Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Kalknagel laseren ervaring?

Hallo,

Ik wil een kalknagel laten laseren. Wie heeft dit gedaan en hielp het?
Is de behandeling pijnlijk?

Hielp bij mij niet

Ik ben samen met zoon geweest voor zo'n behandeling. Kan pijnlijk zijn, tenslotte wordt heel lokaal je nagelbed verhit door de laser. Gewoon even aangeven aan de behandelaar en niet meteen schoppen .
Bij ons heeft het niet geholpen overigens. Ik denk dat het enige dat echt helpt consequent smeren is. Met een antischimmelcremetje. Wat zoon en ik nu doen is wekelijks een voetenbadje met Biotex, daarna de kalknagel zo dun mogelijk vijlen en smeren met Lamisil. Dat smeren moeten we eigenlijk iedere dag doen, maar ja, dat schiet er helaas vaak bij in. Hopelijk gaat dat op de lange termijn uiteindelijk helpen. In ieder geval ziet zo'n gevijlde nagel er een stuk beter uit dan zo'n dikke kalknagel...

Brianna F

Brianna F

12-02-2015 om 12:55

volgens de huisarts

heeft alleen het slikken van medicijnen zin. En die medicijnen hebben heftige bijwerkingen.

Kikki39

Kikki39

12-02-2015 om 17:29 Topicstarter

Engeltje

Hoe vaak ben je geweest. Degene die mij hielpp zei dat het gegarandeerd weg zou gaan..??

Ik ben 3 keer geweest

En natuurlijk zegt de behandelaar dat het gegarandeerd helpt. Maar bij mij en bij zoon dus niet. Toeval?? Zie ook de opmerking van de huisarts van Brianna. Volgens mij heeft hij/zij gelijk. Maar die medicijnen durf ik niet aan, dus ik ga het eerst proberen met smeren.
Natuurlijk kun je het toch gewoon proberen, die laserbehandeling. Maar ik denk dat ik al weet wat het je op gaat leveren (niks namelijk, hooguit een legere portemonnee). Ik heb het destijds via een Groupon gedaan, toen was het nog enigszins betaalbaar.

Kikki39

Kikki39

17-02-2015 om 21:27 Topicstarter

GrOupon

Ja ik ook via groupon. Toevallig ook in wijchen?

Egel

Egel

17-02-2015 om 22:46

die medicijnen

Niet al te hoge verwachtingen hebben van die medicijnen. Mijn man had kalknagels. Heeft na veel geklungel jarenlang uiteindelijk die serie medicijnen genomen, geen alcohol in die weken dat het moest. En heeft nu nog kalknagels.
Zal vast bij veel mensen het laatste redmiddel zijn maar het is dus niet altijd een wondermiddel.

Egel

Egel

17-02-2015 om 22:47

ah, hij zegt nu….

…ik lees mijn reactie voor aan mijn man en hij zegt nu dat het ook in de bijsluiter staat: ongeveer de helft van de mensen hebben er baat bij (en de andere helft dus niet).

+ Brunette +

+ Brunette +

21-02-2015 om 00:16

En anders dit.

Momenteel ben ik aan de Trosyd, een vloeistof dat je met een kwastje op de nagel smeert. Ik ben er nu bijna drie maanden mee bezig en heb de indruk dat het werkt. De huisarts en de bijsluiter zeggen dat je het minstens een half jaar moet gebruiken. Het werkzame ingrediënt heet tioconazol.

amk

amk

21-02-2015 om 06:58

egel

mijn huisarts had het niet over weken slikken maar over 6 maanden tot een jaar wilde het werken met medicatie.

Angela67

Angela67

21-02-2015 om 12:49

amk

kuur is 3 maanden, na 2 weken heb ik bloed moeten laten prikken om effect op lever te bepalen.
het kan zijn dat het niet helpt, weet niet of nog eens drie maanden dan wel helpt.
gr Angela

nagel

nagel

21-02-2015 om 13:07

terbinafine

Ik heb bovenstaand middel ongeveer 9 mnd geslikt, zonder overigens controle van de leverwaarden. Of het nu een kalknagel was? het was niet heel dik waar je lagen af kon vijlen..., maar wel een schimmelinfectie. Toen mijn nagel los begon te laten heb ik medicijnen gekregen. De nagel moest in mijn herinnering bijna helemaal uitgegroeid zijn en dat duurde heeeeeel lang. Het slikken van die medicatie was ik niet blij mee, dus ik heb op het laatst een aantal maal de huisarts gezien.., maar ik moest echt de rit uitzitten anders kwam het gewoon weer.
Ik heb nauwelijks merkbare bijwerkingen van deze medicatie gehad ( al lees je ook veel vervelende verhalen) en ik vermoed dat het juist meer positieve invloed had. Ik heb jarenlang echt heel vervelende darmproblemen gehad waarvoor ik binnenstebuiten gekeerd ben. diagnose : problemen met lactose en prikkelbare darm. Maar waar een veelgehoorde bijwerking van deze medicatie darmproblemen zijn... werd dit bij mij alleen maar beter. Ik heb het vermoeden dat er in mijn lichaam meer zat waar dit tegen geholpen heeft.

Angela67

Angela67

21-02-2015 om 13:28

inderdaad nagel

ik heb na het slikken van die drie maanden ook het gevoel gehad dat veel 'kleine' klachten (bij mij was het niet zo erg als bij jou!) wegwaren.
ik heb overigens jaren gewachten met medicijnen vragen, dus ik wil zeker niet beweren dat niets anders helpt, maar bij mij hielp niets anders.
gr Angela

Niki73

Niki73

25-02-2015 om 09:39

Kuur diflucan

Ik heb ook een kuur diflucan geslikt, 4 maanden lang, daarna was mijn kalknagel (kleine teen, gaat sneller) wel weg. En ik heb toen ook jarenlang geen vaginale schimmelinfecties meer gehad. Heel prettig. Geen last gehad van bijwerkingen. Ik heb wel probiotica genomen bij de kuur en een tijdje erna.

john

john

13-08-2015 om 21:39

fox laserbehandeling

Zeer slechte ervaring.pedicure in abbekerk gaf aan dat slagingspercentage 80% zou zijn. Natuurlijk zat ik bij de 20%. Na € 300 te hebben betaald is het resultaat nul. Vraag is of het uberhaubt wel werkt of dat het alleen een manier is om snel geld te maken.

Yvonne

Yvonne

14-08-2015 om 23:02

pillen slikken werkte hier uitstekend

Bij zowel mijzelf als bij mijn man. Kuur duurde 90 dagen, dan is nagel nog niet helemaal goed maar laatste stuk groeide er gewoon uit en kalk nagel is niet terug gekomen. Mijn man was niet zo secuur met slikken hij vergat het regelmatig, en had na die 90 dagen nog zeker 30 pillen over. Maar is wel van zijn kalknagel af. Beiden trouwens totaal geen last van bijwerkingen gehad.

Ella1234

Ella1234

23-10-2015 om 15:55

Behandeling door specialist

Ik heb mijn kalknagel door cosmetique-totale laten behandelen. Het duurde een paar maanden, maar ik ben uiteindelijk ervan afgekomen. Volgens mij hebben zij vestigingen op verschillende locaties in Nederland.

Bekijk hier voor meer info:
http://cosmetique-totale.nl/kalknagels-laserbehandeling/

Egel

Egel

27-08-2018 om 20:46

suffe website

Wat een suffe website zeg, Carla! Vol spelfouten en de plaats staat er niet eens bij (!).
Gelukkig is het bedrijf vast niet van jou toch?

In ieder geval zal ik even aan forumbeheer melden dat reclame maken niet mag, dan kan je bericht worden aangepast.

Egel, rustig maar

T bericht is 3 jaar oud. Ik geloof niet dat er verder iemand naar gekeken heeft.

Egel

Egel

28-08-2018 om 09:31

Anders, Lilian

Nou, het bericht voor mijn bericht is inderdaad 3 jaar oud, maar daarna kwam er nog een recent bericht..
Die is net weggehaald door forumbeheer. In het bericht stond iets als 'Ik ben bij Kliniek XX geweest in X en daar was alles heel goed. Kijk hier is hun website!'. En daar kwam een website die ik heb bekeken. En daarna heb ik forumbeheer gemaild, die hem vannacht heeft weggehaald.

Prima, maar nu lijkt het alsof ik reageer op #17 maar dat is dus niet zo....

oo okee

dan hadden ze beter even ook jouw reactie weg kunnen halen.

Raffie

Raffie

28-08-2018 om 10:38

toch

ben ik benieuwd of er inmiddels meer mensen ervaring hebben met het laseren van kalknagels...

En na het gebruik van die medicijnen, komt het dan nooit meer terug? Of moet je dan alsnog anti-schimmelcreme blijven smeren?

Tine Winkel

Tine Winkel

28-08-2018 om 16:05

medicijnen

heb ik vorig jaar een periode gebruikt, een aantal weken. Daarna moet het uitgroeien. Ik had 9 nagels die lelijk waren (1 hield manmoedig stand en bleef normaal), nu alweer een jaar 10 mooie nagels. Weer helemaal mooi in vorm, geweldig om trots met blote voeten te kunnen lopen. Geen idee hoe lang het goed blijft, ik let er nu extra goed op dat ik niet besmet raak.

OND

OND

28-08-2018 om 19:47

Ik heb ook zo'n medicijnenkuur gehad tegen nagelschimmel

Dat was een kuur van 4 maanden, met om de maand een bloedonderzoek.
De medicatie is erg belastend voor lever en nieren, vandaar.
Maar het is ook de enige mogelijkheid om van voetschimmel af te komen: de medicatie remt de vorming van nieuwe schimmelhyphen, maar doodt de bestaande niet. Dus moet ze genomen worden tot de besmette nageldelen doorgegroeid zijn. En dat duurt gemiddeld een viertal maanden.

Tine Winkel

Tine Winkel

28-08-2018 om 20:13

hier

heb ik zeker niet 4 maanden geslikt, hooguit 2. Toen ik stopte waren mijn nagels nog niet helemaal schoon, alleen het begin waar de nagel groeit was echt schoon. Maar dat schone deel groeide dus gewoon door, zodat het lelijke stuk er op een gegeven moment helemaal uitgegroeid was. Bij mijn man precies hetzelfde. Hij had nog een ander soort kuur, om en om een week wel/niet of een week per maand, zoiets. En ook bij hem ging het netjes weg - met voorlopig blijvend resultaat. Maar idd, regelmatig bloedonderzoek om lever/nieren te controleren.

OND

OND

31-08-2018 om 15:04

Misschien dat de Vlaamse artsen

wat overdreven doortastend zijn, vergeleken met de Nederlandse. Het zou best kunnen.
In elk geval: bij mij was het dus vier maanden.
Terzijde: ik raad iedereen aan voetschimmel/teennagelschimmel ernstig te nemen en die te laten behandelen.
"Voetschimmel is enkel maar een vervelend kwaaltje, er valt wel mee te leven. Een zalfje van het Kruidvat of Dr. Vogel, hier en daar, af en toe".
Dat dacht ik dus ook, tot ik een secundaire, bacteriële (staphylococcen) infectie kreeg op die kleine wondjes. Binnen een paar dagen waren mijn voeten herschapen in twee etterende, stinkende klompen... Ik kreeg een antibioticakuur en ik ben drie weken in ziekteverlof geweest: ik kon gewoon niet meer stappen.
Daarna werd die anti-schimmelbehandeling opgestart.

Nicolette

Nicolette

31-08-2018 om 17:08

medicijnen

Ik ben na medicijnen (3 maanden) nu 3 jaar van de kalknagels af. Mijn man 6 jaar.

Bas

Bas

31-08-2018 om 18:07

Misschien

Kan het bij kleine nagels korter omdat die sneller een plek uitgroeien dan iemand waarbij het meer dan 2 a 3 cm moet overbruggen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.