan en zonder risico gaat het niet. En verder vertrouw je op jezelf en denkt rustig na voor je verder gaat en vraagt zonodig hulp.

Overigens hadden mijn kinderen vanaf jonge leeftijd een mobiel zodat ze mij met elke vraag konden bereiken. En ik nam die ook altijd op, zelfs als ik in een vergadering zat.

Misschien omdat ik van de vorige eeuw ben, maar ik zie de toegevoegde waarde van een tracer niet. Doodzenuwachtig kun je er wel van worden.

Misdreavus

Misdreavus

19-11-2020 om 11:14

toepassing hier

Mijn oudste werkt tot midden in de nacht op een industrieterrein, ik vind het fijn dat ik iets met traceren zou kunnen doen als hij niet thuis is op een logische tijd.

Mijn jongste is een keer boos van huis weggelopen en toen kreeg ik een bericht of ik hem kon komen halen (ik wist niet eens dat hij weg was), maar hij kon me alleen vertellen in welke wijk hij was. Toen ik vroeg of hij zijn locatie wilde delen via whatsapp, lukte hem dat niet.
En een keer toen hij een allergische reactie had op een picknick en niet precies kon vertellen waar hij was, alleen "vlak bij dat fietspad" en dat was een heel lang fietspad.

Daarvoor hoef ik ze niet 24/7 te traceren natuurlijk en dat doe ik ook niet.

@Emma

@Emma

19-11-2020 om 11:50

1998

Ik zeg dan wel dat ik het onzin vind, maar moet je hier zien hoe veel mensen in 1998 over de mobiele telefoon dachten. Wie weet hoe we over 20 jaar denken over locatie delen.

Mijn dochter

' stalkt' mij, zoals ze het zelf noemt. Soms heb ik de jas nog aan en dan wet ze al dat ik binnen ben.
Inderdaad, de toekomst. Nu voor kinderen van 10, straks wellicht voor ronddwalende ouders.

Tsjor

neuh

Ik vind privacy een groot goed. Ook voor (mijn) kinderen. Dus hoef ik zeker niet altijd te weten (of alleen al te kunnen weten) waar ze precies rondhangen.

Maak goede afspraken met elkaar. En ja die gaan dan natuurlijk af en toe mis, dan heb je weer mooi iets om het samen over te hebben bijvoorbeeld over waarom dat dan vervelend is (en voor wie)

tsjor

Die ronddwalende oudere is dan waarschijnlijk gewoon thuis, of eh... de mobiel in ieder geval wel!

40er

40er

19-11-2020 om 20:07

Tsjor

Tegen die tijd een smartwatch die je locatie aangeeft. Werkt nu ook al prima bij dementerende ouderen.

Ik kan niet wachten

tot de kinderen bedenken dat ze me dat cadeau moeten doen. Dan weet ik echt hoe laat het is.

Tsjor

maan.

maan.

21-11-2020 om 19:32

Moeder traceren met smartphone..

Oppaskindje van dochter heeft op mobiel de mogelijkheid om moeder te traceren op smartfoon, hebben ze samen zo afgesproken ivm onregelmatige werktijden van moeder.

De optie om (via watch) dementerende ouderen te vinden lijkt me ook geen heel slecht idee.

Dita

Dita

03-01-2021 om 22:29

Belachelijk

Allereerst moet een kind zich kunnen ontwikkelen zonder steeds op deze manier in de gaten gehouden te worden. Jij had zelf, neem ik aan, vroeger ook geen gps-antenne?

Daarnaast kan je kind, wanneer die doorkrijgt dat je hem/haar in de gaten houdt, truukjes vinden om dit te omzeilen. Zoals wanneer die bij een vriendje is de telefoon aldaar laten liggen en “stiekem” ergens heen gaan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.