Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Lenzen bij kind van 11? wel of niet?

Dochter draagt al jaren bril, heeft + 4,75 met een cilinder erin.

Ze is weer toe aan een andere bril, de bril die ze nu heeft is te sterk geworden en daardoor af en toe hoofdpijn. Soms als ze de bril echt zat is draagt ze hem gewoon niet. (we laten haar dan ook maar gewoon even gaan, want als ze hoofdpijn krijgt, pakt ze hem vanzelf)

Nu opperde ze het idee om lenzen te nemen.

Ik heb weleens gelezen dat kinderen eerder oogontstekingen krijgen. Is dat zo? Of heeft dat puur met hygiëne te maken?

Ik sta er niet echt negatief over, heb nog niet meteen nee gezegd tegen haar.

Wie heeft er verhalen, negatief of positief?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Mijn broertje en ik

Zijn allebei op die leeftijd begonnen met lensen. Ik had toendertijd -4 of zo en mijn broer -2, met een cilinder.

Ik had absoluut geen problemen, mijn broer moest wat wennen (schijnt aan de cilinder te liggen). Ik laat regelmatig mijn ogen nakijken bij opticien en af en toe huisarts en heb nog steeds geen problemen.

Wel was ik erg precies met hygiene en bij rode ogen altijd gelijk een paar dagen een bril op.

Mariel

Ik was

13 toen ik lenzen kreeg, dus wel een paar jaar ouder, maar was (en ben) een vreselijke slodervos en nam het niet zo heel erg nauw met alles. Ging goed, nooit last gehad, alleen af en toe een lens zoekgeraakt

Annet

Annet

13-07-2009 om 22:07

Hier een sloddervos van 11 met lenzen

Dochter heeft sinds een klein half jaar lenzen. Eigenlijk gaat het heel goed. De opticien heeft goed uitgelegd en voorgedaan hoe het moet. Daar was ik zelf ook bij.
Na een aantal dagen zwaar oefenen lukt het nu goed om ze in te zetten. Uitdoen is sowieso makkelijker. Soms scheurt een lens bij het indoen, vooral als het een keer niet zo vlot gaat. Zij heeft maandlenzen.
Ze heeft nog nooit problemen in haar oog gehad. Met de oorbellen een jaar eerder ging het veel slechter.
Wij zijn er wel tevreden mee. Dochter is keeper bij hockey en met die helm is het perfect om zonder lenzen te zijn. Zij is tevreden omdat zonder lenzen toch wel mooier staat dan een bril. En ze hoeft zich niet meer aan de bril te ergeren. Hoewel ze een leuke goedpassende bril heeft, blijft het toch een onding.

Lynna

Lynna

14-07-2009 om 06:45

Zoon van 12

Mijn zoon was 12 toen hij lenzen kreeg. Hij baalde enorm van zijn bril en de lenzen bevallen hem heel goed. De eerste week was een drama met inzetten, maar dat wende snel. Hij heeft wel maandlenzen, dat vind ik wel belangrijk ivm de hygiene.

Succes ermee, als jouw dochter het echt wilt zou ik er voor gaan.

Kaaskopje

Kaaskopje

15-07-2009 om 01:03

Martine

Ik weet niet wat ik lees... met 6 maanden lenzen! Ik dacht dat ik er jong bij was met mijn 4-5 jaar. Heeft dat nooit problemen gegeven? Ik als kleuter kon het zeggen als mijn ogen zeer deden door een vuiltje, maar bij zo'n uk ligt dat anders. Hoe deden jullie dat?
Ik wil je trouwens wel het advies geven nu niet lang meer te wachten met het haar zelf laten doen. Ik heb geen ervaring met grote zachte lenzen, dat lijkt mij inderdaad wel lastig inzetten, maar dat is het over een jaar nog steeds. Ik heb met 12 jaar geleerd mijn lenzen zelf in en uit te doen en achteraf gezien had het echt al eerder gekund en gemoeten. Je bent zo afhankelijk van anderen als je het niet zelf kunt.

jacci

jacci

15-07-2009 om 23:27

14 mocht niet

Mijn zoon was 14 en wilde lenzen. De oogarts had geen bezwaar, maar we moesten eerst naar een lenzenspecialist. Die heeft zijn ogen uitgebreid onderzocht en geen toestemming gegeven tot grote teleurstelling van zoon. Hij moest over een jaar of 2 nog eens terugkomen, misschien zou het dan wel kunnen. Wat ik dus wil zeggen, laat het heel goed onderzoeken, want je ogen krijg je maar 1 keer. Jacci

Kaaskopje

Kaaskopje

16-07-2009 om 01:25

Waarom mocht het niet jacci?

Was er iets met zijn ogen?

Kaaskopje

Kaaskopje

16-07-2009 om 01:29

Voortgezet onderwijs

Ik moest het leren voor ik naar de MAVO zou gaan. Op de lagere school kon ik naar een meester, maar op de MAVO zag ik dat zelf ook niet meer zitten. Daar zou ik met je dochter toch ook naar toewerken hoor

Ik merk wel dat ik ondanks mijn jarenlange ervaring met lenzen (ik heb ze ruim 35 jaar gedragen), nog lang niet alle mogelijkheden ken en ook de laatste ontwikkelingen heb ik niet meer bijgehouden. Ik vind het wel heel bijzonder hoor dat er lenzen zijn die geschikt zijn voor baby's.

jacci

jacci

16-07-2009 om 23:00

Kaaskopje

de lenzenman (met jarenlange ervaring) had er geen goed gevoel bij. iets met zijn traanvocht en dat in combinatie met de puberteit. als iemand dat eerlijk zegt, heb ik iets van ok, we wachten beter even. Jacci

Kaaskopje

Kaaskopje

18-07-2009 om 01:45

Kinderen

Ik stam nog uit de tijd van de harde niet-zuurstof doorlatende lenzen en later de zuurstofdoorlatende lenzen. Dat soort lenzen hebben een voorgevormde bolling die afgemeten is op een 'momentopname'. Bij een volwassene is dat prima, maar bij een kind verandert het oog nog. Ik heb vroeger dan ook wel meegemaakt dat ik (achteraf gezien) te lang met lenzen heb doorgelopen. In die tijd raadde oogartsen mijn ouders af om mijn zussen voor hun 16de lenzen te laten dragen. Zuur hoor, als je een zusje hebt die ze al op de kleuterschool had. Met zachte lenzen lijkt me dat het bollingverhaal niet meer geldt. Te weinig oogvocht is wat anders natuurlijk, maar gaat zoiets dan over bij het ouder worden?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.