Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

juf Ank

juf Ank

03-10-2018 om 20:38

pasvorm BH

Mijn BH's zitten de laatste tijd strakker dan anders aan de onderrand. Ik ben niet zwaarder geworden en er is fysiek vlg. mij niet iets verandert. Toch voelt het strakker. iemand enig idee hoe dat kan?

Top

Top

03-10-2018 om 23:41

Yep

Overgang? Onder invloed van hormonen raak je je taille (wat) kwijt en ga je iets meer richting appelfiguur. Of volledig. Dat kan ook aldus ondergetekende.

Watervrouw

Watervrouw

04-10-2018 om 00:15

Moeheid?

Hopelijk geen al te raar antwoord maar als ik moe ben voel ik alles veel erger en zit het (voor mijn gevoel) strakker. Ik heb dat ook met mijn bril, die voelt dan veel zwaarder, net alsof mijn lijf dan niet veel kan hebben.

Doenja

Doenja

04-10-2018 om 08:48

Ook

Ik heb sinds een jaar of twee ook dat BH’s afschuwelijk zitten. Telkens n nieuwe gekocht, goed op laten meten in een speciaalzaak en nog geen fijne pasvorm. Ik draag steeds minder BH’s. Ben vaker strakke hemdjes gaan dragen en heb wat topjes (bralettes) gekocht. Dat gaat nog. Heb niet veel ondersteuning nodig, maar priemende tepels en een deinende boezem is niet iets wat ik prettig vind als ik werk. Thuis gaat t onding uit.

Paasei

Paasei

04-10-2018 om 08:55

BH maat veranderd met de jaren

Ik heb ooit eens ergens gelezen dat je BH maat gedurende je leven zo'n 6 keer veranderd. Onder invloed van hormonen e.d. Om voor mezelf te spreken; ik bleek nog niet zo lang geleden toch weer een andere maat nodig te hebben (ben 50+). Helaas (in mijn geval) weer een cup groter.

Ik zou eens naar een speciaalzaak gaan en gewoon eens laten opmeten. Meten is weten

Kaaskopje

Kaaskopje

04-10-2018 om 14:28

Spieren?

Als je veel sport kan je spiermassa toegenomen zijn en anders.... helaas, het middel kan een overgangs"dingetje" worden.

juf Ank

juf Ank

06-10-2018 om 12:25

oke

Ik denk dat ik inderdaad maar eens een meting ga laten doen. herkenbaar: ik wil ergens anders ook niet zonder BH lopen, maar thuis gaat het onding uit!

@Emma

@Emma

07-10-2018 om 08:26

Onding

Over ondingen gesproken: wie heeft in godsnaam bedacht dat bh's van achteren sluiten? Aan-en uittrekken irriteert mij mateloos, vooral bij warm en plakkerig weer, behalve dan als ik een bh met sluiting vóór aantrek. Ze zijn moeilijk te krijgen helaas.
En bij mij is het ook zo dat ik wel eens van maat verander, en nu in de overgang worden ze er niet bepaald kleiner op zeg maar. Mijn taille verdwijnt ook. Ik word vierkant en verder gaat alles een beetje hangen. Ik voel me prima hoor dus ik klaag niet, maar wel een beetje, en dan vooral over bh's

Emma.

Google even op "bh voorsluiting". Misschien weer een irritatie opgelost

Maria

Maria

07-10-2018 om 11:41

from the horses mouth

Ik had hetzelfde probleem.
Ben dus maar naar de lingeriezaak getogen waar de mevrouw werkt die in 1 oogopslag ziet wat ik nodig heb.
Haar antwoord was simpel: "Als een bh af is, gaat hij striemen"

Heb nu een nieuwe, in dezelfde cup (of 1 cup groter; weet niet meer precies) met dezelfde omvang. Zit weer heerlijk.

(2 bh's voor € 180,-- en daar is al 15 euro van de stempelkaart af gegaan..... maar goed, het is wel wat waard; ondergoed dat comfortabel zit)

Kaaskopje

Kaaskopje

07-10-2018 om 11:53

@Emma, voorsluiting

Ik heb momenteel een sport-bh van Hunkemöller in huis (3 zelfs) mét voorsluiting. In winkels zijn ze inderdaad minder vaak te koop, maar op internet kun je meer vinden. Ik moet ze kunnen ruilen, dus ik heb nu bewust voor kopen in een winkel gekozen.

Ik vind een achtersluiting in de zomer ook lastiger. De kunst is om zodra je droog bent en nog niet klam door de warmte de bh rond te schuiven. Ik zet de ventilatie aan voor ik ga douchen, daardoor verdwijnt de condens al voor een groot deel. Ik hou de deur ook open als dat kan. Ik zeg tegen dochter dat ik een open deurtje doe 😃, dus dat ze even niet langs mag komen. Wij zijn wat preuts op dat gebied.

@Emma

@Emma

07-10-2018 om 12:05

dank

Dank voor de tips. Ik heb er wel een paar hoor, maar meer is nooit weg

Phryne Fisher

Phryne Fisher

07-10-2018 om 12:08

Kaaskopje

Laatst op een ander forum werd gevraagd wie zijn bh rond draait bij het aantrekken. Dat bleek een minderheid. De meeste vrouwen maken hem dus gewoon aan de achterkant vast. Ja, het verbaasde mij ook

Kaaskopje

Kaaskopje

07-10-2018 om 12:18

Phryne

Ik vind het knap!

juf Ank

juf Ank

07-10-2018 om 12:46

nou

Dat is mij nog nooit gelukt. Losmaken op de achterkant vind ik al waardeloos.

whahhaha als ik m aan de achterkant vast

moet maken komt ie nooit aan(jippie ahhaha). Ik kan dr echt niet goed bij. los maken kan alleen als ik met wat inspanning mijn duim er onder kan haken en dan naar beneden trekken. Ik ben stijf in mijn rug en heb een kromming op bh hoogte. Dus t zit sowieso altijd wel vervelend te duwen op die plek en trek ik m net een wervel lager. Helaas is voor sluiting door de vergroeing ook niet fijn omdat mijn ribben dus net niet goed op elkaar aansluiten waardoor de voorsluiting net steeds tegen de ene ribkant duwt

Kaaskopje

Kaaskopje

07-10-2018 om 17:20

Losmaken

Als ik de schouderbandjes naar beneden doe, kan ik de sluiting vervolgens gemakkelijk loskrijgen aan de achterkant.

juf Ank

juf Ank

07-10-2018 om 17:42

zonder

draaien, Kaaskopje?

ik zit hier t te proberen en los lukt

met wat moeite. Vast dus echt niet, dat doet zo zeer in mn schouderkoppen en mikken lukt ook niet. Wat een gedoe he?

Ik heb bij mijn bikini de boel aan elkaar genaaid en daar stap ik gewoon in en hijs m omhoog die sluiting deed erg zeer ,dat waren van die ijzeren haakjes een 0 en een 6 zeg maar maar dan de vierkante vorm die door de stof gehaald moeten worden. Niet echt ontspannen in je strandstoel.

Fin de siecle of eigenlijk begin vd eeuw

Wat ik ooit geleerd heb is dat we eigenlijk elke eeuw een herhaling van bepaald gedachtegoed hebben. Een liberalisering vd vrouw is daar er een van en we hadden niet alleen rituele bh verbrandingen eind jaren ‘60 maar ook aan het begin vd 20e eeuwwerd de bh in de ban gedaan. Zeg maar n eeuw geleden. Virginia Woolf stond bekend om haar schare van mannelijke en vrouwelijke minaars en die verbleven tesamen op haar landgoed in The Cotswolds in Engeland bij periodes. Daar werd de bh ook niet gedragen daar het een teken van vrouwelijk keurslijf was. Heb ooit het huis van Virginia Woolf bezocht en de uitleg de de foto’s hebben me toen veel info en verbazing gegeven. Topless dames op de foto maar ook veel bh lize dames met losse kleding.

Paasei

Paasei

07-10-2018 om 19:16

Aha bra

Haha.. ik ben ook gewoon een 'draaier'.. hoewel los maken me dan wel weer gewoon op de rug lukt.. ben nog erg soepel voor mijn leeftijd
..

Ellende met klam aan en uittrekken ken ik. Vreselijk gedoe in het zwembad-kleedhokje.. liefst zou ik zonder naar huis gaan, maar mijn volume wordt gauw porno 'los in de kooi' in alleen een t-shirtje. Voel ik me niet gemakkelijk bij. Dus ik zweer bij de aha bra's (wie kent de Tell Sell reclame nog..?). Gewoon omhoog te trekken, alleen elastistische stof, geen beugel of sluiting. Ik koop ze op de markt. OK, figuur-technisch doen ze wel wat minder voor me dan een voorgevormde stevige beugel BH maar he.. comfort wilt ook wat!

Kaaskopje

Kaaskopje

07-10-2018 om 21:49

Juf Ank

Ja, losmaken gaat prima op mijn rug. Vastmaken niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-10-2018 om 21:56

Rituele bh- verbranding

Het is dat het zo stinkt en slecht is voor het milieu, maar anders zou ik komende week zéker een bh ritueel verbrand hebben! 😅 Nu doneer ik hem maar aan de kringloop. Want zelfs dát wordt tweedehands gekocht, zo heb ik deze week gehoord. (Ik zou dat niet doen.)

Paasei

Als ik zon bra-hempje aan heb heb ik ineens bijna niks meer alleen 2 tepels hahhaa... nou dan maar gewoon hemd aan.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-10-2018 om 16:15

Bra

Ik heb er één in huis en in tegenstelling tot Lilian had ik er genoeg inzitten, maar dan had ik er niet genoeg steun aan. Met mijn nieuwe modelletjes zal dat een stuk beter gaan.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.