Home » Forum » Echtscheiding en erna » Nieuwe partner vinden

Nieuwe partner vinden

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
jip
Nieuwe partner vinden

Gewoon uit nieuwsgierigheid en ook gedacht vanuit mijn eigen situatie het volgende.

Ik ben al een aantal jaar alleenstaande moeder met 2 kinderen.
De zorg ligt voor 90% bij mij, ik heb 1 zondag in de 2 weken dat ik geheel kinderloos ben.
Vader woont 50 km van de kinderen vandaan, en daardoor zijn alle consequenties die daardoor onstaan voor mij. Zoals bijv dat de kinderen nooit tussendoor naar hun vader kunnen, zoon vanuit zijn vaders huis niet naar zijn baantje en stage kan enz.. Dat vang ik allemaal op. Nu sta ik op zich best wel weer open voor een nieuwe relatie maar hoe dan? Ik ben bijna nooit alleen, moet altijd rekening joint de kinderen dus ik zie amper mogelijkheden om voor mezelf ook weer iets op te bouwen. Hoe doen of hebben jullie dat gedaan?
Hoe ontmoet je iemand (wil liever niet op een site) maar ja ze bellen ook niet aan ;), en ik wil mijn kinderen ook niet meteen confronteren met een nieuwe partner..

Groetjes,
Jip

Angela67
stage enzo

als ik dat lees neem ik aan dat de kinderen pubers zijn. dat betekent dat ze in staat zijn om zelf een ingevroren pastamaaltijd te ontdooien op een vrijdagavond. Vraag is ook hoeveel vrije tijd heb je naast je werk, hoeveel geld heb je om zaken uit te besteden?
dus ja, het is een kwestie van tijd vrijmaken.
overigens heb ik geen tips voor 'hoe aan een date te komen' maar je vroeg meer naar logistieke tips :-).
gr Angela

juf Ank
als

je financiele situatie het toelaat of je iemand in je kring hebt die kan oppassen, dan kun je dates plannen.
Misschien kun je een deal sluiten met iemand dat je een uitwisseling hebt. Dat de kinderen bij elkaar kunnen spelen en misschien blijven slapen en ook een keer bij jullie dan?

jip
Niet twee pubers

De jongste is elf,oudste idd puber.

Ik ga echt weleens weg, dan heb ik oppas of in weekend dat jongste bij vader is (oudste gaat van zaterdagavond tot zondagavond ivm baantje op zaterdag)
Naar dat is vrijblijvend.. Als je iets op wil bouwen met iemand wil je daar toch meer tijd in steken en niet om de week op zondag alleen.

En ja ook tips om iemand te ontmoeten zijn welkom :), een relatie site zie ik niet zo zitten maar zo langzamerhand denk ik dat dat toch de enige mogelijkheid is als je op een bepaalde leeftijd bent. Hoe zijn jullie ervaringen daarmee?

Jip

@Emma
oppas

Oppas regelen als de kinderen klein zijn. Ik heb het altijd 100% alleen gedaan, dus er ging veel geld naar oppas. Ik zat op datingsites en plande afspraakjes. Vaak wel leuke avonden gehad, maar het heeft toch tot mijn dochter 16 was geduurd tot ik die speld in de hooiberg vond.
Het is nou eenmaal meer gedoe als je 24/7 een kind hebt.
Het heeft mij er overigens nooit van weerhouden en ik heb ook nooit de indruk gehad dat mannen daarop afknappen.
Ik heb ook wel eens iemand opgeduikeld op een éénoudervakantie. Maar ja, daar vissen er meer in de vijver ;-)
Wat minder ongedwongen vond ik uitjes met "nieuwe mensen leren kennen" google maar.
Toen ik die speld eenmaal gevonden had hebben we 6 weken gewacht met het aan de dochters vertellen. Wat mij betreft was dat lang genoeg. Ik wilde geen dubbelleven. Kinderen van alleenstaande ouders krijgen meer mee van het liefdesleven van die ene ouder dan kinderen van co-ouders die de helft van de tijd voor zichzelf hebben.

moederziel
Schroom opzij

Daten anno 2019 is anders, maar daar wen je snel genoeg aan ;-) ik heb een handvol kinderen en die weten dat ik zo nu en dan een avond de hort op ben. Ze redden zich prima (heerlijk, moederziel even van hun nek af ;-)) of we regelen wat (jongste).
Daten kan online, met een leuke buurman, vage kennis of oude schoolvriend. Allemaal leuk en gewoon dóen.

Ik denk wel dat je moet oppassen dat je niet te hoge verwachtingen hebt. Je noemt dit topic Nieuwe partner vinden. Ik zou zeggen: ga daten en genieten van het single leven. Als achteraf blijkt dat je je nieuwe partner zo vond, mooi. Maar gericht zoeken naar meteen een nieuwe partner zou ik niet snel doen. Eerder stapje voor stapje, dat voorkomt teleurstelling als iemand niet de gedroomde partner blijkt te zijn.

jip
Moederziel

Ik ben al vier en een half jaar alleen, dus dat is al best wel lang. En het single leven is op zich prima maar niet voor altijd ;)

Jip

moederziel
Jip

Ja, dat begrijp ik, natuurlijk ;-)
Het is meer dat ik om me heen zie hoe mensen gaan daten om een nieuwe vaste partner te vinden. En dat de eisen/verwachtingen dan meteen zo hoog zijn bij die afspraakjes, dat het geen spontaan groeiproces meer kan zijn. Dat is zo zonde.

Merel
Na 1 jaar

Ik was 1 jaar alleen en 'ineens' klaar met het alleen zijn. Via een vriendin gevraagd hoe tinder dan werkte en hup aan het tinderen. Als je eenmaal weet hoe het werkt is het best grappig en (als je het goed aanpakt) kan je jezelf goed anoniem houden.
Na 1 maand had ik al m'n huidige partner te pakken. Na twee mislukte dates daarvoor (ook in die maand) dat waren trouwens hele vriendelijke mannen, maar gewoon niet mijn types, dus geen nare ervaringen. Tijdens het swipen kwam ik inderdaad ook wel eens rare vogels tegen hoor, maar die swipe je gewoon gauw weer weg :-)
Mijn kinderen waren wel iets ouder 16 en 17, dus ik hoefde geen oppas meer te regelen, ik zei meestal dat ik naar een vriendin ging. Na ongeveer twee maanden, heb ik ze gezegd dat ik een leuke man had leren kennen.

@Emma
moederziel

"Ik denk wel dat je moet oppassen dat je niet te hoge verwachtingen hebt. "

Dat is zeker zo. Maar het blijft een geforceerd gedoe. De Happy Single uithangen terwijl je op een dating-app staat, daar klopt voor mijn gevoel helemaal niks van. En ik was natuurlijk op zoek naar een vaste relatie, niet naar een losse flodder.
Trouwens: vóór het Tindertijdperk vond ik het Happy Single zijn en ondertussen toch op zoek naar een vaste partner altijd al bijzonder ingewikkeld. Wat dat betreft is er niet zoveel veranderd.
Rustig de tijd nemen om iemand te leren kennen is een goede tip. Tegenstrijdig met de snelheid van zo'n app, dat dan weer wel.

moederziel
Hoeft niet via app

Als je ongemakkelijk bent met een app of website, kun je ook andere dingen overwegen. Een vriendin van mij heeft gewoon in haar meest uitgebreide vriendenkring gedropt dat ze wel weer toe was aan een leuke single (!) man. En of iemand nog gegadigden wist?
Dat werkte. Leverde in elk geval voor haar een aantal hele leuke en verrassende ontmoetingen op. En je hoeft dan toch minder weirdo's te swipen ;-)
Oude klasgenoten via FB of LinkedIn schijn ook te werken.

Leanne
Via internet

Ok, het is niet de meest romantische manier, maar wel heel praktisch. Ik heb een paar maanden met mannen gechat (via Paiq), terwijl mijn kinderen (toen 9 en 12) boven lagen te slapen. Een koffiedate kon wel eens tussendoor. Eigenlijk heb ik wel vrij snel nadat het serieus was, de kinderen erbij betrokken. Dat is ook omdat ik er wel over praatte en ze benieuwd waren. Gelukkig was het een goeie match, maar je loopt daarmee een zeker risico dat je je kinderen betrekt in iets wat het bij nader inzien toch niet is. Toch denk ik dat je dat vrij snel kunt inschatten.

Maar goed, je zegt 'liever geen internet', maar wat wil je dan? Een beetje rondhangen in kroegen leek mij nou juist heel onaantrekkelijk. Wat hier gezegd wordt, via-via zou leuk zijn, maar het toeval een beetje helpen is ook niets mis mee, toch?

Miekemieke
langs deze onsympathieke weg

Soms zie je nog wel eens zo'n krantenadvertentie maar daar zit dan vaak een stokoude persoon achter.

Als je niet via internet wil dan zorg je dat je daar bent daar waar de mannen zijn. Je kunt je kinderen zelfs meenemen; de vogelvereniging, de modelbootbouwclub, de opel kaderclub, de visclub etc. etc.

Paasei
Tja..

Als jong meisje ga je uit, heb je genoeg contact met andere (mannelijke) jeugd.. 'Vroegah' was het heel normaal om de levenspartner tijdens dansles of -avond te treffen! Als je eenmaal gesetttled bent en kinderen hebt wordt het toch anders. Waar tref je elkaar dan? Misschien heb je de mazzel met werk of een club/vereniging waar relatiemateriaal rond loopt. Maar het is echt niet voor niks dat internet-daten zo populair is!

Ik zat in dezelfde situatie als jij en ben uiteindelijk, overgehaald door anderen, ook op zo'n site gegaan. Heb enorme schik gehad, savonds op de bank met mijn laptop terwijl mijn kinderen boven waren. Vooral in de chatbox die sommige sites aanbieden. Tis net een virtuele kroeg.. Uiteindelijk ben ik daar ook mijn huidige partner tegen gekomen, waar ik nu al jaren mee samen ben.

Kortom, schrijf het internet niet helemaal af. Het kan best een goede/leuke ervaring zijn! Al is het alleen maar een boost voor je zelfvertrouwen (want dat is het zeker..;-))