Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Corona: de Ouderenzorg

https://www.nporadio1.nl/spraakmakers/onderwerpen/60323-2020-06-16-arts-en-filosoof-bert-keizer-over-situatie-verpleeghuizen

Het statusverschil tussen Cure en Care, IC en ouderenzorg, en wat nog meer bijgedragen heeft aan de coronabrandhaarden in de ouderenzorg. Arts en filosoof Bert Keizer.

"Na bijna drie maanden lang hermetisch afgesloten te zijn geweest voor de buitenwereld, zijn de meeste verpleeghuizen gisteren beperkt opengegaan. Bewoners mogen nu, onder voorwaarden, weer meer bezoek ontvangen. Er is veel kritiek op de manier waarop verpleeghuizen werden afgesloten en de eenzaamheid die daarvan het gevolg was. Arts en filosoof Bert Keizer spreekt er schande van en vindt dat we voortaan beter op onze ouderen moeten passen."

beter oppassen

'Arts en filosoof Bert Keizer spreekt er schande van en vindt dat we voortaan beter op onze ouderen moeten passen." Heeft hij het dan ook over de 900 instellingen voor ouderen waar corona is uitgebroken? En de waarschijnlijk duizenen doden die niet getest, dus niet geteld zijn?

Evident is dat de beschermingsmiddelen en het testen van o.a. personeel en bewoners veel te laat zijn ingezet.

Tsjor

Leen13

Leen13

16-06-2020 om 17:16 Topicstarter

En meer Tsjor...

Aan de orde komt bijvoorbeeld de instructie dat zorgpersoneel ook met een kuchje en weinig koorts toch moest gaan werken. Daarmee konden ze ouderen besmetten. Dat was geen goede afspraak achteraf in dit kader. Dat heeft zaken lelijk op gang geholpen.

En het verbod op beschermingsmateriaal want te kort aanwezig en nodig voor de IC. Dat had anders gemoeten.

De bescheiden opstelling van functionarissen in de ouderenzorg. De IC kwam goed op voor de belangen in het OMT (volgens Diederik Gommers), maar toen de ouderenzorg uiteindelijk ook gevraagd werd waren ze allang blij dat ze mee mochten doen en hadden te weinig eigen vanzelfsprekende ambitie. Zoals zo vaak.

Ik ken een oudere, in de negentig, die thuis wondverzorging krijgt en als ze de (alweer een andere) bezoekende hulp vraag om een mondkapje te gebruiken is dat nooit nodig en men wil geen gebruik maken van de wegwerp die ze klaar heeft liggen.

Tabitha

Tabitha

17-06-2020 om 19:49

AnneJ

Wat vervelend dat die zorgmedewerkers dat niet willen gebruiken. Ook als ik het zelf niet nodig zou vinden zou ik het doen omdat die mevrouw dat graag wil.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.