Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Polly Shearman

Polly Shearman

27-05-2009 om 13:08

Up-date reuma-ruudje

Vanmorgen ben ik met hem naar de oogarts geweest en hij blijkt 2 ontstoken ogen te hebben. Dat zie je niet en voel je ook niet, maar het zit er wel, van binnen.
Hij heeft nu 2 soorten oogdruppels gekregen, bij de medicatie en maagbeschermers die hij al heeft, het begint hier op een apotheek te lijken.
4 keer per dag dus nu druppelen. Bah! het is gewoon heel veel in een korte tijd, heb het even gehad!!

goede nieuws is dat hij dan waarschijnlijk wel de mildste vorm reuma heeft. Oligo Jia, omdat die vooral de oogproblemen veroorzaakt. Nu maar allemaal hopen dat het hier bij blijft en dat er niet nog meer bij komt.

Hij heeft hele goede dagen dat hij lekker door de tuin wandelt, en speelt. Hij gaat ook naar de psz en dat vind hij geweldig!
Hij heeft echter ook hele slechte dagen dat hij niks kan, niet wil eten, niet wil drinken en alleen maar op de bank of bed kan zitten. Alle beweging is hem dan te veel en gilt hij het uit. *snik*

groet, polly

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Petra-

Petra-

27-05-2009 om 13:43

Polly

Wat een dubbel nieuws, slecht omdat zijn ogen zijn ontstoken, maar ook wel weer goed omdat er dan hopelijk sprake is van Oligoarticulaire JIA... Maar goed, je wilt het helemaal niet!!! Ik wens jullie alleen maar heel veel kracht en heel veel goede dagen!

mirreke

mirreke

27-05-2009 om 14:44

Jeetje polly

Ik lees al een poosje je berichtjes over je zoontje. Wat verschrikkelijk naar is dat toch allemaal. En dan nu ook weer zijn oogjes. Heeft hij daar zelf dan ook pijn aan?
Ik hoop dat jullie een goede medicatie kunnen vinden die de ontstekingen wat onder controle kunnen houden. Of is zoiets niet mogelijk?
Sterkte. Kun je trouwens je tilproblemen niet eens voorleggen aan de arts. Misschien zijn er ook nog wel mogelijkheden en hulpmiddelen die je niet kent, en waardoor Ruud wel zo zelfstandig mogelijk blijft.

Massi Nissa

Massi Nissa

27-05-2009 om 16:43

Het heeft tijd nodig

Lieve Polly, o wat akelig voor je moederhart om je jochie pijn te zien lijden. Het nare is , dat hij er niet nog aan gewend is dat hij reuma heeft in bepaalde gewrichten. Hij maakt dan bewegingen die een soort kiespijn veroorzaken, heel acuut en rottig. Hij zal met de tijd echt leren om bepaalde dingen heel voorzichtig te doen, maar het heeft veel tijd nodig en je mannetje is nog zo jong. Ik weet nog dat ik in het begin gewoon doorging met handen schudden. Tot ik een vader trof van een leerling die zo'n handdruk gaf dat hij mijn rechterhand zo'n beetje tot moes kneep. Ik gaf toen ook (per ongeluk) een harde gil en kreeg tranen in mijn ogen. De arme man schrok zich wezenloos en putte zich uit in verontschuldigingen. Terwijl het mijn fout was, ik moet gewoon de rest van mijn leven geen handen meer schudden. Dat soort beginnersfouten maak ik nu niet meer, en Ruud zal het ook leren.
Wel fijn dat het waarschijnlijk de poly JIA is, maar het blijft gewoon erg moeilijk voor jou, Ruud en de andere gezinsleden. Dikke knuffel voor jullie allemaal.
Massi

moedervan

moedervan

27-05-2009 om 16:46

Reuma-ruudje

Beste Polly, er moet mij iets van het hart. Ik heb je berichten de afgelopen tijd gevolgd. Het is erg naar dat Ruud reuma blijkt te hebben. Als moeder van een kindje met meerdere ziekten/handicaps wil ik je veel sterkte wensen maar vooral zou ik dit willen zeggen:Jouw kind is geen reuma-ruudje. Het is Ruud, kind van polly. Met veel kwaliteiten en (on)deugden.En hij heeft reuma, maar daar is gelukkig tegenwoordig ook wel veel aan te doen.Probeer ook gewoon te genieten van ruud, zonder reuma ervoor. Natuurlijk zijn ontstoken ogen niet leuk, maar je zegt zelf dat hij er geen last van heeft. Degene die er heel veel last van heeft dat ben jij. En je moet proberen te voorkomen dat je dat op hem en de andere gezinsleden projecteerd.
Vergeef me dit gepreek, maar een kind is zo ontzettend veel meer dan zijn ziekte.

Polly Shearman

Polly Shearman

27-05-2009 om 17:38

What's in a name

Hij is begonnen als babyRuud, later werd het terrorRuud en nu zeggen we soms reumaRuud, ach what's in a name. Wij kunnen er wel om lachen, beter dan janken hoor.

de oogdruppels zijn met moeite ontvangen... hij vond het absoluut niet fijn.. maar het moet nou een maal.
Ik weet dat hij van de ontsteking in zijn ogen niks voelt, maar hij moet wel 4 keer per dag gedruppelt worden, en daar baalt hij duidelijk van.

Ik geloof iedereen die zegt dat het wend, en op sommige dagen gaat het ook prima, maar soms gewoon NIET!
En dat is lastig om aan te zien.

groet, polly

ayla

ayla

27-05-2009 om 19:56

Haha bij je eigen kind mag dat

ik moet er ook wel mee lachen, je kunt niet altijd huilen, dus probeer er het beste van te maken.

Onze oudste had als baby een zeer ernstige reflux, werkelijk niets bleef binnen. Ons kotskopje zeiden we altijd. Alle oma's en opa's vonden het vreselijk als we dat zeiden. Maar wij mochten het, van onszelf, galgenhumor idd

liora

liora

27-05-2009 om 20:39

Polly

Hoi Polly,

Arme Ruud! En arme jij. Lijkt me zo moeilijk allemaal. Gelukkig zijn er zulke goede dagen, dat is dan natuurlijk weer extra genieten.

Veel sterkte met reuma-Ruudje.

Liora

miranda

miranda

28-05-2009 om 07:57

Polly

Jeetje er blijft hem ook niets bespaart!
Ik vermoed dat je nu vaak terug moet naar de oogarts, want de oogontstekingen kunnen echt heel ernstig worden als er niets aan gedaan word!
Het heet uveites!
Ik hoop voor ruud dat het bij de oligo vorm blijft! Mijn dochter heeft ook de oligo vorm maar de uitgebreide dus na een half jaar is het uitgebreid naar meer dan 5 gewrichten. ze heeft gelukkig geen oogontstekingen.
Wens je heel veel sterkte en kracht om de juiste weg te vinden hier mee om te gaan!

Polly Shearman

Polly Shearman

28-05-2009 om 15:46

Oogdruppels

Zijn wel errug moeilijk om op de juiste plaats te krijgen, ze moeten IN het oog ( kijk dat is al lastig als hij zijn ogen stijf dichthoud) daarna moet ik de traanbuis dichthouden, want daar mag de druppel NIET in. en dan met ogen dicht zachtjes over het oog masseren... jullie begrijpen...dat kunnen we alleen met 3 man sterk, 1 zijn lijfje, 1 zijn hoofd en de derde zijn ogen open houden en druppelen.
Ik heb een hele berg prachtige stickers gekocht, en een mooie stikkerlijkst met hem samen gemaakt, na elke keer druppelen mag hij een sticker kiezen en plakken en als de lijst vol is ( eerste keer na 6 keer al, om de moed erin te houden) mag hij een klein kadootje kiezen uit de grabbelton ( lang leve de action)

vandaag heeft hij trouwens een super goede dag! echt genieten met dit mannetje!
elke goed dag, is weer net iets beter als bv een goede dag van een week geleden, hij gaat dus echt vooruit.
groet, polly

Asa Torell

Asa Torell

28-05-2009 om 20:47

Polly

Wat ontzettend rot voor jullie is dit allemaal! Ik hoop maar dat de boel binnenkort meer stabiliseert.

Polly Shearman

Polly Shearman

28-05-2009 om 22:09

Gaat al beter

De sticker lijst werkt redelijk goed. We hebben ook stickers op het plafond geplakt dat helpt ook zodat hij toch zijn nog open houd tot de druppel er in zit. En een van de flesjes heeft een blauw dopje en dat is zijn lievelings kleur dus die ging beter. Omdat hij daar blauwe oogjes van denkt te krijgen. Nu wil ik morgen het andere flesje beplakken met glitters. Voor speciale glitter ogen. Misschien helpt dat ook wel. Groet polly

Petr@

Petr@

28-05-2009 om 22:42

Polly

Ruud boft toch maar met zo'n lieve (en creatieve) moeder!

kuz,
Petr@

Polly

Man wat een ellende toch allemaal en wat bedenk je leuke oplosssingen voor zulke niet leuke dingen knap van je!
Is het mischien een idee om een kaart ofzo naar Ruud te sturen gewoon omdat hij zo stoer is en zo knap al zijn ellende onder gaat?Hier is mijn mail
jannicole94@ hotmail.com en dan aan elkaar als je dat goed vind wil ik graag een kaart sturen.
Mischien als er nog meer zijn die dat willen kunnen ze dan via mij jou adres krijgen?ofzoiets dan heb jij er verder geen werk mee en krijgt je ventje mooie vrolijke kaarten!

Polly Shearman

Polly Shearman

29-05-2009 om 09:16

Ik had het af moeten kloppen

toen het gisteren al beter ging, van morgen was het weer een drama. Het moet ook gebeuren voor dat pollyman naar zijn werk vertrekt, want alleen kan ik het niet, dus ruud, was nog maar net wakker en hup gelijk in de houding en de druppels erin, nee dat is niet leuk dat begrijp ik wel, maar hij was zo boos dat hij geen stikker wilde plakken... hmmm

branca ik heb je gemailt.

groet, polly

Akelig

naar zo'n kleintje met pijn, je zou zo met hem ruilen.
Sterkte !

Ayanna

Ayanna

29-05-2009 om 18:52

Polly

Ik heb van Branca al begrepen dat je het leuk zou vinden als Ruudje een kaartje zou krijgen. Misschien wil je mij een mailtje sturen. Ik wil Ruudje een leuke e-card sturen.
Mijn mailadres is: emmelenn apestaart gmailpuntcom

Polly Shearman

Polly Shearman

30-05-2009 om 09:49

Kaartjes

zijn natuurlijk altijd leuk!
ruud is dol op dieren, dat even als tipje.
Mijn adres is inmiddels bij branca bekend en natuurlijk ook bij pelle.

groet, polly

Polly Shearman

Polly Shearman

30-05-2009 om 23:04

Advies was zonnebril: maar hij wil niet, wat nu?

Door de druppels die hij krijgt in zijn ogen ( 1 van de 2) worden zijn pupillen helemaal wijd, het advies was hem een zonnebril op te doen buiten. Maar hij wil niet! Is dat erg? of kan het geen kwaad?
of zal ik de zonnebril maar met eendenplakband ( ductape) vastmaken

MaximeM

MaximeM

31-05-2009 om 20:20

Anders een petje?

Hoi,

Als het niet lukt met de zonnebril, (het moet toch veel fijner voor hem zijn deze nu juist wel te dragen) dan zou je hem misschien een petje met klep op kunnen doen, dan heeft hij ook minder de zon in zijn ogen (als hij het petje in ieder geval dan wel ophoudt natuurlijk)

Maxime

Vera*

Vera*

01-06-2009 om 19:13

Bril

Een goede gespecialiseerde opticien heeft ook oplossingen voor kinderen die 'het' niet willen. Ik weet dat er (zonne)brillen zijn aan een elastieken band.

Tesse

Tesse

02-06-2009 om 10:31

Zonnebril

Polly, kijk eens op www.babybanz.nl , misschien is dat iets voor hem.

Guinevere

Guinevere

02-06-2009 om 11:50

Zelf kiezen

Ik denk dat hij wel een zonnebril op wil als hij er zelf eentje mag uitkiezen in de winkel?

Polly Shearman

Polly Shearman

02-06-2009 om 12:46

Weer kinderarts geweest

En eindelijk een keer goed nieuws gehad, zijn ontstekingen zijn flink verminderd ( had ik ook wel gevoelt maar ik wilde toch even dat bevestigd hebben) het is nu officieel de milde vorm : Oligo-articulaire JIA omdat bij de poly vorm de oogproblemen niet voorkomen. Helaas kan het natuurlijk altijd nog doorslaan de andere kant op en het alsnog poly worden, maar daar gaan we niet van uit.
Zonnig de zomer in!!

Over de zonnebrillen en petten? alles geprobeert, hij wil wel, maar 5 minutjes ofzo. Hij heeft de keuze uit wel 10 zonnebrillen, en zelfs met die bandjes helpt het niet en zet hij ze gewoon af.
Als hij er zelf geen last van heeft, tja dan maar niet, het kan geen kwaad in iedergeval.

groet, polly

Minet

Minet

02-06-2009 om 22:05

Mooi!

Polly, ik ben blij voor jullie!
Leuk is het niet, maar gelukkig lijkt het mild te zijn.

Pet (ot)

Ik heb zelf de pet van onze jongste gepimpt naar zijn wensen en sindsdien wil hij hem wel op. In ons geval: ogen en een glitter erop gemaakt. Misschien helpt dat? Het werkte ook met sloffen voor de oudste, die ik in muizen heb veranderd.
Sterkte met Ruud en met je zere voet!

Polly

fijn dat het nieuws redelijk goed was bij de kinderarts
hoe gaat het nu met zijn oogjes?

oja en sterkte met je teen mijn jongste had vorige week tegen een stokje aangetrapt en ook een pimpelpaarse teen.Helpt de paracetamol echt tegen een kneuzing?

Hé polly

Hoe is het met Ruud?
zijn zijn oogjes al genezen?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.