Home » Forum » Huh geen allergie wat dan

Huh? geen allergie, wat dan?

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jippox
Huh? geen allergie, wat dan?

Ik heb al heel veel (+10 jaar) hooikoorts klachten, in toenemende mate. Daarbij als ik even in de tuin werk zit ik onder de jeukende uitslag en snotter ik een eind weg.
Omdat dit alles steeds erger werd heb ik maar eens een bloedonderzoek naar allergieën laten doen.

Vandaag de uitslag: alles negatief.

Huh?!

Iemand enig idee waar ik dàn last van zou kunnen hebben? Ik heb eind van de week weer afspraak met mijn huisarts maar ben toch benieuwd of iemand dit herkent...

ElenaH
Zonne allergie?

Dat zou het snotteren niet verklaren, maar wel de jeukende uitslag.

AnneJ
mogelijkheden

Of je hebt een te beperkt bloedonderzoek gehad of je hebt de uitslag gekregen van een andere patiënt, er is een foutje in het lab gemaakt.

Of je huisarts is niet van de allergie en heeft met een te beperkte uitslag op een bloedonderzoek dat toch vaak negatief uitkomt jou tevreden willen houden.
Ik verzin maar wat.

Maar als je toch dit soort klachten houdt, en zie boven 'zonne allergie' dan zou ik me laten verwijzen naar een echte allergoloog.

Ook 'zonne allergie' doet bij mensen de wenkbrauwen fronsen terwijl je er heel erg veel last van kunt hebben.

https://www.zorgkaartnederland.nl/allergoloog

Ga het liefste naar een vrijgevestigde. In ziekenhuizen wordt namelijk veel uitbesteed aan andere disciplines en je wil de ervaring en het overzicht van een gespecialiseerde allergoloog.

https://nvva-allergologie.nl/patienten/voedselallergie/

Het kan soms een zoektocht zijn.

Ik had ook ooit een collega die, met negatieve uitslagen, geadviseerd werd om 6 allergene producten die hij vaak at/dronk uit zijn dieet te halen en dat een paar weken vol te houden om te kijken hoe dat ging.

Een van de theorieën die ik geleerd heb uit het vakblad van de patiëntenvereniging is dat ons lichaam sinds de 2e wereldoorlog steeds meer bewerkt voedsel kreeg, er kwamen meer stoffen in de lucht en in onze kleding en in de producten waar wij dagelijks mee omgaan. Daar kun je last van hebben omdat ons lichaam evolutionair gezien die explosie aan stofjes soms niet helemaal goed verwerkt.

Het beperken van stofjes, in voedsel maar ook in de omgeving, kan dan een middel zijn om de zaak tot rust te brengen.

Allergie is ook vaak een kwestie van ondervinding en praktijk. Beetje vaag wel.
Maar zolang er geen oplossing is zoek je verder. En dan het liefste bij een specialist.

Pluk
Priktest

Een priktest is veel betrouwbaarder dan een bloedtest. Ik zou vragen om een doorverwijzing naar een allergoloog.

Mooiweer
Onderzoek

Kan blijkbaar dat het niet in dit bloedonderzoek te zien is. Maar je weet toch zelf al dat je last krijgt van bepaalde zaken? Heb je al antihitaminica geprobeerd? Vrij te koop, b.v. bij kruidvat. Als dat helpt weet je genoeg.

Triva
Huh?

Man en zoon hebben dit ook laten doen op heel veel allergenen en daar kwamen allerlei gradaties uit. Dus heel hoog voor katten, man heel laag voor honden, zoon middelmatig voor honden etc. Ook allerlei boompollen, grassen, huisstof.

Waar ben je precies op getest?

Tanja
voeding

Mijn man heeft snottert ook, maar dan vooral na het nuttigen van melkproduten. Melk, kaas, ijs, yoghurt, boter en alles waar het in verwerkt zit. Dat heeft 45 jaar geduurd voor hij er zelf achterkwam. Allerlei allergie testen gehad; bloedonderzoek en krasjes op de huid. Daar kwam niks uit, maar hij is er zelf achter gekomen door geen melk meer te nuttigen. De huisarts haalt zijn schouders op. Niet interessant denk ik omdat hij er niks aan verdient.
De jeuk zou ook bijv. door gluten intollerantie kunnen komen. Heb je je daar al eens op laten onderzoeken (bloedonderzoek op anti stoffen EN darmscopie).
Neem inderdaad eens ant histamines en hou een dagboekje bij wat je eet en welke klachten je ervaart en op welke termijn. Kan ook heel eenvoudig in je telefoon.
Ik ben al mijn hele leven een alergie patient, nooit hebben ze iets kunnen vinden. Ik heb er zelf achter moeten komen dat ik lactose intollerant ben en dat ik coeliakie heb. Artsen hebben daar nooit aan gedacht, zelfs niet toen ik het ziekenhuis terrecht kwam met zulke hevige klachten dat het echt niet meer ging. Pas toen ik zelf eiste dat ik naar een maag lever darm arts mocht is de diagnose bevestigd. Dat had eigenlijk al op babytijd moeten gebeuren. Is het bij jou erger geworden, of altijd min of meer hetzelfde? Anti histamine is een goede oplossing om de klachten te verminderen zolang je niet weet waar het aan ligt.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.