Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Anne

Anne

26-03-2017 om 23:33

Gevoelige huid, gezichtscreme, biologisch. Schoonheidsspecialiste

Hoi. Ik ben rossig, heb een zeer gevoelige, droge (of vochtarme, schijnt een verschil in te zitten) en gebruik crème vd schoonheidsspecialiste. Best duur maar het voldoet. Wat ik van 2 dames hoor is dat mijn beschermend mechanisme vd huid niet werkt. Ofzo. Klinkt plausibel. Die crèmes doen dat voor mij. Gebruik ik niks, of iets verkeerds, worden mijn wangen rood en pijnlijk, of ik een week onbeschermd in de zon lag, of door brandnetels ben gerold. Plus het ziet er niet uit. Ik móet dus wel smeren.

Gisteren begon het me ineens tegen te staan: douchen, met toner mijn gezicht na doen (ivm kalkrijk water), serum erop, dagcrème erop, zonnebrand erop.
Lijf (ook droog): bodylotion. Voeten (ook droog) dikke crème.
In de auto op weg proefde ik de chemische smaak vd crème. Ja, dat schijnt verder niemand te hebben ("nee, dat horen we nóóit" zeggen winkels, schoonheidsspecialiste en drogist). Nou, ik ben gekke gerritje niet en nee, ik eet het niet op, maar ik proef het wél en ik geloof nooit daar het zuiver is.

Ik zoek een goede crème. Onschadelijk. Die doet wat mijn dure, chemische crème doet. Liefst met een schoonheidsspecialiste erbij die me helpt het goede uit te zoeken. Bestaat dat?
Overigens voldoet bijvoorbeeld Weleda niet. Ik geloof ook niet in dat soort lijnen die vooral het 'natuurlijke' bovenaan het lijstje hebben staan maar (cijfers mij) niet gespecialiseerd zijn in lipiden of weet ik het wat. Stel ik een veeleisende vraag?
Nu, vlak voor het slapen gaan ook keurig gezicht schoon gemaakt en ingecremed en dan met zo'n vieze smaak in de mond moeten gaan slapen


Anne

Anne

26-03-2017 om 23:38

Overigens

Boeien mij rimpels niet (ben 52). Dus ik hoef geen anti rimpelcreme. Teveel werkzame stoffen in crèmes zijn voor mij sowieso een trigger voor huidproblemen.
Ik wil alleen maar een rustige huid die comfortabel aanvoelt.

Vesta

Vesta

26-03-2017 om 23:44

niks duur

de goedkoopste cremes blijken in onderzoeken steeds weer het beste resultaat te geven.
Op dit moment ben ik bijvoorbeeld zeer tevreden met een potje van de Aldi. Komt ook altijd goed uit de testen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

26-03-2017 om 23:51

Nivea

Ik heb alles van Nivea voor de droge gevoelige huid, de hypoallergene versie. Dagcreme en bodylotion. Daarnaast heb ik hydrocortisoncreme van de huisarts voor als ik toch wat eczeemachtige vlekken krijg.

Li

Li

26-03-2017 om 23:53

Zelf makenn

Ik heb ook best vdel creme nodig en maak het zelf. Alleen natuurlijke ingrediënten. Het blijft niet eduwig goed omdat er geen conserveringsmiddel in zitten, maar als je veel gebruikt is dat niet erg.

Kaaskopje

Kaaskopje

27-03-2017 om 01:03

Kruidvat

Ik gebruik de tube van Kruidvat voor de droge en gevoelige huid.
https://www.kruidvat.nl/kruidvat-moisturising-dagcreme-voor-de-droge-en-gevoelige-huid/p/1095893

Heel erg goedkoop en prettig.

Wieke

Wieke

27-03-2017 om 01:22

Jetske Ultee en eko-cremes

Kijk eens op de website van Jetske Ultee. Zij heeft een eigen lijn cremes (voor overgevoelige huid), maar daar staat ook veel algemene informatie over ingrediënten. En je kunt vragen stellen, als je de lijst met ingrediënten geeft, dan geeft zij aan of er stoffen in zitten die een gevoelige huid kunnen irriteren.

Parfum als ingrediënt wordt bijv. door Jetske Ultee zeer afgeraden.

Verder zijn er tal van cremes met eko-keurmerk. Vaak niet zo duur, dus je zou gewoon e.e.a. kunnen uitproberen. Let op: in eko-cremes zit soms alcohol en vaak etherische oliën, en dat zou wel kunnen irriteren. Maar tja, het hangt er van af waar je overgevoelig voor bent.
Eko-cremes kun je vinden bij Ekoplaza (ook online) of andere natuurvoedings-/ ekologische winkels.
Pas op voor De Tuinen, het meeste is daar niet eko.
Hoe dan ook komt het er dus op neer: goed de etiketten te lezen.
Eko-keurmerken voor cosmetica zijn Ecocert en BDIH.

Het is dus vooral een zaak van weten welke stoffen je niet goed verdraagt en goed etiketten lezen.

Of probeer eens van de Bodyshop de Aloe Vera-creme voor gevoelige huid:
https://www.thebodyshop.com/nl-nl/productlijnen/aloe/c/c00075
of de eko-lijn Nutriganics:
https://www.thebodyshop.com/nl-nl/productlijnen/nutriganics-skin-care/c/c00099

In veel winkels (zeker in de Bodyshop) kun je samples krijgen om uit te proberen. Ga er op een rustig tijdstip naar toe en leg je probleem uit.

Wieke

Wieke

27-03-2017 om 01:33

lipiden

Ik snap trouwens niet wat je bedoelt met merken die "gespecialiseerd zijn in lipiden of weet ik wat".
Lipiden is gewoon een ander woord voor vetten/oliën/vetachtige stoffen. En die zitten in verreweg de meeste crèmes.
Ik denk dat je in de eerste plaats moet zorgen dat je zelf meer kennis hebt.

Weleda voldoet niet, zeg je. Heb je alle cremes van Weleda geprobeerd? Welke ingrediënten zaten er in de creme die niet voldeed? Alcohol? Etherische oliën?

Belangrijk is om er achter te komen welke stoffen je slecht verdraagt.

Pas trouwens ook op voor toner. Daarin zit vaak alcohol.
Maar ook andere stoffen kunnen irriteren.
Ik heb wel eens een toner gehad waar ik een knalrood gezicht van kreeg.

En over "chemische smaak": vooral zonnebrandcreme/ cremes met zonnebrandbescherming vind ik vaak een ontzettend vieze, bittere smaak hebben.

Sommige stoffen in zonnebrandcremes kunnen trouwens ook overgevoelige reacties veroorzaken.

Natuurlijke stoffen kunnen trouwens ook heel vies smaken.

Wieke

Wieke

27-03-2017 om 01:35

dermatoloog

Als je echt een groot probleem met je huid hebt, is het misschien beter om naar de dermatoloog te gaan.
Die kan ook zuivere, niet-irriterende cremes e.d. voorschrijven.

Demelza

Demelza

27-03-2017 om 07:14

Duur?

Ik kan juist niet tegen dure crèmes en speciale wasmiddelen voor de gevoelige huid, daar wordt mijn huid alleen maar gevoeliger van. Het ergst was een crème van de schoonheidsspecialiste. Ik gebruik​ nu nivea voor de normale/gemengde huid.

Ik ben het eens met Wieke, misschien beter eens naar de dermatoloog? Het klinkt toch behoorlijk heftig, is er niet meer aan de hand dan 'alleen' een droge huid?

En is het niet handiger om 's avonds je gezicht minimaal een uurtje voor het slapen gaan schoon te maken en in te smeren? Dan is die vieze smaak weg tegen de tijd dat je gaat slapen?

De huid van mijn dochter

(zeer problematisch) blijft rustig wanneer we consequent smeren met lanette/paraffine en bij eczeemuitbraak met een corticosteroïde.
Nou wordt je huid nogal vettig van die lanette, dus ik kan me voorstellen dat je dat liever niet als dagcrème gebruikt. Maar daar weet de dermatoloog vast wel een alternatief voor.

Alison

Alison

27-03-2017 om 09:02

Cetaphil

https://www.google.nl/search?q=cetaphil&oq=cetaphil&aqs=chrome..69i57j0l5.1694j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8#newwindow=1&q=cetaphil+453+gr&*

Ik smeer graag royaal dus een dure crème is niet echt handig. Ook heb ik een hele droge/vochtarme/trekkerige huid, gelukkig zonder allergische reacties of rode vlekken.
In een test van crèmes kwam ik Cetaphil tegen. Ik vind hem heerlijk smeren zonder dat mijn huid vettig aanvoelt of glimt. Hij zit (ook) in een grote pot en ik gebruik hem voor mijn gezicht, handen, lijf en voeten. Zo'n pot kost ongeveer 20 euro, dus niet echt het goedkoopste maar ik doe er lang mee en ik vind hem zijn geld waard.
Crèmes verpakt in een pot zijn in principe niet geweldig. Dat weet ik maar ik vind het makkelijk. Cetaphil zit trouwens ook in andere verpakkingen.
Je hebt nu veel tips gekregen en ik hoop dat je een crème vind die bij je past. Succes.

Skin

Skin

27-03-2017 om 10:48

Huisarts

Ga eens naar de huisarts en vraag of je doorverwezen kan worden naar een dermatoloog.
Dat zijn mensen met verstand van zaken, niet mensen die een eigen lijn proberen te verkopen.
Zo kun je uitzoeken wat er aan de hand is en met behulp van een specialist zoeken naar een oplossing.

Want wat hebben die dames bij jou onderzocht om tot de conclusie te komen dat het beschermend mechanisme van je huid niet werkt?
Het klinkt als
http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/rosacea.htm

Lou

Lou

27-03-2017 om 11:38

Kennis

Je hoeft niet per se zelf allerlei kennis op te gaan doen, maar ga wel naar iemand met verstand van zaken en zonder commercieel oogpunt, dus inderdaad: sla de schoonheidsspecialiste over en ga naar een dermatoloog.

Waar wij ons mee insmeren, daar heb je niets aan. Mijn huid vindt Nivea bijvoorbeeld juist niet fijn en wordt rustiger van rozencrème van dr. Hauschka en van Decubal Vitaal. Maar dat zegt niets over jouw huid.

Marianna

Marianna

27-03-2017 om 15:35

Jetske Ultee

Lees je in in het blog van Jetske Ultee. Zij heeft allerlei cremes getest en ze verkoopt ook haar eigen cremes. Belangrijk is dat er geen parfum in zit én dat het in een pompje of tube zit. Zij adviseert ook reiniger, toner, creme en dan zonnebrandcreme. Mijn huid is rustig, niet rood of trekkerig. Ik heb gekeken op haar blog wat ze onderzocht heeft en daar een keuze uit gemaakt.
Ik gebruik reiniger en tonic van The Bodyshop (aloe vera), creme van Olaz (7?) en zonnebrandcreme van Clinique. Ik vind haar eigen cremes vrij duur maar gebruik wel de exfoliant. Al deze cremes zijn regelmatig in de aanbieding dus dan is het nog behapbaar.
Als een creme te vet is voor je gezicht dan gaat hij wat 'lopen' en dan proef je het inderdaad de hele tijd. In de zomer smeer ik om die reden geen Olaz.

mirreke

mirreke

27-03-2017 om 17:11

Goede zonnebrand en creme tegen huidirritatie...

Ik heb nog niet zo lang geleden deze zonnebrandcreme gekocht: Altruist dermatologist Sunscreen, ontwikkeld door enkele huidkankerspecialisten die steeds meer huidkankergevallen zien.

Goedkoop en zeer geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het is in verhouding erg goedkoop.

https://www.facebook.com/Altruist-Sunscreen-1652212785045240/

Dan:

Ik heb zelf last van rosacea, en heb ook totaal geen behoefte aan allerlei cremes van artsen of schoonheidsspecialisten. Ik heb via een vriendin die ook rosacea heeft, de tip gekregen om Gladskin te gaan proberen.

Sorry, het lijkt op reclame maar is het niet. Er zijn meerdere varianten: voor acne, rosacea, exceem en huidirritatie (gevoelige huid denk ik). Gebaseerd op de gedachte dat de meeste huidaandoeningen worden veroorzaakt door de staphylococcen bactere. Deze creme is op basis van enzymen, die de slechte bacteriën aanvallen en de goede (die juist heel nodig zijn voor je huid) laten zitten. Bij ongeveer 70% van de mensen werkt het, bij de anderen wordt de aandoening niet veroorzaakt door de staphylococcen en werkt het product niet.

Ontwikkeld door een Nederlands bedrijf in samenwerking met Nederlandse huidartsen.

https://www.gladskin.com/nl/
Dit goedje is wel vrij duur, vind ik, maar je doet er heel erg lang mee, en dan is het weer niet zo duur.

Ik moet zeggen: wat jij zegt doet mij denken aan wat ik zelf heb. Ik krijg ook rode, hardere en geirriteerde wangen en voorhoofd als mijn rosacea de kop op steekt. En als ik dan niets doe wordt het alleen maar erger. Ook doet het een vreemd soort zeer. Vroeger had ik alleen maar last van dit soort huidirritatie als het guur weer was, alsof het een soort winterwangen waren, maar het werd met de jaren erger. Ook wordt het vaak juist erger in de zon.

Enfin, ik ben met de creme begonnen. Het kan meteen werken of wat langer duren, of zelfs eerst wat erger worden. Als het na een maand nog niet werkt, heeft het geen zin om het te blijven gebruiken. Bij mij is het heel duidelijk gaan werken na ongeveer drie weken.

Je zou ook eerst naar de arts kunnen gaan om je huid te laten beoordelen. Je kunt dan altijd hiermee beginnen als je dat zou willen. Verder, voor mensen met rosacea: bij een arts krijg je medicatie die ook niet altijd werkt, vaak is het een heel gepuzzel om een middel/dosering te vinden die goed en afdoende werkt. Vaak zit er ook antibiotica of een ander goedje in waar je niet blij van wordt (net als bij exceem bijvoorbeeld)... Daarom ben ik hier heel blij mee.

Nooit gedacht dat een pilletje zou helpen

Ik heb een verleden met een eczeem huid. Als baby begon het al. Jaren bebloede lakens gehad, korstjes en extreem veel jeuk vooral rond de ogen. De oogleden waren vuurrood. Geen enkele crème leek te helpen. Tot ik bij toeval een anti histamine slikte ivm extreem veel niezen en traanogen. En weg was de eczeem! Ik kan nu nog niet elke crème verdragen maar t is zoveel verbeterd. Ik zou ook naar de dermatoloog gaan eerst. Die heeft bij mij nooit wat kunnen vinden. Schreef dan hydrocortisone crème voor die soms hielp. Hij had nog nooit gehoord dat een anti histamine werkte. Heb er nog iemand mee geholpen. 365 dagen per jaar slik ik 1 tabletje. Klaar. Dus als de dermatoloog niets uithaald dan zou ik dit eens gebruiken. En stoppen met Toner/tonic. Zo sterk ontvettend. Niet meer doen!

Marianna

Marianna

27-03-2017 om 19:47

Tonic

Tonic is niet ontvettend, het haalt de laatste restjes reinigingsproduct weg en hydrateert. Als je een onvettende tonic hebt of als je hem voelt prikken, heb je absoluut een verkeerde.
In mijn vorige stukje bedoelde ik dat ik NU geen rode of trekkerige huid heb. Dat is vroeger wel anders geweest.

Marjoleine64

Marjoleine64

27-03-2017 om 21:02

Sebamed

Ik gebruik al jaren sebamed bodylotion en bodycreme, (juist) ook op mijn gezicht. Ook zoon en man met echt gevoelige huid verdragen dit prima. Ik herken ook het verhaal van de antihistamine: man reageert soms heel heftig met uitslag en jeuk op bodycremes in van die hotelverpakkingen (als hij vergeten is zelf mee te nemen). Een antihistamine pilletje doet wonderen dan.

Anne

Anne

28-03-2017 om 22:29

Wow & arganolie???

Mmmmmhhhh.... Veel reacties, fijn. Ook lastig
En idd, wat voor jullie werkt, werkt voor mij mssch niet. Toch fijn te horen wat jullie hebben uitgevonden. Mssch heb ik er iets aan. Een paar dingen heb ik al geprobeerd:

Huisarts: eerder al geweest en idd zeer vette crème gekregen. Trok niet in, verschrikkelijk. Alsof ik daarmee op straat ga... Gebruikte het dan voor de nacht maar ik reageerde er extra op. Dus gestopt.
Jetske ultee geprobeerd, paar jaar geleden: ook daar reageer ik op.
(Reageren is merken dat het niet werkt, trekkerigheid blijft, schilfers verschijnen,roodheid verergert).
Gladskin verkoopt mijn schoonheidsspecialiste ook. Volgens haar is dat voor mensen die door een bacterie (als ik het goed onthouden heb) huidproblemen hebben. En dat heb ik dus niet.

Er is iets in de meeste crèmes waar ik op reageer. En sommige crèmes smeren lekker maar trekken niet in. Kriebel ik op mijn voorhoofd bijvoorbeeld, rul ik de crème eraf.

Eigenlijk is mijn huid nu tamelijk rustig maar nog niet helemaal.

Ik las iets over arganolie. Kent iemand dat?

En wat ik vroeg, zou er een schoonheidsspecialiste zijn die alleen met natuurlijke producten werkt? Als ik Google, kom ik er niet echt uit.

Marianna

Marianna

28-03-2017 om 23:09

Jetske ultee

Ik denk dat het er niet om gaat dat je haar producten koopt, als je het verkeerde type smeert is ook dit niet fijn, maar dat je je iets meer verdiept in het hoe en wat. Op haar blog staan heel veel goede tips. Ik smeer dus geen natuurlijk spul omdat hier vaak dingen inzitten waar ik enorm op reageer. Lavendel of citroen bijvoorbeeld, maar ook allerlei plantenextracten die mijn huid helemaal rood doen kleuren. Nu heb ik hooikoorts en astmatische klachten, heb ooit gehoord dat het in mijn geval 'logisch' is dat die natuurlijke producten te prikkelend zijn.
Als crème rult, kan het dat het niet matcht met het product dat je eronder hebt gebruikt. Bijvoorbeeld als je je gezicht hebt gereinigd met een olie of met iets op basis van olie en vervolgens een crème smeert op waterbasis.
Succes met je zoektocht!

Wieke

Wieke

28-03-2017 om 23:19

Dermatoloog

Je bent naar de huisarts geweest, zeg je. Maar niet naar de dermatoloog? Zou ik toch doen, als ik jou was. Vertel dan meteen je ervaringen.

40er

40er

29-03-2017 om 06:49

Schoonheidsspecialist

Mijn schoonheidsspecialist heeft producten van neoderma. Is natuurlijk en ook voor de droge en gevoelige huid.

Mijntje

Mijntje

29-03-2017 om 07:25

nieuwe samenstelling

Ook hier een hele hele hele gevoelige huid, vooral in mijn gezicht. Paar jaar geleden kon ik nog tegen vichy, met de nieuwe samenstelling niet meer. Ik smeer er nu alleen een lannette creme (van de huisarts) op in de ochtend (en ik heb een hormoonzalfje voor af en toe), het is niet echt dagcreme maar het voorkomt dat m'n gezicht kurkdroog wordt.
Het beste is uit de zon blijven... maar ik ga eens goed deze tips bestuderen.

Tine Winkel

Tine Winkel

29-03-2017 om 10:58

hier

ook heel wisselende ervaringen. Dochter heeft snel eczeem. Als de klachten erg zijn, krijgt ze een hydrocortison creme. Als ze geen klachten heeft, moet ze de huid 'vettig' houden. Daar heeft ze allerlei cremes voor gekregen. Uiteindelijk werkt bij haar pure vaseline het beste - maar om dat nou op je gezicht te smeren...

En een van de cremes die bij haar echt niet werkte, Cetomacrogol met 10% vaseline, heb ik nu in gebruik, heb ook erg last van een droge huid in mijn gezicht. En die creme vind ik helemaal TOP: nauwelijks vettig, maar wel een mooi zachte, gladde huid.

Kortom, deskundig advies inwinnen en uitproberen wat bij jou wel werkt. Succes!

mirreke

mirreke

29-03-2017 om 13:33

Anne, echt

Wat jij beschrijft herken ik als rosacea. Ik zou nog eens naar de (huid)arts gaan...

Zoek anders eens op afbeeldingen van rosacea....

Ook hier

Hetzelfde probleem.Waar ik wel tegen kan is het al eerder genoemde merk Cetaphil. Etos heeft van het eigen merk een hypoallergene lijn die echt goed is en goedkoop bovendien.Maar mischien voor jou niet vet genoeg.
Pas ook op met reinigingsproducten.Als je geen make up op je gezicht gebruikt is het niet nodig om die elke dag te gebruiken.Gewoon met water is prima.

Sam

Sam

23-04-2018 om 21:42

Succes

Weleda vind ik juist best goed werken. (deze link i verwijderd door forumbeheer) biedt wel leuke cremes. Misschien dat een ander merk wel goed werkt.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-04-2018 om 10:13

Nu de draad toch weer is aangezwengeld...

een kennis van mijn zus doet een opleiding voor herborist. Ik denk dat ze het erg leuk vind om mee te denken over natuurlijke crèmes voor de gevoelige huid. Ze maakt ze ook zelf. Ze gaat dat echt professioneel aanpakken, dus met een speciale nieuw aan te bouwen kamer/keuken waar ze hygiënisch kan werken. Ik heb haar twee maanden geleden gesproken, dus wie weet staat die aanbouw al wel in de steigers.

Mocht je willen dat ik contact met haar zoek om te vragen of ze inderdaad met je (je in het algemeen) mee wil denken, dan hoor ik dat graag. Massale belangstelling zal ze nog niet aankunnen.

Ik noem haar niet om reclame te maken, ze zit ook nog helemaal niet in een fase waarbij dat past, maar zie het als 'netwerken'. Zo kun je elkaar een beetje helpen .

Guppie

Guppie

24-04-2018 om 15:46

Vitamientjes

De huid is een afspiegeling van de binnenkant dus daar zou ik vooral beginnen. Zorgen voor de juiste voedingsstoffen; bepaalde vitaminen en vetzuren, onder andere vitamine B. Ook natrium phosphoricum kan helpen de vetbalans te herstellen bij te vette of te droge huid.
https://groenevrouw.nl/droge-huid-deel-2-verzorging-binnenuit/
Wat huidverzorging aan de buitenkant betreft: Er zijn tegenwoordig merken die natuurlijke producten maken; crèmes en oliën. Onder ander bij natuurvoedingswinkels en vitaminezaken.
Voor het douchen kan je een douchefilter proberen.

Vogel

Vogel

24-04-2018 om 19:28

Ik zou

gewoon eens een tijdje niets doen. Minder douchen, geen tonics of crèmes of wat dan ook.
Tenzij je bouwvakker of boerin bent word je meestal niet echt vies. Waarom zo grondig reinigen en daarna weer iets er op smeren omdat je huid zo droog is?
Zo’n schoonheidsspecialiste heeft natuurlijk gewoon een tokootje, natuurlijk smeert (haha) die je van alles aan.
Ik spoel mijn gezicht met lauw water, geen crème nodig, zo klaar.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.