Home » Forum » Beschuldigingen uit wraak

Beschuldigingen uit wraak

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
E
Beschuldigingen uit wraak

Hallo,

Misschien zijn mijn Nederlands niet zo goed maar ik probeer het niet in het engels te schrijven.  Ik ben Grieks en had 1 jaar geleden een scheiding met een Nederlandse/russische vrouw met wie ik een angel dochter heb van 4 nu. Mijn ex (nooit getrouwd geweest) was woedend maar uiteindelijk begreep ze dat we ongelukkig waren. Ik wil niet meer zeggen uit respect van mijn ex relatie.

In het begin had ik heel vaak mijn dochter bij me in Amsterdam. Maar sinds ze op school is en blijkt met moeder beter te gaan, ik zie haar alleen maar elke 2de weekend. Ik dacht dat alles goed ging en paar maanden geleden mijn ex was meer "toegankelijk"- ze verscheen wel op de deur en niet maar aalen achter de deur blijven toen ik mijn dochter terug bracht. We hadden zelfs gesprekken gevoerd voor de ogen van ons dochter die heel vaak zei tegen papa als ze niet naar haar zin kreeg:  "ik ga mama vertellen en gaat jou boos kijken" of "je bent slechte papa, je gaat naar gevangenis".  Waar kom ze aan toe met deze uitspraken??

En nu kwam op deze! Mijn ex beschuldigt me van aanranding. Ik was laatste weekend door de politie gebelt en zeiden ze dat er investigatie kom. Ik ben "speechless". Ik ben er gek op mijn dochter en ze is ook op papa. Ooit zei zelfs moeder: "your daughter is crazy about you and even if I wanted I could not keep her away....you bastard". Het lijkt wel dat ze dat nu probeert.

Heeft iemand raad of iets gelijkwaardig mee gemaakt?  Het is zeker geen bewijs en ik weet 110% dat geen enkele onderzoek iets gaat bewijzen dat zo iets vreselijk is gebeurt. Ik weet zelfs niet wat ik van precies beschuldigd word, allen dat ik de genitelia van mijn dochter aanraakte. Maar dat is duidelijk dat ik het doe, ik ben de papa en moet ik in mijn zorg haar wassen/schoonmaken. Ik ben gek op mijn dochter maar ik zou nooit kunnen haar als ....vrouw  kunnen zien. Ze is mijn prinsesje. 

Bedankt. 

AnneJ
Wraak

https://www.stichtingkog.info/
Dit is een hele nare situatie. Jij bent er van overtuigd dat je niets fout hebt gedaan.
Het is nu afwachten wat er gebeurt. Pakt de politie de zaak op of gaat het naar de jeugdbescherming?
De politie houdt zich bezig met bewijs. De jeugdbescherming gaat zich bezighouden met roddelverhalen van andere mensen, school en huisarts, over jou en je relatie met je kind.

Je kunt alvast advies en hulp vragen bij de stichting KOG. Een lidmaatschap kost 20,- euro per jaar.
En voor een advocaat zou ik me per direct melden bij het kantoor van Richard Korver. Hij kan je helpen alvast een dossier op te bouwen.

En verder zou ik zelf zo goed mogelijk proberen het gesprek aan te gaan met je exvrouw en hopelijk haar ervan overtuigen dat het belangrijk is voor je dochter om haar vader te kennen en met jou om te kunnen gaan.

Dit komt veel te vaak voor en is een reden waarom kinderen het contact met hun ouder verliezen.

Een hele moeilijke zaak.

Temet
E

Je bent niet getrouwd geweest, zeg je (als ik het goed begrijp). Heb je je dochter wel erkend? En weet je of je ook gezamenlijk gezag hebt samen met de moeder? Dat maakt voor je juridische positie namelijk nogal uit.

Dat politie-onderzoek zal uiteindelijk wel goed aflopen, maar heel vervelend is dit toch. En het risico op inmenging van de jeugdbescherming is er inderdaad zeker, al is het de vraag wie daar het meeste last van gaat krijgen, jij of je ex. Maar daar heb je weinig aan, helaas.

Groeten,

Temet

E
Bedank ban jullie reacties

@Temet,

Ik ben biologische vader maar ook heb ik mijn dochter erkent en heb ik gezamenlijk gezag over ons dichter met mijn ex. We woonde namelijk samen tot ons dochter 3 werd, zonder getrouwd te zijn of zelfs een samenleving contract te hebben.

Papa van 3
E

Als er aangifte is gedaan tegen de man dan wordt door de politie automatisch een melding gemaakt bij jeugdzorg.
Wees rustig in de communicatie met politie jeugdzorg en ex.
Werk overal vrijwillig aan mee dan kunnen ze nooit zeggen dat jij hebt tegen gewerkt.
Doe veel over de mail zodat er veel op papier staat. Neem alle gesprekken op met jeugdzorg.
Maak verslagen van die gesprekken.

Temet
E

Gezamenlijk gezag ontstaat niet door erkenning en niet door samenwoning. Er moet speciaal iets voor worden geregeld, dat kost niet bijzonder veel moeite, maar het moet wel gebeuren en veel mensen doen dat niet.
Als je niet heel zeker weet dat er iets geregeld is voor het gezamenlijk gezag, heb je het waarschijnlijk niet.
Maar veel belangrijker is de vraag of je je dochter hebt erkend, en dat is dus het geval. Dat betekent dat je ook juridisch de vader van je dochter bent, en dat je in principe recht hebt op een fatsoenlijke omgangsregeling.
Wacht heel even af of de storm gaat liggen en het contact alsnog weer tot stand komt. Gebeurt dat niet binnen een redelijke termijn - ik zou denken een maand of 2,3 - zoek dan hulp. Als je het idee hebt dat de jeugdbescherming, die zich er waarschijnlijk toch al mee gaat bemoeien, iets voor je gaat doen dan kan je dat even afwachten. Als dat niet opschiet, dan zou ik een advocaat in de arm nemen. Die kan namelijk een procedure starten om een omgangsregeling te laten vastleggen. Als moeder niet vrijwillig het contact wil herstellen, is dat eigenlijk de enige manier om voldoende druk uit te oefenen om haar toch zover te krijgen.

Sterkte ermee

Temet

Maro
Temet

"Gezamenlijk gezag ontstaat niet door erkenning en niet door samenwoning."

Mijn ex had ons kind wel erkend maar geen gezag. We waren niet getrouwd overigens. Hoe kan dat dan?

Syboor
Supervisie

Politie en jeugdzorg zijn gescheiden processen.

Politie doet aan waarheidsvinding, maar dat lukt ze het beste als verdachten zich laten bijstaan door een advocaat. Verdachten die zich niet goed verdedigen (en iedere vorm van doe-het-zelf is niet goed) vergroten de kans op justitiele missers. Als je wordt opgeroepen voor verhoor (dwz opgeroepen om naar het politiebureau te komen), regel dan een advocaat, ook al kost het wat.
https://www.juridischloket.nl/politie-en-justitie/justitie/uitnodiging-v...

Als je wordt aangehouden, dan heb je recht op een piketadvocaat. Verdiep je nu alvast in je rechten als je ooit wordt aangehouden. Het is onwaarschijnlijk dat ze je eerst opbellen en daarna nog gaan aanhouden.

Het kan ook zijn dat het hele politietelefoontje nep is. Heb je de naam van de rechercheur en van het politiebureau genoteerd? Ik zou even op internet bellen naar het algemene nummer van het politiebureau, en dan vragen naar de naam van de rechercheur. Gewoon om te vragen of het klopt dat deze persoon jou gebeld heeft.

---

Dan je ex

Stop alle mondelinge communicatie met je ex. Neem de telefoon niet meer op maar laat alles naar voicemail gaan, en reageer per email. Maak een backup van alle sms'jes en app'jes en andere electronische communicatie die je op dit moment hebt.

Je mag gesprekken waar je zelf bij bent opnemen zonder het te melden, maar beter is het om zulke gesprekken gewoon volledig te vermijden.

---

Dan de omgang

Regel per direct in je netwerk/familie iemand die een oogje in het zeil kan houden tijdens jouw bezoek. Mail dat je graag wilt dat de omgang door gaat en dat je XXX hebt geregeld voor supervisie. Neem die persoon ook mee als je op de afgesproken tijd je kind gaat ophalen. Of je ex die supervisie nu wel of niet wil, zorg voor nu even dat er altijd iemand bij is als jij je ex en/of je kind ontmoet.

Hang geen camera's op in je huis om jouw omgang met je kind op te nemen behalve op advies van een advocaat.

---

Dan jeugdzorg.

Jeugdzorg is geen strafrecht, en als je je op zwijgrecht of andere principes uit het strafrecht beroept, wordt dat tegen je gebruikt. Jeugdzorg heeft wel eigen procedures die ze moeten volgen. Verdiep je daarin (via stichting KOG).

Als het goed is, zal de politie eerst hun onderzoek afronden (met eventueel een verhoor van jouw dochter) voordat jeugdzorghulpverleners met hun diverse -peuten en -logen er op los gelaten worden. Dring daar ook op aan. Als jeugdzorg contact wil met je dochter of jullie samen wil observeren, dring erop aan dat eerst het politieonderzoek afgerond wordt zodat je dochter niet beinvloed wordt.

Werk mee aan omgang onder supervisie, dat is beter dan omgang zonder supervisie.

Jeugdzorg kijkt veel breden dan naar de concrete beschuldiging, dus zorg dat je huis schoon, veilig, en voorzien van voedsel is.

Er is een redelijke kans dat een valse beschulding 'backfired' op de beschuldigende ouder. Als Jeugdzorg eenmaal betrokken is, kunnen ze mogelijk ook helpen om de omgang die door moeder geblokkeerd wordt, weer te herstellen. Als Jeugdzorg niet betrokken is, ga ze dan ook niet betrekken, maar gebruik een eigen advocaat.

Temet
Maro

Een kind dat wordt geboren als de moeder is getrouwd, heeft de echtgenoot van de moeder tot vader, en de beide ouders hebben automatisch gezamenlijk het gezag.

Wordt een kind geboren en de moeder is niet getrouwd, dan heeft dat kind juridisch gezien in eerste instantie alleen een moeder. Als een man het kind erkent - met toestemming van de moeder - dan heeft het kind ook een vader, en daarmee dus twee ouders (daarbij kan het kind de achternaam van de vader krijgen, maar dat hoeft niet, die keuze maak je bij de erkenning). Erkenning kan na de geboorte, maar ook al tijdens de zwangerschap.

Het gezamenlijk gezag van buiten huwelijk geboren kinderen moet apart worden aangevraagd. Dat kan pas als het kind geboren is. Dit kan met een eenvoudig formulier. Regel je dat niet, dan heeft en houdt moeder alleen het gezag. Ook al heb je erkend, dat gezag moet apart geregeld worden.

Toen mijn partner mijn kind al voor de geboorte erkende, troffen wij een alerte ambtenaar die ons erop wees dat hiermee nog niet het gezamenlijk gezag geregeld was (kind was er ook nog niet, dus dat kon nog niet) en dat wij dat na de geboorte alsnog moesten regelen als we dat wilden. Dat wist ik trouwens toevallig allemaal al, maar veel mensen weten dat niet en niet overal is de voorlichting op orde, heb ik het idee.

Is er wel erkend, maar is er niets apart over het gezag geregeld, dan heeft het kind dus wel twee juridische ouders, maar heeft alleen de moeder het gezag. E lijkt te denken dat er gezamenlijk gezag is omdat hij zijn dochter heeft erkend en met zijn ex heeft samengewoond, maar noch die erkenning noch die samenwoning maken dat dat gezamenlijk gezag er komt. Mijn gok is dus dat hij geen gezamenlijk gezag heeft, want de praktijk leert dat die situatie - wel erkend, geen gezag - bijzonder vaak voorkomt. Zo ook bij jou.

Jij zegt "we waren niet getrouwd overigens". Precies. Waren jullie wel getrouwd geweest, dan had je ex niet hoeven (of kunnen)erkennen, maar was hij automatisch vader geweest, en had hij ook automatisch ouderlijk gezag gehad samen met jou.

Groeten,

Temet

Maro
Temet

Dank voor je lange antwoord. Het geeft veel duidelijkheid

E
Verdere Ontwikkelingen

Bedankt allemaal voor jullie reacties. Even voor de duidelijkheid: Ik heb gezamenlijk gezag van mijn dochter. We hadden dat inderdaad na de geboorte geregeld (en vreemd genoeg, was ze niet cooperative toen in het sense: "ze is toch jouw kind en heeft je achternaam...". Tijdens zwangerschap had ik haar al erkend). 
Nu terug aan het zure nachtmerrie die ze laat me en ons dochter "gegeven", want nu niet alleen maar mist ze haar papa maar wordt ze ook door de een verhoor en alle ellende van een onderzoek door politie en jeugdzorg. 

Tot nu toe, terwijl ik meerdere keer gebelt heb naar Politie Den Haag en sinds gisterochtend een melding staat (zei de telefoniste) dat ze me terug gaan bellen, heb ik niets gehoord. Inmiddels, mijn ex neemt de telefoon niet op en weet ik niet hoe met mijn dochter gaat. Ik ben gisteren op haar school en hoorde ik dat het goed gaat. Er was een informatie avond. Maar ik mis haar, mijn dochter. 

Ik ben bij een advocaat geweest voor een oriëntatiegesprek en hij zei dat er nu een melding is gedaan en meest waarschijnlijk gaan ze mijn ex vragen on een aangifte te doen. Maar toch aangifte of niet de beslissing om navolgen is nij Justitie. Ik weet dat alle onderzoek gaat niets tegen me leveren want simpelweg er is niet waar behalve in de hoofd van mijn zieke ex. 

En trouwens, tijdens zomervakantie ik en vooral mijn die mensen dat met ons op vakantie waren, waren ze verbaast dat als mijn dochtertje van 4 een tantrum kreeg.... ze zei "je bent schlecht papa, je gaat naar gevangenis" en "mama gaat je boos kijken" en "je mag niet naar mijn feestje komen". En na een uur was ze weer mijn lieve meisje, diegene die "gek op papa is". 

Mijn ex schreef maanden geleden in een whatsapp (dat was de enige communicatie mode want ze verscheen zelfs niet aan de deur toen ik ons dochter ging halen of terugbrengen), "Your daughter is crazy about you and even if I want to I cannot stop her". (Mijn Tschechen ex spreekt nauwelijks Nederlands). Maar nu probeert ze toch ons dochter weg van papa te nemen. En inmiddels heeft ze aan haar dochter geleerd dat "papa is slecht en gaat naar gevangenis". 
Wat een nachtmerrie !!!! 

Wanneer alles achter de rug is, want er is niets waar van haar "melding" aan de politie....ik ga deze valse melding/aangifte gebruiken om haar gezag te onttrekken als het kan. En omdat een kind niet zonder moeder moet groeien ik ga eisen dat ze ons dochter kan nemen alleen maar als je naar een psycholoog (ja; ik ben niet voor niets uit deze relatie gestapt en had ik haar voor de zoveelste keer gevraagd om naar therapie te gaan voor ik weg ging) . 

Nogmaals Bedankt voor jullie advies en bijstand. Na jullie advies, ik belde niet meer Veilig Thuis, want ik begreep dat beter is om de politie haar professionele werk te laten doen (dank Syboor). Trouwens, tot Donderdag er was geen melding gedaan van de politie naar instanties als Veilig Verder Team van de gemeente Den Haag. 

Groeten,

E.

Temet
Gedraag je zo kalm mogelijk

"Wanneer alles achter de rug is, want er is niets waar van haar "melding" aan de politie....ik ga deze valse melding/aangifte gebruiken om haar gezag te onttrekken als het kan. En omdat een kind niet zonder moeder moet groeien ik ga eisen dat ze ons dochter kan nemen alleen maar als je naar een psycholoog (ja; ik ben niet voor niets uit deze relatie gestapt en had ik haar voor de zoveelste keer gevraagd om naar therapie te gaan voor ik weg ging)"

Je woede en frustratie blijkt overduidelijk uit je posting. En dat is begrijpelijk. Maar doe vooral zo kalm mogelijk. Van binnen mag je kwaad zijn en je ex naar de hel wensen, maar doe vooral zoveel mogelijk rustig en rationeel. Ga geen idiote acties van haar meteen beantwoorden met tegenacties als het eisen van eenhoofdig gezag. Ga vooral niet roepen dat ze gek is en moet worden nagekeken door een psychiater ofzo. Ik heb in de rechtshulp gewerkt, ook in het familierecht, en wij riepen wel eens sarcastisch "zij zegt dat hìj met zijn vingers aan het kind gezeten heeft en hij zegt dat zìj gek is". En dat is dus omdat we dat iets te vaak zagen. En als rechtshulpverleners dat vaak zien, dan rechters ook. Geloof me, het levert je geen punten op in de rechtszaal.

Natuurlijk moet je ook niet emotieloos doen. Je kan best zeggen dat je je dochter erg mist - het zou gek zijn als het niet zo was - maar ga niet om je heen slaan. Wees zo kalm, bedachtzaam en rustig mogelijk en wacht af of zij met rare verhalen en gedrag bij Jeugdzorg en de rechter haar eigen graf graaft.

En blaas af en toe flink stoom af tegenover vrienden ofzo, want een mens moet af en toe ook even gewoon kwaad kunnen zijn. Als je dat in het contact met je ex en in de rechtszaak maar niet doet.

Sterkte ermee

Temet

tsjor
Heel erg eens met Temet

'Wees zo kalm, bedachtzaam en rustig mogelijk en wacht af of zij met rare verhalen en gedrag bij Jeugdzorg en de rechter haar eigen graf graaft.'
Mijn ervaring is dat politie volgens een goed ontwikkeld protocol te werk gaat en mocht je opgeroepen worden, dat ze dan ook heel feitelijke vragen stellen waar je duidelijke antwoorden op kunt geven. Ik hoop dat dat overal zo is.
Jeugdzorg is echt een heel ander verhaal, maar je kunt volhouden dat waarheidsvinding niet alleen in jouw belang is, maar ook in hun belang (mochten ze zich ermee willen bemoeien).
En je ex is jouw zorg niet meer. Ja, ze is de moeder van je dochter en ze kan daardoor ook een nare invloed hebben, maar dat ligt helaas |(of gelukkig) niet meer binnen de cirkel waarop je invloed kunt uitoefenen.
Het is een nachtmerrie, maar die kom je het beste door als je zelf rustig, sterk en vol vertrouwen blijft. Als je je laat leiden door woede kan het zijn dat je veel kapot maakt.

Tsjor