Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vrouw van man

Vrouw van man

20-03-2015 om 16:52

Steunkousen bij spataderen bij mannen

Mijn man heeft een staand beroep waar ook veel gelopen wordt en hij heeft, net zoals zijn moeder, last van spataderen. Hij is nu 42 en de huisarts heeft hem geadviseerd om eens met steunkousen te beginnen en dan vraag ik me af: is zoiets ook geschikt om eens mee te beginnen: http://www.clinicdress.nl/stutzstrumpfe-102194-940.html?gclid=CjwKEAjwiq-oBRC9gvHCsvDdn2cSJACV3DFRAcEbvGK1Qf13skqqHPs7g3PpKEWJNAocRMtGlIN5zRoCjKjw_wcB zijn er andere tips/adviezen eventueel speciaal voor mannen of is er geen verschil?

Laten aanmeten toch?

Niet zomaar iets aanschaffen.

Kaaskopje

Kaaskopje

20-03-2015 om 23:39

Waarom moet er iets speciaal voor mannen gezocht worden?

Vindt je man het afbreuk doen aan zijn stoere kuiten?

Als de klachten voldoende waren om ervoor naar de dokter te gaan en de dokter geeft vervolgens het advies om steumkousen te gaan dragen, dan zou ik niet gaan proefdraaien met kousen die niet aangemeten zijn. Wat mij wel logisch lijkt is om naar een deskundige te gaan en het oordeel van die arts af te wachten. Ik zou dus een verwijzing naar een fleboloog vragen.

man heeft ze even gedragen na zijn ziekenhuisopname.

Eerst een paar gewone omdat de op maat gemaakte 2 weken duurde om een afspraak te maken en daarna nog 1,5 week om ze te laten maken. Hij kreeg van de gewone uit de apotheek weinig steun, je zag nog steeds de aders goed. daarna kreeg hij die "zware"die hielpen wel beter. Deze op maat gemaakte waren lang genoeg terwijl die andere vaker afzakten omdat man lange benen heeft.
Na een half jaar konden de spataders om en om per been weggehaald worden omdat de rest v d wondroos weg was en dat heeft t beste geholpen.

Mijn broer heeft ze ook even geprobeerd maar is daarna ook voor de spatader weg laten halen gegaan ( durfde niet pas na man)

Dus t kan wel mannen met steunkousen maar ik zou ook eens een verwijzing vragen om er naar te laten kijken.

Vrouw van man

Vrouw van man

21-03-2015 om 22:31

Nee

Nee, de klachten waren dus niet voldoende om daarvoor naar de huisarts te gaan, hij ging voor iets anders en het kwam even ter sprake. Huisarts heeft dus niet gezegd dat het echt nodig is om het te laten aanmeten of iets dergelijks maar heeft gezegd dat hij steunkousen zou kunnen proberen of inspuiten.

Kaaskopje

Kaaskopje

22-03-2015 om 00:40

Okee

Laat ik het dan zo stellen: als hij last heeft van zijn benen, zou het nuttig kunnen zijn om wel te kiezen voor goede steunkousen. Kousen die amper steun bieden hebben niet zoveel zin naar mijn idee. Hij kan altijd overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Dermatoloog/fleboloog

Je man kan ook een verwijzing vragen naar de dermatoloog en/of fleboloog. Ik kwam eigenlijk bij de dermatoloog voor de 'vlekjespoli' maar ze vroeg me nog eens terug te komen om naar mijn spataderen te kunnen kijken. Vond ik wat raar omdat ik er helemaal geen last van had. Toch heeft ze me wel aangeraden ze weg te laten halen, omdat spataderen op de langere termijn wel voor gezondheidsrisico's kunnen zorgen. Omdat de indicatie was afgegeven door de dermatoloog en de behandeling in het ziekenhuis plaatsvond werd de behandeling ook gewoon vergoed vanuit de zorgverzekering (behalve dan het eigen risico, maar dat had ik ervoor over).

Alti

Alti

23-03-2015 om 18:30

Vriend

Een vriend van me (nu begin 40) draagt al jaren steunkousen wegens spataderen. Het zijn op maat gemaakte zwarte steunkousen, ziet er niet raar uit ofzo. Het was dit of opereren. Makkelijke keuze. Vraag een specialist, het is echt maatwerk.

Mango

Mango

24-03-2015 om 10:45

Alti

Even een vraag, je schrijft het was dit of opereren. Makkelijke keuze.

Is dat omdat een operatie onbegonnen werk was vanwege de hoeveelheid of kwaliteit van de spataderen? Of vanwege angst of puur het feit dat je nooit voor een operatie kiest als er een andere oplossing is?

Er lijken me aan het dragen van steunkousen ook veel nadelen of ongemak te zitten, maar misschien denk jij daar anders over?

Alti

Alti

24-03-2015 om 14:38

Mango

Nee, mijn vriend vindt niet dat steunkousen dragen vervelend is. Alleen in de zomer als het echt heel heet weer is, laat hij ze wel eens uit. Hij heeft heel veel spataderen en een operatie zou behoorlijk ingrijpend zijn. Daar heeft hij niet echt zin in. Op een gegeven moment moet het misschien toch van komen, maar voorlopig gaat het goed zo en wordt het ook niet echt erger.

Mango

Mango

24-03-2015 om 16:40

Alti

Dank je voor je uitleg. Als het zo goed gaat en naar tevredenheid dan is uitstellen inderdaad beter in zijn geval. Sterkte ermee

Kaaskopje

Kaaskopje

29-03-2015 om 14:51

Ervaring

Ik heb helaas ruime ervaring met spataderen en de behandeling daarvan. Een operatie lijkt eng en vervelend, maar mijn ervaring is dat het wel helpt. En al met al ook wel meevalt eigenlijk. Er zijn ergere dingen.

Het vervelende met spataderen is, als je er net als ik flink last van hebt, dat je er nooit meer helemaal vanaf komt. Mijn been is al zo te grazen genomen, dat je zou denken dat het wel eens klaar zou zijn, maar ondanks de ingrepen ben ik gebonden aan steunkousen. Ik kan ze geen dag uit, want dan gaan mijn benen zeer doen. Voor mij als vrouw is dat in de zomer wel 'pech hebben', want met blote benen onder een luchtig jurkje lopen zit er niet in. Mijn enige voordeel aan de winter is dan ook dat ik dán juist jurken kan dragen met een stevige panty (60 denier) eronder.

Spataderen kunnen vervelende bij-problemen veroorzaken, als het niet aangepakt wordt of, zoals ik, het blijft sluimeren ondanks dat er al het een en ander is gebeurd. Ik had heel lang last van een onsteking bijvoorbeeld, maar ook verkleuring aan het been, door slechte doorbloeding (dat is een vorm van eczeem). Ik had daardoor aanvankelijk veel jeuk. Ik smeer nu uit voorzorg dagelijks mijn onderbenen in met babycrème of uierzalf (net wat ik goedkoop kan vinden).

Ik heb twee operaties gehad, strippen en dichtbranden. Na het dichtbranden lijkt het nu goed te gaan. Mét de steunkousen.

steunkousen

ik loop als man met steunkousen tot aan mijn liezen , en dat mag iedereen zien en weten ook , het allebelangrijkste is dat ik het heerlijk gevoel vind en dat ik en dat mijn benen veel prettiger voelen , ik had na een paar uur dat ik opstond altijd een heel naar moe gevoel in mijn benen en dan had ik het idee dat ik niet verder kon , sinds ik die steunkousen draag is dat dus voorbij . ik kan de hele dag mijn gang gaan zonder last te hebben van mijn benen . daar komt verder bij dat ik hele mooie gladde benen heb , ook al ben ik 54. dus op straat mogen ze mij daar gewoon in zien

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.