Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ervaring met probiotica?

vanwege darmproblemen (wisselend diaree en obstipatie)is mij aangeraden om probiotica te gaan gebruiken.
geen jakult of iets dergelijks ,want dit zou teveel suikers bevatten.
ik heb nu het advies om orthiflor plus in poedervorm te gaan gebruiken.
aangezien het vrij prijzig is ( 40 euro voor een maand)wil ik graag ervaringen horen van anderen die het al gebruiken of gebruikt hebben.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Linda99

Linda99

25-03-2009 om 08:48

Dochter

Mijn dochter heeft het gebruikt en het werkte erg goed. Zij had alleen een andere variant speciaal voor kinderen, maar de prijs was ongeveer gelijk.

ishtar

ishtar

25-03-2009 om 09:34

Sus-anne

ik heb laatst van de kinderarts voor zoon VSL (is nog weer een graadje 'sterker' dan orthiflor) voorgeschreven gekregen. Er zijn een aantal verzekeraars die dat vergoeden. (menzis geloof ik) Moet je even navragen bij de verzekeraar (of je arts, mijn ka had iig ook een lijstje)
Bij ons heeft het niet geholpen, dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat het bij zoon geen darmfloraprobleem is. (maar een ontbrekend co-enzym)
De kinderarts zelf heeft er wel goede ervaringen mee.

bertje1

bertje1

26-03-2009 om 14:20

Eerst voeding

hoi; ik zou (als je dat nog niet gedaan hebt) eerst naar een dietist gaan, die kijkt naar voeding (en meer). Helpt dat niet, dan kan dat altijd nog.

Orthiflor

hoi
ik heb 2 dochters waarvan de jongste toen ze nog geen jaar oud was, al een 'oren/longen-kindje' was genoemd omdat ze zo vaak oorontsteking en bronchitis had gehad. Een huisarts heeft ons toen ook orthiflor aangeraden, dat hebben we sinds die tijd door de melk gedaan.

vanaf dat moment heeft ze in 4 jaar tijd nog maar 1 keer een oorontsteking gehad, en afgelopen herfst/winter is ze niet een keer ziek geweest (muv wat snotterig zijn). Ik blijf stug doorgaan met de orthiflor, kan het je dus zeker aanraden.

Groetjes
Gruffalo

sus-anne

sus-anne

26-03-2009 om 22:50 Topicstarter

Bertje

voedingsadviezen heb ik al opgevolgd,de orthiflor wil ik nu gaan uitproberen,aangezien ik hier alleen maar positieve resultaten lees,ga ik het maar eens proberen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.