Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ik zit in een dip


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Rode beuk

Van dat afbouwen begrijp ik die crime niet. Afbouwen van medicijnen neemt tijd in beslag en dat moet iemand zichzelf gunnen. Gevalletje doorbijten.

dc

dc

09-03-2011 om 19:47

Nou

Ik vond het vreselijk moeilijk hoor, dat afbouwen. Het is flink doorbijten, met misselijkheid, overgeven, duizelig etc etc etc. Als je dat allemaal niet hoeft door te maken zou toch fijner zijn lijkt me.

Ja, klopt maar goed. Het is niet onoverkomelijk.

Nikus

Het gaat niet om hoe 1 iemand het ervaart.
Het gaat om de combinatie van dat de werkzaamheid alleen voor de duur van 8 weken is onderzocht, terwijl mensen het maanden en jarenlang slikken, en dat de werkzaamheid voor zover er al een onderbouwing is alleen maar voor zware klachten is onderbouwd. Als dan ook nog heel veel mensen problemen hebben met afbouwen...

Die combinatie maakt dat ook het feit dat afbouwen erg moeilijk blijkt moet worden meegenomen. Het is dus niet een middel dat je een keer probeert en waar je anders gewoon weer mee ophoudt. Er zijn zoveel mensen die steeds weer met steeds kleinere stappen proberen te stoppen.. en die heel vervelende klachten krijgen als de stappen nog te groot blijken.

Maar goed, het gaat me vooral om dat Manda nog ff verder kijkt.

dc

dc

10-03-2011 om 08:48

Als je het zo bekijkt is niets onoverkomelijk. Er komen mensen ook van een cocaineverslaving af. Waarom zou je dat dan niet aanraden bij een laag zelfvertrouwen dan?

Voor mij is AD door meerdere dingen gewoon echt een soort laatste redmiddel, niet het eerste waarnaar gegrepen moet worden. Ten eerste dus dat het echt verslavend is en afbouwen erg moeilijk, ten tweede dat je jezelf niet echt bent met die dingen. Tenminste, ik had nog amper emoties. Had het idee dat mijn moeder dood kon neervallen en ik m'n schouders erover kon ophalen, zeg maar. Beter dan suicidaal zijn, maar nou niet echt optimaal!

Fianna

Fianna

10-03-2011 om 11:20

Manda

Ik heb niet het hele draadje gelezen, dus wrs val ik in herhaling: heb je je bloed laten onderzoeken op
Vitamine D (kan leiden tot vermoeidheid en depressie)
B12
en Ferritine (ik heb nl een te laag Ferritine (=ijzer) gehalte maar wel een normaal HB gehalte, vraag om onderzoek daarna, komen artsen niet zelf mee is mijn ervaring.
Ik had ook een vit D tekort en heb hoge dosis vit D genomen. Ik heb enkele maanden gelden Ad's geslikt, maar na enkele maanden mee gestopt omdat ik lichamelijke klachten had en die steeds werden toegeschreven aan medicijn gebruik (bleek idd niet door medicijnen de komen). Ik heb zelf afgebouwd en voel me eigenlijk door de vitaminebommen die ik van mijn ha kreeg veel beter, slaap beter en heb helemaal geen depressieve klachten meer. Probeer toch te kijken of er niet iets lichamelijks achter zit en sterkte er mee!
Achteraf gezien vind ik dat ik te snel die ad's heb gekregen en ik ben blij dat ik zelf besloten heb om het snel af te bouwen. het hielp wel in het begin, voelde me wel beter, maar het had wrs ook anders gekund

Rode beuk

In het geval van Manda is het inderdaad goed kijken wat de opties zijn.

Wat betreft het gebruik, ik slik het al 10 jaar met tussenpozen. Ben medicijn vrij geweest maar het blijkt bij mij dat een minimale dosering nodig is. Ik vind het prima! Jarenlang heb ik mij er tegen verzet maar daar ben ik mee gestopt. Soms moet je ook erkennen dat het wel nodig is en dat het niet ideaal is daar ben ik het dan wel weer mee eens.

Het is per merk en per mens verschillend hoe je reageert. Als je helemaal bent afgevlakt dan vraag ik mij af wat en hoeveel je geslikt hebt. Ik ben het wel met je eens dat de pillen lang werden gezien als sunshine pil. De oplossing voor elke tegenslag.

dc

dc

10-03-2011 om 15:12

Begeleiding

Inderdaad was de begeleiding zoek. Ik was suicidaal, kreeg de pillen voorgeschreven, en heb toen zelfs geen vervolgafspraak gehad. Waarschijnlijk had ik gewoon een andere of andere dosering moeten hebben (Nee, eigenlijk had iemand moeten zeggen dat ik eerst met de pil moest stoppen, want de klachten begonnen een paar weken na het eerste pilgebruik).

Het werd voorgeschreven als een soort snoepjes zonder enige begeleiding. Net zoals de pil trouwens. Dus het een kan voor mij niet zonder het ander, en daarom zou het goed zijn als enkel specialisten zoals psychiaters ad zouden kunnen voorschrijven.

Biene M.

Biene M.

10-03-2011 om 16:31

Afvlakking

Toen ik die pillen slikte, voelde ik me helemaal niet vlak. Pas na een paar jaar zonder merkte ik dat er toch best een groot verschil is tussen Bienemetpillen en Bienezonderpillen.

Overigens niet alleen in dat opzicht, de pillen werkten ook ontremmend bij me. Wat zeker gunstig was om me in mijn therapie te laten praten over dingen waar ik eerder niet bij kwam. Maar achteraf vraag ik me wel af of bijvoorbeeld die piercings en tatoeage wel zo nodig waren.

Ik sluit me verder geheel bij o.a. Rodebeuk aan wat AD betreft, ze hebben mij gered, maar Manda zit niet in het schuitje waar ik toen in zat (of eigenlijk, waar ik me aan vastklampte om niet te verzuipen).

Manda Rijn

Manda Rijn

10-03-2011 om 16:51 Topicstarter

zit zeker niet in zo'n diep zwart gat dat ik suicidaal ben, zo erg is het bij lange na niet. Ik functioneer ok, ben momenteel alleen somber en mijn filter tov de buitenwereld werkt niet goed op dit moment (veel komt te dichtbij, neem ik te sterk op, trek ik mezelf te veel aan) iets waar ik vorig jaar een tijdje voor in therapie ben geweest wat mij niet veel bracht behalve dan de constatering dat ik dus die gammele filter heb (zo noem ik het zelf even, die therapeute noemde het een angststoornis waar ik niet zoveel mee kon).

Ik heb vorig jaar mijn bloed weer laten prikken en hier toen de uitslagen vermeld die binnen de normale waarden lagen. Ik ben momenteel niet heel moe, ik denk dat dat ook komt omdat anders ben gaan eten. Ik heb perioden gehad dat ik vaak sterretjes zag en constant moe was, dat is inmiddels een stuk beter.

Ik wacht even af wat er straks weer gebeurt als die pil uitgewerkt is, dat kan nog wel een tijdje duren.

Ik zal even kijken naar die vitamines die genoemd zijn.

Manda

Ken je mind fulness? Wellicht is dat een tip?

Dat gammele fillter zal gammel blijven maar je kan het wel verstevigen met wat vaardigheden .

Waardeloos dat het allemaal zonder begeleiding ging. Hoewel begeleiding ook niet zaligmakend is hoor. Zelf nadenken is van essentieel belang in het leven heb ik gemerkt. Überhaupt op het medische vlak is zelf denken een groot goed.

Ik ben geen voorstander van pillen in het algemeen hoewel je er soms niet onderuit komt.

Manda Rijn

Manda Rijn

11-03-2011 om 09:27 Topicstarter

Ja dat ken ik

heb ik al gedaan, in verdiept boek over gelezen, lezingen gevolgt etc etc Mindfulness bedoel ik dan, kan het wel weer oppikken trouwens, ik doe er al een half jaar niets meer mee.

Ook ad

Ik slik ook AD, en heb citalopram, dat si vooral bedoelt voor mensen die naast de depressie ook futloos zijn. Ik ben een veel leukere Muizemeis met pillen dan zonder. Ik heb ook efexor gehad en was toen mat en duf en vlak. Nu niet, ik ben actiever, leuker, geniet weer. Het helpt mij juist om weer te leven en te genieten.
muizemeis

Muizemeis

Dat slik ik ook en wel de enorme dosering van wel 20 mg. Het maakt mij ook gelukkiger

Manda Rijn

Manda Rijn

11-03-2011 om 16:59 Topicstarter

Oh nu snap ik het

ik ben net ondanks dat paardenmiddel = de prikpil ongesteld geworden ! Dus ik kan het eigenlijk wel verklaren. Zonder pil ben ik depri en met deze pil net zo want mijn cyclus is niet stop gezet en dat gerommel afgelopen weken gaat dan ook gepaard met die algehele somberheid.

Ok dan moet ik volgende week maar de ha bellen want zo trek ik dit niet. Ok en dit was dan de 2x soort pil waar je cyclus van zou moet stoppen maar waar ik dwars door heen ongesteld van word. Belachelijk, ik ben een medisch wonder. Ik kan niet normaal zwanger worden en ik kan niet stoppen met ongesteld worden.

dc

dc

11-03-2011 om 21:18

Ombouwen

Volgens mij is de beste oplossing je gewoon even om te laten bouwen tot man

Manda Rijn

Manda Rijn

12-03-2011 om 11:23 Topicstarter

Nou dc

het lijkt mij wel heerlijk om geen last te hebben van al deze rothormonen grrrrr.

Manda Rijn

Manda Rijn

12-03-2011 om 11:44 Topicstarter

God wat een ontzettend mazzel is dit

de aso buren hebben hun huis eindelijk verkocht, na ruim 2 jaar, hoera hoera. Ik ben heel benieuwd wat er voor in de plaats komt maar erger kan het niet worden dus oh wat een ontzettend fijn vooruitzicht is dit !

Massi Nissa

Massi Nissa

12-03-2011 om 12:22

Manda

O heerlijk! En inderdaad, wat is nu de kans dat er nog een keer zulke akelige figuren in komen? Ik wens jullie superleuke buren toe. En ik hoop dat jij je hormoonhuishouding weer op orde krijgt, nu ik zwanger ben, merk ik weer hoe ingrijpend en zelfs bepalend hormonen kunnen zijn voor je humeur en geestesgesteldheid. Niet altijd leuk.
Groetjes
Massi

Fiorucci

Fiorucci

12-03-2011 om 13:08

Oh wauw

Daar hoop ik ook op, verhuizende buren, wat fijn manda!

Manda Rijn

Manda Rijn

13-03-2011 om 20:22 Topicstarter

Ja heel fijn

ze zijn het huis aan het leeg halen, ha. En zo vlug, goh ik hoop toch niet dat ze het onderhands verkocht hebben aan gelijksoortige aso types.

Ik voel mij inmiddels al wat beter, ongesteldheid heeft niet lang door gezet. Ik merk zelf nu ook weer dat ik in gesprekken veel negatieve/beoordelende dingen zeg. Ik hoop dus snel ook weer wat milder te worden en dus minder gespannen/angstig want dan wordt het leven ook weer wat leuker.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

13-03-2011 om 22:26

Prikpil

Manda,

Ik gebruik de prikpil ook, vooral omdat ik zonder 3 van de 4 weken last van mezelf en mijn cyclus heb. Maar om de 3 maanden prikken is bij mij niet genoeg en levert ook een tussentijdse bloeding op. Ik laat 'm nu om de 2 maanden zetten en dat maakt een heel verschil.

Dendy

Manda

Ooow waren het je hormonen Hoera, de tokkies weg! Vlag uit!

Vera*

Vera*

15-03-2011 om 10:24

Manda

Sterkte met jezelf en veel plezier met je nieuwe buren. Dat hoop ik echt voor je.

Vera

Valkyre

Valkyre

15-03-2011 om 22:30

Buren

En dan meteen een zelfgebakken cake (of zoiets) langsbrengen bij de nieuwe buren als ze aan 't klussen zijn! Heb je gelijk een goed begin..

Manda

Hoe is het met je dipje?

Manda Rijn

Manda Rijn

19-03-2011 om 11:14 Topicstarter

Nikus

wat lief dat je er naar vraagt. Het gaat goed, ik ben inmiddels weer tevreden en niet zo zwaar op de hand. Wel wat ziek (ontstoken amandelen) maar ik zat bij de huisarts en daar ga ik binnenkort even weer mee praten, ik moet even eerst op papier zetten wat ik precies wil en dan ga ik waarschijnlijk naar een gynaecoloog die veel weet over pms. Want de ha zelf vond dat wel een goede stap, direct naar een specialist en niet nog meer pillen uit proberen.

Mandaatje

Nou dat is goed geregeld zo lijkt het. Ik wens je sterkte en ik hoop dat de diepe dalen verdwijnen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.