Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 12:34

Epilepsie

Zo zat ik vanmrogen in pyama achter de laptop,en zo ineens op de ehbo...zoon van zestien kreeg een epileptische aanval op de fiets en is gevallen.Hij kwam bij in de ambulance en mankeert verder niks.Hij krijgt later nog aanvullend onderzoek,maar is nu weer thuis gelukkig.
Volgens arts kan het zomaar in een mensenleven gebeuren,en de kans op herhaling,dat weten ze niet.Nou heb ik ooit weleens gelezen dat juist bij jongvolwassenen simpele factoren zoals te weinig slaap en soms te weinig eten zoiets kan veroorzaken,wie weet hier meer van?
Groetjes,Bastet (die nu een mooie migraine op voelt komen...)


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kari1

Kari1

20-03-2009 om 12:59

Jemig

Bastet, heftig! Is het nu al zeker dat het een epileptische aanval was en niet iets anders? En dan nog, bedenk: 1 x epilepsie is geen epilepsie. Misschien valt het mee en gebeurt het nooit meer.
Sterkte!
Kari

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 13:11

Kari

Ja,we denken wel dat het een insult was.Een getuige zag hem schokken,al op de fiets,en daarna vallen.Hij had wat schuim om zijn mond en heeft op zijn tong gebeten.Hij weet ook niks meer van het voorval af,werd wakker in de ambulance.Behalve een dikke knie is hij verder ok,heeft weer praatjes.De arts zei hetzelfde,één keer epilepsie is geen epilepsie,maar voor de zekerheid krijgt hij dus nog onderzoeken later deze maand.
Groetjes,Bastet

Rafelkap

Rafelkap

20-03-2009 om 13:14

wat vreselijk Basket, wat een schok!!!! Heel veels sterkte en ik hoop dat eht bij deze aanval blijft!

koentje

koentje

20-03-2009 om 13:28

Hoi bastet

Ja, dat kan inderdaad gebeuren, je ziet vaker dat in de puberteit ineens epilepsie ontstaat. Ik heb gewerkt op een epilepsiecentrum.
Voor zover ik weet is het in de meeste gevallen dan wel zo dat de epilepsie niet een hele moeilijke vorm heeft: vaak is deze goed in te stellen op medicijnen. Die natuurlijk wel op tijd ingenomen moeten worden en misschien bijwerkingen zullen hebben. Hoewel dit tegenwoordig steeds beter geregeld kan worden!
Het kan ook problemen geven als je erg onregelmatig leeft en soms te veel drinkt en dergeliejke zaken. Dus ligt het ook een beetje aan het soort persoon die je zoon is hoe hij ermee om zal leren gaan. Ik wens je veel sterkte!

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 14:03

Koentje

Ja,het is helaas gewoon afwachten.Hij heeft deze week te weinig geslapen en vanmorgen niet ontbeten,volgens de arts kan zoiets bij een puber helaas genoeg zijn,en het kan ook hierbij blijven,de tijd zal het leren.
Ik ben benieuwd naar de uitslag van de onderzoeken.

reina

reina

20-03-2009 om 15:42

Sterkte

Het is afwachten, maar wat zul je geschrokken zijn! Sterkte!!

Sterkte

Wat een schrik moet dat geweest zijn. Maar gelukkig is hij hierdoor niet betrokken geraakt bij een ernstig ongeluk. Heel veel sterkte, hopelijk kunnen ze na de onderzoeken er iets meer zeggen over de kans op herhaling. Dat lijkt me voor je eigen "veilige" gevoel wel prettig om te weten waar je aan toe bent.
Voor nu, beterschap met zijn dikke knie.

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 16:05

Bedankt

Dank,ik hou jullie op de hoogte.Jan Droog is dus gewoon richting vriendin,bij haar achterop de scooter,ze zijn samen aan het koken nu..) Maar goed zo,life goes on.Maar zijn werk morgen heb ik even afgebeld.
Groetjes,Bastet

Man

Mijn man heeft het een keer gehad, toen hij een jaar of 25 was. Hij was herstellende van een zware griep en midden in de nacht kreeg hij een insult, compleet met schudden, plassen, spasmes etc.

Wij zijn ons kapot geschrokken, maar inmimiddels is manlief 37 en is het niet meer voorgekomen!

Marlies

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 20:52

Slapen

Zo,hij is nu werkelijk bekaf,en moe,dus dat wordt een vroegertje vanavond.En als het aan mij ligt,de komende dagen ook..Hij heeft trouwens toch een bult op zijn bol,dus toch naar terecht gekomen.Dank voor jullie lieve en bemoedigende berichtjes!
Groetjes,Bastet

Tirza G.

Tirza G.

20-03-2009 om 22:40

Ooooooooo

bah, wat een schrik. Stop hem maar lekker in zijn bedje.

Tirza

Petra-

Petra-

20-03-2009 om 22:52

Bastet

Wat een schrik, ik hoop dat het hierbij blijft. Ik wens jullie een rustig weekend!

Kaaskopje

Kaaskopje

21-03-2009 om 01:08

Gelukkig

dat hij niet zo heel slecht terecht is gekomen in zijn val. Hopelijk was het een eenmalig incident. Sterkte.

Asa Torell

Asa Torell

21-03-2009 om 08:23

Het eerste waar ik vanochtend aan dacht

(nog half slapend) was jouw zoon, Bastet. Wat een ontzettende schrik moet het voor jullie geweest zijn! Ik hoop dat de bibbers snel uit jullie lijf gaan, ik kan me voorstellen dat het even duurt.

Bastet

Bastet

21-03-2009 om 09:49

Asa

ja,ik ben nog wel van slag inderdaad.Ik heb nog best de bibbers.Hij slaapt nog lekker,en dat gaat hij dus heel veel doen de komende tijd,heb ik besloten.
Maar life goes on,dochterlief heeft straks een turnwedstrijd.Ik heb nog wat gegoogled,maar kan weinig vinden over pubers en epilepsie.
Groetjes,Bastet

Zoon

Mijn zoon was een jaar of 8 dat hij één epileptische aanval had. Hij was toen ziek (diarree) én sliep slecht/weinig. We waren op vakantie en op de weg terug naar huis. Hij heeft nog een nachtje in een frans ziekenhuis gelegen ter observatie. Thuis hebben we hem nog laten onderzoeken, maar het is gelukkig nooit meer voorgekomen. Hij is nu 14 en let goed op dat hij op tijd slaapt enz. Succes met je zoon!! Suus

Monique D*

Monique D*

21-03-2009 om 14:27

Wel laten onderzoeken

Ik zou hem voor dezekerheid wel laten onderzoeken door een neuroloog. Het is heel vreemd dat jouw zoon ineens een epileptische aanval krijgt. Stel dat het voor de tweede keer op de fiets gebeurt en het loopt dan niet goed af (aanrijding) en wat dan? Of het gebeurt als hij in het zwembad is, dat is ook levensgevaarlijk.
Bij jullie komt het niet voor in de familie, het is er ineens gekomen. Dat vind ik vreemd. Ga naar de huisarts, leg dit voor en laat je doorsturen naar een specialist.
Het kan zijn dat dit gebeurt door te weinig slaap èn te veel inspanning/indrukken, en dan nog de vele veranderingen in een puberlichaam. Maar ik zal het toch laten onderzoeken.

Bastet

Bastet

21-03-2009 om 15:13

Monique

Er is een mri gepland op 14 april,hij krijgt een oproep op korte termijn voor een EEG,en daarna gaan we inderdaad naar een neuroloog.We laten uiteraard verder kijken!Het komt wel voor,zij het in zeer lichte mate,bij zijn zus zijn ooit partiele kleine aanvalletjes waargenomen toen ze vijf maanden oud was,en zijn broer was als peuter bekend met heel af en toe een kleine absence.
Groetjes,Bastet

ijsvogeltje

ijsvogeltje

21-03-2009 om 16:00

Monique

Je kunt gerust zijn hoor. Als je kind plots zo'n aanval krijgt, zullen de artsen altijd onderzoek gaan doen. Want ja, het is vreemd. Maar het komt (veel) vaker voor, dus extreem vreemd is het ook niet. Epilepsie openbaart zich niet altijd al in de baby- of kindertijd. En bovendien blijft het bij veel mensen bij een eenmalige of incidentele aanval (of absence). Maar zo'n plotselinge aanval kan ook op iets anders duiden, en dat zal een een arts willen uitsluiten. Met een MRI en een EEG weet je dan al een heel stuk meer.
Groet, ijsvogeltje (die vanaf haar 22e ongeveer 9 jaar epilepsie had, en nu al 5 jaar geen klachten meer heeft)

Sterkte

hopelijk was dit een eenmalig iets, erg naar epilepsie !

Vriendin

Vriendin

21-03-2009 om 23:58

Ook hier eenmalig

Mijn vriendin heeft ook eenmalig een aanval gehad. In een stressvolle periode, waarschijnlijk ook weinig slaap. Ze studeerde net, dus een jaar of negentien was ze. We zijn inmiddels negentien gezonde jaren verder.

Bastet

Bastet

22-03-2009 om 08:52

Manda

Dankje,ik heb nog steeds de bibbers.Gelukkig is hij samen,met zijn meisje,het hele weekend hier gebleven,zit ik wat rustiger.Maarja,morgen gewoon op de fiets naar school natuurlijk,opvoeden is loslaten.....
Groetjes,Bastet

Bastet

Bastet

22-03-2009 om 08:53

Vriendin

Dank voor je reactie,dat lees ik graag..)
Ik schreef net aan Manda,ze zijn het hele weekend hier,en hebben vooral veel geslapen.Zijn meisje neemt het erg serieus,en dat is fijn,want zij heeft vast meer invloed dan ik..
Bastet

Bastet

Bastet

22-03-2009 om 13:31

Tops

Ja,klopt,ik zit nog niet rustig.Het ergste vind ik dat hij daar lag,en dat ik er niet was...
Groetjes,Bastet

Bastet

Bastet

23-03-2009 om 07:38

En vandaag.....

"gewoon"op de fiets naar school...zucht....

Ieks

dat loslaten dat is eigenlijk helemaal niks, bah niets aan, ik zou hem liever naar school gereden hebben in de auto. Maar dat kan natuurlijk niet want hij is groot.

pff moeilijk hoor. Maar ja, heb vertrouwen !

Bastet

Dit is zo'n moment dat "loslaten" echt met nadruk een werkwoord is. Het valt niet mee, sterkte meissie!

Bastet

Bastet

23-03-2009 om 13:06

Genista

Ja,klopt helemaal.Ik ben er heel goed in,normaal maar nu....16 april krijgen we alle uitslagen van een paar onderzoeken van de komende weken.Ik ga nu hun tickets betalen voor een driedaags rockfestival in duitsland,in juni....over loslaten gesproken....Hij boft dat ik al plechtig had beloofd dat hij mocht....
liefs,Bastet

Yvonne

Yvonne

23-03-2009 om 21:19

Sterkte

Oh wat schrikken is dat, sterkte!!!
Vorig jaar had mijn zoontje (toen bijna 7) ook een epileptische. EEG na een paar weken was helemaal goed. Helaas konden ze niks zeggen hoe groot de kans op herhaling is, dat blijft afwachten. Gelukkig is er tot nu toe niks meer gebeurd. Het advies was vooral oppassen met water, met zwemles moest het gemeld worden en er moet nu elke week 1 van ons direct naast het water zitten om hem in de gaten te houden. hoelang we dit zo moeten doen wordt er dan weer niet bij gezegt.

Bastet

Bastet

24-03-2009 om 07:39

Yvonne

Nou dat is natuurlijk ook het punt met zulke gebeurtenissen,hoe lang blijf je alert,wanneer kun je rustig achterover zakken.Niet,en dat is natuurlijk het nare ervan.Je hetb er geen vat en invloed op,en je moet maar afwachten.Voorlopig zit ik niet rustig,maar het zal wel slijten.Op 16 april krijgen we de uitslagen van de EEG en MRI,van de neuroloog.
Groetjes,Bastet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.