Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

andrea2

andrea2

18-10-2011 om 14:28

Dochter (11) heeft weer iets, wat moet ik ermee?

Dag allemaal,

Ik wilde even navragen of deze vreemde symptomen bekend voorkomen bij iemand.

Dochter van 11 vertelde me net het volgende tijdens de lunch:

"Ik had het net weer, mam. Ik hoor dan oude muziek die ik niet ken, dat vind ik eng.
Moet staren met mijn ogen, dan gaat het over.
Erna heb ik hoofdpijn en ben ik misselijk of heb ik een raar gevoel in mijn buik."

Wat ik zag op dat moment (zat naast haar) was dat ze staarde, even afgedwaald leek, terwijl ik wel tegen haar aan het praten was. Haar mondhoek trilde iets. Dat was het, een paar seconden maar.

Ze heeft al eerder zoiets aangegeven, tegen mijn man maar die nam het niet serieus, zei ze. En later een keer tegen mij. Nu gebeurde het waar ik bij zat, en het was een vreemd moment...op school heeft ze het nog nooit gehad, zegt ze.

Wat moet ik hier nou mee, ik kan toch haast niet aankomen met zo'n vaag verhaal bij de huisarts? Of zouden jullie dat wel doen?

Hoor het graag,

Groet,

Andrea2


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Huisarts

Klinkt als mogelijk absences, zou er toch mee naar de huisarts gaan. Mogelijk dat deze een onderzoekje als een E.E.G. kan laten doen om het uit te sluiten.
Maar ik begrijp niet goed dat je meldt: docher heeft WEER wat.

Andrea2

Andrea2

18-10-2011 om 15:42

Omdat

Met onze beide kinderen heb ik zo ongeveer een abonnement bij de kinderarts, cardioloog, oncoloog. Liever niet nog een neuroloog erbij...vandaar dat ik het zo schreef, komt niet erg moederlijk over maar zo voelt het wel...dus eigenlijk hoop ik dat iemand het herkent als iets onschuldigs waarvoor we niet meer de molen inhoeven, begrijp je?

Dank voor je reactie!

Andrea2

Arts

Mocht je kind al onder behandeling zijn bij een specialist dan zou ik het zeker daar melden.

Ook

ik dacht net als AnneJ gelijk aan absences. Dus zou het zeker aankaarten.

Fiorucci

Fiorucci

18-10-2011 om 18:10

Sorry,maar....

Ga aub naar de huisarts. Het klinkt als een absence die voorafgegaan wordt door een vorm van hallucinatie (die muziek) Neem dit echt serieus.

Epileptische aura's

Ik herken het zelf als een aura.
Op de website www.epilepsie.nl wordt het als volgt uitgelegd
"Een aura is een plaatselijk begin van de aanval dat de betrokkene zelf ervaart. Dit gevoel duurt meestal maar enkele seconden. Als het daarbij blijft is het eigenlijk een eenvoudige partiële aanval. De verschijnselen van een aura zijn afhankelijk van de plaats van de epileptische haard op de hersenschors en kunnen daarom nogal uiteenlopend zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld bestaan uit het zien van lichtflitsen of kleuren, het horen van geluiden, het ruiken van bepaalde geuren of het ervaren van bepaalde emoties. Meestal is het echter een opstijgend gevoel vanuit de maag".

Ik herken het helemaal. Heb zelf epilepsie vandaar.
Dus ondanks alle specialisten die je al bezoekt is het zeer verstandig ook een neuroloog te gaan raadplegen voordat dit zich (mogelijk) doorzet tot een echte aanval.

Juulia

ijsvogeltje

ijsvogeltje

18-10-2011 om 19:44

Inderdaad

Ik moet ook direct aan partiële epilepsie denken. Heb het zelf ook, en het lijkt er erg op. Jullie lopen al bij diverse specialisten; ik zou het daar zeker ter sprake brengen. Heeft je dochter onlangs medicatie gekregen, of behandelingen ondergaan? Wellicht hangt het daarmee samen.

andrea2

andrea2

19-10-2011 om 07:48

Schrik

Hoi allemaal,

Nou,ik schrik van jullie reacties en herkenning. Dochter is bekend met hartritmestoornissen (SVT) maar dat is onder controle. De cardioloog zal hier denk ik niets mee kunnen. Het gaat al een jaar heel goed dus geen medicijnen of behandelingen achter de rug.

Ik heb gisteren al een afspraak gemaakt bij de huisarts, toen ik het vertelde aan de assistent konden tussendoor terecht deze ochtend.

Natuurlijk mag ik niet mopperen, we hebben onze kinderen per slot van rekening zelf "gemaakt". Maar waarom mag het niet eventjes klaar zijn nu...gelukkig is dochterlief er nuchter onder.

Groet,

Andrea2

abdrea2

abdrea2

19-10-2011 om 11:37

Doorverwezen

De huisarts nam dochters verhaal gelukkig serieus. Vreemde was alleen dat ze hetgene wat gisteren gebeurde helemaal niet meer kon herinneren. De keren ervoor wel. Hoort dat er ook bij?

Morgen kunnen we in ieder geval terecht bij de kinderarts voor verder onderzoek.

Dank voor jullie reacties!

Groet,Andrea2

Merel van Bosschensteijn

Merel van Bosschensteijn

19-10-2011 om 12:35

Ja, hoort erbij

Hier ook een kind met epilepsie wel medicatie (veel en nog steeds niet onder controle) maar het klinkt me allemaal zeer bekend in de oren, jouw verhaal. Bij dochter duurt het allemaal wel langer en is daarna de weg totaal kwijt en heeft hoofdpijn maar weet er zelf ook niets vanaf.

Sterkte!

Merel

Yura

Yura

19-10-2011 om 13:18

Aura

Ik heb precies af en toe precies wat Juulia omschrijft, voor het eerst op mijn veertiende (ben nu 43). Maar ik heb nooit beter geweten dan dat dat migraine was.

Fiorucci

Fiorucci

19-10-2011 om 14:26

Ja, dat hoort erbij. Mijn oudste heeft op 30 sept nog twee grote insulten gehad en kampt nog steeds met hoofdpijn en problemen met zijn korte termijn geheugen.

Merel van Bosschensteijn

Merel van Bosschensteijn

19-10-2011 om 18:27

Fio!

Wordt het onderhand eens geen tijd voor andere medicatie!!??

Kus

Merel

Fiorucci

Fiorucci

19-10-2011 om 19:42

Merel

Ik ga jou gewoon mailen..)
kus!

Yura

Bij migraine of bij oogmigraine (mildere variant zonder hoofdpijn) kun je symptomen krijgen die lijken op epilepsie, zoals een aura zien. Heb ik zelf ook. Maar dat duurt langer bij migraine en je bewustzijn is niet verminderd. Bij migraine ligt de oorzaak waarschijnlijk in een verstoorde bloedtoevoer. Al geloof ik dat ze daar nog niet helemaal achter zijn.

Bij epilepsie slaan er delen van de hersenen op hol. Neuronen gaan spontaan vuren en steken elkaar daarin aan. Daar kun je hallucinatie-achtige effecten van krijgen. Dat kan veel verschillende vormen hebben afhankelijk van waar in de hersenen het plaatsvindt en het kan ook zo weer over zijn. Bij epilepsie komt vaak wel bewustzijnsvermindering voor.

Wat Andrea beschrijft vind ik klinken als epilepsie en niet als migraine. Laten uitzoeken inderdaad, heel versandig, fijn dat je zo snel bij de huisarts terechtkunt. Er zijn kinderen die ongemerkt bijvoorbeeld op school heel veel missen omdat ze steeds korte absences hebben, waar ze zich zelf niet van bewust zijn. Dat wil je natuurlijk niet!

andrea2

andrea2

20-10-2011 om 14:51

Morgen eeg

Zoals de titel al zegt, morgen kan ze terecht voor een EEG, de kinderarts was van mening dat het vele oorzaken kan hebben.Zeker met hetgeen we allemaal al hebben doorstaan als gezin. Maar hij is gelukkig wel zo grondig dat hij epilepsie uit wil sluiten. Als de EEG morgen niets laat zien, dan gaat hij ervan uit dat er niets ernstigs aan de hand is.

Op zich zouden absances op school wel veel verklaren, ze is gemiddeld qua intelligentie maar ver beneden peil qua prestaties...terwijl ze wel haar best doet.

Nou ja, we zullen het maar afwachten morgen, De uitslag horen we dan vrijdag de 28e.

Groet,

Andrea2

Merel van Bosschensteijn

Merel van Bosschensteijn

20-10-2011 om 15:49

Hmm

Zelfs bij een EEG die niets laat zien wil niet zeggen dat het geen epilepsie is. Het is nogal simpel om te zeggen we zien niets op het EEG dus het is geen epilepsie.... daarvoor moet je toch echt naar de specialisten.

Merel

Fiorucci

Fiorucci

20-10-2011 om 16:20

Elissa

Maar Andrea's dochter beschrijft het horen van muziek die ze niet kent. Dat is heel wat anders dan een aura bij migraine.

Nancy

Nancy

20-10-2011 om 17:03

Geen absences

mijn dochter heeft last van absences en zit daarom ook op een cluster 3 school - langdurig lichamelijk ziek. Als zij last van heeft van absences hoort ze gewoon wat er om haar heen gebeurd maar kan er niet op reageren. dat is wat ze zegt. "ik wil wel maar mijn hoofd wil niet". Een muziekje horen is er dus niet bij. Persoonlijk denk ik dus niet dat je dochter last heeft van absences maar dact er echt iets anders speelt. Heel veel sterkte ermee!

hkh

hkh

20-10-2011 om 17:24

Nancy

Ik denk dat er meerdere vormen van absences zijn want mijn dochter is echt even helemaal weg, hoort niets, ziet niets, schudt alleen even met haar hoofd als het over is. Overigens is zij aanvalsvrij door medicatie al een paar maanden maar ik merkte ook dat haar schoolprestaties achteruit gingen vóór de medicatie

Sterkte andrea met de EEG morgen en fijn dat je al zo snel terecht kunt !

Fiorucci

Fiorucci

20-10-2011 om 17:50

Dat klopt

Zoveel mensen, zoveel soorten epilepsie. Mijn zoon krijgt een korte hallucinatie voor een insult, je ziet hem dan ineens glimlachend in het niets staren terwijl hij iets uit de lucht probeert te pakken.
Sterkte morgen Andrea!!

Nancy

Nancy

20-10-2011 om 19:00

Hkh

ook hier medicatie. Jij beschrijft ook wat mijn dochter beschrijft. Ik heb het haar net gevraagd, de ene keer hoort ze het wel maar wil/kan haar hoofd niet reageren, de andere keer hoort ze het gewoon niet. Er is dus wel enigzins verschil maar nogmaals iets compleet anders hoort ze zeker niet. Ook hier leden de schoolprestaties eronder. Overigens zijn er in den lande gespecialiseerde centra die absences echt wel vast kunnen leggen (mijn dochter wordt vanuit school gezien door de Berkenschutse). Ziet men geen absences moet er toch zeker sprake zijn van enige epileptische activteit. Als er echt niets te zien is, denk ik dat je gewoon ervan uit kunt gaan dat er echt geen sprake van is....ik hoop het voor Andrea's dochter !

hkh

hkh

20-10-2011 om 19:41

Eeg (ot)

Bij mijn dochter was het tijdens een EEG waar de neuroloog in een "gewoon" kinderziekenhuis direct duidelijk. eigenlijk al tijdens het voorgesprek, toen ze een aantal keer een absence had

Ik moet eerlijk zeggen dat ik de absences er al een aantal maanden waren maar ik dacht er niet over na, leek op dromen, (ex-man dacht zelfs aan aandacht trekkerij. Erg he ?Ik had er nog nooit van gehoord ;-(.

Maar nu leer ik iedere dag weer bij.. ook hier, ik realiseer me nu dat er zoveel verschillen binnen de absences zijn, zelfs met hallucinaties.

Wat ben ik dankbaar dat mijn dochter op het moment nu aanvalsvrij is....

Maar goed, het gaat niet om mij maar om andrea's dochter. Erg vervelend en ik hoop dat de uitslag sneller binnen kan zijn dan volgende week pas.

Eeg-epi

Hier een man en kind met moeilijk instelbare epilepsie. Beiden nog nooit een afwijkend EEG gehad, maar zeer zeker epi. Man is op 6 en 16 jarige leeftijd opgenomen geweest in SEIN, dochter op 4 jarige leeftijd (2,5 maand).
Dus geen afwijkend EEG --> geen epi, is veel te kort door de bocht.

Fiorucci

Fiorucci

21-10-2011 om 08:51

Gale

Ja hoor, er zijn zelfs neurologen die dat durven te beweren.

Fiorucci

Ik zei toch ook dat ik het juist vond klinken als epilepsie? Ik reageerde op Yura die over migraine begon.

Fiorucci

Fiorucci

21-10-2011 om 12:03

Elissa

Mijn punt is dat de aura's van migraine een heel ander beeld geven.

andrea2

andrea2

21-10-2011 om 16:51

Eeg is gedaan

en ging "goed", meis vond het strontvervelend en had wat moeite met zuchten, raakte af en toe de draad kwijt.

Ik weet niet hoe EEG's normaal verlopen en wat je evt ziet aan de buitenkant, maar ik ben in ieder geval blij dat dit achter de rug is. Nu hopen op goed nieuws vrijdag.

Wat de kinderarts zei overeen negatief resultaat op de EEG, daar had ik al mijn bedenkingen bij. Had al het eea gelezen inmiddels. Als dochter meer of andere klachten krijgt wil ik toch wel verder met uitzoeken.

Dank voor jullie meedenken en ervaringsverhalen.

groet,

Andrea2

Fiorucci

Fiorucci

21-10-2011 om 16:56

Andrea

Sterkte, ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt.

Rafelkap

Rafelkap

21-10-2011 om 18:52

Andrea

Wat een mazzel dat je zo snel terecht kon. Bij de kinderarts en voor een e.e.g., ik ben jaloers! Hier duurt dat toch al gauw 3 maanden.
Hopelijk valt het mee.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.