Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Mesoloog, ervaringen?

Zoals is te lezen in een draadje hierboven heb ik de ziekte van Sjogren. Dat betekent leren omgaan met vermoeidheid want daar is geen therapie voor. De internist en een vriendin raadde aan eens bij een mesoloog lang te gaan om te kijken of hij iets kan betekenen. Ik heb nu een afspraak voor volgende week en ik vind het best spannend. Ben nog nooit naar een alternatieve arts geweest. Is hier iemand die ook naar een mesoloog is geweest? En heeft het soelaas geboden voor de klachten?
Groetjes,
Gonzo


Niet zelf

Zelf heb ik geen ervaringen, maar een collega van mij heeft er heel veel baat bij. Zij was er voor haar zoontje die (volgens haar) als gevolg van complicaties bij de inentingen aan één oor doof is geworden. Alle specialisten ten spijt, was het de mesoloog die het heeft opgelost. Zoon hoort weer!
Het prettige, aldus mijn collega, is dat de mesoloog naar je hele gestel kijkt. Dit in tegenstelling tot veel specialisten die zich beperken tot het gebied waarvoor ze zijn opgeleid.
[email protected]

Gonzo18

Gonzo18

21-05-2011 om 11:10 Topicstarter

Dank je [email protected]

Verder niemand? Ach, ga ik er heerlijk open minded naar toe

Helaas

maar ik lees met belangstelling mee, helpt dat? .
Tot dus ver gelukkig geen afkeurende reacties met als boodschap iets over *neukerij

Gonzo18

Gonzo18

21-05-2011 om 11:42 Topicstarter

Haha!

Een mee-lezer, gezellig!
De mesoloog met wie ik een afspraak heb is ook regulier arts. Dat vind ik wel prettig. Maar of kruiden en voedingssuplementen gaan helpen tegen die vermoeidheid, ik weet het niet, maar ik grijp alles aan om te proberen
Ik laat het je te zijner tijd weten, ok? Dan heb je toch iets te lezen

Biene M.

Biene M.

21-05-2011 om 17:25

Vermoeidheid

Ik weet niets over mesologie, maar wel dat cognitieve gedragstherapie veel kan doen voor mensen die last hebben van chronische vermoeidheid, ongeacht de oorzaak.

Sterkte!

Gonzo18

Gonzo18

21-05-2011 om 20:02 Topicstarter

Klopt

Klopt, ik loop ook bij de psych. Maar die raadde dit ook al aan. Net als de internist. Dus ik bewandel alle wegen

Onno

Onno

21-05-2011 om 21:28

Nieuwe trent.

Het is al een paar jaar de trent dat steeds meer mensen op twee sporen gaan zitten. Iedereen die maar een beetje verstand heeft van ziekte en gezondheid weet dat je bij systeemklachten met symptoombestrijding niet verder komt.
Heel verstandig dat je eens iets anders probeert. Veel beter dan jarenlang aanmodderen met medicijnen die toch niets genezen en waar alleen de apotheker en de industrie beter van wordt.

Gonzo18

Gonzo18

21-05-2011 om 23:01 Topicstarter

Wantrouwend?

Dank je Onno. Maar ik ben wel iets minder wantrouwend dan jij
Ze zijn heel helder dat ze het niet kunnen genezen maar ik ben wel blij met de pijnstillers en de medicijnen die de ontstekingen remmen. Dat is niet alleen om de industrie te spekken, lijkt mij. En ook fijn dat de internist met de suggestie van een mesoloog kwam. Dat kom je ook niet vaak tegen. Ik hoop dat de mesoloog met iets komt waardoor ik beter kan functioneren. Wordt vervolgd dus

Gonzo

"De mesoloog met wie ik een afspraak heb is ook regulier arts. Dat vind ik wel prettig."

Dat lijkt me ook wel, ja.

"Maar of kruiden en voedingssuplementen gaan helpen tegen die vermoeidheid, ik weet het niet, maar ik grijp alles aan om te proberen "

Nouja, waarom niet? Waar worden pillen van gemaakt of zijn op gebaseerd? Niet alles wordt gemaakt in de fabriek, zoals bijv. Heineken zijn eigen water maakt (itt Alfa dat gewoon water gebruik (dat toevallig bronwater blijkt te zijn in die regio). Vit. C in een pilvorm of in een sinaasappel is vit. C omdat we dat zo hebben afgesproken. Toch gaan er stemmen op dat -hoewel de samenstelling hetzelfde is- sommige stoffen anders werken omdat desondanks de structuur net even anders is (bijv gespiegeld). En in sommige gevallen is aangetoond dat dit de verklaring is van een andere werking (ik zou weer even mn eindexamenscheikundeboeken erbij moeten pakken. Uiteindelijk is de natuur soms verdomde moeilijk na te doen.

"Ik laat het je te zijner tijd weten, ok? Dan heb je toch iets te lezen "

Hehe ben benieuwd naar je ervaring.

Onno

Onno

22-05-2011 om 14:31

Een faire kans.

Geef die mesoloog wel een faire kans en denk niet dat je binnen een maand van al je klachten verlost zal zijn. Genezen is een proces en zeker bij sjogren heb je daar de tijd voor nodig. Regelmatig zie ik mensen met sjogren en uit ervaring kan ik zeggen dat het een verdomd lastige aandoening is om te genezen. Desondanks is het altijd de moeite waard om te proberen want met de reguliere behandelwijze kom je 100% niet verder dan het chronisch slikken van geneesmiddelen waar nog nooit iemand mee genezen is.

Onno

Onno

22-05-2011 om 14:44

Nog even een toevoeging.

Het valt mij op dat de reguliere medici de laatste tijd veel milder en positiever zijn gaan denken over de alternatieve geneeswijzen. Het komt de laatste tijd steeds meer voor dat artsen en specialisten hun patiënten de megelijkheid van een alternatieve geneeswijze aanbieden.
Er komen ook steeds meer artsen die onderkennen dat ze eigenlijk gewoon machteloos zijn bij chronische aandoeningen en dat symptoombestrijding geen echte oplossing is. Laatst een heel lang gesprek met een arts gehad die daar heel erg veel moeite mee had en zich nu aan het verdiepen is in de homeopatische geneeswijze.

Onno

Onno

23-05-2011 om 10:52

Oeps

megelijkheid moet zijn mogelijkheid.

Puck

Puck

24-05-2011 om 12:30

Onno

Wat jou persoonlijk opvalt zal mij een complete w*rst zijn. Kun je het ook onderbouwen met cijfers, want aan die vage onderbuikgevoelens van jou hebben we echt nada niets noppes.

Gonzo18

Gonzo18

24-05-2011 om 22:34 Topicstarter

Onno

In welke hoedanigheid ontmoet je mensen met Sjogren? En je schrijft dat het lastig is te genezen. Volgens mij kan dat helemaal (nog) niet. Dus ben benieuwd waarom je dat zo schreef?

Gonzo18

Gonzo18

25-05-2011 om 15:36 Topicstarter

Judith-t

Ben geweest! Maar kan er nog niks over zeggen Hij heeft mijn bloeduitslagen bekeken en stroompjes op accupunctuurpunten door mijn lichaam gestuurd. Daar concludeerde hij uit dat mijn lichaam erg in stilstand staat en dat er een aantal dingen geactiveerd moeten worden. Dan wordt mijn lichaam warmer (heb het altijd koud). Ook kruidiger gaan eten. Verder heeft hij allerlei kruiden en vitamines voorgeschreven; die krijg ik spoedig over de mail. Zal zo'n 80 euro kosten voor twee maanden. Slik... Maar ik ga het proberen en ja, als ik me er beter door ga voelen is het natuurlijk een koopje Over zeven weken terug en dan gaat hij me weer doormeten. Vond het wel een beetje hocus pocus maar we gaan het meemaken. Ik laat je weten of ik er baat bij heb!

Onno

Onno

26-05-2011 om 13:30

Gonzo

Ik ben klassiek homeopaat, vandaar.
Vr.gr. Onno (die al heeeeeeeeeeeeeeeel lang weet dat je met symptoombestrijding niets oplost).

Puck

Puck

26-05-2011 om 15:53

Onno

Er waren door mij en een ander nog meer vragen gesteld. Kun je die ook even beantwoorden. Dank u.

Gonzo18

Gonzo18

26-05-2011 om 16:30 Topicstarter

Onno

En heb je ook een antwoord hoe jij weet hoe Sjogren is te genezen?

Onno

Onno

27-05-2011 om 08:31

Gonzo

De homeopathie is een holistische geneeswijze. Voor mij is niet alleen de ziekte belangrijk maar vooral de gehele mens. Iedereen kan klachten krijgen of ziek worden, alleen de aanleiding daartoe verschilt van persoon tot persoon.
Mocht iemand zich geroepen voelen om de homeopathie als onzin te bestempelen omdat er geen werkzaam bestanddeel in zit, kan ik beamen dat er inderdaad geen atoom werkzaam bestanddeel in zit. Homeopathie werkt op de dynamis of anders gezegt de vitale energie van de mens. Homeopathie kun je vergelijken met software of informatie.

ishtar

ishtar

27-05-2011 om 10:23

Maar onno

waarom dan zo veel verschillende middeltjes? Als het niet om het werkzame bestanddeel gaat, heb je aan 1 middel genoeg, toch?

Puck

Puck

27-05-2011 om 13:31

En onno

Kun je ook aangeven waarom je de andere vragen die in dit draadje gesteld worden compleet negeert?

Met sóftware!

Dank Onno! Nu kom ik het hele weekend wel lachend door.

Gonzo

Gonzo

27-05-2011 om 14:08

Onno, ook mijn vraag...

... waarom jij zegt dat Sjögren is te genezen, beantwoord je niet. Heeft dat een reden want ik ben wel nieuwsgierig naar je antwoord.
Ik geloof dat ik de mesoloog waar ik naar toe ben geweest om die reden al prettig vond. Die zei direct dat hij Sjögren niet kan genezen maar wel kan proberen om me beter te doen voelen. Dat vond ik prettig omdat hij daardoor geen verwachtingen schiep die hij niet waar kan maken. Zo zei hij het ook.

Onno

Onno

27-05-2011 om 21:02

Gonzo

Indien er bij mij iemand op het spreekuur komt met sjogren zeg ik precies hetzelfde als jouw mesoloog. Aleen krijg je soms wondertjes maar dat weet je natuurlijk niet van tevoren.

Puck

Puck

27-05-2011 om 22:14

Onno je spreekt jezelf tegen

Onno, in je eerste posting zeg je "Regelmatig zie ik mensen met sjogren en uit ervaring kan ik zeggen dat het een verdomd lastige aandoening is om te genezen." Daarmee geef je op zijn minst de indruk dat Sjogren te genezen is, alhoewel dat erg moeilijk is.
De mesoloog van Gonzo zegt dat Sjogren NIET te genezen is. Dat is toch iets heel anders.
En verder staan er nog wat vragen open.....

Gonzo18

Gonzo18

27-05-2011 om 23:25 Topicstarter

Je bent me voor puck

Ik vond al dat Onno een gewaagde uitspraak deed want hij gaf daarmee aan dat het soms wel eens te genezen is. Dus werd ik nieuwsgierig. Maar ik zag hem er ook op terugkomen. Blij dat ik niet bij hem langs ben geweest. Geeft niet veel vertrouwen, die tegenstrijdigheid.
En Puck, ik denk niet dat hij met antwoorden komt op jouw vragen. Of hij is al heel de avond bezig met zoeken

Onno

Onno

28-05-2011 om 10:21

Gonzo

Het enige wat ik vroeg is een beetje geduld. Soms krijg ik patiënten op consult die al tientallen jaren regulier aan het modderen zijn zonder ook maar de geringste vooruitgang. Na 1 consult bij mij verwachten ze dan dat ik binnen een maand hun gezondheid weer heb hersteld. Dat kan natuurlijk niet. Waarna het aanmodderen bij allerlei specialisten weer vrolijk wordt voortgezet.
Ook een manier om je leven mee te vullen.

Gonzo18

Gonzo18

28-05-2011 om 12:11 Topicstarter

Onno

Gelukkig ben ik wat realistischer dan sommige van jouw patienten
Ik ben al heel blij als ik ergens een balans ga vinden dat ik wel weer alles kan maar dan minder op een dag. Dus minder vaak avondjes weg en meer rust pakken maar dat ik wel zo toch af en toe weg kan. Met andere woorden, ik hoop in het groepje milde Sjogren-patiënten te vallen.
Ik heb een bult voedingssuplementen gekregen en die gat ik twee maanden slikken en dan weer terug. Eens kijken wat hij dan zegt.
Groetjes,
Gonzo

Onno

Onno

28-05-2011 om 12:35

Gonzo

Veel succes!!! Ik hoop dat het je gaat helpen. Laat over een tijdje even weten hoe het is gegaan.
Vr.gr. Onno

Gonzo18

Gonzo18

28-05-2011 om 18:18 Topicstarter

Onno

Ik laat het je weten. Maar het zal even duren

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.