Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Lieke

Lieke

24-07-2018 om 21:39

Scoliose

Een jaar geleden kwamen we erachter dat mijn dochter een lichte scoliose had we hoefden er niks aan te doen ( ze was toen 14)ze zeiden dat ze was uitgegroeid. Maar na een tijdje begon ze steeds schever te lopen en zijn we maar de fysio en osteopaat gegaan maar het werd alleen maar slechter, ze kon niet maar recht staan of zitten en kreeg steeds meer last. Daarna zijn we naar het ziekenhuis gegaan waaruit bleek dat ze een bocht van 47 graden heeft! Dat hadden wij niet verwacht omdat ze zeiden dat het niet erger kon worden, toch wel. Normaal opereren ze vanaf 45 graden maar omdat alles bij haar vastzit en ze niet meer recht kan staan willen ze niks doen. We zijn naar de sintmaartenskliniek gegaan en daar willen ze haar opereren. Ze is nu 15 maar ligt al hele dagen op bed. Zijn er mensen die geopereerd zijn en hoe dat is gegaan? Ben benieuwd
groet bezorgde mama

Fransien

Fransien

25-07-2018 om 09:37

collega

Een collega van mij heeft ook een dochter met scoliose. Zij kon in Nederland amper terecht en ze zijn toen uitgeweken naar België. Ze is daar geopereerd en dat is heel goed gelopen, ze zijn heel tevreden over de zorg daar.

Alison

Alison

25-07-2018 om 09:41

Dochter van kennis

is geopereerd en dat is allemaal prima gegaan. Gewoon hier in nederland.

Lieke

Lieke

25-07-2018 om 14:35

Ziekenhuis

Dankjewel voor de reactie, wij hebben ook geïnformeerd bij belgië maar daar konden we pas 20 augustus terecht en bij de sintmaartenskliniek in 1 dag dus toen was de keuze snel gemaakt. In het eerste ziekenhuis wilde ze niet opereren omdat ze de oorzaak niet wisten, maar in 80% van de gevallen is de oorzaak onbekend dus zijn we naar de sintmaartenskliniek gegaan.

rutiel

rutiel

26-07-2018 om 13:18

St Maartenskliniek

Met operaties aan scoliose heb ik geen ervaring, maar de Maartenskliniek is wel één van de beste op dit terrein, met prima specialisten. Volgens mij is je dochter dus in elk geval in goede handen.
Sterkte, lijkt me heel wat!

Krisje

Krisje

26-07-2018 om 23:09

Nog 6 graden

En dan heeft mijn 9-jarige een bocht van 70 graden. Dat is een cruciasl punt, dan moet ze eigenlijk echt geopereerd worden. Ze draagt al jaren een brace en we hopen dat het nu even stopt met krommer worden. Het liefst willen ze wachten met opereren tot ze uitgegroeid, maar dat zullen we niet redden. Nog geen ervaring met opereren dus, maar dat zal niet zo blijven.

Lieke

Lieke

27-07-2018 om 07:34

Update

70 graden al op die leefdtijd! Heeft ze er veel last van? Gisteren moesten we weer terug voor een extra controle haar bocht is nu 61 graden (in 3 maanden tijd), ze krijgt nu een brace tot de operatie zodat haar bocht hopelijk niet veel slechter wordt.

Lieke

Lieke

27-07-2018 om 07:35

Verkeerd gelezen

Sorry fout gelezen bijna 70 graden! Als ze nu wordt geopereerd krijgt ze dan om het half jaar weer een operatie omdat ze nog in de groei zit?

Krisje

Krisje

27-07-2018 om 07:42

Nou

De bocht is nu 64 graden. Er zijn technieken waarbij de brace langer gemaakt wordt omdat ze nog moet groeien. Maar dat betekent wel ieder half jaar? jaar? een operatie. Nu krijgt ze ook nog groeihormonen dus ze groeit wel maar niet hard.

En tja last, ze heeft nogal véél dus dit gaat gewoon mee. Ze is nu heel blij met dit weer want ik heb als regel: boven de 25 graden hoeft je brace overdag noet om. Scolioseteam snapt dat ook, ze is nog zo jong.

Een brace op he 15e is denk ik veel heftiger dan op je 5e, toen kreeg mijn dochter de eerste. Het heeft bij ons de bocht niet doen stoppen, hopelijk lukt het bij jullie wel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.