Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Floor

Floor

04-10-2015 om 17:24

Implantaat voortand

Ik moet even mopperen hoor)
Één van mijn voortanden is een kroon met een hele slechte wortel eraan. Ik ben vorige week geholpen bij de kaakchirurg aan een wortelpuntontsteking, er is een stukje van de wortel afgehaald. De prognose is dus heel slecht nu. Ik heb een verzekering waarbij ik maximaal 750€ per jaar vergoed krijg, de implantaat wordt geschat rond de 2000,-€. Flinke klap geld dus. Ik baal ervan , omdat het m'n voortand is dat er dan geen andere regeling is. Wanneer iemand geheel tandloos is worden alle implantaten vergoed, wanneer je een gebitsafwijking hebt wordt het ook vergoed.

Weet iemand nog een manier hoe dit wel helemaal vergoed kan worden?
Ik heb bv bij mijn ondergebit nog melkkiezen , ik weet dat als die eruit zou gaan daar de implantaat wel vergoed zou worden omdat er dan sprake is van een geboorte afwijking.
Zou ik ( lekker slecht) niet kunnen bespreken met de arts dat hij voor die kies declareert ?
Ben echt slecht geloof ik )

Wie heeft er ideeeen ?


vlinder72

vlinder72

04-10-2015 om 17:30

niet

Ik hou niet van fraude.

man heeft hetzelfde gehad. Zijn voortand is als kind eruit getikt na een ongeluk met een step. Na jarenlang een stifttand gehad te hebben ging het vorig jaar echt niet meer en moest er een implantaat komen. Dat is niet leuk en is heel duur.

Er zijn wel goedkopere alternatieven met plaatjes of een tand in Turkije laten plaatsen maar dat wilden wij niet.

Jamie

Jamie

04-10-2015 om 17:41

andere verzekering

Kijk of je een andere verzekering aan kunt gaan en laat het begin januari doen?

Mijn man had eens een kaakontsteking en dat kostte hem uiteindelijk iets van 400/500 euro doordat hij naar een tandarts moest die daar gespecialiseerd in was. Dat was nog in de tijd voor het eigen risico en ik heb wel eens gezegd dat een blindedarmonsteking goedkoper was geweest. Het is zo oneerlijk dit, het heeft toch niets te maken met goed poetsen?

vlinder72

vlinder72

04-10-2015 om 17:48

niet zo raar

Ik vind het niet zo raar dat een implantaat niet vergoed wordt. Het de allerduurste oplossing. Bij sommige aanvullende verzekeringen kan je een paar honderd euro vergoed krijgen.

alternatief is een plaatje van zo'n 200 euro. Zie je niks van. Mij man heeft maanden met zo'n plaatje gelopen toen zijn kaak moest herstellen.

Wikke

Wikke

04-10-2015 om 18:05

kijk

die tand moet er uit, dat is een ding dat zeker is, of het nu met of zonder implantaat gebeurt.
Ik zou gaan voor een plaatje gaan.(wordt dat niet uit de basisverzekering betaald of zit het boven? (dan aanvullende verzekering 75%?)
Dan door sparen tot je genoeg geld hebt voor een implantaat (1250 in jouw geval) en vervolgens geld opzij blijven zetten voor als er nog eens zoiets gebeuren zal.

Ik kreeg ooit wel een belletje toen ik de tandartsverzekering wilde verhogen. Of ik soms te verwachten problemen had. Daarom heb ik toen na de verhoging een maand of 4 gewacht eer ik de behandeling inging.

Maar fraude of iemand willen aanzetten tot fraude omdat je verzekering niet genoeg dekt daar moet je niet aan willen beginnen, zelfs niet als fantasietje

Floor

Floor

04-10-2015 om 22:39

Een plaatje

Daar zie je niets van, dat klopt, maar het zit niet heel prettig, ik heb nl weken met een bitje moeten lopen omdat de kroon eruit lag, hoe het zit en voelt is daarmee verglijkbaar. Daarbij ben ik s nachts een tandenknarser en zal een plaatje niet lang houden.
Ik vind het aan de ene kant begrijpelijk dat een implantaat niet geheel wordt vergoed, aan de andere kant, waarom wel bij geheel tandeloze mensen die een klikgebit krijgen?

Het is de allerduurste oplossing, ik weet het, maar het gaat hier om een voortand en niet om een kies. Omdat ik daarmee dus pech heb, doordat er een ontsteking zit, m'n wortel daar zeer slecht is, moet ik daarom wel de volle mep betalen? Het gaat toch niet om nalatigheid van mijzelf?
Ik heb in maart een nieuwe kroon gehad,( de voortand) dus ik ben nu door de vergoeding heen. In het ergste geval breekt de wortel binnenkort af en krijg ik een rekening van 2200.

Ik vind het gewoon bijzonder waar je allemaal voor verzekerd bent en dat dit erbuiten valt!

Wikke, Over fraude gesproken, we denken uiteindelijk allemaal aan onze eigen knip. Dat deed jij ook toen je je verzekering omhoog gooide en daarover bent gebeld door de verzekering. Of vertelde jij eerlijk dat je wist wat er ging gebeuren! ( oh nee, je wachtte nog 4 maanden met het starten van de behandeling)
Lekker he dat alles vergoed wordt

Katniss

Katniss

04-10-2015 om 22:42

Plaatje

Ik zie het altijd wel als iemand een plaatje heeft. Als je het kunt betalen zou ik dus voor een voortand zeker een implantaat nemen.

Wikke

Wikke

05-10-2015 om 00:00

toch niet

"Wikke, Over fraude gesproken, we denken uiteindelijk allemaal aan onze eigen knip. Dat deed jij ook toen je je verzekering omhoog gooide en daarover bent gebeld door de verzekering. Of vertelde jij eerlijk dat je wist wat er ging gebeuren! ( oh nee, je wachtte nog 4 maanden met het starten van de behandeling)"

Bijna. Ik heb de verzekering gevraagd hoe je ooit je verzekering kon verhogen zonder dit soort belletjes, omdat ik met mijn toen slechte gebit (alles brak af)altijd wel iets kon verwachten. Zij zei toen dat het minder "erg" was als ik bv al een half jaar zonder behandelingen mijn hogere premie betaalde.
Ik heb dus wel een prothese, zonder implantaten en het gevoel is niet te vergelijken met een noodprothese en met de tijd went het mondgevoel aan de situatie. Ik heb altijd al een aanvullende tandartsverzekering gehad hoor, ik wilde alleen nog meer gedekt hebben, juist door die pech. Dan denk ik aan mijn portemonnaie, maar ik vraag niet iemand iets te vervalsen. En nee, ik betaal nog genoeg zelf, echt waar.
Wat jij voorstelt is een tandarts vragen iets te declareren waar het probleem niet zit. Dat is fraude.

kunstgebit gratis?

Een kunstgebit kost zo'n 370 euro. Ook al wordt het voor 75 procent vergoed, en niet gratis, in de basisverzekering, dan gaat eerst je eigen risico van 375 euro er nog vanaf.
Met implantaten (klikgebit) komt er een eigen bijdrage bij van 250,- euro.
En het valt niet mee om te regelen. Het ziekenfonds vraagt uitgebreid gegevens, foto's en gehap.
En dan nog de regel dat er geen belastingaftrek mogelijk is als de rekening veel te laat komt en niet meer meegenomen kon worden bij de belastingaangifte over het jaar waarin de ingreep werd verricht.

Violetta

Violetta

05-10-2015 om 13:10

Kunstgebit gratis?

Een kunstgebit is verre van gratis. Ten eerste moeten alle tanden en kiezen worden getrokken en dit valt onder de gewone tandartsverzekering met een maximum. Alles bij elkaar was het een kleine 1000 euro waarvan maar de helft werd vergoed. En zoals AnneJ zegt deed bij on de verzekering erg moeilijk en hebben we bepaalde onderdelen maar voor 75% vergoed. Tel daar het eigen risico bij op en de twee kunstgebitten samen kostten ons 1000 euro. Hoezo is een kunstgebit gratis?!?!

mama2

mama2

05-10-2015 om 13:25

een tandarts...

zou heel dom bezig zijn als hij hier in mee gaat. Er worden namelijk met regelmaat controles uitgevoerd, waarbij wij als praktijk moeten kunnen overleggen. Daarnaast vraagt een verzekeraar foto's e.d. die door een tandarts daar worden gecontroleerd op medische noodzaak. Geloof mij, je krijgt het echt niet zo makkelijk voor elkaar hoor een implantaat of overkapping prothese op implantaat. Waarbij bij het laatste compleet geen 100% vergoeding achter zit hoor. Voor de prothese alleen al heb je een eigen bijdrage van €250 plus je wettelijk eigen risico van €375. Je dient dus in ieder geval €625 zelf bij te betalen. De eigen bijdrage wil nog wel uit een aanvullende verzekering vergoed worden gezien deze behandeling vergoed wordt bij machtiging uit je basis.

Er zijn inderdaad goedkopere alternatieven. Een plaatje is hiervan een voorbeeld, kosten €295.09 maar met 1 element niet aan te raden. Je zou kunnen kiezen voor een brug, kosten €1460.98 voor 2 kronen en 1 dummy, maar....omdat het je aangezicht is, is een implantaat met een kroon echt esthetisch gezien echt het mooiste. Helaas kom je echt niet verder in je vergoeding dan dat je nu recht op hebt. Misschien idd nu gaan sparen en mocht je nog niet het bedrag bij elkaar hebben als het echt nodig is, iets afspreken qua betaling met je tandarts. Wij zijn er altijd wel toe bereid eigenlijk....

Wikke

Wikke

05-10-2015 om 13:43

zagen

zagen jullie het vraagteken niet staan? En de 75% (dus 25 % zelf)??? En dat ze dan door moet sparen?Iedereen weet toch van het eigen risico? Ik heb zelf protheses, dus ik weet dat het niet gratis is, ik heb het over de vergoedingen.
De tand moet er toch uit, die kosten is ts sowieso al kwijt. De oplossing moet er komen, daar is ze ook geld voor kwijt, alleen wil ts de duurste oplossing voor weinig of niets door de tandarts een valse reden te laten opgeven. Dat zal hij niet doen, maar ik vind de gedachte niet kunnen en daar reageer ik op.

Als je je eigen risico snel verspeelt in een jaar met andere zaken, betaal je 25% van het gebit zelf. Er hoeft hier maar 1 tand uit, die kosten van het trekken zijn zo schokkend niet.

Als je het geld niet hebt moet je door sparen of accepteren dat iets niet voor je weggelegd is. En wanneer men bv al jaren het eigen risico niet aan hoeft te spreken, kan men sparen voor de duurdere optie.

angel3

angel3

07-10-2015 om 10:28

floor

Ook als je een afwijking hebt wordt het niet vergoed. Onze zoon mist 5 vaste elementen. Niet aangelegd. In de toekomst zal hij minimaal 1 implantaat nodig hebben. De rest gaan we met een beugel proberen dicht te krijgen en op te lossen. De beugel wordt vergoed maar het uiteindelijke implantaat niet. Dus zelfs voor zoiets ernstigs is er geen vergoeding. (voor zover wij nu hebben onderzocht). Er is echter wel heel veel verschil in verzekeringen. Sommigen vergoeden 1250 per jaar. Ik zou mijn energie daarop zetten. Alle verzekeringen bekijken. Doorrekenen wat dat aan premie extra kost en kijken of overstappen zinvol is...Succes!

Floor

Floor

07-10-2015 om 23:12

Mama2

Ik begrijp dat jij bij een tandartspraktijk werkt ?
Heb ik je advies even nodig, of virtuele steun
In mijn kroon zit nu wat speling, nog niet veel, maar als ik bv fluit of met bepaalde klanken voel ik dat er wat beweging in zit. Hoelang kan dit nu zo blijven zitten zonder dat de kroon eruit valt, ik ben als de dood dat ik straks met een gat in m'n mond loop.
Ik bel deze week ook mijn tandarts op, maar misschien heb jij ook een idee?

Dan wil ik nog even terugkomen op het fraude verhaal
Het is natuurlijk helemaal niet mijn bedoeling om wie dan ook te kwetsen of om mensen op te lichten.
Ik begrijp dat implantaten niet helemaal vergoedt worden.
Dat is jammer, maar ik weet ook wel dat je in termijnen oid kunt terugbetalen .
Waar ik wel van baal is dat ik nu precies 1 jaar met deze kroon loop te rotzooien . Ik heb er ontzettend veel pech mee gehad, mijn vorige tandarts heeft de behandeling compleet verkeerd aangepakt, ik moest een nieuwe kroon, vele tandarts bezoeken later zit de kroon nog los. Ik was dus in maart al door mijn tandartsverzekering heen. Ik heb een bitje aan laten meten, alle behandelingen betaal ik nu zelf.
Ben doorgestuurd naar de endo , ook dat consult is voor mijn eigen rekening.
Dan blijkt dat er een ontsteking zit bij m'n wortelpunt, een bezoek aan de kaakchirurg gebracht, en vanavond merkte ik dus dat de kroon nog los zit.

Ik baal gewoon zo enorm , ik verzorg m'n tanden hartstikke goed, heb nooit gaatjes, alleen van dit soort idioterie .

Dus nogmaals, het was niet de bedoeling om te kwetsen of op te lichten.

Fraude

Vanwege de heersende fraudegevallen is alleen al het krijgen van toestemming voor een vergoeding van de ziektekostenverzekeraar een traject met een project. Foto's, hapmodellen, gedetailleerde uitgebreide anamnese en formulieren.
Vandaag werd ik eindelijk teruggebeld door de poli. De chirurg is er helemaal klaar mee. Inmiddels heeft hij 3 studiemodellen ingestuurd waarvan de ziektekostenverzekeraar zegt dat ze niet aangekomen zijn zodat de aanvraag, door de poli uitgebreid ingevuld en opgestuurd (zelfde adres als waar de studiemodellen zijn heengestuurd) afgewezen werd. En die afwijzing kreeg ik dan weer in de brievenbus.
Morgen maar weer de ziektekostenverzekeraar bellen om het verhaal te melden en te vragen wat het goede adres dan zou moeten zijn en hoe nu verder?
Zou graag nog voor het nieuwe jaar een nieuw gebit hebben.
Dus doe maar niet die fraude.

Splaakgeblek

Kan het missen van een voortand en het risico op een splaakgeblek tijdens werkoverleggen geen basis zijn voor een aanpassing op medische gronden.

Een paar jaar geleden werden nog cosmetische operaties vergoed onder mom psychische belasting. Dat is niet meer, maar een vergoeding omdat je anders je baan kan kwijtraken, desnoods via potje bijzondere voorzieningen bij de gemeente, is de richting waarop je het kan gooien. Gooi het op de werkgelegenheid.

mama2

mama2

08-10-2015 om 13:11

Floor

Ik werk idd in de tandheelkunde 23 jaar nu Ik ben praktijk manager van een middel grote praktijk na 10 jaar naast de stoel te hebben gestaan en 10 jaar als behandelaar. Ik weet natuurlijk niet alles, maar vraag het eigenlijk altijd op mijn werk na als ik twijfel bij een antwoord.

Ik vermoed dat je bedoeld dat het element mobiel is. het is natuurlijk lastig zeggen zo zonder kijk op foto's, maar wat je zou kunnen overleggen met je tandarts is of het mogelijk is dat hij deze spalkt aan je 2 buur tanden. Zie het als een retentie draadje die na het verwijderen van een beugel wordt geplaatst. Natuurlijk niet een lang houdbare oplossing, maar zo wordt je wel in de gelegenheid gebracht om door te sparen voor een implantaat. Dan nog is het verstandig deze tand zo veel mogelijk te ontzien. Niets afbijten dus!

Zoals ik het lees heb je gewoon echt alle pech die je kunt hebben. Vaak zie je dan wanneer na een wortelkanaalbehandeling de ontsteking niet verdwijnt en er dus een apex gedaan moet worden bij de kaakchirurg, de tand of kies toch botverlies gaat krijgen, waardoor deze dus los komt te staan of er is te lang gewacht met een behandeling waardoor de ontsteking als het waren je bot heeft aangetast. Ik kan natuurlijk niet beoordelen zo of dit zo is en in welke volgorde Wat je ook nog zou kunnen vragen is of het element parodontaal is aangetast. Dat kan je tandarts snel meten via een DPSI score (3 minuten werk). Is je score vanaf 3+ dan kun je voor dat element naar de mondhygiëniste die er in ieder geval voor kan zorgen dat er geen tandsteen langs je wortel gaat ontstaan zodat deze nog mobieler gaat worden. Vuil kan er namelijk wel in, maar hoe goed jij ook poetst...en door jou niet meer uit.

Helaas wat Flanagan als optie geeft gaat niet lukken. Er is gewoon geen andere oplossing dan doorsparen en voor nu kijken wat de beste opties zijn om het zo lang mogelijk te redden.

Moemie

Moemie

08-10-2015 om 16:21

Heb een implantaat voortand

Ik had een cyste onder mijn voortand waardoor ik een implantaat moest. Ik had namelijk daar al een kroon die door het verwijderen van de cyste niet kon worden vervangen. Omdat ik botverlies had moest er ook bot geoogst en herplaatst worden. Al met al een proces van maanden waarbij ik lange tijd met een plaatje gelopen heb. Op een belangrijke werkdag brak ook nog eens de tand van dit plaatje af tijdens de lunch want 1 tand op een plaatje is verre van stevig. Zeker niet aan te raden dus. Het heeft aardig wat gekost maar dan heb je ook wat. De kaakchirurg en implantoloog hebben prachtig werk geleverd en ik ben er uiteindelijk dolblij mee. Het is het geld waard ook al is het best een moeizaam proces.

lennest

lennest

08-10-2015 om 21:44

Implantaat of iets anders?

Goh, het had mijn verhaal kunnen zijn! Ook voortand, moest ook getrokken worden, advies implantaat. Maar dat wordt niet vergoed, alleen bij tandeloze kaak. Kosten? Ruim 2000 euro. Alternatief? Helemaal niks, nou ja, dat is geen alternatief, een gat in je mond? Plaatje? Esthetisch is dat niet alles. Brug? Buitenland? Er zijn vakantiereizen met tandheelkundige behandelingen!
Ik ben naar mijn eigen tandarts gegaan. Ten eerste zei hij: laten we nog even wachten tot het echt niet anders kan. Dat betekende uiteindelijk een uitstel van ruim twee jaar. Een implantaat zag hij niet zo zitten: weinig ruimte en het is ook een kroon, maar dan op een stift in je kaak. Dure oplossing en het duurt ook lang, al die tijd een noodoplossing en die zie je. Buitenland zag hij niet zitten ivm nazorg. Hij adviseerde een brug, ook omdat de twee tanden daarnaast ook wel een opknapbeurt nodig hadden. Hij bood aan de behandeling in november te starten, en in januari/februari de rest af te maken. De helft van de rekening in het ene jaar, de andere helft in het volgende jaar, alles vergoed. Mijn voortanden zien er prachtig uit!

Ookzielig

Ookzielig

09-10-2015 om 08:13

Mopperen

Je moet even mopperen omdat je kunt kiezen voor een mooie oplossing voor je gebit maar dat wordt niet volledig vergoed en dat is niet eerlijk want het is jouw schuld toch niet? Helaas, het leven is niet eerlijk. Er zijn heel veel mensen met aangeboren ziekten die behalve de last van die ziekte ook altijd hun portemonnee voelen want elk jaar sowieso eigen risico betalen voor behandeling en medicijnen. Niet eerlijk want hun schuld niet. Iemand die in principe gezond is kan in een paar jaar makkelijk een flink potje sparen voor pechgevallen zoals jij nuhebt. En heeft dan de ziektelast er niet bij.
Ik zou zeggen niet mopperen maar sparen of een goedkopere oplossing kiezen. Jij hebt (wel) een keus.

Floor

Floor

09-10-2015 om 10:49

Ookzielig

Bedankt voor je toelichting. Ik zal niet meer mopperen maar sparen.
Tuurlijk, het kan altijd erger en natuurlijk ik heb het geld wel, mag ik daarom niet even balen van jets wat ontzettend veel geld kost?

Ookzielig

Ookzielig

09-10-2015 om 16:27

Tuurlijk balen mag

Ik baal ook als mijn auto onverwacht een dure reparatie moet hebben. Het verschil is dat ik dan niet ga proberen of er manieren zijn dat niet ik maar onze gemeenschap de rekening gaat betalen, en niet overweeg om de garage te vragen te gaan frauderen om dat voor elkaar te krijgen, want, het is immers mijn schuld niet dat dat auto onderdeel het ineens heeft begeven?
Shit happens. Dan wordt het sparen of fietsen.

Floor

Floor

09-10-2015 om 19:43

Ookzielig

Ik vind de vergelijking met een auto niet helemaal op z'n plaats. Immers, genoeg verzekering vergoeden wel een ooglid correctie als er een medische indicatie is. Ook zijn er verzekeringen die flaporen operaties vergoeden. Er wordt genoeg op cosmetische basis vergoed via aanvullende verzekeringen. Daarom vraag ik me af waarom een voortand, wat mij dan ook heel cosmetisch lijkt, nergens uit vergoed wordt!

Enne, als ik straks mijn implantaat heb, ben ik 2000€ lichter. Hopelijk blijft mijn auto het dan nog doen want mijn potje is dan wel op

Gemeenschapsgeld

Ik weet niet of Floor werkt, maar iemand die bijdraagt aan de sociale voorzieningen door belasting te betalen mag van mij best een keer een beroep doen op de gemeentegelden,al was het maar in belang van haar baan.

Wij betalen ook belasting, zowel voor de overheid als de gemeente etc. Maar als je iets wilt opgeven zit je weer te hoog. Je krijgt nooit wat terug.
Ps misschien is het mogelijk de rekening af te trekken van je belastingformulier als niet vergoede bedrijfskosten? In dat geval is het rekenen of de behandeling in één keer of in 2016 jou financieel het beste uitkomt.

Floor

Floor

09-10-2015 om 23:38

Baan

Ik werk idd 27 uur per week, man fulltime.
Iemand die in de bijstand zit kan de bon Vd implantaat declareren las ik van de week.

Ik denk dat ik gewoon kan betalen, wat ik in mijn eerdere posting ook al zei, de meest vreemde ingrepen worden vergoedt, het is en blijft vreemd dat dit niet gebeurt. Dit zijn ook afspraken onder de verzekeraars, geen vergoeding bij vast gebit.

Flanagan , niet vergoede bedrijfskosten, hoe kom ik asn meer info daarover ?

Aftrekken van de belasting

http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/relatie_familie_en_gezondheid/gezondheid/aftrek_zorgkosten/overzicht_zorgkosten/overzicht_2013_2015

Zelf betaalde tandartskosten zijn aftrekbaar van de belasting. Er is vast wel een drempelbedrag dat zie ik zo snel even niet. En misschien kun je het ook nog combineren met bonnetjes van vitamines en ander drogisterijspul als pleisters, paracetamollen enzovoort.

Jamie

Jamie

10-10-2015 om 08:58

Precies

Het is echt niet te vergelijken met een auto. Zoals ik al zei: je krijgt alles vergoed als je een blindedarmontsteking hebt maar bij een kaakontsteking ben je opeens de l*l? Dat vind ik ook niet eerlijk. Gewoon die tandartsdingen ook in het pakket met eigen risico zou ik eerlijker vinden. Ja het wordt dan duurder maar ik heb nooit begrepen waarom de tandarts zo anders wordt gezien dan de cardioloog, de internist of de orthopeed.

Hortensia

Hortensia

10-10-2015 om 09:14

onzin

"Iemand die in de bijstand zit kan de bon Vd implantaat declareren las ik van de week."

Onzin.

Iemand in de bijstand wordt verondersteld aanvullend (ook tandarts) verzekerd te zijn. Een implantaat wordt NIET vergoed.

De goedkoopste oplossing, het plaatsen van een volledige prothese, heeft een eigen bijdrage van 125 of 150 euro die soms wel vergoed wordt. Dan moet je wel al je nog gezonde tanden en kiezen laten trekken (kost ook geld waarvan het de vraag is of dat vergoed wordt). Voor de rest is het jammer maar helaas.

Stop met het verspreiden van onzin over de bijstand, ook als het in de krant staat of door commerciële zenders gesponsorde budgetcoaches wordt verspreid. Anno 2015 zijn heel veel van die declaratiepotjes voor veel bijstandsgerechtigden niet meer toegankelijk (op enkele gemeenten na).

Weer die drempel....

Blijkbaar kan het van de belasting afgetrokken worden, maar zitten jullie met twee inkomens mogelijk boven de drempel. Misschien kan een belastingsadviseur je helpen?

http://www.implantaat.nl/kosten/belastingaftrek-ziektekosten.html

Ookzielig

Ookzielig

10-10-2015 om 15:32

Vergelijking

Ik vind dat de vergelijking met de auto meer opgaat dan een vergelijking met een blindedarmontsteking. Implantaat en auto zijn allebei luxe, leuk maar niet nodig. Een blindedarmontsteking kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid maar je kunt prima oud worden zonder auto of met een gat in je tandenrij, en daar zijn allebei ook goedkope alternatieven voor. Als je dat niet wilt maar je wilt de luxere variant dan mag je dat van mij zelf betalen.

Een gat in je aangezicht

Zelf heb ik een hekel aan de tandarts maar iedere avond dat plaatje met die ene voortand schoonmaken en die leegte die je met je tong voelt als je je tanden poetst of als je in de spiegel kijkt, lijkt mij voor een jonge vrouw een trauma. Je durft niet meer te lachen naar je man als het plaatje in een glaasje ligt. Of zoals de eerder genoemde ervaring dat een tand van het plaatje afbreekt.
Ik vind het dus niet vergelijkbaar meteen auto, je tanden horen bij je, ze vormen je gezicht waar je dagelijks naar kijkt.

Al die ellende zou ik mijzelf besparen. Geen gehannes met een plaatjes, direkt een implantaat als dat mogelijk is.

En als de zorg niet vergoed en de belasting geen optie is, zou ik met mijn baas gaan praten. Overleggen of hij als investering in zijn personeel met als doel geen ziekmeldingen omdat zijn werknemer niet de vergaderingen kan/ durft bij te wonen vanwege de inpact van die confronterende leegte in haar mooie aangezicht. Horen of je baas dit kan wegschrijven onder bijzondere onkosten, ten behoeve van de voortzetting van de werkzaamheden. Dat is geen fraude, vind ik.
En nee heb je, ja kan je krijgen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.