Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

pluis

pluis

28-03-2009 om 12:45

Blaasontsteking man

Mijn vriend is sinds gisteravond grieperig. Nu heeft hij ook sinds vanmorgen enorme pijn bij het plassen. En gaat ook elk kwartier.Lijkt op een blaasontsteking. Het is nu zaterdag. Wat te doen? Ik geef hem extra vit C en grapefruit sap maar is het nodig om naar de weekendarts te gaan? Hij is 40

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
jow

jow

28-03-2009 om 13:59

Wel weekendarts

Hallo,

Ik heb zelf jaren terug blaasontsteking gehad, helaas ook in het weekend, ik had het toen nog nooit eerder gehad. Ik ben wel naar de weekendarts geweest, ik vond het veel te pijnlijk om ermee tot maandag te wachten. Ik zou gewoon bellen en overleggen wat je het beste kunt doen. Waarschijnlijk is dat langskomen met een plasje en een kuurtje krijgen.

pluis

pluis

28-03-2009 om 15:12

Dank

Ik heb net zijn temp opgemeten en hij heeft ruim 40 koorts dus ik denk dat ik inderdaad maar even ga bellen.
Nooit ziek en nu eindelijk weekend zonder kinderen. Tja....

Rembrand

Rembrand

28-03-2009 om 16:54

Mannen met blaasontsteking.

Bij mannen komt dit veel minder vaak voor en is altijd reden om aan de bel te trekken. Het kan ook een blaassteentje of niersteen zijn. Verder kan een onbehandelde blaasontsteking een nierbekkenontsteking veroorzaken en dan ben je nog verder van huis.
M.

Prulletje

Prulletje

28-03-2009 om 16:59

Vitamine c

Als je hem extra vitamine C geeft moet je er wel rekening mee houden dat je echt VEEL geeft. Twee tabletten van een gram (=2000 mg) bijvoorbeeld. Een paar van die lekkere 50 mg citroentabletjes zetten geen zoden aan de dijk.

Prulletje

Brianna F

Brianna F

29-03-2009 om 10:55

Ja, gaan

Mijn man heeft tot twee keer toe een blaasontsteking gehad. (2 keer in het weekend) Toen zijn we ook meteen naar de huisartsenpost gegaan, waar hij antibiotica kreeg en het advies veel sinaasappelsap te drinken.
de antibiotica hielp heel snel, binnen een paar uur waren de klachten over.
Blaasontsteking bij een man is zeldzaam en er moet snel ingegrepen worden.

jow

jow

29-03-2009 om 13:47

Zijn jullie gegaan?

Ik ben benieuwd hoe het nu gaat, is je man naar de HAP geweest? Ik hoop het wel, dan voelt hij zich nu vast een stuk beter.

Coco

Coco

29-03-2009 om 16:15

Prostaat?

Bij mannen kan een verwaarloosde blaasontsteking zich uitbreiden naar de prostaat. Heeft mijn man ook wel eens gehad. Dat maakt het plassen bijzonder pijnlijk. Snel mee naar de HA zou ik zeggen.

pluis

pluis

30-03-2009 om 11:26

Gegaan

We hebben de zaterdag uiteindelijk toch even afgewacht. Geen idee waarom eigenlijk. Zondag( gister)begon hij bloed te plassen met allemaal stolsels en toen gelijk maar gebeld. Konden direct komen en hij heeft antibiotica gekregen. Omdat hij geen pijn aangaf in zijn zij dacht de arts niet aan een nierbekkenontsteking.Voor hij begon met slikken moest hij nog urine opvangen zodat hij dat vanmorgen bij zijn eigen huisarts af kon leveren om het op kweek te zetten. Ze willen graag weten wat voor bacterie het is.
Ik heb daar verder nog niets op gehoord want de bikkel is vanmorgen gewoon gaan werken.
Bij navraag gaf mijn vriend wel aan dat hij al een paar dagen niet zo krachtig plaste ( leuk praate) en houden het wel even in de gaten als de kuur eenmaal aanslaat. Misschien dan toch iets met zijn prostaat?

Door naar uroloog

Pluis,

Je huisarts moet je man doorverwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.

Blaasontsteking bij mannen is soms een teken dat er meer aan de hand is en bloedstolsels plassen is altijd een reden tot verder onderzoek.

Laat je vriend niet zijn kop in het zand steken maar dring aan op verder onderzoek.

Mariel

pluis

pluis

30-03-2009 om 21:10

Kweek

We gaan eerst de kweek afwachten en dan verder kijken. Verder zit hij onder de koortsuitslag en voelt zich beroerd dus ik denk dat hij ook een soort griep erbij heeft. Kwam vanmiddag toch eerder naar huis.

Maar uroloog had ik dus ook al in mijn achterhoofd.

Geen allergie ab?

Is het wel koortsuitslag? Van AB kun je ook flink allergische uitslag krijgen.!

Beterschap!

pluis

pluis

31-03-2009 om 09:08

Nou mien

Nu je het zegt. Hij zit onder! Het zit helemaal in zijn neus. Zijn hele gezicht doet er pijn van. Maarja, wat hebben we anders voor alternatief. Hij moet toch van die blaasonsteking af.

pluis

pluis

31-03-2009 om 09:11

Het ziet er wel uit als koortsuitslag

Blaasjes op de lippen maar dan ook overal en dus in zijn neus.

Rembrand

Rembrand

31-03-2009 om 09:19

Weer even bellen met huisarts.

Dit moet even bekeken worden.
Als het een allergie is moet hij andere AB.
M.

Andere ab

als er sprake is van allergie, je hoeft niet voor alle AB´s allergisch te zijn.

Coco

Coco

01-04-2009 om 19:23

Allergie kan zeker

Begin ik weer over mijn man te zeuren, maar die is ook allergisch voor de "reguliere AB" (amoxylline geloof ik), maar dat wist hij al eerder. Hij kreeg een "ander merk" en dat werkte prima. Hij moest de kuur wel een keer herhalen, omdat na de eerste kuur de ontsteking nog niet helemaal weg was.

pluis

pluis

02-04-2009 om 15:22

Toch fijn zo`n forum

Vriend had maandga direct zijn urine weggebracht naar zijn eigen huisarts. Assistente druk en geirriteerd. Ja meneer zet u daar maar neer.Ik doe er wel een kweekformulier bij. Na 2 dagen de dokter gebeld. Het potje is vergeten en kon weggegooid worden. Heel fijn dus. Inmiddels is de pijn in zijn gezicht bijna verdwenen. Koortsuitslag droogt in. Het enige waar hij nu nog behoorlijk last van heeft is diarree en vreselijke hoofdpijn. Hij heeft dit anagegeven bij de huisarts en die gaf ook al aan dat het een allergische reactie kon zijn voor de antibiotica. Nou ja zei de huisarts, dan weten we in ieder geval wel dat het zijn werk doet? Het is mijn huisarts niet maar als dat wel zo was geweest dan had ik me toch wel even achter mijn oren gekrabt.
De kuur is a.s woensdag afgelopen en dan kijken of alle klachten weg zijn. En dan evt beslissen voor een bezoekje aan de uroloog. Daar moet ik hem dan nog even geestelijk op voorbereiden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.