Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Verhuiswagen

Verhuiswagen

02-05-2017 om 22:03

Artrose/hernia? Niets aan te doen?

Sinds afgelopen zomer heb enkele keren het volgende gehad: eerst stekende pijn achter mijn schouderbladen, na een paar weken zit mijn wervel tussen mijn schouderbladen vast, dan krijg ik heftige tintelingen in mijn armen en vingers als ik rechtop zit en iets voor me wil doen met armen en handen. Na een paar maanden is t even weg, maar daarna herhaalt het zich weer. Ik heb een MRI gehad en ondanks t feit dat t op n hernia leek bleek het artrose te zijn. Niets aan te doen zegt de neuroloog. Ondertussen kan ik bijna niet werken van de pijn, en heb ik uitvalsverschijnselen. Heeft er iemand tips of een idee wat ik bij de dokter zou kunnen aandragen?

Angela67

Angela67

02-05-2017 om 22:18

mri en/of ct

https://www.bewegenzonderpijn.com/artrose-schouder/
hier staat dat mri voor weke delen-onderzoek is, en ct voor botscan.
is ct niet meer nodig nu mri gedaan is?
er staan in artikel tips en oefeningen, wie weet om een begin te maken voor jezelf?
sterkte,
gr Angela

rode krullenbol

rode krullenbol

02-05-2017 om 22:21

Je zou met voeding (incl. supplementen) eventueel verbetering kunnen bewerkstelligen. Zie bijvoorbeeld dr. Eric Berg op YouTube.

tante Sidonia

tante Sidonia

02-05-2017 om 22:46

er zijn wel mogelijkheden

Maar je moet aan de bel trekken! Je kunt vl. mij injecties krijgen op de aangedane plek die helpen enkele maanden.
Sommige gewrichten worden bij artrose vest gezet omdat ze dan geen pijn meer doen, maar ik weet niet of dat op die plek kan en het beperkt je natuurlijk.
Slik je medicijnen? In die hoek zijn ook zeker mogelijkheden.

Uitvalsverschijnselen zijn echter best ernstig en duiden niet op artrose, eerder wel op een hernia. Wat mogelijk is, is dat er misschien sprake is van artrose, maar dat er daarnaast ook een hernia zit? ga dus terug naar de arts en laat je niet met een kluitje in het riet sturen.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-05-2017 om 23:26

Gekraakt

Ik had ook klachten, maar niet zo heftig als jij. Ik heb m.i.v. dit jaar een flink fysiotherapie-pakket genomen bij de zorgverzekering. De fysiotherapeut heeft me tot mijn schrik flink gekraakt en dat heeft geholpen. Ik ben ook gemasseerd en het heeft allemaal bijgedragen aan een beter gevoel in mijn schouderblad vooral. Ik ben op een gegeven moment ook gaan slapen met 2 paracetamols. In bed liggen was pijnlijk en door de paracetamol kon ik beter slapen en ontspannen.

Ik heb artrose in het midden van mijn rug en mijn knieën. Nog in milde vorm.

Op aanraden van de fysiotherapeut slik ik nu vitamine B, magnesium, vitamine D slikte ik al en glucosamine ook. Ik moest vroeger om mijn ouders lachen met al hun pillenpotjes, maar heb dat nu zelf dus ook.

Calcium kun je beter niet bij-slikken. Je lichaam wordt "lui" als het geen moeite hoeft te doen voor calcium, legde de fysiotherapeut uit.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

03-05-2017 om 00:22

Sidonia en Kaaskopje

" laat je niet met een kluitje in het riet sturen "

Dat is mijn probleem juist. Ik krijg t niet duidelijk uitgelegd of ik heb a-typische klachten. Kortom heel ver kom ik meestal niet bij een arts. Wordt al moe als ik aan de strijd alleen al denk. Speelt op meerdere vlakken dat ik niet echt geloofd wordt. Uitermate frustrerend.
Injecties zijn toch juist bij slijmbeursontstekingen? Ook gehad. Hielp een dag. En vastzetten bij artrose? Dat doen ze toch bij een nekhernia?

Kaaskopje: ik ben gestopt met extra vitamines en dergelijke omdat er dan pas getest kan worden waar ik echt een tekort aan heb. En gekraakt ben ik al vaak in mijn leven. Ben hypermobiel en dan kun je kraken tot je een ons weegt maar t levert uiteindelijk niet veel op.
Of t heftig is weet ik eigenlijk niet. Eten aan tafel lukt me niet goed meer en op mijn linker zij liggen. Typen ook lastig en heel veel tintelingen net als bij het onder in een kastje duiken. Dan vlieg ik omhoog van de pijn in mijn arm en hand.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-05-2017 om 00:44

Rugspecialist

Misschien, of heb je dat al gedaan?, zou je contact kunnen zoeken met een kliniek of centrum die gericht is op rugproblemen. Als je op rugkliniek zoekt, kom je al een heel eind, maar bij ons in de stad en nog twee steden heb je ook deze: http://www.nordichealth.nl/display/NL/Patienten. Misschien interessant.

uitleg van arts

Als je het idee hebt dat je door artsen de zaak niet duidelijk krijgt uitgelegd, dan zou ik a) zoveel mogelijk vragen tevoren op papier zetten, b) iemand meenemen naar een gesprek met een arts, c) tijdens het gesprek controlevragen stellen ('dus als ik het goed begrijp dan is het zo dat...') , e) vragen naar eventuele nuttige folders, websites etc, f) vragen waar je terechtkan als je vragen hebt die later opkomen en e) alles zoveel mogelijk opschrijven.

En als je dit soort dingen zelf tijdens een gesprek onvoldoende kunt, omdat je hoofd omloopt - en dat is geen schande - dan moet je proberen iemand mee te nemen die dit soort dingen voor/namens jou doet.

Ik denk dat de meeste artsen graag volledige en duidelijke informatie verstrekken. Zij hebben er ook niks aan als de patiënt onvoldoende is geïnformeerd. Dan gaan die patiënten de verkeerde dingen doen en ze zijn ontevreden. Dat is in niemands belang. Maar een arts weet ook niet altijd wat er in het hoofd van de patiënt omgaat.

Zelf ben ik geen arts, maar heb wel veel contact met mensen die ik moet helpen met dingen waar ik wel verstand van heb en zij niet. En soms blijkt dan achteraf dat mensen echt van volstrekt verkeerde ideeën zijn uitgegaan, die ik niet heb rechtgezet, omdat ik het niet wist. Daar leer ik dan soms weer van voor volgende gesprekken met andere mensen, maar je weet gewoon niet wat voor onuitgesproken ideeën een ander allemaal heeft. Daar komen met een beetje pech een hoop misverstanden en frustraties uit voort.

Groeten,

Temet

Marie

Marie

03-05-2017 om 12:42

Revalidatie-arts / pijnkliniek

Informeer eens of je een verwijzing kunt krijgen naar een Revalidatie-arts en/of pijnkliniek / pijnpoli.

Zij kunnen je veel gerichter helpen namelijk.

En wellicht heb je ook baat bij een bezoek aan een osteopaat (ik weet dat daarover hier op OOL verschillend gedacht wordt. Ik heb er wel baat bij gehad).

Verhuiswagen

Verhuiswagen

03-05-2017 om 19:02

Temet

Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Heel herkenbaar als t over je werk gaat. T is meer dat het bij mij heel lang gaat dat artsen denken dat het wel meevalt tot het 'mis' gaat. Vaak heb ik dan al op pittige toon uitgelegd dat het echt niet meer gaat. Of is het al mis gegaan. (Kan ik hup met de ambulance naar t ziekenhuis geraced worden)Kom een beetje te lief over denk ik of te knorrig als ik heel veel pijn heb. Ik heb al jaren te maken met chronische klachten en ben ex prof sporter. Dus kan wel wat hebben. Ik blijf altijd prima aanspreekbaar en ga maar door. En heb altijd het idee dat artsen wel iets beters te doen hebben dan mij behandelen....

V@@s

V@@s

03-05-2017 om 19:28

pijnpoli

Geeft andere injecties dan die je krijgt bij een slijmbeursontsteking. Door middel van een injectie krijg je in feite pijnstilling direct bij de zenuw.

https://www.rugpoli.nl/na-uw-behandeling/na-een-injectie

Guera

Guera

05-05-2017 om 17:42

Second opinion

Niks aan te doen?????
Nee wellicht niet als je het hebt over genezing. Maar ik zou naar fysio gaan voor behandeling en oefeningen. Een cortisonen injectie kan ook helpen als ontstekingsremmer.
Er staat zat op internet. Ik zou mezelf goed verdiepen. Gaan praten bij een fysio en eventueel second opinie laten doen. Een arts die zegt: niks aan te doen en je ook niet verwijst naar een fysio voor verlichting zou ik nooit meer vertrouwen......maar goed zo ben ik ahum
Veel sterkte!

zebra

zebra

07-05-2017 om 13:44

balen zeg

mijn man had een hernia en kreeg te horen dat hij ermee moest leren leven. Ja, totdat hij op den duur 3 keer per jaar in de ziektewet zat hierdoor en steeds zwaardere pijnstillers. Op het moment dat we (mijn man vindt het fijn als ik meega naar een consult) op het punt stonden een second opinion aan te vragen, werd hij dan toch door de huisarts doorverwezen naar een ander ziekenhuis. Inmiddels is hij geopereerd en weer aan het herstellen.

Moraal: als het kan iemand meenemen naar de consulten, 2 weten en horen meer dan jij alleen en kan zelf ook vragen stellen aan de arts of dingen herhalen om te zien of het goed begrepen is door jullie of de arts. En anders een second opinion aanvragen of regelen via je zorgverzekering. Misschien komt eruit dat de klacht niet verholpen kan worden maar wel verminderd.

Diane

Diane

08-05-2017 om 00:27

ook

sinds anderhalf jaar ongeveer heb ik een hernia en is er op de scan ook gezien dat ik artrose heb in mijn onderrug.
Ik ben naar Mensendieck gegaan en dat heeft geholpen om in ieder geval af te komen van de uitstralende pijn en krampaanvallen in mijn benen.
Ik heb ook overdag minder pijnklachten. Bij Mensendieck kijken ze naar je houding en geven ze je manieren hoe je dagelijkse bewegingen anders kunt doen zodat het de pijn niet triggert. Het heeft mij in ieder geval veel geholpen.
Sterkte!

Verhuiswagen

Verhuiswagen

08-05-2017 om 11:54

Chiropractor

Ik heb n afspraak voor vandaag staan voor de chiropractor. Daar ben ik in mij. Tienertijd ook vaak geweest toen ik nog danste. Ben hypermobiel en dan is t eigenlijk niet goed. Maar niet kunnen bewegen en bij de simpelste bewegingen pijnscheuten hebben is ook niet goed. Hoorde ook dat het onder alternatieve geneeswijzen hoort! Dacht dat het van fysiotherapie afging. Shit. Moet ik t ook nog zelf gaan betalen....

Kaaskopje

Kaaskopje

08-05-2017 om 12:01

Verhuiswagen

Klopt het valt onder alternatieve zorg. Zit dat niet in je aanvullende verzekering? Ik heb dit jaar een hoog budget voor fysiotherapie. Voor volgend jaar ga ik mij toch ook beraden of alternatieve zorg nut heeft. Het kraken van mijn rug heeft zeker geholpen. Maar dat ging nogal van 'dik hout zaagt men planken', een chiropractor is daar meer in gespecialiseerd dan een fysiotherapeut, stel ik me zo voor.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

08-05-2017 om 12:04

Is al op...

In mij poging om iets te doen aan mijn PTSS heb ik het potje alternatieve zorg al opgemaakt dit jaar. Het zou eigenlijk wel fijn zijn als ik de kosten daarvan op de dader zou kunnen verhalen. Daar vragen ze ook om bij de zorgverzekering : ' vloeien de klachteb voort uit een ongeval, of zijn ze veroorzaakt door een derde partij?' Tja en daar zit hem dus de kneep. Daar ben ik nog mee bezig zeg maar....

Fruitella

Fruitella

08-05-2017 om 12:09

Eerste waar ik aan denk:

is er geen patientenvereniging, met een forum of iets dergelijks?
En voor wat betreft het contact met de arts, serieus genomen worden, de juiste richting zoeken; dat zou voor mij ook iets zijn dat ik met mijn huisarts wil overleggen.

Twee keer het wiel uitvinden kost je onnodig tijd en energie en iets afstrepen, kan ook heel verhelderend zijn.

Succes en sterkte

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-05-2017 om 12:41

Niets aan te doen

Ik heb het totaalpakket, hypermobiel, artrose, slijtage, en fysiotherapie levert alleen kortdurende vermindering van de pijn. Het meeste had ik aan de ontspannings- en stabilisatieoefeningen die ik kreeg van een fysiotherapeut gespecialiseerd in rugklachten. Ook versterking van je spieren heeft heel goed resultaat maar daar moet je tijd en zin voor hebben. Als je spieren sterker zijn werken ze mee om je gewrichten op hun plek te houden, zodat die niet bij iedere verkeerde beweging de verkeerde kant op schieten.
In de praktijk doe ik er niet zoveel meer mee. Meestal is het te behappen, en als ik teveel pijn heb doe ik wat oefeningen of probeer te zorgen voor minder stress en meer ontspanning.
Wel gek trouwens dat een chiropractor als alternatief wordt gezien. Dat is een universitaire opleiding. Misschien valt de manueel therapeut wel onder fysiotherapie? Die doet volgens mij ongeveer hetzelfde als een chiropractor.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

08-05-2017 om 15:53

Phryne

Ik heb hetzelfde pakket dus. Sporten om mn spieren sterk te maken zou ik wel willen maar de beknelde zenuw zorgt ervoor dat ik niet op de racefiets kan of in de skeelerhouding. En ik moet nog werken. Moet er hard aan trekken om geld binnen te halen. Ben zelfstandig dus ziektewet zit er niet in. Pappen en nathouden vrees ik dus....

Phryne

Echt waar? Is een chiropractor het resultaat van een universitaire opleiding? Dat wist ik eerlijk gezegd ook niet. Ik heb altijd gedacht dat het in het alternatieve circuit zat.

Verhuiswagen

Verhuiswagen

11-05-2017 om 18:07

Ja ja

T is een arts. In de VS staat zoiemand naast n internist of n gyneacoloog.
Ben er net achter dat mijn vergoedingen op zijn. Alles zelf betalen lukt me echt niet. Ik kreeg een deel terug maar 50 euro per keer en dan twee keer per week. Dan maar naar de fysio (hbo) daar heb ik wel nog ruimte over.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.