Weet jij welke voedingsstoffen je extra nodig hebt tijdens de zwangerschap? Deze vitamines zorgen voor een gezonde zwangerschap
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Onverklaarbare pijn in onderbenen tijdens menstruatie

Hoi allen,

ik ben een paar jaar geleden gestopt met de pil. Niet voor een specifieke reden. Maar sindsdien heb ik bijna altijd (niet elke keer dus) enorme pijn aan mijn onderbenen tijdens mijn menstruatie. Het duurt twee of drie dagen en ik kan er bijna niet van slapen en daarna is het weer de hele maand weg tot ik weer opnieuw ongesteld wordt.

Ik ben twee keer bij de huisarts geweest. Beide keren gingen ze doormiddel van vragen na of het misschien endometriose kon zijn. Maar behalve de pijn in mijn onderbenen heb ik daar geen symptomen van. kort na mijn laatste bezoek werd ik zwanger en heb ik er al die tijd geen last van gehad. Ook de eerste maanden dat ik weer ongesteld was na mijn zwangerschap niet…maar nu is het helaas weer terug. Ik kan de pijn niet goed omschrijven. Behalve dat het echt aan de bovenkant van mijn onderbenen zit en constant aanwezig is. Als ik lig voel ik het overigens ook in mijn heupen/bekken een beetje.

Herkent iemand dit of hebben jullie tips?

Alvast bedankt!

nee, ik herken het niet in de benen. Maar ik heb net voor de menstruatie enorme pijnen in de liezen. Is het echt niet te houden of valt het wel mee? Helpt paracetamol? Het heeft ergens met de menstruatie dus te maken? Verwijzing naar specialist?

heb je al eens magnesium gesmeerd?  Dat wil bij mij wel eens helpen. Al heb ik de pijn in mijn bovenbenen. En eventueel in bed je benen wat hoger leggen, misschien helpt dat ook?

Ik ga je later vandaag even een pb sturen.  Wil niet met mijn hele verhaal op het forum nu de mogelijkheid om een gelegenheidsnick te nemen niet meer bestaat.  Heb nu even geen tijd.

Haaknaald schreef op 06-04-2023 om 07:51:

Ik ga je later vandaag even een pb sturen. Wil niet met mijn hele verhaal op het forum nu de mogelijkheid om een gelegenheidsnick te nemen niet meer bestaat. Heb nu even geen tijd.

Zou je voor de meelezers na je PB misschien een algemeen bericht kunnen maken? Ik ben wel benieuwd.

(overigens kan je een tweede nick aanmaken door bijv. even een nieuw gmail-adres aan te maken en dan account hier).

Courage schreef op 06-04-2023 om 11:12:

[..]

Zou je voor de meelezers na je PB misschien een algemeen bericht kunnen maken? Ik ben wel benieuwd.

(overigens kan je een tweede nick aanmaken door bijv. even een nieuw gmail-adres aan te maken en dan account hier).

Ik heb al 2 nicks en wil voorkomen dat die aan elkaar gekoppeld kunnen worden door anderen.

Ik heb door tunnelvisie in de gezondheidszorg heel lang gelopen met een foute diagnose. Mijn klachten leken op een mankement aan mijn bewegingsapparaat. Pas na >7 jaar bleek "iets in mijn buik" een zenuw naar mijn been af te knellen waardoor ik altijd pijn had en moeite met lopen. Nu dat iets uit mijn buik is gehaald krabbel ik langzaam weer op en kan ik weer lopen.

Meer wil ik er niet over vertellen onder deze nick. Het hele verhaal stuur ik in je inbox.

Komt het misschien uit het SI-gewricht? Als dat reageert op de menstruatie dan kan dat uitstralen naar je benen en zelfs onderbenen.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.