Alles Digitaal Alles Digitaal

Alles Digitaal

alex

alex

12-03-2009 om 12:03

Level volslagen knettergek

http://www.telegraaf.nl/buitenland/3454709/__Schutter_speelde_gewelddadige_games__.html?p=5,1

do 12 mrt 2009

Schutter speelde gewelddadige games

BERLIJN - De dader van de schietpartij in Duitsland heeft afgelopen maanden veel tijd doorgebracht met het spelen van gewelddadige games. Ook het schieten met luchtdrukwapens was een van zijn hobby's.
De politie probeert te achterhalen waarom Tim Kretschmer het bloedbad op zijn oude middelbare school pleegde. Daarom onderzoekt de politie zijn computer, aldus de zegsman. „We hebben op zijn computer onder meer het spel Counterstrike gevonden.”

De jonge dader maakte woensdag op zijn voormalige school en tijdens zijn vlucht vijftien slachtoffers. Zelf kwam de schutter tijdens een vuurgevecht met de politie om het leven. Waarschijnlijk pleegde Kretschmer zelfmoord nadat hij gewond was geraakt.

-----------------------------------------

http://www.bol.com/nl/p/games/counter-strike-source/1004004000024151/index.html;jsessionid=EE3C0C0E5644D31DAB32E00BE6AC32C9.ps1510#product_images

Counterstrike. Inderdaad een goed leermiddel als je van plan bent om in het wilde weg mensen te gaan doodschieten op een school.

Het al of niet spelen van dit soort gewelddadige soort games kan bij ca. 10% van de jongeren het verschil uitmaken tot zich nog net wel normaal gedragen en de grens overgaan en zich schuldig gaan maken aan agressief gedrag.

Hoeveel jongeren moeten nog met het spelen van gewelddadige games het level volslagen knettergek bereiken en in het wilde weg mensen gaan doodschieten, voordat al deze gewelddadige games wettelijk verboden gaan worden? Voorkomen is altijd beter dan genezen. Dat laatste gaat overigens niet meer lukken bij die 16 dodelijke slachtoffers.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Van mij

mogen ze morgen verboden worden.
groeten albana

mirreke

mirreke

13-03-2009 om 16:46

Eens alex!

Van mij mogen ze ook verboden worden en wel nu meteen. Ik zag laatst een soort wervend item op Pauw en Witteman voor een Nederlands gamemaker-bureau, was dat voor Counterstrike? Belachelijk, een dom bloederig schietprogramma. Ik snap er niets van.

Justine Pardoen (Ouders Online)

Justine Pardoen (Ouders Online)

18-03-2009 om 19:22

Wetenschap geeft alex ongelijk

Zie http://www.jpeds.com/article/S0022-3476(08)01037-8/abstract

Het kan niet worden aangetoond dat er een relatie is tussen geweld in games en gewelddadig gedrag.

Wel aangetoond is: depressie en (zelf)destructief gedrag. Terecht wordt de vader van de dader aangeklaagd voor het niet volgens voorschriften opbergen van een vuurwapen. Nog afgezien van het feit dat de ouders moeten leven met het feit dat ze niet gezien hebben dat hun zoon toch écht een probleem had. En dat kwam niet door het gamen.

Destructief gedrag.

Betekent toch "beschadigend gedrag"? Zelf destructief gedrag is dus jezelf beschadigen. ( In jezelf snijden, niet meer eten, jezelf pijn doen enz.)
Dus geweld valt toch onder destructief gedrag? Destructief gedrag bij een ander?

rosa

rosa

19-03-2009 om 08:15

Wetenschap

Wetenschap werkt met grote getallen en blijkbaar gedraagt de gemiddelde mens zich niet op deze manier na het spelen van Counterstrike oid. Maar ik denk wel dat diegenen die daar gevoelig voor zijn ideeën opdoen en dat het voor hen mogelijk drempelverlagend is en dat gamen in dit geval mogelijk wel een rol heeft gespeeld. Zo heb je ook het copycat effect: soms worden dit soort acties nagedaan op andere scholen.
Waarmee ik alleen maar wil zeggen dat voor deze persoon er wel een relatie kan bestaan - niet dat al dit soort games dus maar afgeschaft moeten worden.

rosa

mirreke

mirreke

20-03-2009 om 02:27

Deze wetenschap geeft alex wel gelijk:

http://www.jpeds.com/article/S0022-3476(08)01037-8/abstract
en deze
http://www.sciencedaily.com/releases/2007/11/071113160359.htm
Waarmee ik maar wil zeggen dat de meningen verdeeld zijn. Ten eerste denk ik zelf dat er meer nodig is dan alleen het spelen van agressieve games. Maar mijn instinct, wat volgens mij elke ouder gebruikt bij het opvoeden zegt mij toch dat zulke agressieve games die echt alleen gericht zijn op geweld en schieten niet goed zijn. Maar je helemaal onderdompelen in het internet is volgens mij ook niet goed...

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.