Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hielspoor - hoe lang gaat dit duren?

Een tijd terug meldde ik me bij de ha met hardnekkige pijn in mijn rechterhiel. "Hielspoor"constateerde de man, en zei daarna "Het beloop is gunstig - maar langdurig". Ofwel: het gaat vanzelf over, maar het kan wel maanden duren. Injecties kunnen, maar helpen volgens hem vaker niet dan wel en hij zou er niet aan beginnen. Zijn advies: schoenen met zachte zolen, dan heb je er minder last van.

Nu ben ik weer ongeveer een maand ofzo verder (heb het nu zo'n 3 maanden), en inderdaad: met zachte zolen heb ik minder last dan met harde, maar last hou ik, en echt lange stukken lopen (waar ik erg van hou) gaat niet meer. De ene dag heb ik er meer last van dan de andere, maar gemiddeld genomen geldt: het wordt niet erger, maar ook niet minder. Kortom: ik baal.

Mijn ervaring tot nu toe is dat als de ha zegt dat iets vanzelf overgaat, dat inderdaad gebeurt. Maar hoe lang gaat dit duren? Iemand ervaring? En is er iets dat ik kan doen of laten om het herstel vooruit te helpen?

Groeten,

Temet

Groeten,

Temet

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck2

Puck2

02-07-2009 om 10:09

Puckman heeft het ook gehad. In de volksmond wordener 2 soorten hielspoor gebruikt. De ene waarbij de aanhechting van de pezen op het hielbot geïrriteerd is (maar dat is geen "echte" hielspoor en is eigenlijk een peesplaatontsteking) en de ander waarbij echt botverkalkingen ontstaan. Puckman heeft de eerste soort gehad en was er zo'n 3 maanden zoet mee en heeft er verder niet veel speciaals aan gedaan. Een volleybalmaatje heeft de 2e soort gehad en heeft er bijna 2 jaar last van gehad. Om de klachten te verlichten heeft ze inlegzooltjes aan laten meten, die hielpen erg goed.
Misschien kun je wat met deze website:
http://www.indespotlights.nl/hielspoor/
Beterschap

Temet

Temet

02-07-2009 om 11:30 Topicstarter

Puck

Ik zal die link eens nalezen. Ik had al wat gezocht op internet en kwam ook bij die twee soorten uit, ik ga er eigenlijk vanuit dat ik variant 1 heb. Maar dus wel al 3 maanden. Grrr.

Groeten,

Temet

Pippin

Pippin

02-07-2009 om 13:31

Bah, pijnlijk

Ik had peesplaatontsteking. Eerst aan de ene voet. Heb er zeker wel anderhalf jaar last van gehad. Toen aan de andere voet, weer anderhalf jaar.
Ik heb jaren op Nike air schoenen gelopen, dat ging het beste. Als ik een paar uur op hakken liep, kon ik de volgende dagen alleen maar strompelen.
Ik heb wel hele soepele gewrichten. Ik heb altijd het idee dat het daardoor zo lang duurde. Ik heb mezelf moeten aanleren om mijn enkels niet meer te ver door te draaien. Ik stond vroeger altijd met mijn enkel helemaal naar binnen gedraaid. Op de sportschoenen van Nike kon dat niet meer.

Inge M

Inge M

02-07-2009 om 13:54

Naar de podoloog!

Die kan je helpen met inlegzolen. Dat helpt echt goed bij de genezing.
De fysio kan helpen met speciale oefeningen. Daar ga je dan 1 of 2 keer heen om ze te leren.

Temet

Temet

02-07-2009 om 14:32 Topicstarter

He jakkes!

Anderhalf jaar!! Jakkes, Pippin, da's geloof ik niet wat ik wilde horen... En jij hebt dus zelfs drie jaar getobd, met eerst de ene en toen de andere voet.
De huisarts opperde dat het bij mij misschien kwam doordat mijn voeten bij mijn zwangerschap meer gewicht te dragen kregen (de eerste klachten had ik toen al, maar toen deed er van alles zeer). Het zou heel best kunnen, ik ging ook anders lopen toen. Ik hoop daardoor wel dat het, als dit is afgelopen, niet nog een keer gebeurt.
Huisarts had het trouwens ook over Nike Air, maar zunnigerd dat ik ben heb ik die nog niet aangeschaft.

Mm, ik ben al eens naar de ft geweest voor mijn rug, later voor arm- en schouderklachten, en dan straks weer voor mijn voeten... een mens moet wat afoefenen, zo op een dag...

Groeten,

Temet

Kaaskopje

Kaaskopje

02-07-2009 om 15:06

Ook gehad

Er was eerst nog wat gesteggel tussen een specialist en mijn ha. Het leek er even op dat ik een aanval van acute reuma had. Gelukkig niet, het bleek hielspoor te zijn. Best pijnlijk inderdaad. Ik kreeg ook het advies met zachte meeverende zolen te lopen. Ik weet even niet meer hoe lang ik ermee gelopen heb maar ábsoluut niet langer dan een paar maanden. Het blijft in de periode erna nog wel wat gevoelig, iets eerder een vermoeid gevoel in die voet zeg maar, maar je kunt er dan gewoon mee lopen.

evy

evy

02-07-2009 om 15:39

Ik ook

Ik heb dat ook en eigenlijk nog steeds.
Maar ik ben zoals boven genoemd is naar de podoloog gegaan. Die maakt zooltjes op maat. Je moet daarvoor op een speciale glasplaat gaan staan. In mijn geval zijn het zooltjes geworden met een dikke ondersteuning onder het midden van mijn voet en dan heb ik er geen last meer van. Het is nu ook geen probleem meer om in de zomer de zooljes regelmatig uit te laten (slippers) maar als ik dat te lang doe dan voel ik het weer mis gaan.
Nou dat is zo weer opgelost want dan doe ik mijn zooltjes weer aan en het is meteen over.
Mijn podoloog vertelde dat zooltjes maken tegen hielspoor het grootste deel van haar werkzaamheden is.
Succes Evy

Kaaskopje

Kaaskopje

02-07-2009 om 17:02

Nu ik erover nadenk...

kreeg ik inderdaad ook zooltjes, met gel, en dat gaf goed verlichting van de pijn.

maman

maman

02-07-2009 om 19:46

Podoloog

Ik ben ook naar de podoloog geweest. Ik heb type 2 zoals hierboven ergens staat beschreven. Maar ook voor type 1 zou ik naar de podoloog gaan. Ik heb er ook enorm lang mee rondgelopen. De huisarts wilde injecties geven maar dat zag ik niet zo zitten. Nu heb ik steunzolen op maat gemaakt gekregen met in de ene een holte op de plek waar de verkalking zit. En het was na een week al een stuk beter. Ik heb ze niet altijd in want in mijn zomerschoenen (Wolky's) heb ik helemaal geen last. Dus ik zou naar de podoloog gaan als ik jou was.

Shock wave therapie

Ik heb ook hielspoor gehad en ook bij de podoloog geweest. Zooltjes aangemeten maar het werd niet beter. Uiteindelijk ben ik in behandeling geweest bij een sportfysio. Hij adviseerde shock wave therapie. Het is enorm pijnlijk maar na 5/6 behandelingen was het wel weg!

duifje

duifje

03-07-2009 om 22:16

Zelfde als lis@

Ik had ook last van hielspoor, door het trimmen. Eerst zooltjes van de podotherapeut gehaald en goede sportschoenen. Hielp iets maar niet voldoende. Toen via via over shockwave therapie gehoord, en na een paar behandelingen was de pijn weg! Ik kon het bijna niet geloven. Inmiddels ben ik weer 3 keer per week aan het rennen!
Hielspoor is echt heel hardnekkig!

succes!

groeten Duifje

Ook gehad

type 1 zoals hier beschreven is.

wat mij erg geholpen heeft is afwisseling in schoenen, niet dagelijks dezelfde schoenen.

Soms heb ik er nog wel eens last van en dan weet ik dat ik te lang op dezelfde schoenen gelopen heb, paar dagen die schoenen links laten liggen en het gaat weer.

Gr Pham

liora

liora

04-07-2009 om 16:55

Ook

Hoi Temet,

Ik heb het ook gehad, ook na mijn zwangerschap gecombineerd met heel veel lopen met huilende baby. Ben naar de podoloog geweest, maar de zooltjes hielpen niks. Fysiotherapie hielp ietsje, maar wat vooral hielp was gewoon tijd.

Uiteindelijk ben ik er ook zeker een jaar mee zoet geweest, heel vervelend.

Ik draag sindsdien in de zomer alleen crocs en birkenstocks, en in de winter sensible shoes helaas...

Liora

Temet

Temet

04-07-2009 om 21:48 Topicstarter

Zucht

dank voor al jullie verhalen, al word ik er niet echt blij van...
Sensible shoes draag ik altijd al. Ik heb nauwelijks andere. Een van de mensen in dit draadje schreef dat als ze een paar uren op hakken gelopen had, ze de volgende dag strompelde - wel, ik loop nooit uren op hakken, dat kan ik helemaal niet. Tja, wat moet ik er nog meer aan doen? Zooltjes, en dan maar hopen dat het helpt. En ik ga maar eens googlen op dat shock wave, al klinkt het niet echt aangenaam

Ik baal gewoon zo dat ik niet een lange wandeling kan maken met dit weer! Maar goed, brand is erger...

Groeten,

Temet

Hes@

Hes@

05-07-2009 om 20:25

Bekken?

Hoi Temet,

als je toch naar de fysio gaat, laat ze dan even nakijken of je bekken echt goed recht staat. Je bent toch pas zwanger geweest? Of had je toen geen bekkenklachten? Bij mij was de "hielspoor" weg 2 dagen nadat mijn bekken weer goed rechtgezet was (en dat 5 jaar na de laatste zwangerschap).

sterkte in elk geval!

H

H

06-07-2009 om 18:42

Nachtspalken

Ik loop al bijnadrie jaar met variant twee en tijdens mijn zwangerschap vorig jaar werd het zo vreselijk erg dat de huisarts er een spuit in gezet heeft. Twee dagen verlichting toen kon ik weer bijna niet lopen. Uiteindelijk bij de orthopeed geweest, foto's gemaakt en nachtspalken gekregen. Volgens de osteopaat en podotherapeute zit ik te los in m'n gewrichten dat zou de oorzaak zijn.

Nachtspalken rekken je achillespees op terwijl je slaapt.
Ik vond het een fantastisch idee, geen operaties, spuiten of medicijnen. Alleen met een baby die je twee maal per nacht moet voeden kun je die dingen niet zes uur achter elkaar aanhouden. Zodra hij doorslaapt ga ik het proberen. Ik moet wel zeggen dat de pijn wel aan het veranderen is. De pijn in de hak is minder, heb een tijdje pijn gehad aan m'n hele voeten maar over het algemeen gaat het wel beter. Mag ook wel na al die jaren.
De zooltjes heb ik eruit gegooid, de orthopeed vond ze waardeloos en ik merk nu dat ze inderdaad waardeloos waren. Zal wel aan de podotherapeute liggen....

Maar ja voor degenen die ten einde raad zijn, nachtspalken proberen, ik kreeg ze geheel vergoed, het proberen waard!!! Toch?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.