Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Pelle

Pelle

31-08-2009 om 22:18

Griepcheck

http://nhg.artsennet.nl/actueel/Nieuwsartikel/Griep-Check.htm

Deze Griep Check is bedoeld voor mensen die denken besmet te zijn met Nieuwe Influenza A (Mexicaanse griep). Na het beantwoorden van een aantal vragen volgt een advies voor uw situatie.
Bent u op zoek naar algemene informatie over Nieuwe Influenza A, lees dan de NHG-Patiëntenbrief over Nieuwe Influenza A of kijk op de website van het Ministerie van VWS, grieppandemie.nl.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Massi Nissa

Massi Nissa

01-09-2009 om 21:41

Hee

Ik heb 'm even ingevuld voor de griep die dochter en ik twee weken geleden hadden na terugkomst uit Marokko (via Spanje, uren op vliegveld in Madrid rondgehangen). Als Marokko tot de (sub) tropen kan worden gerekend (en ik dacht van niet), hadden wij onmiddellijk naar de huisarts gemoeten. Sjonge.
Groetjes
Massi (gek op testjes, altijd positief)

Kari1

Kari1

01-09-2009 om 22:08

Néé massi

juist niet naar de huisarts dan!
"Blijf thuis, neem rust en zorg dat u voldoende drinkt (tenminste anderhalf liter per dag). Als u verder gezond bent gaan de klachten meestal binnen zeven dagen vanzelf over....Ga niet naar de praktijk of naar een polikliniek. Dan zou u mensen in de wachtkamer kunnen besmetten."
Kari

Massi Nissa

Massi Nissa

01-09-2009 om 22:40

Kari

Neehee, als Marokko GEEN subtropisch land is, moesten we thuisblijven. Als het WEL een subtropisch land is, hadden we achteraf meteen naar de HAP gemoeten. Volgens dit testje zouden we dan een ernstige griep te pakken hebben. Dat was het niet, het was een vervelende griep, geen ernstige. Waarmee bewezen is dat het testje niet waterdicht is OF dat we de Mexgriep hebben gehad zonder het te beseffen. Nou ja, jij had ons al gewaarschuwd dat het best zou kunnen, geloof ik .
Groetjes
Massi

Kari1

Kari1

02-09-2009 om 13:28

Aha

"Als het WEL een subtropisch land is, hadden we achteraf meteen naar de HAP gemoeten. Volgens dit testje zouden we dan een ernstige griep te pakken hebben."
Je bedoelt deze zin, voor mensen die in de (sub)tropen zijn geweest: "Deze verschijnselen kunnen erop wijzen dat u ernstig ziek bent door de griep of door een andere infectie."
Daarmee wordt niet bedoeld dat de mexicaanse griep ernstig(er) zal zijn dan wanner je hem oppikt in een niet (sub)tropisch land. Het gaat om het woordje "of". Bij mensen die ziek worden na een bezoek aan de (sub)tropen moet altijd een tropische ziekte, b.v. malaria, worden uitgesloten. Dat is de reden dat die groep bij griepverschijnselen wél contact met de HA moet opnemen. Maar dat is zonder griepepidemie ook zo.
Kari

Tirza G.

Tirza G.

02-09-2009 om 16:19

En gloeckliech

Lag er vandaag een foldertje van het ministerie in de bus. Nu Weten Wij Hoe Te Handelen.

Tirza

rosa

rosa

03-09-2009 om 09:11

Rare check

Volgens deze test kun je alleen nieuwe influenza hebben als je in het buitenland bent geweest of als je in contact bent geweest met iemand waarvan je zeker weet dat deze nieuwe influenza heeft. Alsof er geen onbekende besmette mensen rondlopen.

rosa

Kari1

Kari1

04-09-2009 om 09:03

Rosa

Maar Rosa, het is geen check om te bepalen of je al of niet de mex-griep hebt. Het is bedoeld om een advies te geven wat je in jouw situatie moet doen. Als je geen buitenlandcontact of zeker-besmetten-contact hebt gehad en je bent niet te jong, te oud etc. dan mag je dus gewoon zelf uitzieken. Daar mee is niet gezegd dat je dan DUS de nieuwe griep niet hebt.
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.