Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Hielspoor peesplaatontsteking

wie heeft hier ervaring mee? Ik kan bijna niet meer op mijn voet staan, al weken. De ene zegt niet meer op lopen en ander zegt wel lopen. Wat deden jullie, ging je werken en gebruikte je krukken? Ik weet echt niet of ik nu wel moet lopen of niet. Waarmee gaat het over? Maar alleen maar stil zitten kan niet. Ik hoop.op wat ervaringen.

(Shockwave heb ik al geprobeerd en zooltjes krijg ik)


MRI

MRI

01-11-2023 om 10:14

Ik zeg wel lopen. Ja het doet pijn in het begin maar daar kom je doorheen en dan gaat het beter. Wat mij ook hielp: stretchen door met mijn voorvoet op een traptrede te gaan staan en dat een tijdje vol te houden. Ja het kan gemeen pijn doen. Maar je komt er van af, al kan het even duren. succes

Ik heb hielspoor gehad. De klachten komen uit je kuit, niet uit je hiel, ook al doet het daar pijn. Wat mij heel erg hielp: ga op een traptrede staan met je voorvoet op de trede en laat je hiel zakken tot onder de trede, zodat je je kuitspieren voelt rekken. Dan je hiel weer op dezelfde hoogte als je voorvoet en dan weer laten zakken. Drie keer per dag tien keer. Ik liep er al maanden mee en toen ik dit ging doen ging het heel snel beter.
Verder wel blijven lopen. Voorzichtig opstaan, gewicht over twee voeten verdelen, rustig beginnen met lopen tot het beter gaat. Sterkte, het is erg pijnlijk.

o, haha ik was tegelijk met MRI aan het typen. Hetzelfde advies!

MRI

MRI

01-11-2023 om 10:24

Dymo schreef op 01-11-2023 om 10:19:

o, haha ik was tegelijk met MRI aan het typen. Hetzelfde advies!

ja maar jij legt het beter uit! Ja rekken dmv de traptrede oefening helpt echt

MRI

MRI

01-11-2023 om 10:28

Hier op 1.17 


https://www.youtube.com/watch?v=gDwTjo_FXSk

Maar er staan ook andere oefeningen bij waar je misschien iets aan hebt

Ga naar een goede podotherpeut voor steunzolen.

Ik heb het 2 jaar geleden gehad en door blijven lopen werkte bij mij het beste. Ik heb gewoon doorgewerkt en geen krukken gebruikt. Dit kreeg ik ook als advies van de arts.

Wat zegt je fysiotherapeut?

Ik heb ook gauw last van dit soort klachten door een te korte achillespees. Ik heb een strassburg sock die je ‘s nachts moet dragen en dat hielp mij, maar dagelijks rekken helpt beter. Ik vond het een tijdlang moeilijk om die discipline op te brengen maar nu ik het tijdje doe, merk ik echt een groot verschil. Ik ben wel altijd flink door blijven lopen maar mijn klachten waren ook nog in een voorstadium van hielspoor. Ik zou dus overleggen met de behandelaar of slim is tijdelijk te minderen.

Dat is bij mij een periode lang vaak teruggekeerd. Heeft met de leeftijd te maken, heb ik begrepen. Kan heel pijnlijk zijn. Wat hielp was een kussentje onder de hiel in de schoen (die je krijgt) en pijnstillers met ontstekingsremmers. Én schoenen met dikke zolen. Als het kan blijven lopen. Als het te pijnlijk is loop dan even wat minder of met krukken. 

Kikki39

Kikki39

01-11-2023 om 14:15 Topicstarter

van de fysio mag ik dus niet meer lopen.

Als een pijnstiller met ontstekingsremmer in een paar dagen niet wat verlichting geeft, kan je langs de huisarts gaan voor een sterker middel. Ubiprofen hielp mij wel na een dag of twee, drie maar jij hebt het steviger te pakken.

Kikki39 schreef op 01-11-2023 om 14:15:

van de fysio mag ik dus niet meer lopen.

Naar je fysio zou ik eerder luisteren dan naar mensen met ‘eigen ervaring’ want hoeveel je daar ook aan kunt hebben, die kunnen niet jouw precieze fysieke situatie op een professionele manier beoordelen en de fysio wel. 

Wat is de prognose? Hoe lang denkt de fysio dat je niet mag/kan lopen?

Kikki39

Kikki39

01-11-2023 om 15:00 Topicstarter

ach ik denk dat de fysio het ook niet weet. Hoe lang weet hij ook niet, kan heel al g duren zegt hij.

Ik heb er ook gewoon op doorgelopen, wel rustig aan, zodat ik mijn voeten goed neerzette. Verder als ik zat mijn benen omhoog hielp bij mij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.