Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Fleur

Fleur

31-05-2011 om 16:41

Afvallen+interesse

Aangezien ik afgelopen maandag maar weer eens een nieuwe poging heb ondernomen om redelijk wat 25+ kilo af te vallen,vroeg ik me af of er meer mensen bezig zijn/ware/willen beginnen om elkaar een beetje online ondersteuning te kunnen geven?

Ik hoor het graag,groet Fleur


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Valkyre

Valkyre

29-08-2011 om 08:35

Achterlopen?

Ik denk eerder dat we in Nederland wat langer nadenken voor we risicovolle operaties op verder gezonde mensen uitvoeren en fertiliteitsbehandelingen geven aan vrouwen boven de 45...

Maar dit draadje is helemaal niet bedoeld om hierover discussies te voeren. Het is bedoeld om elkaar te steunen in het afvallen door gezond te eten en meer te bewegen, dacht ik...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Fleur

Fleur

29-08-2011 om 09:02

Bilk,

Je zegt in je laatste post dat je het naief vind om te denken dat je het zelf zou kunnen.Je zegt in je eerste post dat deze dames 30 kilo zijn afgevallen,sommige hebben er inmiddels 10 kilo bij, dus 20 kilo totaal kwijt, nou, lang leve mijzelf want die 20 kilo ben ik sinds half mei tot nu al kwijt, op eigen kracht!Gezond eten en de suikers laten staan en af en toe flink zondigen met een lekker ,groot, stukje vlees.Moet er niet aan denken om te moeten leven op een halve aardappel en spercieboon per dag!En ik blijf erbij dat je niet moet snijden in een gezond lichaam,medische indicatie daar gelaten

bilk

bilk

29-08-2011 om 09:03

Aanpakken

nederlanders praten meer en langer,tot in het oneindige zelfs, Vlamingen weten meer van aanpakken en ondervinden
mijn mening is gewoon dat je met enkel je voornemen gezond te gaan eten en meer te bewegen je geen 'blijvend' gezond gewicht gaat krijgen. Als je daar nog in gelooft, dan geloof je ook nog in Sinterklaas !

bilk

bilk

29-08-2011 om 09:07

Fleur

een overgewicht is géén gezond lichaam, na een maagoperatie mag je een langere levensverwachting noteren
bij de maagoperatie zijn er ook welke veel meer dan 30 kilo afvalen, het is maar waar je van vertrekt , hopelijk hou jij je 20 kilo aan als je dat zelf moet in de hand houden ...wel risicovol natuurlijk dat je gaat hervallen.... daar moet je geen doekjes rond draaien
hier zijn ook artsen welke bvb geen knieoperaties uitvoeren alvorens er eerst een maagoperatie gedaan is

Inblikken en wegwezen

Hoi Blik,

Jouw postings komen over alsof je namens de kliniek reclame aan het maken bent...?!!

En ja, Nederland loopt, qua verschillende specialismen, achter wat betreft gezondheidszorg, maar wat betreft gastric bypasses: ik vind het pas ongezond als je niet eerst zélf probeert af te vallen tov gelijk maar het mes erin te zetten (medische uitzonderingen daargelaten)

Elke operatie is een risico, en helemaal met fors overgewicht, dus wat betreft de levensverwachting zou ik nog wel eens willen weten of het statisch ook zo is..er overlijden nog altijd mensen nav deze operatie..

@Fleur: welk dieet volg jij? (ik ben te lui om alle postings door te graven )

bilk

bilk

29-08-2011 om 11:28

Levensverwachting

Als je Bmi te hoog blijft heb je eenlagere levensverwachting, meer kans op aandoeningen als diabetes, gewrichtsklachten, en zoveel meer, Zwaarlijvigheid is zonder meer ongezond , als er niets aangedaan wordt is de kans groot dat er owv de zwaarlijvigheid ingrepen aan het lichaam gedaan moeten worden welke niets doen aan de oorzaak,
Daarom dat hier vaker en vaker artsen vragen om eerst een gastric bypass te laten doen alvorens ze overgaan op de andere ingreep welke er in hoofdzaak is door de zwaarlijvigheid
De statistieken zijn in Amerika al duidelijk voorhanden dat na de ingreep de levensverwachting toeneemt, maar die mag je desnoods zelf opzoeken, ze zijn er
Als je echt nog gelooft dat je een BMI van bvb 35 zelf naar 25 kan krijgen én houden dan geloof je in sprookjes, als je eerlijk bent geef je dat toe aan jezelf,
Blijkbaar laat jij je in de toekomst liever opereren aan de gevolgen van zwaarlijvigheid ipv het basisprobleem op te lossen op een tegenwoordig zeer vergevorderde wijze
maar dart moeten nederlanders natuurlijk nog op alle manieren tot in de details over mierenneuken...

Fleur

Fleur

29-08-2011 om 13:38

Mien*

Geen dieet hoor, heb gewoon alles waar suiker inzit (cola,koekies,chips etc) laten vallen,en ik eet mindere porties dan voorheen,en het gaat super,ben inmiddels al +20 kilo kwijt en ben ongeveer half mei begonnen, heb tot nu toe 1 moeilijk momentje gehad,een zaterdagavond en ik was alleen thuis,heb een zakkie chips en wat borrelnootjes weggewerkt,maar gelijk het knoppie weer omgezet en doorgegaan,dus ik doe er niets speciaals voor,maar wel alle zoetigheid uitgeband.
@B ik krijg nu een beetje het idee dat ook jij een gb hebt gehad omdat je het niet zelf kon, man wat schiet je in de verdediging, en als jij denkt dat ik nog in sprookjes geloof omdat ik in mijzelf geloof, so be it,ik ga stoppen met deze onzinnige discussie en ga gewoon lekker door met afvallen,op naar de volgende 10 kilo minder,groet Fleur

Bellefleur

Bellefleur

29-08-2011 om 13:40

Basisprobleem is hoe je omgaat met eten

Als je niets aan je eetpatroon verandert, zal een gastric bypass je ook niet helpen. Je maag rekt weer op. Niet helemaal naar het niveau van voor die tijd, maar toch. Verder is een gastric bypass een noodgreep. Eentje waar je de rest van je leven last van zult blijven houden. Je moet vitaminepillen slikken om gezond te blijven. Je loopt altijd het risico dat je moet overgeven. Het basisprobleem zoals je dat noemt, is: slecht met eten omgaan. Als je leert gezond te eten, zul je afvallen. Uitzonderingen zijn uiteraard: schildklierproblemen, antidepressiva en nog een reeks medicijnen die je verhinderen af te vallen.

Bellefleur

Bellefleur

29-08-2011 om 13:42

Eh, fleur,

Ik volg jullie draadje. Ik wil ook een beetje afvallen. Maar niet met behulp van de weegschaal. Mijn mening is dat de weegschaal dan je humeur van de dag gaat bepalen.

Pluk53

Pluk53

29-08-2011 om 15:37

Bellefleur, basisprobleem

"basisprobleem is hoe je omgaat met eten"; helemaal correct. Dus als die knop niet om kan, dan is voor sommige mensen de gb mogelijk de enige (in mijn ogen heel slechte) "oplossing". Is elk jaar aan de liposuctie ook een optie .
En Bilk zegt het wat bot, maar het is wel waar: een realistische (langdurige) gewichtsvermindering is in de grootte van 10-15% max van je startgewicht. Dat zeggen de statistieken, en dat betekend dat het voor de meeste toch echt zo zal zijn.

Wel een beetje eens met bilk

Ze heeft gelijk dat als je altijd 130 kilo hebt gewogen het moeilijk is om definitief 75 kilo te wegen en te blijven. Wil je dan nog een gezond gewicht van zeg 75-80 definitief houden dan is een maagoperatie wel een uitkomst.
Een vriendin van mijn moeder was altijd dik, was het tweede kind na een kind dat niets at, dus de ouders hebben haar altijd gestimuleerd te eten, blij dat iemand eens at.
Jaren gedieet, alles geprobeerd, ondertussen had ze ook een hormoon of schildklierprobleem, ik weet het niet precies, of dat nu kwam door haar gewicht of dat het de oorzaak was, op gegeven moment wordt het een kip/ei verhaal.Ze liet zich in Belgie behandelen door een hoogleraar/specialist op dit terrein, een man die niets anders deed dan dit soort operaties. En voila, haar leven is veranderd, slank, energie, veel fitter... en weinig eten inderdaad, maar ze heeft het ervoor over.

Een gewichtsverlies van 10 a 15 % met een dieet is goed te doen, zeg van 78 kilo naar 70 kilo. maar om nou van 130 naar 75 te gaan louter op minder eten en wilskracht, dat houden weinig mensen definitief vol. Dan moet je heel veel verminderen, zo'n dieet wordt nooit je tweede natuur of lifestyle.

En dat argument, niet snijden in een gezond lijf, dat doet me denken aan een pijnstillingdiscussie rond de bevalling in Nederland, of mensen die tegen plastische chirurgie zijn. Zo'n overwicht is natuurlijk nooit gezond. Ik vind dat zo benauwend.

dc

dc

29-08-2011 om 23:24

Ja maar hallo

Jij hebt het over van 130 naar 75, en dat is 55kg, terwijl blik een voorbeeld geeft van in de praktijk 20 kilo.

Als je 130kg bent, dan heb je inderdaad een enorm gezondheidsprobleem. Dat vind ik bij 20 kg niet. En voor 20kg vind ik het echt te zot om niet eerst te proberen je levensstijl te veranderen op eigen houtje. Zeker omdat voor velen van ons de extra kilo's eraan zijn gekomen door zwangerschappen en langdurig slaaptekort de eerste jaren van de kinderen. Vaak niet alleen door verkeerde eetpatronen. Dus in dat geval moet op eigen kracht toch goed te doen zijn.

Ik begin volgende week met intensief sporten, dus ik hou jullie op de hoogte of het werkt. Ben in de vakantie stabiel gebleven, en heb er niets voor gelaten.

Valkyre

Valkyre

29-08-2011 om 23:48

Zullen we

..ons weer op wederzijdse steun gaan richten? Anders ben ik wel beetje klaar met dit draadje...

Fleur, je bent gewoon goed bezig - je eet toch eigenlijk normale porties? Dat lijkt me vol te houden.

En dc, stabiel gebleven op vakantie, super zeg!!

Hier gaat het redelijk, ik heb alleen elke maand weer een paar slechte dagen als ik ongesteld word... (we proberen al bijna een jaar zwanger te raken). Kennelijk is mijn verdriet = > troosteten mechanisme nog niet uitgeschakeld...

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Pluk53

Pluk53

30-08-2011 om 09:08

(ot) valkyre

als er in dit draadje geen zaken besproken kunnen worden die gezondheidstechnisch samenhangen met (over)gewicht en afvallen, en het louter een "hug-en-steun-draadje"-is, dan hoort het in "gezellig" thuis.

Valkyre

Misschien een beetje raar om dit te zeggen in dit draadje maar ik hoop dat voor jou de kilo's eraan vliegen straks.... (hopelijk ben je snel zwanger bedoel ik dus..)

x lisa

Fleur

Fleur

31-08-2011 om 18:33

Inmiddels (beetje ot)rugpijn

Ben ik in totaal ruim 22 kilo kwijt,klopt niet helemaal als je ziet waar ik begonnen ben toen ik het draadje starte,maar ik was eigenlijk 3 weken daarvoor begonnen en had toen geen weegschaal en heb een gemiddelde van 1.5 kilo per week aangehouden, dus ik ben ruim 22 kilo kwijt in totaal,gestart op 17 mei,alleen ik heb te kampen met inmense rugpijnen, lijkt wel of mijn lichaam het gewicht mist ofzo, iemand die hier een verklaring voor heeft?

groet

dc

dc

31-08-2011 om 23:40

Hmm

Misschien omdat je uit balans bent, en je rug op een andere manier belast? Ik zou eens langs een osteopaat gaan, misschien kan dat helpen?

Pluk53

Pluk53

01-09-2011 om 11:36

Fleur, houding

ik denk dat DC een punt heeft. met je extra kilo's had je op dat moment een "evenwicht" voor je houding. Balans van spierspanning, houding, gewicht. Mogelijk is je houding veranderd, en mogelijk ben je met dat afvallen ook een beetje spieren kwijt. (kan zomaar gebeuren dat je lichaam die ook "opeten"). Laat een fysio eens naar je houding kijken, en dan krijg je waarschijnlijk meteen de benodigde oefeningen mee voor houding, rug- en buikspieren.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.