Home » Forum » Gezondheid » Ontlasting met slijm

Ontlasting met slijm

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lisa
Ontlasting met slijm

Hallo,

Ik zit met het volgende,

Onze dochter van 4 heeft sinds begin decemeber veel slijm bij haar ontlasting. De eerste dagen dacht de huisarts aan een virus maar na 2 weken is haar ontlasting getest en kwam daar de bacterie Clostridium Difficille uit. Dit vond ik vreemd want deze bacterie blijkt een ziekenhuisbacterie te zijn die je vaak oploopt na veel antibioticagebruik. Beide is niet bij haar van toepassing. Ze heeft zeker een half jaar geen antibiotica gehad of in het ziekenhuis gelegen. Maar goed. Ook haar bloed is onderzocht op de standaard dingen en daar kwam niks uit. Ze kreeg een antibioticakuur voor deze bacterie en het leek een paar dagen beter te gaan. Tot een paar dagen voor kerst. Toen poepte ze alleen maar slijm met een streepje bloed. Ze is toen een nacht opgenomen op de kinderafdeling ter observatie. De volgende ochtend zijn we naar huis gestuurd met het verhaal dat er niets ernstigs was want mijn dochter is niet ziek. Ze heeft geen buikpijn, geen koorts, ze eet en speelt. In het ziekenhuis hebben ze alleen haar ontlasting bekeken, verder niets gedaan. De dagen daarna ging het beter en het slijm werd steeds minder. Maar sinds een week zie ik weer slijm. Soms komt er weer alleen maar slijm uit. Het zit mij gewoon niet lekker. Nee ze oogt niet ziek maar waar komt dat slijm vandaan? En ik vind het gek dat het soms weg is en dan weer terugkomt?

Heeft iemand een idee?

zebra
second opinion?

misschien toch een second opinion vragen? Ik kan me goed voorstellen dat je toch wat meer wil weten.

wil40
Verder onderzoek.

Ik kan me ook voorstellen dat je je zorgen maakt, ze is pas 4 en misschien is haar weerstand niet optimaal.
Is de bacterie wel helemaal weg?
Is er nacontrole geweest in het ziekenhuis?
Is er niet gezegd door de kinderarts dat je contact op moest nemen als de klachten niet overgaan of terugkomen?

Tijd voor verder onderzoek.

Lisa
Ontlasting met slijm

De bacterie is weg. Haar ontlasting is tijdens het ziekenhuisopname nog getest. Nee er is geen nacontrole geweest. Ze vonden het niet zorgwekkend en het lichaam loste het vanzelf wel op werd er gezegd. Maar de oorzaak werd niet verteld. Ja misschien was het wel snot aangezien ze wat snotterig was. Lijkt mij sterk aangezien ze al tig keer verkouden is geweest in haar leven maar heb nog nooit slijm in haar ontlasting gezien. Misschien zijn haar darmen nog steeds overstuur door de bacterie?

Jippox
2 dingen

Als je kind verder niet ziek is: geen koorts/verhoging, geen pijn/ongemak en levendig en vrolijk is ('groeit en bloeit'), dan zou ik mij niet meteen vreselijk veel zorgen maken. Maar dan nog is het wel goed om uit te zoeken waar dat slijm nou vandaan komt. Dus zonder al te veel stress of paniek, zou ik wel teruggaan naar de kinderarts om dat uit te laten zoeken.

Guppie
Darmflora

Soms kunnen antibiotica nodig zijn maar ze verstoren ook je darmflora en zorgen voor tekorten aan stoffen als magnesium, calcium, kalium, ijzer, zink, vitamine B, K en C. Of die klachten met dit soort dingen te maken hebben zou ik niet weten. Wel kan het zinvol zijn om de darmen weer te herstellen.
Bij veelvuldig verkouden zijn speelt ook een verminderde weerstand een rol dus extra goed zorgen voor de voeding en wat extra stofjes kan dan schelen en ook daarbij kan de darmflora een rol spelen.

tante Sidonia
sLIJM

Bij de ontlasting of zelfs alleen maar slijm komt vaak voor bij Prikkelbare Darm Syndroom. Als je erop googled komje veel tegen, maar ik adviseer je vooral om contact op te nemen met de patiëntenvereniging. Ik zal zo een link neerzetten.

tante Sidonia
het is

geen patiëntenvereniging maar een belangen vereniging. je kunt pas bij uitgebreidere informatie als je lid bent. Je kunt ook lid worden van onze besloten facebookpagina en daar je vragen stellen.

https://www.pdsb.nl/

Patient
Kan ook...

Proctitis zijn. (ontsteking van de endeldarm, zoek maar op met google)