Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Niet goed uit woorden komen, hoofdpijn

Man geeft hier vanmorgen aan dat hij sinds gisteren niet altijd goed uit zijn woorden kan komen, hij heeft ook hoofdpijn, aan 1 kant. Gisteren had hij ook opeens een bloedneus, zei hij. Ik heb hem direct maar de huisartsassistente laten bellen. Zij vond het niet ernstig genoeg klinken en heeft gezegd dat hij morgen met de eigen huisarts moet bellen. Ik vond het een heel raar advies en maak me toch wel wat zorgen. Hij voelt zich anders zegt hij. Ik vond hem ook wel iets afweziger.
Wat zouden jullie adviseren? Terugbellen naar de praktijk? Het hoeft natuurlijk niet direct iets ernstigs te zijn, maar je wilt natuurlijk ook niet te laat zijn en erger voorkomen. 


Imi

Imi

12-01-2022 om 10:06

Ja natuurlijk! Dit klinkt echt niet goed.

Als hij minder goed uit zijn woorden komt, is het misschien beter dat jij belt.

Nee, zeker niet een dag wachten. Ik zou zelfs overwegen 112 te bellen.

Inderdaad, dit klinkt helemaal niet goed! Bel ajb zo snel mogelijk 112! Altijd, ook bij twijfel. Daar kennen ze de signalen, kunnen ze meedenken en zullen ze bij twijfel een ambulance sturen en anders advies geven. BEL!

https://www.hartstichting.nl/hart-en-vaatziekten/beroerte/herken-de-signalen-van-een-beroerte

Imi

Imi

12-01-2022 om 10:22

Nog beter, 112 bellen. Z.s.m. doen.

niet goed uit z'n woorden kunnen komen is echt een grote rode vlag!

(Sorry als ik onnodig paniek veroorzaak, ik hoop dat er helemaal niets aan de hand blijkt te zijn)

Ik sluit me aan bij bovenstaande, 112 bellen.

Of huisarts bellen en vragen of sprake zou kunnen zijn van een TIA, dat leidt wellicht ook tot grotere urgentie.

Zou misschien ook besmetting met de omikronvariant kunnen zijn, die schijnt meer gepaard te gaan met hoofdpijn. En bij een besmetting met het coronavirus komt ook hersenmist voor (maar al zo snel?).

112 bellen ja.

En bedenk even: hoe laat was gisteren de bloedneus?  Was de hoofdpijn er al toen? Werd de hoofdpijn erger of juist minder erg? Zit de hoofdpijn aan dezelfde kant als de bloeding?Weet hij de woorden wel maar heeft hij moeite met spraak of kan hij niet op een woord komen?

Bij mij gaan alle alarmbellen af. Moeite met uit woorden komen kan wijzen op een beroerte of tia. Hoge bloeddruk kan dit op lange termijn veroorzaken en kan ook zorgen voor hoofdpijn en bloedneuzen. De combinatie vind ik dus erg zorgelijk en ik snap niet dat die assistente hem zo afserveert.

Tango

Tango

12-01-2022 om 10:52 Topicstarter

Bloedneus was vanmorgen, begreep ik nu. Verder geeft hij aan dat het nu wel beter gaat. Hij heeft wel weer teruggebeld en mag zo toch langskomen gelukkig. Pfff ik begrijp die assistentes af en toe echt niet....

Hi Tango, hoe is het nu?

ik merk bij jou vaker een twijfel op aan de deskundigen tav jouw paniek-/alarmgevoel, naar ik meen zonder echt medische kennis te hebben..
Heb je dat bij elke arts/assistente of alleen bij de jouwe,  anders ben je misschien beter af bij een andere arts.
Anderzijds heeft de assistente zelf met je man gesproken, hem uit kunnen vragen, zijn spraak kunnen horen, een gesprek met hem kunnen voeren (!) en kunnen zijn symptomen vallen onder diverse zaken.

Uiteraard hoop ik voor jullie dat er niets aan de hand is met je man, dat spreekt vanzelf en bij twijfel bel je 112. 

Kan het COVID zijn? Hier hebben man en dochter ook hoofdpijn en moeite met woordvinding. Blijkt een van de symptomen van COVID te zijn. Dat noemen ze hersenmist of brainfog. Man was maandag met een zelftest positief, dus we weten zeker dat dat het is.
Ben wel benieuwd wat de huisarts ervan zegt/zei. Hoop dat je dat nog even komt laten weten.

Tango, gaat alles goed?

Ik ben ook een beetje ongerust. Alles goed, Tango?

Reageer op dit bericht

Je moet je bericht bevestigen voor publicatie, je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.