Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

marloesm

marloesm

27-08-2019 om 23:17

Omkopen kids

Ik ben bijna 10 jaar geleden gescheiden 2 kinderen uiteerste huwelijk en inmiddels hertrouwd
Het contact met ex is redelijk ik breng de kids er heen zoals afgesproken en wanneer er echte bijzonderheden zijn bel ik hem op en kunnen we hier normaal over communiceren
maar ik ben geen moeder die voor ieder wissewasje haar ex opbelt .
De kinderen zijn om het weekend en elke donderdag middag en avond bij hun vader verder bij mij.
Ik kan dit zo regelen met mijn werk in t ziekenhuis dat de kinderen niet vaak alleen thuis zijn (zijn 13 en 15) en vanaf waar ik woon kunnen ze gemakkelijk van en naar school reizen en hebben hier ook hun sociale leventje

Nu is het zo dat sinds mei de relatie van mijn ex en zijn vriendin is over gegaan en nu is hij dus weer single,
Sindsdien problemen:telkens in mijn weekend probeert hij de kinderen te lokken met dure uitjes zoals pretpark en voetbalwedstrijden van 200 euro per kaartje
Ik heb hem op den duur te kennen gegeven dit niet prettig te vinden en toen ging het een paar weken beter,
Echter hoor ik vanavond van de kids dat hij weer 2 uitjes heeft gepland in mijn weekenden de komende weken(de kids moesten dit doorgeven)
En als ik dat ga verbieden ben ik de boosdoener natuurlijk ,ook zullen mijn kinderen het jammer vinden want zijn hele toffe dure uitjes.

Weet niet meer hoe ik dit moet aanpakken.
Ex heeft bakken met zwart geld waar hij dit allemaal van betaald .
Ik krijg wel alimentatie maar het geen wat ik krijg aan alimentatie maakt hij dubbel en dwars op aan al die uitjes.
En ik werk me krom om de studie van de kinderen straks te betalen
Ik kan de alimentatie en de omgangsregeling niet aanvechten dit gaat mij veel geld kosten
en hij is zo n figuur die op papier zogenaamd niets verdiend.

Ik heb het gevoel dat mijn kinderen langzaam aan steeds meer van mij verwijderd worden en dat voelt verschrikkelijk verdrietig.


Phryne Fisher

Phryne Fisher

28-08-2019 om 00:35

Och

Uiteindelijk kunnen kinderen heel goed zelf concluderen wat ze aan hun ouders hebben. Bij wie ze terecht kunnen met problemen, wie de medische bezoekjes en school doet, en wie de grootste cadeaus geeft. Als ze geluk hebben zonder waarde-oordeel of teleurstellingen op andere vlakken.
Ik zou ze dus die uitjes gewoon gunnen. Ze gaan echt niet meer van hun vader houden daardoor.

Ruilen

'Echter hoor ik vanavond van de kids dat hij weer 2 uitjes heeft gepland in mijn weekenden de komende weken(de kids moesten dit doorgeven)'

Je kunt je ex uitleggen dat de kinderen mogen gaan, maar dat je dan de weekenden ruilt. Dus dan zijn ze het volgende weekend bij jou.

'En ik werk me krom om de studie van de kinderen straks te betalen'

Gelukkig maar dan, dat je niet ook nog voor allerlei dure uitjes hoeft te betalen 😉.

Maarre, waar is je huidige man in dit hele verhaal?

Triva

Triva

28-08-2019 om 07:33

knurf

Ik vermoed dat ruilen problemen geeft met haar werk in het ziekenhuis....

Triva

Maar ze is hertrouwd, dus kan haar man toch bijspringen? Ze werkt vast geen 48-uursdiensten.

Volwassen gedeeld ouderschap

IK kan me best voorstellen dat afspraken over tijd mbt het verblijf van de kinderen tussen ouders die gaan scheiden, belangrijk zijn. Maar als je potdomme na 10 jaar nog moet mekkeren of jouw of zijn dagen dan heb je volgens mij een ontwikkeling gemist.

Waarom doet vader wat hij doet? Omdat ie eenzaam is.
Het is uit met zijn vriendin en dat is nooit leuk.

Nou hop, vooruit pap. Dat snappen we best en natuurlijk vinden de kinderen het leuk om met pap leuke dingen te doen. Zijn er praktische belemmeringen? Overleg die dan. Is moeder een beetje jaloers? Zeg dat dan en ja, dat mogen de kinderen ook weten.

In goed overleg en juist zonder verwijten kunnen de kinderen juist nu meekrijgen hoe je dat nou doet, rekening houden met elkaar.
Dan ga je geen dagen tellen of grenzen bewaken alsof vader een hond is die achter het hekje moet blijven.

Pubers.

Ze wonen bij jou en hebben daar hun school en sociale leven. Sowieso zitten ze nu in de wat egoïstische puberleeftijd en zullen leuke dure uitjes liever aanpakken dan een "gewoon" weekend bij moeder. Op deze leeftijd kan je sowieso wat verwijdering voelen. Een leeftijd waarop ze steeds meer hun eigen weg bewandelen en zich losmaken. Staat verder los van "houden van" of minder van jou gaan houden.
Misschien ook een fase waarin ze wat meer naar hun vader trekken?

Probeer met ze mee te genieten als ze weer een uitje met hun vader hebben en heb het intussen zelf ook gezellig. Laat je irritatie over geld enz. los en wees de moeder die er voor ze is.
Pubers zijn wat egoïstisch en materialistisch, maar niet blind, ze weten echt wel wat ze aan jou hebben. Beetje vertrouwen in jezelf, dat geeft rust.

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 09:20

Weekenden ruilen

Ik heb mijn hele rooster aangepast op de weekenden dat de kinderen bij mij/hem zijn.
Ruilen is voor mij dus lastig.
Nee jaloezie is het niet gaat mij om t principieel hij verzint telkens in mijn weekend een smoes zodat ze naar hem moeten gaan.
Ik wil ook weleens iets leuks met mijn kinderen gaan doen in het weekend.

Ik vindt ruilen voor een bijzondere gebeurtenis geen probleem zoals feestjes en andere familie aangeledigheden dit hebben wij ook vaak gedaan in t verleden zonder problemen .Het loopt alleen nu naar mijn idee nogal uit de hand.

Mijn jongste is vorige week naar de kermis gestuurd met 150€ cash op zak,en ik
maar uitleggen aan mijn kinderen dat dit geen normale situatie is dat je hier heel hard voor moet werken en dat wanneer hij later groot is dit waarschijnlijk niet zomaar kan betalen
Wat dat betreft zijn mijn ex en ik helaas heeeel verschillend

Nogmaals

'Ik heb mijn hele rooster aangepast op de weekenden dat de kinderen bij mij/hem zijn.
Ruilen is voor mij dus lastig.'

Nogmaals: waar is je huidige man in dit verhaal?

'Ik wil ook weleens iets leuks met mijn kinderen gaan doen in het weekend.'

Je overdrijft wel wat, vind ik. Het gaat om af en toe een (duur) uitje, toch niet om 26 extra weekenden per jaar? En je kunt in de (ruil)weekenden dat je werkt, toch ook iets leuks gaan doen? Je werkt geen 48 uur per weekend.

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 10:06

Ruilen

Ik heb ook al regelmatig geruild met hem en Mn weekenden aangepast en de kinderen een dag extra naar hem laten gaan maar er komt geen eind aan momenteel hij verzint telkens weer iets nieuws en gaat daarin steeds een stapje verder.

Mijn zoon liet me laatst een app lezen van zn vader: jammer dat je vanavond niet hier bent dan gingen we naar de arena voor de wedstrijd en zou ik je ziekmelden op school morgen (ze zouden dan pas rond 23.30 uur thuis zijn)
Mijn zoon zei de volgende morgen: dankzij jou moet ik naar school nu 😳

Dan ben ik maar ouderwets maar vindt dit echt te ver gaan
En bij hem is took zo geef je 1 vinger dan pakt ie je hele hand

Rancuneus dan

Oke, niet jaloers, maar rancuneus dan.
"Mijn jongste is vorige week naar de kermis gestuurd met 150€ cash op zak,en ik
maar uitleggen aan mijn kinderen dat dit geen normale situatie is dat je hier heel hard voor moet werken en dat wanneer hij later groot is dit waarschijnlijk niet zomaar kan betalen"
Jemig. Hoe verzin je het om dat te doen? Denk je nu werkelijk dat je kinderen van dit soort preken bescheiden burgers zullen worden?

Kennelijk wil je nog steeds het gedrag van je ex veranderen. Tot nog toe was je niet succesvol. Misschien moet je je strategie veranderen?

Pfff

'en ik maar uitleggen aan mijn kinderen dat dit geen normale situatie is dat je hier heel hard voor moet werken en dat wanneer hij later groot is dit waarschijnlijk niet zomaar kan betalen'

Dit is voor pubers al genoeg reden om af te haken. Volger van Calvijn?

Sas

Sas

28-08-2019 om 10:46

Wat willen je kinderen?

Ze zien hun vader veel minder dan dat ze jou zien.
Daar is ooit voor gekozen, zonder overleg met hen (logisch, op die leeftijd toen)
Maar nu zijn ze wel oud genoeg om hun mening te kunnen geven.
Misschien kun je samen met je ex het gesprek aangaan met je kinderen.
Het meest praktische lijkt me om toch de weekenden te ruilen als Ex uitstapjes wil maken in jouw weekend.

Dat je ze niet alleen thuis wilt laten als je gaat werken, dat was logisch toen ze klein waren. Maar nu is dat toch niet meer noodzakelijk?
Is je man thuis in de weekenden? Hebben jullie samen ook kinderen? Of heeft je man kinderen uit een vroegere relatie?

Marloesm

Als je een einde wil breien aan die berichtjes om de kinderen te lokken met dure uitjes, is er maar één mogelijkheid : categoriek stoppen met hieraan toe te geven en de kinderen bij jou houden op jouw weekends en niet meer afwijken. Na verloop van tijd stopt het dan wel vanzelf wanneer jouw ex inziet dat het niet meer lukt.

Maar wat hij met de kinderen doet wanneer ze bij hem zijn, of wat hij ze geeft, daar zou ik me volledig buiten houden en geen commentaar meer op leveren.

Verder ga ik volledig akkoord met wat wil40 zegt. Jouw kinderen komen later wel vanzelf tot het besef dat veel geven niet noodzakelijk veel liefde betekent.

omkopen?

Jouw ex is vader van je kinderen. Hij wil ze graag vaker zien dan hij ze nu ziet. is het mogelijk om de omgangsregeling aan te passen, zodat je meer 50/50 verdeling hebt? Kunnen ze bijvoorbeeld doordeweeks vaker naar hun vader?
En verder zou ik me niet bemoeien met de dingen die hij met de kinderen doet. Daar ga je namelijk niet meer over. Ook niet over de hoeveelheid geld die hij uitgeeft.
Je zou wel kunnen overleggen of hij mee kan sparen voor de studie van de kinderen.

Het gaat niet alleen maar om materiele dingen en dat weten je kids gerust. Dat ze dure uitjes helemaal fantastisch vinden, snap ik volkomen. Maar dat zal niets afdoen aan het gevoel wat ze voor jou hebben. Ze weten immers ook wat ze aan je hebben, al is dat dan weer in andere dingen die je samen doet of voor ze doet.

Mijn kinderen hebben bij hun vader ook de luxe van de dure merken van kleding, schoenen tot aan zonnebrillen. Zie zien niet anders bij hem, dus kan het ze niet eens kwalijk nemen dat zij dit ook willen. Tuurlijk denk wel eens... oh kids, nu lijkt het allemaal zo gemakkelijk, maar ooit dienen jullie die dingen zelf aan te schaffen en dan denk ik dat het uitgavenpatroon wel weer anders gaat worden.

Vaak aan de sushi en de oesters, maar gelukkig weten ze ook nog een blik knakworsten te waarderen. hahaha

Bij bijzonderheden zou ik het idd niet erg vinden wanneer de kids bij mijn ex zijn om iets te ondernemen. Maar te pas en te onpas zou ik ook niet prettig vinden en eveneens aangeven het zelf prettig te vinden, wanneer dit gepland kan worden in het weekend van de ex. Jij maakt immers ook de je plannen voor het weekend.

Ik zou het daarom idd toch nogmaals bespreekbaar maken met je ex.

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 11:29

Ruilen

Ik maak lange dagen wanneer ik moet werken in t weekend en heb veel verantwoordelijkheid ga 7.00 uur de deur uit en dan pas om 17.30 uur weer thuis en dan de volgende dag weer dus om eerlijk te zijn heb ik ook niet meer altijd de puf om iets te ondernemen s avonds

Jullie hebben inderdaad gelijk wat hij in t weekend met de kids doet is zijn zaak ,maar maak mezelf weleens zorgen om hun toekomst wanneer ze t zelf moeten gaan verdienen.

Ik voel me gewoon erg verdrietig nu had me zo verheugd op volgend weekend
Heerlijk een weekend vrij en genieten van Mn kinderen en mijn man en nu hoor ik gisterenavond plotseling dat t feest niet doorgaat 😢

Ik heb met mijn huidige man geen kinderen dit leek mij beter voor mijn kinderen en is ook wat moeilijk vanwege gezondheids redenen
Mijn huidige man werkt soms ook in weekend en heeft geen kinderen uit een eerder huwelijk.

Wat mijn kinderen willen: de oudste is liever hier en is ook niet gevoelig voor al dat smijten met geld
De jongste vindt het wel leuk
Maar wat zou jij als puber doen wanneer je mocht kiezen tussen een dagje school of een dagje stadion 😉

Miekemieke

Miekemieke

28-08-2019 om 12:04

niet leuk

Het is een beetje treiterig dat hij die leuke dingen niet in zijn weekenden doet.
Een troost, waarschijnlijk is het zo over als hij weer een relatie heeft.

Marlies

Marlies

28-08-2019 om 12:31

Plan ook wat meer

Plan wat vaker iets leuks voor het weekend met de kinderen. Dan kunnen ze niet meer ruilen want al iets gepland...
Voor de kinderen vaak ook leuker, op deze leeftijd willen ze vaak steeds minder 'gewoon tijd' met je doorbrengen.
Een uitje/activiteit thuis hoeft niet duur, kan zelfs gratis.
En verder zou ik gewoon blij voor je kinderen zijn.
Ben je bang dat het wat al te veel verwennerij is, dan kun je wat overdrijven in je ophemelen van het uitje, lijkt me voldoende.

Marlies

Marlies

28-08-2019 om 12:32

Oh en

Maak gelijk handig gebruik van deze kansen om zelf ook weer wat meer een leven zonder de kinderen op te gaan pakken, met of zonder partner. Kun je al flink oefenen!

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 12:51

Kan er niet tegenop

Al vaker aangegeven aan ex dat ik al plannen had
Zijn reactie was toen ‘ maar mijn uitje is speciaal en kun je ze niet ontnemen
Hij vindt ( en vroeger tijdens ons huwelijk ook al) ook niet fijn om tegengesproken te worden

Niki73

Niki73

28-08-2019 om 13:04

Zijn uitje is speciaal?

Je moet niet zeggen WAT jullie gepland hebben, alleen maar dat de kinderen niet kunnen komen omdat je al plannen hebt. Als hij mekkert, dan is het aan jou om rustig en standvastig te zeggen: doe dat maar in je eigen weekend, wij hebben al plannen. Punt.

En hoe haalt hij het in zijn bolle kop om de kinderen voor te spiegelen dat ze niet naar school hoeven? Dat snappen de kinderen heus wel, dat dat natuurlijk erg aanlokkelijk klinkt, maar dat dat echt niet kan!

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 13:13

School

Gelukkig ben ik dus niet de enige die het raar vindt om de kinderen van school te houden voor zoiets.

Om een bijdrage voor de studie durf ik niet te vragen want die reactie wordt weer een explosie zoals zo vaak.

Bespreken

Misschien kun je het bespreken met je kinderen. Je vader wil zich niet meer aan de weekenden houden en uitjes plannen in welk weekend ook. Wat willen jullie?
Misschien kun je afspreken dat ze ingaan op de uitnodiging van vader tenzij je zelf iets gepland hebt wat je dan ook doorgeeft aan de kinderen. Houd je dan zelf wel aan je 'eigen' weekenden, uit voorzorg.
En uit tijdens schooldagen is niet bespreekbaar.
Ze zijn 13 en 15. Het enige lastige voor jou is rekening houden met eten. Je kunt het loslaten, ze gaan steeds meer zelf ondernemen.
Maar leg het bij hen, het is hun tijd met hun vader, hun agenda.

Niki73

Niki73

28-08-2019 om 13:43

Studiekosten

Ik ben het met AnneJ eens dat als jij in het weekend geen plannen hebt, de kinderen best wat met pa kunnen doen. Maar dus niet als jij al plannen hebt. En het huiswerk moet ook gedaan worden.

Als de kinderen 18 zijn, moeten ze pa zelf om een bijdrage in de studiekosten vragen, dan gaan alimentatie e.d. niet meer via jou. Misschien, misschien wil hij ze dan wel eens wat toesteken. Van een lading zwart geld kun je bijv prima een laptop en een mooi mobieltje kopen.

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 14:01

Studiekosten

Ja de verhoudingen liggen een beetje krom
Ik heb een paar maanden gespaard daarvoor
Terwijl het bedrag van die laptop hij wekelijks Uitgeeft aan etentjes dure tickets enz enz 🙁

Ik hoop ook eigenlijk dat hij een keer tegen de lamp loopt met zijn illegale praktijken
Twee jaar geleden ontdekten mijn kids een wietplantage boven hun slaapkamer daar.
Ik was toen zooo boos .
Hij heeft t toen weg gehaald maar als ik echt kwaad had gewild had ik de kinderbescherming erbij gehaald
Alleen wilde ik de kinderen dit niet aan doen.

Niki73

Niki73

28-08-2019 om 15:31

Wat is wel haalbaar?

Sja, het is zuur, maar jij kunt je ex niet meer sturen. Laat dat los, daarover piekeren is verspilde energie.
Pas als de kinderen in gevaar zijn, moet je ingrijpen. Een wietplantage zou bepaald niet mijn keuze zijn, maar is geen direct gevaar voor de kinderen.

Er zijn zat vaders die weigeren te betalen voor hun kinderen ("want dan gaat mijn ex misschien wel op vakantie van mijn geld" - kortzichtig maar helaas), maar die wel af en toe coole sneakers/kleren, een fiets of apparatuur voor de kinderen willen kopen. Dat is niet hetzelfde, maar het is wel iets. Als dat haalbaar is voor pa, is dat ook fijn voor de kinderen. Misschien kunnen de kinderen hem eens een hint geven?

V@@s

V@@s

28-08-2019 om 15:38

natuurlijk wel gevaarlijk

Denk alleen maar aan de verhoogde kans op brand bij een wietplantage. Ik zou ook de criminelen die bij zoiets betrokken zijn geen veilige omgeving voor mijn kinderen vinden.

marloesm

marloesm

28-08-2019 om 15:54

Hint geven

Heb al eens een hint gegeven dat ik alleen al voor t vervoer (trein) fiets is niet haalbaar vanwege afstand al een half jaar alimentatie kwijt ben maar geen reactie
Ook is t bedrag al 10 jaar t zelfde niks geen indexering durf t ook niet aan te spannen want al die zwarte centen zijn natuurlijk niet aan te tonen 🙁

Merel

Merel

28-08-2019 om 16:03

indexering

De indexering is iets heel normaals, zie het als inflatie. Laat hem maar eens de schemaatjes van het LBIO bijvoorbeeld zien. Geef aan dat alles duurder wordt en dat de alimentatie daardoor ook geïndexeerd hoort te worden.

Die indexatie volgt uit de wet en je hoeft dat ook niet af te spreken. Sterker als je geen indexatie wil dan moet je dat juist afspreken. Misschien moet je hier ook echt eens naar kijken. De indexatie kan tot 5 jaren terug worden gevorderd. Op diverse berekening sites zie je wel hoe dat moet.

Ik snap je frustratie

Het is wel heel erg wanneer het hem uitkomt. Hoe gaat het in vakanties, neemt hij dan ook wel eens vrij voor ze... of gaat het alleen om de weekends, wanneer hij op zichzelf is aangewezen?
Het punt is dat je er weinig mee kunt. Nu zijn ze nog 11 en 13... maar hoe ouder ze worden, hoe meer ze hun eigen weg gaan. En dan liggen de weekends ook niet meer zo zwart-wit vast, dan is het meer hoe het hen uitkomt... en als vader dan met leuke ideeën komt, is de keuze snel gemaakt. Bij ons is de situatie zo dat ze hier door de week zijn voor hun natje en hun droogje en de weekends doorbrengen bij hun vader. Komen ze nog wel hier eten en douchen en af en toe iets ophalen. Ontzettend moeilijk vind ik dat, maar er met hen een gesprek over voeren werkt alleen maar negatief. Dan speel ik hem alleen maar meer in de kaart. Ik hoop dat er een tijd komt dat ze begrijpen hoe het werkelijk zit. Als ik jouw verhaal lees, dan zou ik me kunnen voorstellen dat het probleem vanzelf is opgelost als er een nieuwe vrouw in beeld komt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.