Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Emmawee

Emmawee

01-11-2020 om 15:35

Afvallen en / of gezondere gewoonten in '20 / '21


Hangkous

Hangkous

02-11-2020 om 15:31

Linkje Emmawee?

Van die podcast?
Heb net eerst een flinke wandeling gemaakt naar de milieustraat en daar alles wat weg moest naar de verschillende bakken gebracht. De app zegt dan dat ik maar 240 meter heb gelopen. Dat klopt ook wel als je alleen naar de straat kijkt. Op de milieustraat heb ik het dubbele gelopen. Maar goed het was een wandeling van 42 minuten. Toen nog erven weg geweest om pennen voor zijn te halen. Die heeft toetsweek en alle pennen waarmee hij leesbaar kan schrijven waren leeg/ gebruiken of anderszins onbruikbaar. Weer 24 minuten erbij.

Uitdaging:
Wie haalt mij in?

Emmawee

Emmawee

02-11-2020 om 15:46

Zie #31 Hangkous

Enne... flink gelopen! Dat doe ik je vandaag niet meer na, denk ik.
Maar in de app sta je vierde. Ik denk dat meer punten verdient als je de wandeling zou opsplitsen in 2 ommetjes van minuten, maar op die manier wil ik er niet mee bezig zijn hoor. Ik ga wel voor de lange reeks van dagelijks een ommetje.
Slobbertje, hoe lang was jouw langste reeks?

Slobbertje

Slobbertje

02-11-2020 om 15:59

Emmawee

Dat bedoel ik niet met "dom", ik bedoel dat de functionaliteit van de app mij tegenvalt. Er zou meer mogelijk moeten zijn, geïntegreerde stappenteller, meten met gyroscoop ipv handmatig aan/uitzetten, etc.

Mijn langste? eh, 1,5 uur denk ik ergens vorige week, maar vandaag 2*20 gelopen. Het tweede ommetje levert overigens heel weinig op.

Hangkous

Hangkous

02-11-2020 om 16:10

Inderdaad 2e ommetje scoort niet.

Dank Emmawee voor de linken. ga ik van de week tijdens het huishoudelijke werk lekker luisteren.

Tweede ommetje levert maar 1 punt op. Eerste ommetje was 5. Tweede ommetje was de helft aan minuten van het eerste maar dan krijg je dus geen 2 punten.
Als ik morgen eerst op de markt een fiets vol boodschappen haal en terug moet lopen wegens te zware fiets dan laat ik de app maar aanstaan als ik thuis aan het lossen ben. Dan loop ik ook nog heen en weer van achterdeur naar kelder en weer terug. Als de fiets leeg is ga ik naar de supermarkt en dan moet ik terug weer lopen wegens te volle fiets. Dan is het een ommetje van een uur met de handicap van een fiets voortduwen in plaats van 2 ommetjes van een half uur.

zebra

zebra

02-11-2020 om 16:19

wandelen

ik heb afgesproken om wekelijks te gaan wandelen met iemand die ik al jaren ken, nadeel is dat zij alleen 's avonds kan vanwege haar werk dus moet nog zien hoe dit uitpakt, op 1 dag zouden we eventueel overdag kunnen, dat lijkt me fijner. Dit weekend een wandeling gemaakt van 40 minuten, dit is momenteel lang genoeg voor mij (ivm hernia) maar kan ik geleidelijk aan nog verder opbouwen tot een uur.

Emmawee

Emmawee

02-11-2020 om 16:20

Ik snap wel wat je bedoelt, Slobbertje

Maar de functionaliteit waar Hangkous op doelde (om meerdere kleine stukjes bij elkaar op te tellen) zit er dus met opzet niet in.

Maar je hebt gelijk, het is duidelijk een one issue app. Ik zou het ook wel handig vinden als ie een seintje geeft als ik te lang zit en een stappenteller inderdaad. Maar hier gaat het gewoon alleen maar om dat ommetje. Wel zo overzichtelijk. En dat handmatig aan- en uitzetten vind ik dan weer juist wel prettig.

Ik las trouwens dat de app "tot in elk geval 31 december 2020" gratis beschikbaar wordt gesteld door de Hersenstichting. Ik ben benieuwd wat er daarna zal gebeuren.

En ik bedoelde niet je langste wandeling, maar je langste reeks (van aaneengesloten dagen waarop je een ommetje hebt gemaakt).

Knurf

Knurf

02-11-2020 om 17:09

Mij helpt het

Ik heb gisteren en vandaan 25 minuten gelopen. Dat zou ik zonder de app niet gedaan hebben. Dus ik voel me wel supersportief ineens

Slobbertje

Slobbertje

02-11-2020 om 17:13

reeks

Ik heb maximaal 5 dagen achter elkaar gelopen. Er is altijd wel een dagje dat het er écht niet van komt of dat het stortregent...

Tine Winkel

Tine Winkel

02-11-2020 om 17:49

stimulans

zo'n groep als deze is dan net de stimulans om toch even te gaan lopen. Pakketje wegbrengen - en dan ook gelijk even wat boodschappen doen. Voelt goed.

Koud

Koud

02-11-2020 om 18:25

Coronabuik

Ik heb vooral een corona buik en corona gebrek aan conditie. Maar wel gezellig, zo'n app, heb me aangemeld net. Denk niet dat ik elke dag ga wandelen, ben ook net begonnen aan hardloopclubje en bootcamp voor dummies. Maar hopelijk stimuleert het wel. Overigens heb ik sinds kort nordic walking stokken. Als je die goed gebruikt loop je echt nog veel intensiever!

Flavia

Flavia

03-11-2020 om 08:55

jaloers!!!

stop even gezellig over wandelen ja.
Ik was zo heerlijk bezig met gemiddeld 15.000 stappen per dag, al een week of 3. Helemaal blij en nu, nu zit ik op 1200. ;( Ik heb een enkel blessure maar we weten niet wat het is, kunnen ook nog niet goed een diagnose stellen vanwege vocht in de enkel dus moet ik met mijn voet omhoog zitten. Hopelijk morgen een diagnose en behandel plan, want van dat zitten wordt ik behoorlijk kriegel.

Het kwartiertje lopen naar mijn werk ben ik ook kwijt want we werken thuis, dus had ik mezelf aangeleerd om voor ik achter mijn buro ging zitten eerst een half uur te wandelen, weer of geen weer. Ook bij de lunch ging ik naar buiten en dan 's avonds nog een rondje als dochter aan het trainen is.

Was ik goed op weg naar 72 kg, vanaf 78 zit ik nu gewoon weer op 78. 10 kg boven mijn optimale gewicht volgens de sport arts en 1,5 kg boven een bmi van 25.

Hangkous

Hangkous

03-11-2020 om 11:42

Jongens die app ommetje is hilarisch

Ik heb extra punten gescoord omdat ik mijn ommetje heb gelopen vóór 9.00 uur.
Dat wil zeggen dat ik vertrok om 8.59.24 en meer dan een uur gelopen heb. Dat dat uur dan voornamelijk na 9.00 is gelopen dat ziet hij niet. 🤣🤣🤣🤣 Sorry dat ik nu zo hoog in de ranglijst sta. Kan ik hem wissen? Want ik sta onterecht zo hoog.

Slobbertje

Slobbertje

03-11-2020 om 11:44

Hahaha

Nee, maar bedankt voor de tip!!! Gaan wij ook doen! 😆

Pluis

Pluis

03-11-2020 om 12:02

Fout, maar zo lekker...!

Vandaag op het werk als extraatje van de baas een broodje kroket. We krijgen hier sinds een paar weken twee keer per week iets extra lekkers bij de lunch omdat we niet meer in ons restaurant kunnen eten (werk in de ouderenzorg). En ik ben dus voor de bijl gegaan. Heb enorm genoten!
Gisteravond schoot mijn sportavond erbij in, dus voel me nu wel een klein beetje slecht over mezelf, maar ter compensatie zei mijn hulp af en moet ik morgen dus zelf aan de bak met stofzuiger en dweil.

Emmawee

Emmawee

03-11-2020 om 12:23

Hahaha

Lekker toch Hangkous? Ik vind het gewoon verdiend. Als je het deelt in Whatsapp krijg je ook een punt erbij trouwens. Niet dat ik dat heb gedaan... Maar het kan wel!

Hangkous

Hangkous

03-11-2020 om 12:33

Ik zie het maar als extra beloning

Fietsen naar de markt, boodschappen doen, app starten als ik die loodzware fiets naar huis ga rijden. Fietsen kan namelijk niet meer met 2 volle fietstassen en 2 tassen aan het stuur. Thuis uitladen was ook een work-out op zich.
Voordat ik alles in de kelder en koelkast en vriezer had was ik in huis ook nog stevig aan het doorlopen.
Er was wonder boven wonder (in corona tijd) niemand thuis om mijn fiets even achteruit de keuken in te rijden. Dat is veel makkelijker om te lossen hebben we dit voorjaar ontdekt.

Emmawee

Emmawee

03-11-2020 om 12:37

Oh mmmmm

Broodje kroket... Dat is ook echt heel erg lekker. Niks mis mee op z'n tijd, als je er dan maar wel echt van geniet.

Flavia... Wat waardeloos om met je been omhoog te moeten zitten. Tja, dan zit wandelen er niet zo in. Kun je misschien wel armoefeningen doen ofzo? Of ben je gewoon even helemaal uitgeschakeld? Veel sterkte ermee, in elk geval.

Slobbertje

Slobbertje

03-11-2020 om 14:06

Nieuw BMI

Ik heb vandaag mijn gewicht besproken met mijn specialist. Ik mag zeker 7 kilo aftrekken vóór ik mijn BMI bereken. Dat is dan 21.9, joepie, dik vet in het groen.
Wat een gesprek al niet doet voor je BMI! 😆
Tevens verbetering qua diabetes-indicator, dus aaaaah, dat lekkers lonkt! Maar nog even niet doen.

bieb63

bieb63

03-11-2020 om 14:14

Wat bewuster enz

Ik hoef niet af te vallen en kom ook niet snel aan, maar dat zegt natuurlijk niet altijd iets over of je eet gewoontes goed of slecht zijn.

Wat ik doe is proberen was bewuster te zijn met wat ik wel of niet eet. Dus ik eet rustig een stuk taart op een verjaardag of andere gelegenheid, en we eten thuis 1x per week een 'ongezonde' avondmaaltijd dat kan variëren van een pizza, of pasta carbonara tot pannenkoeken. En dat dan gewoon lekker eten zonder je 'schuldig' te voelen.

Mij helpt het om een bepaalde richtlijn te hanteren. Een soort houvast, zodat je ook 'gewoon kunt genieten van af en toe iets ongezonds. Die richtlijnen betekenen voor ons:
- iig 5x per week een gezonde avondmaaltijd met voldoende groente, goede vetten enz. (1x per week eten we dus ongezond en 1x houden we 'vrij' voor een verjaardag of whatever, maar kan dus ook uiteindelijk een gewone gezonde 6e avondmaaltijd zijn)
- zoveel mogelijk alles volkoren: brood, pasta, beschuit, ontbijtkoek. Niet volkoren is voor een keer of als er bij een bepaald gerecht toch écht witte rijst lekkerder is enz.
- voor bakken en braden altijd olie of soms vloeibaar als we jus willen
- altijd fruit mee naar werk, dat hapt makkelijker vanzelf weg dan dat je het thuis speciaal moet gaan pakken (nou ja, dat werk bij ons beter zo).
- 's avonds bij tv ofzo ook, bijna, altijd een schaal aardbeien, of frambozen, of bramen, of kersen, of druiven afhankelijk van seizoen of aanbieding (en anders gewoon zo'n doosje met ingevroren frambozen). Gewoonte van gemaakt en we eten dat nu dus eigenlijk bijna elke avond als vanzelf
- proberen iig 3x per week vegetarisch te eten. Een keertje wat tijd gestopt in lekkere recepten, zodat we daar nu helemaal niet meer over na te hoeven denken.
- proberen 1x per week vette vis te eten. Kan ook bij lunch, zoals makreel, of sardientjes, of blik tonijn op brood

Dat zijn zo wat voorbeelden, die inmiddels voor ons een soort van zelfsprekend zijn. Wel moeten we nog proberen wat meer rauwkost door de dag te eten.

Op deze manier vinden we het ook veel makkelijker om te genieten van af en toe iets lekker ongezonds

Doenja

Doenja

03-11-2020 om 18:44

Klunzen

En ik heb mijn app vergeten uit te zetten. Een uur stond er genoteerd ipv een half uur! Het wordt al zo vroeg donker en ik moet langs de grote weg als ik thuis wil komen. Hmmmm dat wordt voornamelijk s morgens wandelen.
Ik ben wel benieuwd in welke situatie je opeens zoveel kg af mag trekken voor je BMI Flavia( hoop stiekum dat ik dat ook mag)

Slobbertje

Slobbertje

03-11-2020 om 20:13

Doenja

Ha nee, dat was ik, niet Flavia.
Geloof me, je wilt dat niet... vandaag met de specialist gegokt hoeveel te groot diverse (slecht werkende) organen van mij zijn. We vonden eigenlijk allebei dat dat gewicht niet meetelde voor de BMI-berekening.

En ja, mijn app liep ook te lang door, omdat iemand een praatje met me maakte en ik het erg onbeleefd vond om op mijn telefoon te prutsen.

Wandelen

Ik heb ook die leuke app op mijn telefoon gezet. Maar mijn eerste wandelingetje was ik mijn telefoon vergeten, tweede wandelingetje telde niet mee want was net iets te kort en mijn derde flinke wandeling bleek achteraf na een uur stopgezet te zijn omdat het te lang was. Dus ik vind dat ik eigenlijk heel veel punten moet hebben haha.

Nou ja, ik heb sinds juli een super mooi Garmin sporthorloge dat vanalles bijhoudt en zit ik nu op ruim 11.000 stappen, waarvan er al 2.000 voor 9 uur.

Ik heb besloten om minimaal 1 overleg per dag (of minimaal 4 per week) wandelend te doen. Ik ben er nog niet helemaal over uit hoe ik dat met aantekeningen doe maar vanmiddag had ik een bijpraat overleg dus dat ging prima! Ruim een uur flink doorgelopen, was erg lekker!
En tussen overleggen die ik achter mijn bureau doe moet ik nu 'naar het volgende overleg lopen' door van de zolder naar beneden te gaan en terug.

En dan vanavond wel wel heel ongezond gegeten. Maar wel van genoten en dat is ook wat waard

Knurf

Knurf

03-11-2020 om 20:51

Geen wifi

Ik had geen wifi toen ik de app wilde aanzetten. Toch maar gelopen, en de tijd zelf bijgehouden. Nu zit ik dus op de bank met de app aan om die tijd alsog in te voeren

Annemie

Annemie

03-11-2020 om 21:40

Hallo allemaal

Ik heb de app ook geinstalleerd!

Ik ben 48 jaar, en recent (eerste helft van dit jaar) afgevallen van 86 naar 58 kg, bmi van 30 naar 20 gegaan. Rigoreus gestopt met snoepen en 1,5 uur per dag lopen met de hond, ongeveer 10.000 stappen per dag.
Helaas ben ik de laatste weken weer een paar kg aangekomen want slecht weer dus minder lopen en toch weer wat gesnoept. Maar nu weer sinds een week goed bezig en ik wil eind nov weer op de 58 kg zitten. Vóór Sinterklaas en Kerst, zodat ik bij die gelegenheden wel lekker kan eten, haha.

Morgen ga ik wandelen met een vriendin, meestal lopen we minstens een uur dus dat begint goed!

Knurf

Knurf

03-11-2020 om 22:17

Bieb63

'proberen iig 3x per week vegetarisch te eten. Een keertje wat tijd gestopt in lekkere recepten, zodat we daar nu helemaal niet meer over na te hoeven denken.'

Dat klinkt goed. Zou je wat recepten willen delen?

bieb63

bieb63

03-11-2020 om 22:27

Knurf

Ik zal er morgen een paar hier neerzetten

Doenja

Doenja

04-11-2020 om 09:01

Ik sta aan kop!

Jaaaa ik sta aan kop in de ranglijst! Door de nieuwe maatregelen ging n activiteit niet door dus hup naar de hei. Daar had t zelfs gevroren! Hondje mee en t fijne is dat dat stukje afgezet is met gaas en van die engelse valkhekjes. De foto in de app met die hei, boom en dan zo’n paadje erdoor, nou zo was het! Hondje kei gelukkig en ik hoefde me geen zorgen te maken dat hij weg zou lopen. En omdat ik al om 8 uur begon met lopen kreeg ik bonuspunten! Tadaaa. Crackertje vanwege suikerdips en ik voelde me prima. Nu cappuchino en yoghurt met hazelnoten choconibs en goudbessen.
Slobbertje, ai ik zou echt niet met je willen ruilen!

Slobbertje

Slobbertje

04-11-2020 om 09:41

Goed zo!

Goed bezig, Doenja!

En vaker vegetarisch eten, dat wil ik ook. Alleen krijg ik wat weerstand vanuit de kinderen. Misschien vaker het gehakt vermengen met vegagehakt, zodat ze het niet merken.
Hoewel we gisteren een vegetarische saucijs hadden waarbij ik dus echt niet doorhad dat ie vega was. En de kinderen ook niet.

Doenja

Doenja

04-11-2020 om 10:07

vega gehakt

Vega gehakt is echt lekker hoor. Zeker in pasta en lasagne sauzen, merkt hier niemand wat van. Ik vind het idee van vega super, alleen ik krijg door ziekte overal te weinig van binnen. Mijn lijf neemt t niet goed op. IJzer, magnesium, B12, etc. is heel goed voor mij als ik dat voldoende binnenkrijg. Van de dokter een verbod op volledig vegetarisch. We eten 1-2 per week wel vega, meer omdat t zo uitkomt en een dochter wel vega is. Ik wil er geen discussie over voeren, maar vega is niet per defenitie gezonder. Meer groente eten is wel gezonder! Daar probeer ik me maar op te contreren. Zo hadden we laatst topinamboer ook wel aardpeer en peterseliewortel. Beide heerlijk geroosterd in de oven. Een kind was hier, en die schepte een tweede keer op En groente snacken; komkommer, kerstomaatjes, wortels (die dikke snijd ik dan in dunne reepjes) of bleekselderij. Dat groente snackvoer kun je ook in een zakje in je jaszak doen als je gaat wandelen!

Slobbertje

Slobbertje

04-11-2020 om 10:39

klopt

Niet al het vegaspul is heel gezond, zeker niet gezien de hoeveelheid zout die ze er vaak in menen te moeten mikken.
Maar plantaardig is in grote lijnen wel gezonder. En milieutechnisch toch beter.

De kinderen hebben hier direct door wanneer ik nepvlees neerzet, echt feilloos. Behalve die vegaworst van gisteren, maar ik weet niet waar die vandaan kwam (zat in een vegetarisch afhaalmenu).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.