Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Overstappen ziekenhuis

De titel zegt het al: ik wil overstappen naar een ander ziekenhuis. Hoe moet ik dat aanpakken? Heb ik een verwijzing nodig van mijn huisarts en nog belangrijker: hoe komt mijn medisch dossier in het andere ziekenhuis terecht?

Alvast bedankt.
V.M.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Sancy

Sancy

02-07-2009 om 13:21

Simpel

Hoi, je vraag is heel simpel en het antwoord is even simpel: je hebt vrije artsenkeuze en je kunt dus gewoon in ieder willekeurig ziekenhuis een afspraak maken.
Je huisarts verwijst je doorgaans middels een verwijsbrief naar een specialist, maar je mag zelf bepalen naar welke specialist in welk ziekenhuis je wilt gaan. Mocht jouw dossier nodig zijn, dan kan de specialist - met jouw toestemming - die opvragen bij je vorige specialist.
Controleer wel even of de zorgverzekeraar een contract heeft met het ziekenhuis van je keuze, dan hoef je de rekeningen niet voor te schieten (dit is ook afhankelijk van het soort verzekering dat je hebt).
Is er een bijzondere reden dat je wilt overstappen?

Jacoline29

Jacoline29

02-07-2009 om 14:40

Simpel

heb het nl ook gedaan.Ziekenhuis A had pas met 6 weken plek,ziekenhuis b 5 dagen later,ik ben naar ziekenhuis b geweest en moet morgen weer naar B.Werd doorverwezen naar een kno arts,door huisarts.Die gaf zh A aan,maar ik zei kon het niet eerder,ha zei toen alles afbellen waar je het eerst aan de beurt ben,daar ga je heen.anders kan je met ziekefons oid bellen voor wachttijd bemiddeling.Ik heb gedaan wat huisarts zei en niks aan de hand,ook verzekering betaald gewoon uit aan verlener.

Simpel

je krijgt van het nieuwe ziekenhuis een formuliertje (even naar vragen) en daarmee vraag je de gegevens aan voor het nieuwe ziekenhuis. En je maakt gewoon een nieuwe afspraak bij de poli waar je moet wezen.

V.M.

V.M.

02-07-2009 om 19:21 Topicstarter

Bedankt voor de snelle reacties!

Bedankt iedereen: het blijkt erg simpel te zijn haha...

Ik was eigenlijk nooit echt tevreden over het ziekenhuis bij ons in de buurt, maar mijn laatste zwangerschap/bevalling hebben zo'n wansmaak achtergelaten, dat ik nu zeker niet in dit ziekenhuis onder controle wil blijven/bevallen nu ik weer zwanger ben.

Groetjes,
V.M.

ik heb mijn 1e bevalling als traumatisch ervaren, ik heb de jaren erna ook nog met dit ziekenhuis te maken gehad en mijn vertrouwen werd steeds minder. Bij deze zwangerschap ben ik nog een keer gaan praten en daar zo van in de stress geschoten dat ik direct diezelfde week een ander ziekenhuis heb uitgekozen en een afsrpaak heb gepland met een andere gyn.

Ik beval volgende week met geplande sectio in het andere ziekenhuis, tot nu toe heb ik dit ziekenhuis als heel prettig, menselijk en vertrouwd ervaren. Ik ben heel erg blij dat ik toen direct ben overgestapt. Ze krijgen daar in het 1e ziekenhuis maar lekker het heen en weer, ik hoef er niets meer te laten doen op dit gebied, nooit meer, zalig idee....

Jacoline29

Jacoline29

03-07-2009 om 11:07

Manda

Ik heb geen formulieren van ziekenhuis A gehad dat ik naar ziekenhuis B ging,belde,moest gegevens v/d verzekering en burgerservicenummer geven,moest me de 1e keer even melden bij de balie,paspoort laten zien en ik stond ingeschreven.

V.M.

V.M.

03-07-2009 om 21:27 Topicstarter

Afspraak gemaakt!

Ik heb vandaag gebeld en de situatie uitgelegd. De afspraak is gemaakt. Ik ben blij dat ik heb doorgezet!

Groetjes,
V.M.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.