Meld je hier aan voor de gratis webinars tijdens De Week van de Opvoeding
Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Inschrijven gemeente

hallo, 

Ik schrijf dit omdat ik in paniek ben. 
Mijn scheiding is bijna rond en mijn ex man blijft in het huis. Ik heb een woning kunnen vinden en krijg volgende week de sleutel. Ik huur dit met een goede vriend. Hij weet dat niet.... uit angst dat hij dan denkt dat ik een ander heb. Ik huur het zgn met mijn vader. 

Nu moet ik mij daar strax in gaan schrijven met de Kids. Dat staat ook zo in het ouderschapsplan. Dit omdat ik dan de subsidie krijg voor de Kids die we dan delen. We doen co ouderschap. Nu vraagt de gemeente ook het huurcontract. Daar staat de naam van deze vriend ook op... ik ben nu zo vreselijk bang dat hij erachter komt. Of dat er een brief hier thuis komt waar dat in staat. 

Ik weet me geen raad meer... weet iemand hier hoe dat verloopt?

Wie kan mij hiermee helpen aub


Thomass schreef op 06-03-2022 om 00:35:

Dus die vriend pleegt fraude. Moet hij niet ook op papier verhuizen naar jouw huis? Zijn jullie dan geen belastingpartners?

Nee hoor, het is niet illegaal om twee woningen te bezitten of te huren. Veel politici hebben naast hun huis ergens in het land ook nog een klein appartementje in Den Haag. Daar staan ze ook niet ingeschreven. Je mag ook een huis voor een ander huren of garant staan daarvoor. 

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.