Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Sherry

Sherry

14-06-2019 om 09:12

Mijn baby van 6 maanden heeft last van mestcellen

Hoi ik ben hier nieuw in deze groep Er zit een beetje met het volgende. Mijn baby van 6 maanden heeft Marcella Wij lopen onder een dermatoloog voor zijn eczeem op de huid en vorige week is bekend gemaakt dat hij dus mestcellen heeft op zijn huid.
Ik ben hier best wel een beetje ongerust over. Ik weet niet of er meerdere zijn dit hebben gehad, want ik ben op zoek naar een specialist met daarin iemand die weet waar die over praat en die weet wat het allemaal inhoudt.

Kan iemand mijn helpen hier mee.
Of tips. hij is nog zo klein 😢 Het maakt me best wel een beetje ongerust.

Allergoloog

Je kunt je via de huisarts laten verwijzen naar een allergoloog, dat zijn de deskundigen op dit gebied. Dermatologen en anderen willen ook wel wat smeren, maar ik denk dat het handiger is om uit te zoeken waar je kind allergisch voor is. Op deze leeftijd is dat vaak koemelkeiwit, maar er kunnen meer allergien zijn of intolerantie.

http://www.kindereczeem.nl/

Het is ook handig, nu je kind nog zo jong is om de voedselintroductie te beperken. 1 Artikel toevoegen per keer en dat dan een paar dagen doen om te zien of er een reactie optreedt. Maar ik zou eerst naar de allergoloog gaan, want je hebt ook kans dat je aan de hypoallergene melk moet.

Informeer je goed op dit gebied, ook hier zijn veel vooroordelen over, ook bij deskundigen.

https://www.zorgkaartnederland.nl/allergoloog

mirreke

mirreke

14-06-2019 om 14:20

Mestcellen op de huid is normaal hoor...

Maar ze spelen wel een rol bij overgevoeligheidsreacties.
https://www.wikiwand.com/nl/Mestcel

Maak je echter geen zorgen over het feit dat hij 'mestcellen' op zijn huid heeft, want dat is normaal. Ga hem alsjeblieft ook niet vaker wassen, want dat maakt het alleen maar erger. Je moet je kindje juist veel minder vaak in bad doen, dat kan ook al enorm schelen. Nog een tip, wees niet te schoon...
De heersende theorie is da allergie en exceem steeds vaker voorkomen omdat het menselijk immuunsysteem steeds minder te doen heeft. Dus hoe meer je wast, smeert enz. hoe erger het wordt.

Diverse theorien Mirreke

Dat is juist zo lastig dat er meerdere theorien zijn. Bij ons in de familie is het gewoon erfelijk, En je kunt het niet voorkomen door minder hygienisch te zijn. En het gaat ook niet over, maar het kan wel veranderen waar je allergisch voor bent. Het kan een aanleg zijn.

Sommige mensen kunnen koemelkeiwit niet goed verdragen, dat is iets genetisch.

Zelf vond ik een andere verklaring ook wel hout snijden. Na de 2e wereldoorlog werden er veel stoffen ontwikkeld, in de voeding, in de industrie, in de lucht, het water enzovoort, waar we evolutionair niet op ingericht zijn en waar we nog aan moeten wennen.
Het kan dan ook helpen om het aantal stoffen en stofjes te beperken, met name die waar je op dat moment te sterk op reageert. Je kunt allergie de kop indrukken met antihistaminica en dat is ook raadzaam, want langdurig allergisch reageren verzwakt je immuunsysteem en maakt je vatbaarder voor infectieziekten.

Mijn grootmoeder woonde op een boerderij, onhygienischer kun je het bijna niet hebben, maar ze was wel haar halve leven ziek en aan de zuurstof.

Er lijkt ook een verband te zijn met allergie en psychische weerbaarheid.

Zelf ben ik een tijdje lid geweest van de vereniging, daar werden ook bladen uitgebracht met de laatste informatie, die niet altijd overeenkwam met de adviezen van de kinderarts.

Teuntje

Teuntje

14-06-2019 om 18:51

Mastocytose?

Mijn baby van 6 maanden heeft Marcella, schrijf je. En dat hij last heeft van mestcellen. Bedoel je soms Mastocytose?
En waarom vertrouw je de dermatoloog niet hierin? Het lijkt er op of je geen goede uitleg hebt gekregen of de uitleg nog niet goed hebt begrepen. Je kunt aan je huisarts vragen om het nog eens duidelijk te maken voor je, snappen wat er precies is kan al veel ongerustheid wegnemen.

mirreke

mirreke

15-06-2019 om 12:28

Koemelkallergie is

eigenlijk helemaal geen echte allergie, maar een natuurlijke situatie. Het menselijke verteringssysteem is niet geschikt voor het verteren van babyvoeding voor dieren (iets wat koemelk feitelijk is, borstvoeding voor kalfjes). De Westerse mens kan koemelk over het algemeen wel beter/goed verdragen, maar dat is wereldwijd gezien juist een uitzondering. Het is idd heel belangrijk om uit te zoeken of je baby koemelk kan verdragen of niet. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Ik vermoed idd dat Sherry vooral is geschrokken van het woord 'mest', en dat er misschien geen goede uitleg is gegeven.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.