Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kaaskopje

Kaaskopje

01-07-2016 om 13:26

Geen blaasontsteking

Vorige week had ik een bewezen blaasontsteking. Daar heb ik medicijnen voor gekregen. Een kuurtje van 5 dagen. Naar mijn gevoel wat krap afgemeten. De dag dat ik de laatste pillen heb ingenomen, waren de klachten voor het eerst zo goed als weg, maar dus niet helemaal. De dag erna leek het goed te gaan. Tot het weekend. Wéér ontstekingachtige gevoelens. Maandag is er een kweek van gemaakt en vandaag hoorde ik dat er geen verkeerde bacteriën in zaten. Geen ontsteking dus. Dit overkomt me wel vaker. Ik heb maandag een oplospoedertje gekregen voor eenmalig gebruik. Dat heeft geholpen. Blijkbaar was er dus toch iets wat zich door een poedertje liet wegjagen. Wie herkent dit en zijn er tips?

Inaya

Inaya

01-07-2016 om 13:45

vitamine C

als ik de symptomen van een blaasontsteking voel, neem ik meteen een overdosis vitamine C, gewoon via een bruistablet van de drogist. Dat is namelijk zuur en een hoge zuurgraad doodt de bacteriën. Dat werkt hier vrijwel altijd.

Zeetakje

Zeetakje

01-07-2016 om 13:57

Kaaskopje

Jaren heb ik lopen emmeren met blaasontstekingen. De ene keer aangetoond en een andere keer geen bacterie te bekennen. Dan wel weer vaak wat bloed en/of ontstekingscellen erin. Op een gegeven moment had ik er zo vaak last van dat ik bij de uroloog terecht kwam en toen bleek dat er toch een bacterie in te zitten. Heb het idee dat er in het ziekenhuis toch wat uitgebreider gekweekt wordt dan bij de huisarts.

Volgens mij is het ook lastig kweken als je net je kuur af hebt trouwens. Zijn de meeste bacteriën wel weg.

Mijn blaas is een keer gespoeld en daarna heb ik een poos een onderhoudsdosis van 1x p.d. antibiotica gekregen. Dat was heel fijn. Als ik het dan toch weer op voelde komen moest ik meteen een dubbele dosis innemen en een paar dagen 4x per dag slikken. Niet ideaal, maar als je iedere paar weken krom loopt van de pijn door een blaasontsteking is het een goeie oplossing.
Als dat niet hielp had ik standaard zo'n zakje in huis, wat je inderdaad maar 1x hoeft te gebruiken. Werkte altijd.

Heb het idee dat het ook een beetje een overgangsdingetje is.

Lusithania

Lusithania

01-07-2016 om 13:57

cranberry

Ik neem bij dat soort verschijnselen een overdosis craberry pillen/capsules. Dat verzuurt ook de boel.

Jacquel

Jacquel

01-07-2016 om 13:59

Bleek bij mij geen blaasontsteking

Ik heb maanden rondgelopen met wat een blaasontsteking leek. Niks hielp. Totdat de huisarts mij vaginale zetpillen met zilver voorschreef. In een paar dagen was het over. Ik was zo blij dat ik niet eens vroeg wat het dan wel geweest was. Schimmel? Irritatie? In ieder geval iets vaginaals.

Zeetakje

Zeetakje

01-07-2016 om 14:05

Oh ja,

Ik heb alles van geslikt. Had een week van op vakantie kunnen gaan van alle alternatieve middeltjes. Vitamine C, cranberry-capsules, monarda complex, weerstandsverhogende dingen, veel drinken, veenbessensap, homeopaat geweest, bachbloesem. Noem maar op. Niks hielp, ook niet ter voorkoming.

Sukke

Sukke

01-07-2016 om 14:20

Een kuur

Een kuur hoort bij een naam. Diverse kuren met elk hun hoeveelheid tabletten. Het is dus niet krap afgemeten, maar een kuur kan wel verlengd worden of een andere kuur ervoor in de plaats geven.

Het enige dat ik je kan adviseren is om toch steeds je urine te laten controleren en bij aanhoudende klachten waar uit de urinetest niet blijkt dat je een blaasontsteking hebt dan met je huisarts te overleggen of het niet beter is doorgestuurd te worden.

De huisarts doet kleine kweken (meestal), in het ziekenhuis testen ze op meer; dat is ook logisch, het materiaal is specialistischer en uitgebreider, dus meer opties. Dat is echter onnodig als bij de huisarts al blijkt welke bacterie het is en welke ab deze nodig heeft. Komt er bij de kweek van de huisarts niets uit, dan een kweek in het ziekenhuis en/of doorverwijzing naar een uroloog.

Sukke

Sukke

01-07-2016 om 14:24

haha

een kuur hoort bij een naam? Ik bedoel: voor een bepaalde kuur staan zoveel tabletten, waarna evt verlengd kan worden of een andere kuur gegeven kan worden. Soms krijg je voor een bepaalde bact een 3 daagse (forse kuur) soms 5, soms 7 of 10 dagen, voor andere klachten weer een onderhoudsdosering van bv 6 weken.

In elk geval: niet blijven lopen met klachten, veel drinken, zuur drinken, plassen zodra je aandrang voelt, goed uitplassen (beetje nawiebelen voor de laatste druppels) en aangeven als je klachten blijft houden. Je wilt geen stijgende infectie. Blijven terugkeren naar je huisarts dus

Kaaskopje

Kaaskopje

01-07-2016 om 17:41

Cranberry

Ik heb standaard cranberrypillen in huis. Ik slik ze niet dagelijks, maar als ik wat op voel komen. Dagelijks slikken bleek ook niet echt te werken.

Ik zou gráág zo'n zakje in huis hebben voor als... Ik heb nu wéér symptomen, dus ik ga zo een hele avond de deur uit terwijl ik me ongemakkelijk voel. Waardeloos. Dus als dit vervelende gevoel doorzet ga ik maandag toch maar weer overleggen.

Blaasje

Blaasje

01-07-2016 om 17:44

Hier

Hier bleek de aanhoudende blaasontsteking klachten veroorzaakt door endiometriose en vleesbomen in mijn baarmoeder. Dat drukte mijn blaas of zo.

Ik weet niet precies, maar ik ben blij dat ik met een mirenaspiraal van mijn klachten af ben.

Zeetakje

Zeetakje

01-07-2016 om 18:40

Kaaskopje

Je kunt vast wel 1 zo'n zakje op voorraad krijgen van je huisarts. Is een paar jaar houdbaar. Heb het nu al tijden niet gehad, maar als het weer losbarst kan ik meteen beginnen. Doordeweeks neem ik wel altijd contact op met de huisarts, maar in het weekend, of op vakantie (zwak moment voor mijn blaas) start ik gewoon.

Huisarts weet dat ik er geen misbruik van maak en heel snel hartstikke ziek ben van een blaasontsteking, dus als ik het gebruikt heb krijg ik een nieuw receptje.

Maar als je maandag dat zakje hebt genomen zou dat nu wel zo'n beetje moeten helpen. Duurt volgens mij 3 dagen voordat de werking optimaal is. Ik moet zeggen dat het bij mij, sinds ik een beetje minder menstrueer, een stuk beter gaat. Verder vind ik die overgang een ramp, maar m'n blaas knapt aanzienlijk op. Mirena heb ik trouwens ook gehad. Vond het een ramp. Niet vaak zoveel buikpijn gehad als toen dat ding erin zat.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-07-2016 om 01:04

Blaasje

Dat is ook wat! Mooi dat het spiraaltje een oplossing bleek.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-07-2016 om 01:09

Zeetakje

Als ik op vakantie ga, vraag ik bij voorbaat een kuurtje mee. Ik heb zó geen zin om daarvoor een huisarts te moeten zoeken.

Ik heb mijn hele leven al bij vlagen blaasontsteking, maar zo'n zakje heb ik nu voor het eerst gekregen. Ik snap niet waarom ik dat al niet eerder gehad heb. Ik vraag er voortaan gewoon om als ik weer zo'n geen-blaasontsteking heb. Het werkt dus wel. Mijn ouders probeerden het op te lossen met het een en ander van dr. Vogel. Dat werkt niet kan ik vertellen.

Diverse oorzaken

heb zelf problemen met de bekkenbodem. Kan soms ook meespelen. Heb wel bekkenbodemfysio gehad, wat wel scheelt. Zij had het over een verslapping van de bekkenbodem en overactief.
Gebruik zelf een combinatiepreparaat van cranberry, beredruif en mannose. Helpt me wel.

Kaaskopje

Kaaskopje

18-08-2016 om 18:01

Opnieuw blaasontsteking

Ik durfde amper te bellen, bang dat het weer 'schijn' was, maar nee, weer een 'echte' blaasontsteking. Ditmaal heb ik een ander antibioticum (helaas mag ik hier niet mee in de volle zon...) en de opdracht volgende keer in de ochtend te komen, zodat ze het wederom op kweek kunnen laten zetten.

bieb63

bieb63

19-08-2016 om 15:24

kaaskopje

Mijn dochter heeft vanaf haar 4e tientallen blaasonstekingen gehad (na talloze onderzoeken geen directe oorzaak gevonden). Los van het vervelende van blaasontstekingen, heel wat ab kuren gehad (ook preventief). Niet fijn. Maar het is wél noodzakelijk zo'n ontsteking de kop in te drukken, want de gevolgen kunnen ernstig zijn.
Een paar jaar geleden hebben we iets gevonden wat echt perfect helpt. Zodra zij het voelt aankomen, neemt ze Cranberola met OPC. Een sachet met poeder, aanlengen tot een flink glas. Dit is cranberry, maar veel en veel meer geconcentreerd dan het sap of capsules. Sinds zij dit neemt op het moment dat ze het aan voelt komen (een keer of 5 per jaar), is er nooit meer een blaasontsteking ontstaan. Sterker nog: het is in principe een kuur van 10 dagen, maar 1 glas volstaat.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-08-2016 om 21:56

Dank je wel voor de tip!

Misschien is dit wel zinvoller dan cranberrypillen. Daar trekt een blaasontsteking zich weinig van aan.

Flow

Flow

13-10-2016 om 12:16

Herkenbare situatie kaaskopje

Mijn vriendin herkent zich in jouw situatie. Zelf gebruikte ze een combinatie van zowel huismiddeltjes (jus d´orange voor het zuur en appelciderazijn) als medicatie van de drogisterij, ook als het geen blaasontsteking bleek te zijn. Later las ze iets over D-manosse, wat ze is gaan gebruiken, maar daardoor bleek haar bloedsuikerspiegel teveel te schommelen. Dus, uiteindelijk veel geprobeerd maar had niet altijd het juist effect.
Misschien had ze dan toch medicijnen gebruikt bij de verkeerde symptomen? Soms heeft ze last van zowel vaak moeten plassen, als ook verhoging en koorts. De ene keer gaat dit gepaard met pijnen in de onderbuik en blijkt het een ontsteking te zijn en de andere keer niet. Wij zijn uitgegaan van een "kant-en-klare" lijst met symptomen (http://roter.nl/blaasontsteking/) maar het lijkt alsof er misschien wat dingen ontbreken? Is braken bijvoorbeeld ook een symptoom, want dat gebeurt ook nog weleens.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Kaaskopje

Kaaskopje

13-10-2016 om 20:40

Ik niet

Ik heb nog nooit hoeven overgeven nav blaasontsteking en merkbaar koorts ook niet. Mijn vader heeft het ook een keer gehad en was daar echt ziek van.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.