Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Ingrid

Ingrid

11-02-2009 om 21:02

Shampoo allergie

Ik heb al een tijd dat mijn hoofdhuid vol schilfers zit. Het is geen roos, het lijkt meer op eczeem. Ik heb ook veel last van eczeem op armen en benen. Daar heb ik wel een middeltje voor. Maar op het hoofd? Ik denk dat ik overgevoelig ben voor de shampoo. Ik heb er al verschilllende uitgeprobeerd, de gewone merken, maar het wordt niet minder. Ik dacht ook eerst dat het roos was, dus ook antiroos gebruikt. Is er een shampoo die ik zou kunnen gebruiken? Wie heeft er ook last van? Misschien een shampoo uit de natuurwinkel?
Ik vind het vooral vervelend bij de kapper. Altijd maar die vragen..is het roos, u heeft zeker de shampoo niet goed uitgespoeld, bent u er al mee naar de huisarts geweest? Graag tips en ervaringen.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Hanne.

Hanne.

11-02-2009 om 21:16

Ehmmm

Beetje voor de hand liggend, maar naar de huisarts gaan.

Misschien toch eczeem (waarom niet op je hoofd) of een schimmel infectie of....

koentje

koentje

11-02-2009 om 21:23

Offeh

berg?
Schijnt wel te kunnen op hogere leeftijd.

Kiki

Kiki

11-02-2009 om 21:25

Hoi ingrid,

Ik ben allergisch voor bijna alle huidartikelen met parfum en chemische toevoegingen.

Dus ook voor alle shampoos Ik kan alleen maar plantaardige shampoo gebruiken van de biowinkel of van een kapper die alleen maar plantaardige spullen gebruikt (zit er overigens een in Den Haag en een in Delft, ik weet niet waar je woont)

Toen het echt heel erg was heb ik van de dermatoloog teershampoo gehad. Stinkt verschrikkelijk, prikt verschrikkelijk, maar helpt wel.

groetjes
Kiki

Kiki

Kiki

11-02-2009 om 21:26

O vergeten.

babyshampoo (Geen zwitsal, doe alsjeblieft niet!) werkt ook

Dat kan ik ook nog wel hebben, maar dan wordt je haar veel sneller vet

Kiki

Kiki

11-02-2009 om 21:27

Laatste keer

Als je aantoonbaar allergisch bent voor huidartikelen en dan hebben we het over alles, niet alleen shampoo krijg je je spul vergoed via de verzekering

Scheelt misschien weer kosten

Neutral

Neutral shampoo?
Veel schilfers kan ook wijzen op een gistinfectie, dus naar je huisarts is een goed idee. Daar heb je nl weer een speciale shampoo voor.

Prulletje

Prulletje

11-02-2009 om 21:35

Lush

Bij Lush hebben ze shampoo in vaste vorm. Een zeepblok zeg maar. Als het echt een allergie zou zijn dan kan je daar misschien wel tegen.

Prulletje

Huisarts

heel goed mogelijk dat het een schimmel is, daar zijn speciale middelen voor, dus ik zou de huisarts even laten kijken! Waarom zolang aanmodderen, balen bij de kapper als het zomaar iets ´simpels´ kan zijn? Gewoon even gaan!

Bastet

Bastet

12-02-2009 om 07:42

Huisarts

Ik zou eerst naar de huisarts gaan,en als daar niks uitkomt,kun je de spullen van Zarqa proberen,te koop bij de Tuinen.
Groetjes,Bastet

Speciale sanex

wij hebben voor oudste die ook een huidziekte(psoriasis) heeft en daardoor last van bijna alle shampoo's, make-up, en zepen hebben wij hier een speciale sanex-shampoo in huis waar haar huid het heel goed op doet.
die heet: "sanex behandelshampoo voor de zeer gevoelige huid" en is een anti-roos shampoo. hij is alleen te koop bij wat gespecialiseerde drogisten en apotheken (kruidvat b.v. hier heeft 'm niet) en staat niet bij de gewone shampoo's maar bij de 'bijzondere' shampoo's zoals ook de luizenshampoo apart staat. het is ook geen witte fles (zoals 'gewone sanex') maar een doorzichtige fles met een ietwat gelige shampoo.
het opmerkelijkste is dat ze tegen de andere sanex-producten hélemaal niet kan. dus toen ik ooit deze tip kreeg van de huid/kinderarts had ik er maar weinig geloof in, maar ondertussen is het nog steeds de enige waar ze écht schilfervrij van raakt.
ik heb al meer mensen blij gemaakt met deze tip, dus het proberen waard.
natuurshampoo's en baby-shampoo's zijn hier ook allemaal al in huis geweest en sommigen werken 'even' (voor beperkte tijd dus) en geven erna toch weer hetzelfde beeld. alleen de sanex dus niet.
is trouwens aardig aan de prijs, maar je hebt maar een beetje nodig en je krijgt er heel zacht haar van én het ruikt nog lekker ook (naar groene zeep, hahaha, maar dochter vindt het lekker).
groeten albana

ayla

ayla

12-02-2009 om 08:49

Huisarts

mijn schoonvader heeft dit en is er mee naar de huisarts gegaan, hij heeft ook een speciale lotion gekregen en is er bijna helemaal vanaf

Tineke

Tineke

12-02-2009 om 09:49

Middeltjes

Vraag aan de huisarts locoid lotion, en was je haren met zarqa-shampoo.

Kaaskopje

Kaaskopje

12-02-2009 om 16:57

Inderdaad naar de dokter

Ik heb maanden, nee jaren aangemodderd met jeukende plekjes op mijn hoofd. Ik dacht dat ik door de zwangerschappen allergisch was gaan reageren op bepaalde shampoo's. Ik heb heel lang naar tevredenheid mijn haar met gembershampoo van The Bodyshop gewassen, maar dat werd opeens uit het assortiment gehaald. Ik moest op zoek naar iets nieuws en kwam bij De Tuinen uit. Wat ik gebruikte was Actigener 'strong'. Hier kwam mijn hoofdhuid van tot rust, maar het echte probleem verdween er niet door. Ik had een flink geïrriteerde plek rond onderaan mijn hoofd waar ik door de jeuk steeds aan moest krabbelen en er dus een vicueuze cirkel van maakte. Jeuk-krabben-huid stuk-jeuk door genezing-krabben, enz. Ik ben uiteindelijk naar de huisarts gegaan, heb daar lotion gekregen en dat hielp echt. Ik ben nog steeds wat gevoelig voor haarproducten, als het weer mis dreigt te gaan doe ik wat van die lotion over het plekje en dan ben ik er weer heel lang vanaf.

Ingrid

Ingrid

12-02-2009 om 17:49

Fijn, al die reacties

Ik ben blij met jullie reacties. Het lijkt op roos, zit los op de huid en het zijn witte schilfers. Ik heb geen jeuk. Het is ook geen berg.
Misschien is de huisarts een goed idee. Moet binnenkort toch weer even langs voor mijn eczeem op de benen. Ik ga in ieder geval wel de shampoo van de Tuinen proberen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.