Home » Forum » Blaasontsteking 9

Blaasontsteking

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tessa
Blaasontsteking

Sinds begin december heb ik een of meerdere na elkaar blaasontstekingen. Daar heb ik ondertussen 3x antibiotica voor gekregen. Ik heb nog steeds behoorlijk klachten maar de urine was nu schoon. Advies van de assistente was het aan te kijken tot volgende week en als er dan nog klachten zijn weer urine in te leveren. En ik moest bijhouden wat ik drink op een dag.
Wat kan ik nog meer doen? Vitamine C zit al in mijn multi vitamine. Cranberry schijnt niet bewezen te helpen en ik wil geen geld uitgeven aan iets waarvan ik niet vrij zeker weet dat het gaat werken.
Uiteraard veeg ik op de goede manier en plas ik na de seks. Om alles uit te sluiten heb ik een soatest laten doen en dat was allemaal negatief.
Iemand nog tips want ik ben de pijn ondertussen behoorlijk zat?

Maro
Tessa

Wat vervelend voor je. Een paar dingen:
- hoe oud ben je? Als in de overgang komt, wordt je vagina droger en kan voor meer blaastonstekingen zorgen. Daar zijn inbreng capsules voor die je arts kan voorschrijven.
- Als ik echt voel dat het een ontsteking is die niet weggaat, dus met veel pijn etc. zeg ik erbij dat ik koorts heb ook al is er dan weinig te zien. Heb ik dan ook wel hoor, dan schrijven ze meestal wel iets voor
- ik zou cranberries toch maar proberen hoewel het bij mij alleen in het begin werkt
- er is zoiets als een non bacteriële blaastontsteking. Interstitis heet het meen ik. Als je echt vaak last heb zou je een verwijzing voor diagnose hiervan naar de uroloog kunnen vragen
- Soms helpt het ook om met een condoom te vrijen, ook al is partner (zo je een mannelijk partner hebt) een schone man. Sommige combinaties van partner zijn hier gevoelig voor
sterkte

Maro
oh ja

en "vitamine c zit al in mijn multivitamine" nee joh, je moet een dosering van 1000 milligram hebben, daarmee vergroot je de kans op het eruit plassen

Tessa
Maro

Dank voor je reactie 🙂 Ik ben 50 en heb geen overgangsverschijnselen. Ik slik wel de pil door.
Van droogte heb ik om ieder geval tijdens het vrijen absoluut geen last. Deze scharrel heb ik nu 8 maanden en de klachten zijn van de laatste 2 maanden. Dus als het aan hem lag zou ik toch al eerder last moeten hebben gehad?
Ik zal sowieso eens mn temperatuur bijhouden. Is misschien verhelderend.
Ik kan de cranberry' s natuurlijk altijd een kans geven. Tips qua merk?
Ik heb die interstitis opgezocht maar ik herken de verschijnselen niet:
Interstitiële cystitis (IC) noemen we ook wel blaaspijnsyndroom. IC veroorzaakt vaak lichamelijke klachten, zoals:
Pijn in de onderbuik, die soms naar de rug, liezen of flanken trekt.
Bij vrouwen: pijn in de vagina.
Bij mannen: pijn in de penis, testikels en scrotum.
Pijn die toeneemt als de blaas voller is. Plassen verlicht de pijn en geeft een opgelucht gevoel.
Bij vrouwen: vóór de menopauze verergeren de klachten vaak net voor de menstruatie.
Continue aandrang tot plassen.
Vaak plassen, ook ’s nachts.

Ik heb IC veroorzaakt vaak lichamelijke klachten, zoals:
Pijn in de onderbuik, die soms naar de rug, liezen of flanken trekt.
Bij vrouwen: pijn in de vagina.
Bij mannen: pijn in de penis, testikels en scrotum.
Pijn die toeneemt als de blaas voller is. Plassen verlicht de pijn en geeft een opgelucht gevoel.
Bij vrouwen: vóór de menopauze verergeren de klachten vaak net voor de menstruatie.
Continue aandrang tot plassen.
Vaak plassen, ook ’s nachts.

Ik heb alleen het snachts plassen maar dat zal meer van al dat drinken komen.
Gelukkig tenminste iets wat waarschijnlijk uitgesloten kan worden.
Mijn multi heeft 400 gram vitamine C dus ik zal nog maar wat extra nemen.

Tensy
cranberry sap

Mijn oma had ook om de haverklap een blaasontsteking. Die is cranberry sap gaan drinken; elk glaasje koud drinken werd cranberry sap. Zeker 3-4 glazen per dag. Toen is het nooit meer terug gekomen. Kost niet veel en drinken moet je toch.

tsjor
Dochter ook

Ja, bij mijn dochter hielp het ook. Cranberrysap, of gedroogde of verse, maakt niet uit.
Tsjor

Dendy Pearson
Hier hielp

Heel veel van die vitamine C tabletjes pakken.

Dendy Pearson
Aanvulling

Sorry, per ongeluk al op verzenden gedrukt.

Ik heb hier jaren geleden gelezen dat veel vitamibe c tabletjes de urine zuur maken en dat dat helpt.
Dat heb ik dus ook gedaan. 3x daags een handvol wegwerken.
Ik heb nooit meer een blaasontsteking gehad.

Dendy Pearson
Nog een aanvulling

Ik denk niet dat het goed is om van multi-vitaminen te veel te pakken. Van sommige vitaminen mag je niet te veel vziw

Bas
Zou ik toch mee opassen

Er is steeds negatievere berichtgeving over supplementie vit c.
Te hoog kan zorgen voor spijsverteringsproblemen, ijzerstapeling en nierstenen.
Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, is een natuurlijk alternatief als camu camu veiliger.
Maar je kunt toch gewoon je groente en fruit inname verhogen? (al dan niet met iets als cranberrie, ook veel vit c)

Rixt
Cystecare

Ik kreeg van een vriendin de tip om Cystecare of Cysteberry van Roter te slikken bij een blaasontsteking, dat heeft mij er snel vanaf geholpen in combinatie met genoeg water en thee drinken. Is bij de meeste drogisterijen wel te koop.

Kaaskopje
Gouden tip Vagisan

Ik kreeg vanwege dezelfde klachten, geen bacterie wel de symptomen, de tip om Vagisan te gaan gebruiken. Fantástisch! De "nep"-blaasontstekingen zijn van de baan. En ik heb ook al heel leng geen blaasontsteking gehad. Ook ik was inmiddels bijna overtuigd dat ik IC moest hebben en ben daarom naar een uroloog geweest.

Het is een zalf die je met een applicator moet inbrengen, maar dat doe ik niet. Ik doe elke ochtend een beetje op mijn middelvinger en smeer daarmee rond de urine-uitgang,, clitoris en een beetje in de vagina. 1-1,5 cm op de vinger is genoeg, vind ik. Goedkoop is het niet, 17,95 (rond...). Maar je doet er op mijn manier lang mee.

Ava
Cranberry

Toch wel cranberry sap maar dan de heel geconcentreerde (meestal wel te krijgen bij de apotheek, drogist of natuurwinkel) waar je glazuur bijna van de zure smaak van je tanden afspringt. Een paar keer per dag een kleine hoeveelheid in een keer En gelijk een beker water erbij om te spoelen. Het helpt bij mij en ik heb veel blaasontstekingen (gehad).

Wendelmoed
Kweek

Als je terugkerende infecties hebt dan kan de huisarts beter wat urine op kweek laten zetten om te kijken welke bacteriën het precies zijn, ipv er steeds wat breedspectrum antibiotica op te gooien.
Wellicht kun je daar eens op aandringen. Dat staafje wat ze er bij de huisarts in steken vertelt niet zoveel behalve dat er "een ontsteking" is.
En als het blijft duren, een verwijzing naar de uroloog. Het zou kunnen dat je urineretentie hebt (dat er steeds wat urine blijft zitten in de blaas) en dat daar de ontstekingen door komen.
Maar omdat je het sinds december hebt, kan het ook wat ze noemen "kou op de blaas" zijn, dan is alles wel geirriteerd maar er zit niet een simpele ontsteking die je weg kan halen waarna het probleem weg is.
Als alle zure dingen helpen (zonder je een maagzweer te bezorgen) is het natuurlijk mooi en anders zou ik de huisarts dwingen om wat verder te kijken.

Guppie
De pil

Even kijken naar wat je zelf zegt, dat je de pil gebruik. Die ontregelt natuurlijk veel in je lichaam. Verstoort je eigen hormoonhuishouding, vermindert je weerstand, bevordert uitscheiding van voedingsstoffen als zink, bevordert candidagroei, bevordert het ontstaan van infecties.
Voor een gezonde blaas is een gezonde darmflora belangrijk. Candida kan blaasontstekingen uitlokken.
Antibiotica verstoren je darmflora nog meer, bevorderen candidagroei en bevorderen ook uitscheiding van voedingsstoffen.
Middelen als cranberry, mannose en beredruif kunnen op zich helpen maar hebben weinig zin als je niks doet aan de oorzaken.
https://natuurlijkweergezond.nl/blaasontsteking/

Sydney
Guppie

Tessa heeft sinds december last van blaasontsteking, maar slikt de pil al veel langer. Dus waarom zou het door de pil komen?

Angela67
dat is toch die atlas, Sydney,

die steekt soms 'de kop op'.... en moet met harde hard gecorrigeerd worden!!
gr Angela

Sydney
Atlas

Was dat niet die kerel met die wereldbol op zijn nek? Nooit geweten dat hij last had van blaasontsteking!

Ava
Oh ja daar zeg je wat

Voor mannen is het nóg vervelender, schijnt, vanwege een langere plasbuis.
Dat Atlas blaasontstekingen heeft is wel begrijpelijk: met zo'n bol op je nek ga je niet even snel naar het toilet. En vaak je plas ophouden werkt een blaasontsteking in de hand.

Tessa
Nog steeds last :(

Nog steeds last maar geen bacterie meer te vinden. Toevallig moest ik naar de gynaecoloog en heb ik meteen gevraagd of ik een verzakking had. Lag daar toch. Wel iets maar niet zodanig dat mijn blaas daar last van kan hebben.
De gynaecoloog was het wel eens met de cranberry's. Ik ga de capsules halen want het sap is me te zuur. Dat trekt mijn maag niet en van de zoetere versie stuiterde mijn bloedsuiker weer.
Die Vagisan is ook een idee. Even kijken wat de capsules doen en anders haal ik die.
De urine is op kweek gezet en ik heb de juiste antibiotica gekregen ervoor. Twee keer zelfs.
Dat met de "kou op de blaas" had ik vroeger veel, herinner ik me nu. Ben aan het denken wat ik toen deed. Warme voeten en twee onderbroeken meen ik me te herinneren om de boel warm te houden. Dat hielp toen, ga ik nu ook maar weer doen. Kan geen kwaad tenslotte.
Jullie schieten Guppie af maar gek genoeg heeft hij/zij wel gelijk. Ik heb namelijk de uitslag van mijn jaarlijkse bloedonderzoek gekregen in de tussentijd en ik heb wat tekorten. HB te laag, foliumzuur en vitamine D te laag en, heel apart, een hele lage cholesterol. Dat zal op z'n minst niet bevorderlijk zijn. De pil daarentegen slik ik, met tussenpozen, 35 jaar. Daar zal het niet aan liggen.
Mijn atlas is dik in orde maar de opmerking over ophouden is wel een goeie. Dat doe ik best vaak eigenlijk. Slechte gewoonte, ga ik op letten.
Dank allemaal

Kaaskopje
Leeftijd

Als je in de overgangsjaren zit, ben je gevoeliger voor blaasontsteking en ( ook dh een droge vagina. Altujd weer die hormonen, die de boel verstieren 😕. Ik heb er heel lang mee gesukkeld, ik was er echt mee aan. Ik was echt verrast door het succes van Vagisan. Ik maak niet vaak zo nadrukkelijk reclame voor iets, maar hiervoor wel.

Guppie geeft de pil wel een erg grote verantwoordelijkheid voor vervelende kwaaltjes. Ik had al blaasontstekingen als kind, als volwassene nog steeds, na de overgang ook. Ik heb niet direct verschil gemerkt tussen geen of wel de pil gebruiken, omdat ik er standaard last van had.

Seks kan absoluut ook blaasontsteking veroorzaken. Meteen erna plassen!

In mijn geval bleek de e.coli (wat dit betreft) telkens de boosdoener.

In tegenstelling tot vroeger pleit ik er nu echt voor dat je geen zeep moet gebruiken. Aan de buitenkant kan het wel. Maar verder alleen water en als je dus schijn-blaasontstekingen hebt, waar nooit een oorzaak voor gevonden wordt, smeren met Vagisan ( of een ander merk, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee.)

Vrouw
Wat bij man?

Mijn man heeft regelmatig blaasontsteking (bij stress). Nu ook weer symptomen, maar geen bacteriën in zijn urinekweek, dus geen AB. Dan hebben cranberrycapsules ook geen zin toch, of zie ik dat verkeerd? Is die creme ook te gebruiken voor mannen, of zitten daar juist vrouwelijke hormonen in?

Kaaskopje
Vrouw

Ik weet helaas niet wat goed is voor een man. Ja, goed uitplassen, cranberry.

Kenfan
Ik wil je niet de stuipen op het lijf jagen, maar

bij een bekende bleek achter een hardnekkige blaasontsteking, die zich niet liet verjagen door antibiotica laat staan door huismiddeltjes , blaaskanker te schuilen. Daar kun je niet vroeg genoeg bij zijn, daarom meld ik het hier toch maar. Artsen schijnen die mogelijkheid nogal eens over het hoofd zien bij vrouwen, omdat blaasontsteking een bij hen een veelvoorkomend kwaaltje is.