Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Iris

Iris

25-03-2009 om 11:43

Dichtslaan harde contactlenzen

Tja, hoe ik het anders moet noemen weet ik niet, maar ik hoop een beetje op de gouden tip!!

Ik heb al jaren harde lenzen en tot nu toe bevalt dat goed en heb ik nergens last van. Maar sinds een paar maanden heb ik het steeds vaker en de afgelopen weken bijna iedere dag: in de loop van de dag worden ze vies en dan zie ik echt niets meer!

Ik krijg ze ook steeds moeilijker schoon. De intensieve reiniger die ik voorheen misschien eens per week gebruikte gebruik ik nu iedere dag en soms vaker. Maar ook als ik ze schoon krijg en ik zet ze 's ochtends in, na een paar uur wordt het dan weer heel erg mistig! Van ellende heb ik vandaag dus maar weer mijn bril op. De lenzen zijn niet oud en versleten, eentje is zelfs nieuw, twee maanden oud of zo.

Herkent iemand dit en heeft iemand misschien een gouden tip om dit op te lossen??

Groetjes van iris

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Hoelang

heb je al harde contactlenzen? Toen ik ze een jaar of 15 had kon ik plotseling niet meer tegen. Kreeg steeds meer "viesjes" in mijn ogen en mijn ogen raakten ook om de zoveel tijd ontstoken. Ben toen overgestapt op zachte lenzen (daglenzen) en die kan ik nog steeds goed verdragen.

GR.
Moon32

Iris

Iris

25-03-2009 om 12:22

Moon

Ik heb ze nu 22 (ik schrik er zelf van) jaar. Ook mijn ogen raken gemakkelijker ontstoken. Zachte lenzen is voor mij niet echt een optie, ik heb een sterke cilinder en dat is voor dag/week/maand lenzen een hele dure aangelegenheid... Fijn dat het bij jou nu weer goed gaat..

Iris

Iris

25-03-2009 om 12:30

Cameron

Net zo erg of niet zo erg?? %-))

Eiwitaanslag heb ik ook wel eens, maar dat is meestal doordat ze een tijdje niet goed schoongemaakt zijn. Ik krijg ze nu (met moeite) wel schoon, dus het begint goed, maar zoals vanmorgen ook weer, tijdens het sporten slaan ze weer dicht, dus na het douchen weer een bril op.

Herkenbaar, geen tip

Ik draag ook al 27 jaar (ieks) harde contactlenzen en heb de laatste jaren ook steeds periodes waarin mijn lenzen om de haverklap vuil worden. Het is inderdaad eiwitaanslag, en behalve schoonmaken is er volgens mij weinig aan te doen. Merk je ook dat je vaker last hebt van droge ogen? Ik wel, en dat in combinatie met de lenzen heeft al eens tot een bindvliesontsteking geleid (en 2 weken geen lenzen in, leuk als je -10 hebt...)

Ik lees mee, ben ook benieuwd naar tips!

ishtar

ishtar

25-03-2009 om 12:42

Andere reiniger en

overleggen met opticien?
Ik heb een reiniger waar je een tabletje in een vloeistof gooit, en daar de lenzen, in een speciaal houdertje, in laat staan. Dat is een hele intensieve (en niet goedkope)manier van reinigen.
Heb je het al eens overlegd met je opticien? Misschien dat je, door oogdruppeltjes of zo, het probleem kunt verminderen?
Mijn oplossing, nachtlenzen, is voor jou denk ik (door je cilinder) geen optie.

Iris

Iris

25-03-2009 om 13:04

Overleg met de opticien

heb ik veel gehad (ik heb een hele leuke %-)) en ik heb meerdere reinigers geprobeerd. Dat tabletje waar jij het over hebt, is dat dat spul wat vreselijk stinkt??

Ik heb nu een soort 2-componentenspul waar je lenzen max een half uur in mogen (anders lossen ze op denk ik haha) en daarna zijn ze superschoon. Je mag dit ook niet te vaak gebruiken, is niet iets voor iedere dag. Maar het schoonmaken is dus echt het probleem niet, maar het gaat moeilijk, en ik zou het dan meerdere malen per dag moeten doen. Ik merk wel dat als ik de intensief reiniger heb gebruikt (gewoon het kleine flesje, niet de 2-componenten) en ze daarna nog een keer poets met de inzetvloeistof dat ik de lenzen minder goed verdraag. Daarom gebruik ik de reiniger het liefst 's avonds zodat ze een nachtje in de bewaarvloeistof kunnen staan. Maar de volgende ochtend is het weer hetzelfde liedje, we beginnen helder en langzaam gaan de rolgordijnen dicht................

ishtar

ishtar

25-03-2009 om 14:07

Iris

nee, dat spul stinkt niet. Het heet everclear (of everclean, het staat boven en ik ben te lui om daarheen te lopen en te kijken )
Wat zegt de opticien dan? 'Niks aan te doen', of zijn jullie nog zoekende?

Rembrand

Rembrand

25-03-2009 om 14:12

Ook gehad.

Na mijn zwangerschappen had ik hetzelfde probleem. Steeds meer aanslag op mijn ( zachte ) lenzen. Ik heb nog een poosje meegedaan aan een experiment van mijn lenzenspecialist met daglenzen ( elke dag nieuwe ) en zelfs daar had ik het mee.
Ik liep de hele dag te geeuwen om mijn ogen natter te krijgen en de waas weg te "spoelen". Toen heb ik het maar opgegeven. Ik draag nu alweer een jaar of drie een bril en ben er best blij mee.
Vallen mijn beginnende rimpeltjes ook minder op
M.

Iris

Iris

25-03-2009 om 14:24

Laseren

Hmmm ja dat is natuurlijk een optie. Alhoewel ik meen dat ik daar ook niet voor in aanmerking kom (+4 en +4,5 + 2 sterke cilinders)en ik moet zeggen dat ik het wel een enge gedachte vindt, ik bedoel het zijn je ogen!!

Conclusie uit jullie reacties is wel een beetje dat 20+ jaar lenzen dragen misschien de max is ?!

Ik heb overigens nog een kwaaltje door die 20+ jaar, mijn rechterooglid is een beetje gaan hangen, ik zag dit ook op de site van cameron. Hebben jullie dat ook?

Iris

Iris

25-03-2009 om 14:26

Ishtar

De opticien komt iedere keer met nieuwe flesjes aanzetten. Ik denk erover om hem eens goed naar mijn traanvocht te laten kijken, misschien zit er teveel eiwit in of zoiets. Hij heeft daar mooie apparaten voor!

ishtar

ishtar

25-03-2009 om 14:34

20+

ik draag al 26 jaar lenzen. De laatste 3 jaar nachtlenzen, en een korte periode een bril, omdat er toen nog geen nachtlenzen waren en ik door zwangerschap (en bv) te droge ogen en 'stroperig' traanvocht had en geen lenzen verdroeg. Hangend ooglid heb ik al vanaf heel vroeg. (en komt niet door lenzen, maar geerfd van oma )
Naar je traanvocht laten kijken is een prima idee. (dat de opticien dat zelf niet voorgesteld heeft...) Misschien is het wel zo simpel als een oogdruppeltje. Ik hoop het voor je.

Polijsten

Het kan zijn dat er steeds meer krasjes op je harde lenzen zijn gekomen en dat ze daardoor steeds sneller vuil worden. Dan kan je ze laten polijsten bij de opticien, en dat scheelt aanmerkelijk. Helaas kan je dat niet eindeloos blijven doen, en bij diepe krassen helpt het ook niet voldoende, maar bij heel veel hele kleine krasjes is het zeker de moeite waard.

Groeten,

Temet

Iris

Iris

25-03-2009 om 16:32

Haha cameron

Wat een drama!! Gelukkig kan je er nog om lachen. Het is wel heel herkenbaar en ik kan nog wel aanvullen

Mijn glazen beslaan ook bij warm weer, bij sporten en bij koken

Hij staat altijd eigenlijk wel een beetje scheef (nee, dat ligt niet aan mijn hoofd, dat ligt aan die bril!)

Ik kan alleen maar scherp zien als ik recht voor me uit kijk, opzij, naar boven en naar beneden en de wereld wordt weer vaag...

+4 en +4.5 vergroot dus grotere poriën en rimpels en make-up oneffenheden

Maar goed, eigenlijk is het wel een kek brilletje en als je zo'n last hebt gehad van je lenzen voelt een brillendag als een verademing

Iris

Iris

25-03-2009 om 16:33

Temet

Dat zou best kunnen Temet, dat ga ik zeker proberen. Ook al is mijn ene lens nog maar 2 maanden oud, door al dat gepoets avn afgelopen weken zou dat best kunnen.

THNX!

rosa

rosa

25-03-2009 om 17:34

Ja, polijsten

dat helpt. Hoewel 2 maanden nog wel heel kort is inderdaad.

rosa

Brianna F

Brianna F

25-03-2009 om 19:06

Nog een mogelijke oplossing

Toen ik 32 jaar (dubbel ieeeeks) mijn harde lenzen kreeg, heb ik dat ook gehad. De opticien raadde mij toen aan de lenzen droog te bewaren en inderdaad dat hielp.
Ik draag nu sinds een jaar weer een bril, met alle nadelen die al opgenoemd zijn, want mijn ogen werden met de jaren steeds droger totdat het zo ging irriteren dat ik ze geen half uur meer in kon houden.

Ook weer aan de bril

Ik heb vele jaren zachte maandlenzen gedragen. Met cilinder, inderdaad een dure hobby. Ook ik kreeg eiwitaanslag, droge ogen en de lenzen gingen steeds vroeger op de dag al irriteren. Mensen gingen vragen of ik soms moe was, slecht geslapen had? Draag nu alweer jaren een bril. Bevalt me eigenlijk prima.

Laseren

Nee, niets voor mij. Twee vriendinnen hebben hun ogen laten laseren. Eèn geeft het niet toe, maar ziet hartstikke slecht. Kan geen prijskaartje lezen in de winkel.( soms ook wel handig...) De ander draagt regelmatig een bril als "extra hulpmiddel bij lezen en autorijden."
Tja, dat lijkt me niet de bedoeling als je je ogen laat laseren. Dan moet de bril wel de vuilnisbak in kunnen toch?

Manus

Manus

25-03-2009 om 22:15

Allergie

Ik draag al 29 jaar harde, zuurstofdoorlatende lenzen. Niet probleemloos, want de genoemde kwaal van dichtslaande lenzen ken(de) ik ook. Ik weet dat ik vrij allergisch reageer op een aantal bloeiende bomen (vooral deze periode is het raak) en ander spul (stof enzo). Daar ik laseren net iets te eng vind (bij zus ietwat mislukt dankzij die sterke cilinder), heb ik in overleg met de opticien gekozen voor superzuurstofdoorlatende harde lenzen (zo'n beetje de top qua zuurstof doorlaten). Wel prijzig. Echter, geen last meer van dichtslaan. Oh ja, 'k heb pas geleden wel een heel mooi groen titanium brilletje van orgreen aangeschaft voor 'erbij'. Bril was overigens duurder dan een paar van bovengenoemde superlenzen....

Manus

Jesse_1

Jesse_1

25-03-2009 om 22:52

Zelfde pilletje als ishtar

Gewoon te koop bij de Kruidvat. Stinkt niet en je laat je lenzen daar gewoon een nacht in staan.
Hier ook al zeker 22 jaar lenzen.
Beide ogen zo'n -10 (incl. cilinder), als ik zou willen laseren en het zou dan -2 zijn, zou ik dat al heel fijn vinden! (Bijv. zwembad, of als je 's nachts voor een je bed uit moet). Maar ik vind laseren gewoon een te groot risico voor mijn ogen, al zijn ze dan niet zo goed .
Jesse

Lenzen hier...

Ooit als 16 jarige lenzen genomen. Helemaal happy mee. Ik had zachte. Later met cillinder, scheelde voor mij gezichtsvermogen van + 40 %. Heb + 2.75 en + 2.25 met een cillinder van 2. Tot een keer verandering van vloeistof resultaat ontstoken ogen. Net nieuwe lenzen, compleet vertroebeld door eiwitten idd. Geen schoonmaakmiddel hielp meer. Hup 500 gulden weg (lenzen 3 maanden oud). Nieuwe gekocht en toen begon ik in het zwembad. Oeps foutje had mijn lenzen nog in. Gelukkig op tijd ogen dicht maar toch. Voor mij toen de reden voor mijn werk over te gaan naar bril.
Heel lang gecombineerd. Nu gewoon weer aan de bril. Als eerste bril gaat langer mee. En lenzen helaas met de cillinder (maand of half jaars lenzen)stuk duurder met alle vloeistoffen en tabletjes erbij als bril voor ongeveer 2 a 3 jaar (laat mijn ogen ieder half jaar meten). Mijn ogen zijn naar die lenzen periode erg gevoelig geworden voor wind en zon. Minste of geringste en ik traan als een jankebalk.
Droge ogen kunnen ook komen van werken/wonen in een ruimte met airco. Heel slecht voor lens dragers. Dus idd oogdruppels is dan misschien een optie, mits ze natuurlijk de lenzen niet beschadigen.
Rymcke

Laseren

Bet, ik heb mijn ogen 7 jaar geleden laten laseren met uitstekend resultaat. Als je het laat doen zorg dan dat je bij een goede (oog)arts gaat, het zijn tenslotte wel je ogen. Mijn ervaringen zijn dus bijzonder goed (tot nu toe zeg ik er eerlijk bij) en het was echt een opluchting na jaren brillen, lenzen en ook droge ogen door de lenzen (sterkte bijna -6) gewoon niks meer nodig te hebben. Ook 's nachts bijzonder prettig. En Wil40 jouw vriendinnen zijn blijkbaar niet goed (genoeg) geholpen en verder moet je wel realistisch zijn en beseffen dat je rond je 45ste waarschijnlijk toch een leesbril nodig gaat hebben. Dat is mij van tevoren ook netjes verteld.

Iris

Iris

27-03-2009 om 11:25

Meiden bedankt!

Gisteren een goede dag gehad, de hele dag met schone lenzen. Ik had de hele dag vergadering met avondprogramma en dus ook wel droge ogen maar het ging!
Vandaag maar weer een bril.
Ik heb voor zaterdag een afspraak gemaakt bij de opticien, hij zal heel goed kijken naar mijn lenzen, ze evt polijsten en mijn traanvocht beoordelen.

ik zal jullie laten weten wat er uit komt!

Badankt voor het meedenken!

Groetjes,

Iris

Ik had t ook

en nu heb ik daglenzen. Na 20 jaar harde lenzen.
Ik meot zeggen dat het me prima bevalt. Ik koop ze nu via internet dat scheelt emer dan 2/3 !

En hoe ging het bij de opticien?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.