Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Tutje

Tutje

30-05-2009 om 16:49

Rekening van de ambulance

Rare vraag mischien, maar jullie weten zo veel..)

Zo'n 3 maanden geleden is mijn man met loeiende sirenes uit ons huis gehaald en naar het ziekenhuis gebracht wegens een serieuze zelfmoordpoging. Een 'spoedrit', zeg maar.

Nu krijg ik een brief van de zorgverzekering. 'De heer ... is op die datum per ambulance vervoerd, we willen graag weten waarom, want dan kunnen we de kosten misschien verhalen'. Ik kan een paar opties aankruizen (ziekte, ongeval, mishandeling (!!)) maar de juiste optie staat er uiteraard niet bij...

Zou het kunnen, als ik eerlijk ben en invul waarom de spoedrit nodig was, dat ik de rekening van de ambulance gepresenteerd krijg? Onder het motto 'het was meneer z'n eigen schuld'? Ik kan het natuurlijk wel aan de ziektekostenverzekering vragen, maar dan maak ik slapende honden wakker... Daarom, heeft een van jullie enig idee hoe eerlijk ik moet/kan zijn?

groeten Tutje

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Nasha 1st

Nasha 1st

30-05-2009 om 16:55

Onder andere naam

je zorgverzekering bellen, zeg dat je misschien plannen hebt om over te stappen, en nog een paar vragen hebt...verzin er nog een paar en prop daar deze vraag tussen....of kijk de polisvoorwaarden er op na

Mari

Mari

30-05-2009 om 18:09

Nee hoor

Ze willen alleen weten of het door een ongeluk kwam bv. auto ongeluk met 2 partijen. Dan kunnen ze het verhalen op de tegen partij. Ik zou ziekte invullen. Want ik neem aan dat je man geestelijk ziek is vanwege die zelfmoordpoging. Je bent gedekt voor die kosten, en als ze bij iedereen moesten gaan uitzoeken of het eigen schuld was, dan zijn ze nooit klaar. Ski ongeluk kan ook gezien worden als eigen schuld - moet je maar niet gaan skieen (om het heel zwart/wit te stellen)

gr. Mari

MRI

MRI

30-05-2009 om 19:42

Zelfde als mari

Wij hebben een paar maanden geleden ook een ambulance moeten bellen maar wij kregen ook alleen maar de vraag of er sprake van een verkeersongeluk was. Maar dat kan aan de maatschappij liggen misschien? Wijn zijn bij de DSW

MR

Jacoline29

Jacoline29

31-05-2009 om 10:42

Ziekte

Ik zou gewoon ziekte neerzetten.

Vreemd dat je zo'n papier krijgt.Toen ik mijn voet brak kreeg ik gewoon een rekening gepresenteerd,ingestuurd bij de verzekering en betaald door de verzekering.Ik zit bij Unive,.
Geen papiertje niks, ik ging door mijn enkel heen,kwam te vallen,helaas verkeerd gevallen.

Fem

Fem

31-05-2009 om 16:07

Gewoon even bellen

Tutje,
Als ik jou was zou ik toch even bellen met je verzekeringsmaatschappij. Niet om te vragen of de rit vergoed wordt. Dat wordt ie, het betrof hier immers geen valse of onnodige oproep. Maar wel om te overleggen welke omschrijving je het best op het formulier kunt invullen. Daarmee voorkom je dat je een foute omschrijving invult en daardoor omslachtige rompslomp krijgt omdat het formulier niet wordt goedgekeurd.

Ziekte invullen

en verder niets. Er is geen derde in het verhaal zodat ze de kosten niet kunnen verhalen. Ik zou hier niet over bellen met mijn zorgverzekeraar om getouwtrek te voorkomen.

Sanrica

Sanrica

01-06-2009 om 20:30

Werk bij een zorgverzekeraar

Hoi Tutje,

De nota wordt gewoon betaald hoor! Het gaat puur om het feit dat er bij een ambulancerit een belletje gaat rinkelen bij de zorgverzekeraar dat deze kosten eventueel te verhalen zijn bij derden. Je zou ook zo'n formulier kunnen krijgen als je bij bepaalde specialismen bent geweest bij de ehbo. Het heeft zeker niet te maken met eigen schuld want dan heeft de verzekeraar een stuk minder uit te betalen. Denk dan aan mensen die ziek worden door roken, slecht eten, overgewicht enz. enz. Wat mij betreft kun je gewoon eerlijk zijn want ik heb nog nooit meegemaakt dat er met zoiets niet uitbetaald word. (ondanks 11 jaar ervaring) En niet lullig bedoeld, maar als iemand een serieuze zelfmoordpoging doet ben je in mijn ogen ook ziek en dus geen eigen schuld.

Groetjes Sandra

Fem

Fem

02-06-2009 om 09:16

Sandra

Dat is niet lullig, dat is gewoon waar. Als iemand zo ver gaat dat er een zelfmoordpoging wordt gedaan, dan kun je niet anders concluderen dan dat die persoon ziek is.
Ik weet (niet uit eigen ervaring dat zo'n rit wordt vergoed. Niet dat ik plannen heb in die richting, maar vraag me toch af wat je dan op het formulier in dient te vullen; ziekte of ongeval?

Sanrica

Sanrica

03-06-2009 om 12:02

Fem,

Ik zou ziekte invullen. Dan weet de verzekeraar dat er voor hun niets te verhalen valt en nemen ze daar genoegen mee. Het eventueel kunnen verhalen is de reden dat het formulier verstuurd wordt.
En misschien was lullig niet helemaal het goede woord maar het klinkt altijd zo naar om te zeggen dat iemand geestelijk ziek is. Terwijl er toch genoeg mensen zijn die daar last van hebben.
Groetjes Sandra

Lynna

Lynna

07-06-2009 om 20:57

Toevallig gister ook zo'n brief gekregen

Anderhalf jaar geleden is mijn zoon met ambulance van het voetbalveld weggedragen. Nu pas krijg ik een brief met het verzoek om contact op te nemen met een organisatie die dit soort dingen claimt. Ik moet laten weten of de schuld op iemand verhaalt kan worden. Er staat wel in dat het niet de bedoeling is dat ik zelf de rekening ga betalen. Ze zijn er wel erg traag mee, maar ik ga morgen toch maar eens bellen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.