Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Alptraum

Alptraum

24-06-2019 om 12:10

Nachtmerriestoornis

Thuiswonende zoon van 22 kampt al een aantal jaren met een zeer heftige nachtmerriestoornis: bijna elke nacht heeft hij angstaanjagende dromen waarin hij levensbedreigend achtervolgd wordt. We hebben hem al diverse malen in pyjama van straat geplukt, en er is ook al huisraad gesneuveld in zijn verweer tegen de fictieve agressors. Er is geen onderliggend trauma. Hij is doorverwezen naar een slaapstoorniscentrum, kreeg daar wat (voor de handliggende ) slaaphygiene adviezen en clonazepam voorgeschreven. Dat onderdrukt enigszins de nachtmerries, maar heeft ook stevige bijwerkingen. En de huisarts vindt het geen oplossing voor de lange termijn, is ook zoekende, maar heeft vooralsnog geen alternatief.

Googelend kwam ik uit op IRT, integratie en rescripting therapie, een cognitief gedragstherapie, waarvan de resultaten veelbelovend zijn, Heeft iemand hier ervaring mee, of nog beter kent iemand een behandelaar die daarmee werkt in Zuidoost Brabant?

Guera

Guera

24-06-2019 om 19:27

Bizarre slapers

Ken je dat programma? Ik heb paar x gezien. Ze werkten samen met slaappraktijk.nl in Eindhoven. Ja dmv cognitieve gedragstherapie. Misschien helpt dat je op weg?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.