Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ervaring met toegepaste kinesiologie?

Ik heb zo'n 10 jaar last van schouderklachten. Al diverse behandelingen geprobeerd: fysiotherapie, osteopathie, acupunctuur, injectie met corticosteroïden, röntgenfoto, mri-scan. Helaas alles zonder het gewenste resultaat, waardoor ik nu al een flink aantal jaren dagelijks pijnstillers slik.
Ik kreeg van iemand de tip om eens toegepaste kinesiologie uit te proberen.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Geen ervaring maar..

Ik vond het wel een interessante vraag en heb een website van de beroepsvereniging over kinesiologie zitten lezen. Goed kijken of je verzekeraar het consult vergoed, of ze bij een bepaalde branche zijn aangesloten en of ze de juiste opleiding hebben gedaan.

Ik kan me goed voorstellen dat als je al 10 jaar klachten hebt, alles geprobeerd, dat je een therapeut wilt bezoeken.
Ik lees geen rare, enge dingen op de website, een intake gesprekje en een enkele behandeling kan je prima proberen toch?

Ik ben ooit eens bij een therapeut geweest met mijn zoon, een wat vreemde klacht had hij. Ik had geen positief voorgevoel bij de therapeut, geen vertrouwen, ben nog al een nuchter mens.
Maar mijn zoon was na één bezoek van zijn klacht verlost, achteraf dacht ik dat ik de oplossing ook zelf had kunnen bedenken. Maar ja, je moet het wel bedenken.
Ik moest het zelf betalen, was 65 euro, maar vooruit, kind was opgelucht.

sonj@

sonj@

03-09-2017 om 21:56 Topicstarter

Wil40

Dank je voor je reactie! Ik had er (ook) nog nooit van gehoord. Dacht, wie weet hier iemand.
De website van de betreffende kinesioloog gaf uitleg over wat het zou zijn.
Inderdaad wat je zegt, een telefoontje en intake kan nooit kwaad! Ik zal er morgen een belletje aan wagen --

sonj@

sonj@

03-09-2017 om 21:58 Topicstarter

Wil40

Fijn trouwens dat de therapeut je zoon van zijn "vreemde" klacht af heeft weten te helpen ondanks je wat mindere gevoel!

Ad Hombre

Ad Hombre

03-09-2017 om 22:22

sonja

Dat krijg je ervan als je in de alternatieve belofte kukelt. Er zijn geen criteria meer om een behandeling te kiezen. Je moet eigenlijk alles uitproberen. Want wie ben jij om te bepalen wat werkt? En wie kun je advies vragen? De wetenschap, nee. Dan maar de buurvrouw of een of ander forum.

Dat gezegd hebbende. Ik heb ook ervaring met 10 jaar schouderklachten. Mijn eerste therapeut (cesar? mensendieck?) leerde mij destijds 4 oefeninkjes aan. Die doe ik als ik de pijn voel opkomen en dan verdwijnt die na een of twee dagen. Ik heb die oefeningen al jaren niet meer gedaan. Niet nodig. Terwijl ik ooit bang was invalide te worden... Dat mijn gewrichten vast zaten. Fybromyalgie! Niets van dat alles. Succesverhaal!

Mijn lekenmening. Bij pijn in je schouders moet je juist gaan bewegen, niet jezelf ontzien en zeker niet op de bank gaan zitten.

Maar die kynesioloog heeft misschien ook wel wat oefeningetjes waar je beter van wordt. Wie weet...

Vanavond bij Brandpunt: 20:25 NPO2

http://www.alphens.nl/nieuws/bedrijven/27827,alphense-onderneemster-bij-tv-programma-brandpunt.html

"Ouders zoeken steeds vaker antwoorden bij kinesiologie. Reporter Liesbeth Staats bezoekt voor deze uitzending de workshop 'Je kind weer lekker in zijn vel', om een beter beeld te krijgen van kinesiologie."

Ad Hombre

Ad Hombre

06-09-2017 om 03:20

Vandaag 5 september in nu.nl

Nederlandse kinderartsen maken zich grote zorgen over kwakzalverij bij alternatieve geneeskundigen die kinderen behandelen. Zo'n behandeling kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen.
Uit een inventarisatie van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) blijkt dat er de afgelopen tweeënhalf jaar zestien zeer ernstige incidenten zijn geweest.

Zo werd een ondervoede baby behandeld door een chiropractor, die de toestand van het kind niet onderkende, en raakte een kleuter met een pinda-allergie bijna in levensgevaarlijke shock toen een kinesioloog hem behandelde door een pinda op zijn huid te leggen.

----

Alternatief is hetzelfde als kwakzalverij.
Kynesiologen zijn gevaarlijke kwakzalvers.
AnneJ pusht stelselmatig de meest uiteenlopende kwakzalverijen op dit forum.

Medische missers

https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/ziekenhuizen-verzwijgen-elk-jaar-honderden-dodelijke-medische-missers

De reguliere geneeskunde kan er ook wat van, maar dan was de bedoeling natuurlijk wel goed maar er ging wat fout.

"In de lijsten staat dat de afgelopen drie jaar van 1215 patiënten is gemeld dat ze zijn overleden door een zogeheten calamiteit. Maar op grond van berekeningen van instituut Nivel blijkt dat in dezelfde periode ongeveer 3000 ziekenhuispatiënten het slachtoffer moeten zijn geworden van medische missers.

Kaart: bekijk hier hoeveel fatale missers het ziekenhuis bij jou in de buurt meldt

Slachtoffers van medisch falen zijn vooral 65-plussers en baby's."

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2017 om 09:16

AnneJ

Natuurlijk zijn er missers in de gezondheidszorg, net zoals er missers zijn bij een autofabriek, maar in de alternatieve zorg loopt een hoop gespuis rond, dat kun je toch niet ontkennen? Heb je zelf naar Brandpunt gekeken? Druppels waar de zogenaamd werkzame stof niet eens in te meten was zo laag, druppels met bleekwater. En waar ik juist wat argwaan tegen had, de Chinese zalf (ze stoppen allerlei rare dingen in oosterse zalfjes zo is mijn gedachte) bleek nog het meest te bieden wat beloofd wordt. Sommigen lijken totaal geen kennis te hebben voor waar ze wel kennis van zeggen te hebben. Het is gevaarlijk. Mijn eigen ervaring ermee: mijn ouders waren in de jaren '70 helemaal in Dr. Vogel. Ze brachten mij niet naar de huisarts met mijn jaarlijks terugkerende blaasontsteking, ik moest in badjes met Molkosan, slikte druppels Echineaforce of Solidago-complex en zat vervolgens nog dagen te lijden op de wc. Tot ze opeens het licht zagen en me naar de huisarts brachten. Ik wist niet wat ik meemaakte, in 1 dag verlost van de pijn. Ik gebruik nu ook een zalfje van VSM voor op wondjes, dat soort hulp kan geen kwaad en ik merk ook effect, maar je moet zó uitkijken.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-09-2017 om 09:20

Oh ja

Waar Ad Hombre het over had was ook in Brandpunt. Een jongetje die ontzettend allergisch voor pinda's was, moest er aan ruiken en dergelijke, waar zit je verstand dan?

AnneJ

Het principiële verschil tussen reguliere zorg en kwakhulp is dat reguliere behandelingen in elk geval onderzocht en bewezen werkzaam zijn. Dit in tegenstelling tot alternatieve behandelingen, die hun grond vinden in verzinsels, zelfbedachte therapietjes etc., en bovenal geen bewezen werking hebben. Sterker nog, in veel gevallen is vastgesteld dat ze _niet_ werken.
Uiteraard kunnen er altijd en overal fouten gemaakt worden, die kunnen resulteren in medische missers door reguliere artsen. Maar dat is iets heel anders dan het überhaupt niet werken van een aanpak. (wat niet wegneemt dat mensen kunnen opknappen ná een alternatieve aanpak, hoor. Zijn legio verklaringen voor waaronder het placebo-effect.). Maar medische missers in het reguliere circuit als argument vóór kwak, vind ik niet sterk.

Placebo-effect.

Jazeker, daar was achteraf ook sprake van bij mijn zoon. Nou ja, voor hem achteraf, voor mij direct. De therapeute had een flesje van één of ander brouwseltje, dat moest zoon gebruiken en dan zouden zijn klachten verdwijnen.

Thuisgekomen is het flesje door mij leeggekiept en gevuld met water. Ja zeg, mijn kind was 6 jaar, er zat niet eens een bijsluiter bij.

Na een week trouw slikken van de druppels water waren de klachten van zoon over. Prima toch? Hij geloofde trouw in haar mooie verhalen, uitleg, steun en flesje druppels.

Onderschat het placebo-effect niet, heel waardevol.

De therapeute was erg kind gericht, zei precies de juiste dingen, ze begreep hem en nam hem serieus. Dat was op dat moment erg belangrijk.
Ik had dat gewoon even niet, ik heb er van geleerd. Dus ook van alternatieve hirikiri kan je wat opsteken.
Blijf intussen alert en erbij.

Peter

Peter

29-09-2017 om 09:42

Niet zomaar de media geloven

Men kan beter het boek van Peter Gotzsche "dodelijke medicijnen" dan naar Brandpunt kijken. Alleen in Nederland overlijden jaarlijks al rond de 17.000-20.000 mensen als gevolg van medicijngebruik. Tegelijkertijd gebeuren ongelofelijk veel goede dingen buiten het medische circuit om, waar heel veel mensen baat bij hebben. Ik gebruik zelf ook energetische methoden als hobby practioner, ik verdien er geen geld mee en mijn familie en vrienden hebben er baat bij.

Het is me opgevallen dat de media bewust zaken verdraaid in beeld brengen waardoor het merendeel van de Nederlanders nog negatief denkt over alternatieve behandelmethoden. Veel van deze methoden hebben geen moleculair mechanisme maar zijn gebaseerd op quantumfysica. Om die reden denken mensen vaak dat een behandeling niet kan werken, omdat je het niet kunt zien of omdat er "niets on zit".

De effecten van kinesiologie, bioresonantie, quantum touch. Acupunctuur zijn prima wetenschappelijk aantoonbaar in dubbelblind studies. Veel van deze studies zijn ook gepubliceerd of zijn wetenschappelijk aantoonbaar als er geld beschikbaar zou zijn voor dit soort onderzoeken. Helaas heeft de farmaceutische industrie zijn tentakels in politiek en wetenschap, maar ook in de media en uiteraard in de vereniging voor kwakzalverij en scepsis en dulden geen concurrentie dus het blijft een langzaam proces.

Peter

"Veel van deze studies zijn ook gepubliceerd"

Ik ben oprecht geïnteresseerd. Waar vind ik ze?

Peter

Peter

29-09-2017 om 10:08

Anneque

Plaats zoekterm van interesse en je vindt meerdere publicaties over het onderwerp.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/

Kaaskopje

Kaaskopje

29-09-2017 om 10:12

Baat het niet dan schaadt het niet

Als iemand de alternatieve kant wil proberen, zou het idee van 'baat het niet dan schaadt het niet' kunnen opgaan, maar ik blijf erbij dat je er niet op kunt vertrouwen dat je geneest van alternatieve geneeswijzen. Beweegzorg die onder 'alternatief' valt, is ook niet zonder risico, als de therapeut niet goed medisch geschoold is en eigenlijk maar wat doet. Eigenlijk vind ik dat personen die zich uitgeven als alternatieve zorgverlener een medische basis opleiding móeten hebben. Of eerst het diploma fysiotherapie moet hebben en zich dan kan gaan specialiseren in alternatieve zorg. Een psycholoog heeft door de studie inzicht gekregen van de menselijke psyche, maar heeft ook geen kennis van medicijnen. Dat moet er apart bovenop geleerd worden. Dus door stapelstudie kun je wel een richting kiezen, maar zonder die stapeling bén je het niet.

Het is natuurlijk heel triest dat er zoveel mensen bezwijken aan de gevolgen van medicijngebruik, maar hoeveel zouden dat er zijn als niemand meer de reguliere medicijnen zou slikken?

Peter

Dat vind ik nou jammer. Uiteraard ken ik Pubmed. Ik heb alleen nog nooit een dubbelblind placebogecontroleerd correct uitgevoerd onderzoek gelezen waaruit blijkt dat (ik noem maar iets) een homeopathisch middel zou werken. Jij bent blijkbaar nogal overtuigd van de werking van de door jou genoemde behandelingen. Dan kun je me toch wel een link geven naar zo'n onderzoek?

Anneque

"Dan kun je me toch wel een link geven naar zo'n onderzoek?"
Hahaha. Je moet er in geloven, je moet het voelen. Al die feiten en onderzoeken, dat zijn ook maar meningen. Of zoiets.
Ironisch he. Ik waardeer juist je poging om van die alterneuten iets van onderzoeksresultaten boven te krijgen.

@AnneJ, ik begrijp jouw redenering niet. Kritiek op alternatieve geneeswijzen mag niet want de reguliere medische wetenschap maakt ook fouten. Ja, en? Doet me denken aan vroeger. Kritiek op de VS mocht niet, want in Siberie was het ook slecht toeven.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

30-09-2017 om 12:27

Hahahaha Alkes

Een beetje als: Als je er niet in gelooft, dan werkt het niet.....?
Dat is wel het ultieme placebo-effect.

Tango

Tango

03-10-2017 om 22:39

Kinesioloog

Ben ooit eens bij een kinesioloog geweest. Met 1 van de kinderen. Ze deed dingen met kaartjes maar ook druppels en zo. Kind vond dat prettig. De druppels hoefde ze niet in te nemen, maar je moest ze smeren volgens mij. Met kind 2 ging ik daarna ook. Was geen succes. De bedoeling was dat kind speelde en ik praatte, maar kind kon niet zo lekker zelf spelen. Druppels smeren was bij dit kind ook geen succes. Bij beide heb ik overigens niet het idee dat de druppels iets bijdroegen. Wel het verhaal kwijt kunnen en bij kind 1 het lichamelijke contact. Maar dat had ook gekund zonder er een kapitaaltje voor neer te leggen.
Man ging ook 1 of 2 keer vanwege allergie. Maar dat had ook geen effect. Hij was er snel klaar mee. Hij heeft ook accupunctuur geprobeerd. Was dan een half uurtje van zijn klachten af en dan begon het weer. Schoot ook weinig op. Dus nee, hier geen positieve ervaringen.

Guppie

Guppie

31-12-2017 om 19:56

Proberen

Dan zou je bij iemand moeten zijn die kijkt naar oorzaken. En niet elke pijn is te verhelpen. Er zijn diverse testmethoden, waarvan kinesiologie er één van is. Ben zelf bij iemand geweest die wat dingen voor me heeft uitgetest.
Als het probleem is dat je schouder vast zit, kan soms molybdeen helpen. Als verkalking zou spelen, kunnen bepaalde voedingssupplementen als vitamine K en magnesium helpen. Iemand die alleen met druppeltjes werkt, zonder naar dit soort factoren te kijken is mijns inziens te beperkt bezig.
Denk ook aan factoren als electrosmog. En metaalvrij slapen is ook beter voor je lichaam om te ontspannen en te aarden.
Verder zijn er wel natuurlijke, pijnstillende middelen te vinden.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.