Weet jij welke voedingsstoffen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap? Deze vitamines zorgen voor een gezonde zwangerschap
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Dochter veel buikpijn, eten omhoog komt, niet kunnen eten of juist heel veel honger

mijn dochter had als baby reflux, geen idee of dit er iets mee te maken heeft. In de jongere tienerjaren steeds meer last, buikpijn, maagzuur wat omhoog komt, eten wat omhoog komt, niks kunnen eten of juist veel honger hebben. Dit heeft ze dan maanden en dan gaat het weer maanden weg. Nu heeft ze het zeker een half jaar. Dokter zijn we al vaker geweest en  geeft omeprazol, maar mag maar af en toe. Dit gaat redelijk maar nog buikpijn. Dokter zegt is gewoon gevoeligheid en maagklepje wat niet goed sluit. Geen onderzoek, want is akelig en heb je niks aan en je bent te jong om echt iets te hebben.

Iemand enig idee of we hier nog iets aan kunnen doen, want ze klaagt er iedere dag over.
Zou het misschien nog een allergie voor bepaalde voedingsstoffen kunnen zijn of iemand nog een ander idee wat het zou kunnen zijn of wat te doen?

ik zou toch eens een verwijzing naar de mld arts in het ziekenhuis vragen. Laat die maar beslissen of een onderzoek zinvol is.
Dit hebben jullie nu al langere tijd geprobeerd en werkt niet. Tijd voor een specialist.

En tijd voor een andere huisarts. Hoezo, te jong voor iets ergs. Op die leeftijd kan een kind allang een aangeboren afwijking hebben, of Crohn, of allerlei andere problemen. En er is een probleem, dat is duidelijk. En deze huisarts rommelt maar wat, dat is ook duidelijk.

Kleinduimpje

Kleinduimpje

06-09-2023 om 19:00 Topicstarter

de klachten horen wel echt bij een maagklepje dat niet goed sluit. Maar ik dacht misschien kan het ook nog met een allergie te maken hebben.

Te jong om iets te mankeren vind ik te makkelijk. Kan een arts wel vinden, maar soms gebeuren dingen wel. Na zo lang klachten lijkt een verwijzing me zinvol. Dan kan een specialist bekijken of en wat er aan de hand is en indien mogelijk kijken of er behandeling mogelijk is.

Mijn man heeft al sinds zijn jonge jaren een zgn middenrifbreuk. Vasgesteld met een gastrocopisch onderzoek (met een kijkertje door de slokdarm. Is inderdaad geen fijn onderzoek nee, maar geeft wel duidelijkheid. Hij slikt nu dus ook al vele jaren omeprazol. Kan prima ook op jonge leeftijd. Dus vraag toch een doorverwijzing zou ik zeggen. Sta daarop. En ik zou ook een andere huisarts overwegen. Je doorlopend niet goed voelen is slopend. Last van je maag is echt heel erg naar. En als het intussen een middenrifbreuk is, ok onnodig want dan is er omeprazol oid.

Het snel vol voelen in combinatie met maagzuur, kan ook duiden op een luie maag. Maar ik ben geen arts, een keer naar een MDL specialist is een goed idee. 
Verder zou je ook voedingsadviezen kunnen uitproberen. https://www.ikazia.nl/assets/folders/800381-NL.pdf

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.