Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Vraag over lintworm

Omdat zoon (5 jaar) meer dan 3 weken lang heel veel at (15 boterhammen, tussendoortjes, avondeten per dag en dan nog klagen over honger -en dat klonk ook of er een echo in zijn maag zat bij wijze van spreken-), ben ik naar de huisarts gegaan en kreeg eea om te onderzoeken of zoon een lintworm heeft. De volgende dag at hij stukke minder, opeens. Ik vraag me af -huisarts is er nu niet- of het wel zinvol is om te testen op lintworm: en dagje wat minder eten kan dat bij het hebben van een lintworm ?


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Puck

Puck

18-02-2011 om 14:45

Onwaarschijnlijk

MEt een lintworm eet je niet zo veel meer dan normaal maar je vermagert wel. Die lintworm eet echt niet jouw extra boterhammen op maar de voedingsstoffen die je lichaam na het verteren van je voedsel "maakt".
Kinderen in de groei hebben vaak periodes dat ze de oren van je hoofd eten en ook ultra vers lekker brood doet de broodinname grondig verhogen.
Het lijkt me logischer om eerder richting schildklier te zoeken.

Lintworm (vies verhaal)

Ik heb als kind een lintworm gehad. Niemand iets van gemerkt overigens (ik at dus niet meer dan anders) ik had wel buikpijnklachten en werd magerder en magerder (maar dat had ik wel vaker,ik was gewoon erg mager als kind). Op die buikpijnklachten ben ik wel onderzocht (kramachtig gedoe, midden in de nacht),maar niks gevonden. Nooit heeft iemand aan een lintworm gedacht, ook de kinderarts niet
Uiteindelijk poepte ik een deel uit en was blijkbaar zo verstandig om mijn moeder te roepen, die 'm uit de pot vistte en naar de huisarts bracht.Die z'n ogen niet kon geloven!
Ik kreeg een pil (of meerdere weet het niet zo goed)
en de rest van de familie ook. En toen kwam ie er helemaal uit. Huisarts heeft 'm op sterk water gezet en die pot heeft nog járen bij huisarts in praktijk gestaan! (Mijn worm, ik moet 'm eigenlijk terugvragen..)
Tja, ik weet wel dat het amper ooit voorkomt,getuige ook het feit dat niemand eraan dacht (huisarts,kinderarts etc.), maar het is echt waar.
Heb het hier ook al meerdere keren verteld.
Overigens denk ik niet dat judith's zoon een lintworm heeft, krampen in de buik was wat ik had. Niet héél veel eten. Ik denk eerder dat er een groeischeut aan zit te komen (of aan de gang is). Had onze oudste ook erg sterk.
groeten albana

Philou

Philou

19-02-2011 om 11:37 Topicstarter

Vervolg

Groeispurt zou mooi zijn! Maar iets meer dan 3 weken zoveel eten (7u 4 boterhammen, 10u fruit en ontbijtkoek, 12u 4 boterhammen, 15u klagen over honger en 4 boterhammen, thee en koek, 17u klagen over honger, 2 boterhammen met iets waar hij niet heel dol op is (appelstroop) en wil meer.. 18u gewoon avondeten, 19u klagen over honger, mag yoghurt&boterham, 2x en dan om 05u naast mn bed staan want: HONGER!) En hij is zo mager als een lat.

pff.. Groeispurt kunnen we blij mee zijn en met aankomen ook. Hij is langer dan zijn tweelingbroer (waarvan ik zou willen dat die kon groeien van mijn ogen alleen al).

Ondertussen gooi ik het onderwerp lintworm voorlopig uit het raam. Vandaag klaagde hij over rode bultjes in zijn nek die niet kriebelen..geen opgezwollen klieren, geen koorts, het lijkt niet op eczeem en is niet lamlendig nog (maar kinderen kunnen soms zo oneindig compenseren).

Misschien heeft het verband, misschien niet. Even aankijken dus. Pelle, Puck en Albana: bedankt voor jullie snelle input!

Kan echt (groeispurt)

Oudste had dat hier, van die vreetbuien waar ze elk uur buikpijn had van de honger,terwijl ze het uur daarvoor écht flink gegeten had. Ook gewoon gewoon kind (niet dik,ook niet mager) en ook al best groot.
Het meest dramatisch was onze vakantie toendertijd (nu lachen we erom), we moesten stapels voedsel meenemen op elk uitstapje. En in een warm land is dat niet altijd makkelijk. Het water liep haar werkelijk uit de mond als ze voorbij een kraam met appels of ander fruit kwam(zo zielig, dan is nog veel erger dan zeuren,dat water uit de mond lopen...).
Kenmerkend was ook wel dat ze vooral erg zin had in gezond eten! Fruit, brood,van die koeken voor school,melkproducten, fruitdranken etc.etc.en borden vol warm eten (terwijl ze daarvoor amper warm eten at, met moeite!).
Niks zakje chips, dat hielp niet of flesje frisdrank zoals de jaren ervoor. Nee, doe mij maar een flesje sju en een appel en een zak pop-corn.
Na een week of 3/4/5 was het dan ineens van de ene dag op de andere weer over voor een tijdje.En dan was het groeien al vaak begonnen.2 weken later een cm of 5 gegroeit en klaar weer voor een half jaar.
Mijn andere dochter heeft niet van die groeispurten, die groeit veel 'gematigder' elke maand een c.m. zoiets.
Mijn vader beweerd dat mijn broers ook zo groeiden als oudste.
groeten albana

Puck

Puck

20-02-2011 om 22:37

Albana

Als ze dan zo kwijlend langs een fruitkraam liep dan was het toch veel handiger om dat voor haar ter plekke te kopen? Had je een hoop gesjouw gescheeld.
Albana: "Kenmerkend was ook wel dat ze vooral erg zin had in gezond eten! Fruit, brood,van die koeken voor school,melkproducten, fruitdranken etc.etc.en borden vol warm eten "
Ehhh... van die koeken voor school en fruitdranken, daar is nu echt niets gezond aan. Die koeken zijn vooral suiler en fruitdranken zijn ook niet gezond.

En on topic: ik herken die periodes van veel eten ook wel, ook hier gaat het vaak samen met een groeispurt.

Dat deden we ook wel (puck)

Dat fruit ter plekke kopen kwam ook wel voor, maar dan liep je erna weer met een halve kilo te sjouwen aan fruit dat nog niet op was. (Nou ja even later dan weer wel)
En ligt eraan welke koeken voor school je in je hoofd hebt. Hier zijn dat toch meestal van die nepsultana's zonder veel toevoegingen (weinig suiker) en crackers(idem) en ontbijtkoeken. En wat is er mis met fruitdranken??? Waar denk je dan aan?
Ik denk dan aan sju of aan van die versgeperste sappen door elkaar of fruityochurtshakes(die laatste is hier al jaren een top-hit). Hoezo is dat ongezond????
De enige suikers die erin zitten zijn die van het fruit zelf.
groeten albana

Philou

Philou

22-02-2011 om 08:33 Topicstarter

Albana

Wat jij schrijft over het eten van jouw kind, heb ik hier ook.. vooral geen snoep (huh, *geen* snoep??) etc.

Hij scheelt zo'n 6 cm (als het niet al veel meer is) met zijn tweelingbroer

Philou

Philou

22-02-2011 om 08:59 Topicstarter

Fruitsap

Fruitsappen zijn 'berucht' bij tandartsen vanwege de combinatie zoet&zuur (frisdranken idem) die zorgt voor het merendeel van de tanderosie (glazuur) en cariës onder kinderen.

Puck

Puck

22-02-2011 om 10:18

Albana

Ook zonder extra toevoegingingen staan die nepsultana's bol van de suiker (bijv. nepsultana van de Aldi met een yoghurtlaagje = 45% suiker en 12% vet). Kijk de voedingswaarde maar eens na, dan schrik je je een hoedje. Ontbijtkoek: 37% suiker. (neem je de minder-suiker-variant dan is de suiker vervangen door vet en hou je dezelfde hoeveelheid caloriën). De fruitsappen heeft Judith al uitgelegd: erg slecht voor het gebit en bevat ook veel suiker. Dat dat natuurlijke suikers zijn in plaats van toegevoegde suikers maakt natuurlijk helemaal niet uit. Die maken je niet minder dik ofzo.
Een kind met een onbedwingbare eetlust kan je dan beter gewoon boterhammen geven. En drinken: natuurlijk mag af en toe best fruitsappen e.d. geven, maar zeg niet dat het gezonder is dan frisdrank want dat is gewoon niet zo.

Net nagekeken

Die sultana's die ik bedoel zit ook geen laagje omheen.
Die hebben (net nagekeken) 12,9% suiker (natuurlijke) en 0,2 % vet. Nou vind ik persoonlijk wel meevallen hoor...
En een boterham daar gaat boter op én beleg,zoet = een héléboel suiker, hartig= een héléboel vet.
Dus ik zie het verschil niet zo.
En de kinderen aan het droge brood zetten omdat dat ze gezond is, gewone niet te dikke kinderen lijkt me ook een béétje doorgeslagen...niet?
Fruitdranken worden hier altijd geperst. En meestal is dat niet 10 keer per dag. Dat is zoveel werk,iedere keer die pers schoonmaken....En qua ongezondheid lijkt me ook niet zó'n onoverkomelijk probleem. Ik kan ze misschien beter de volgende keer cola geven? Als het toch niet uitmaakt? Toch?
Scheelt ook in de afwas.
Of op water zetten?
mmm water en droog brood....ik zal 't eens voorstellen.

De tandarts moppert op ons zowiezo nooit. Hier hebben ze namelijk geen gaatjes, hij is juist zeer te spreken over onze dames.
En jongste heeft nog wel een aangboren tandafwijking waarbij ze áls ze werkelijk zo ongezond omging met d'r tanden er nu toch zeker 10 gevuld had moeten hebben.

Volgens mij overdrijven jullie een beetje hoor.
groeten albana

Puck

Puck

22-02-2011 om 21:16

Raar, albana

Ik weet niet of jij de goede waarde hebt bekeken. die 12,1 is dat het aantal gram suiker per koek of per 100 g koek? Ik kan namelijk nergens jouw waarden terug googelen en lees overal alleen maar dat sultana's toch echt behoorlijk veel suikers bevatten. Alle normale varianten zitten ook nog steeds boven de 30%. Een gewone boterham met mager vleesbeleg of iets anders is toch echt gezonder.
http://www.leontien.nl/artikel/1227/leontiennl/eten_en_drinken/sultana_een_gezond_tussendoortje.aspx
http://www.ciao-shopping.nl/Sultana_Fruitbiscuit_Appel__Review_139065
http://www.hoedoe.nl/eten-drinken/hoe-kies-ik-gezonde-tussendoortjes
En de vergelijking tussen cola en vruchtensap maakt inderdaad voor de tanden niets uit, dus wat dat betreft kun je heel goed cola geven, niets mis mee. Voordeel van vers vruchtensap is dat je dan nog wat vezels en vitamines binnenkrijgt die niet in cola zitten.
En verder ben JIJ degene die het over droog brood en water heeft, ik heb dat helemaal nergens gezegd of zelfs gesuggereerd. Dan kun jij me wel overdreven vinden, maar je bent zelf degene die het overdreven maakt.

A.h.

Ga maar zelf kijken. Albert Heijn. Fruitbiscuits. Op de verpakking staat met grote letters (voorop) géén toevoegingen, géén vet, alleen natuurlijke suikers. Geen sultana's (echte) dus,maar neppers, heb de prijs zo even niet paraat, maar ergens rond de 80 cent per verpakking.
Melkwitachtige verpakking met roodachtige tekening die sultana's moet voorstellen en druiven erbij.
Zit geen appel in, alleen krenten en rozijnen.
Van jongstes specialist (die met de aangeboren tandafwijking) die niet de eerste de beste is, krijg ik te horen dat vooral het áantal voedingsmomenten van belang is en afwisseling is zeer belangrijk ook voor een goede speekselontwikkeling. Verder is alleen verboden in appels en ander hard fruit háppen (stukjes gesneden mag dus wel) en zoet/zuur drinken in grote slokken uit beker.
groeten albana

Grammen en procenten

Op deze verpakking wordt gepraat over % niet over grammen. Ik neem aan dat het aantal % per 100 gram hetzelfde is als per koek.
Zo werkt het meestal met procenten.
groeten albana

Philou

Philou

23-02-2011 om 08:39 Topicstarter

Wat ik mij dan afvraag bij zo'n etiket

"Ga maar zelf kijken. Albert Heijn. Fruitbiscuits. Op de verpakking staat met grote letters (voorop) géén toevoegingen, géén vet, alleen natuurlijke suikers. Geen sultana's (echte) dus,maar neppers, heb de prijs zo even niet paraat, maar ergens rond de 80 cent per verpakking."

Ik vraag mij dan altijd af: alleen natuurlijke suikers.. druivensuiker is natuurlijk. En toegevoegd of niet staat er niet bij. Dus wellicht hebben ze druivensuiker toegevoegd in grote hoeveelheden. Die druivensuiker kan gewonnen zijn uit fruit maar ook 'in elkaar gedraaid' zijn in de fabriek.

Of denk ik nu heel negatief ?

Valkyre

Valkyre

23-02-2011 om 09:31

Groeispurt/lintworm

Even terug naar die groeispurt en die lintworm als 't mag - hoe erg waren die krampen precies? Mijn zoontje is aan de magere kant, hij groeit in de lengte wel goed, maar bij het laatste bezoek aan het "consternatiebureau" was hij qua gewicht iets onder de lijn gedoken. Hij is bijna vier en eet prima ('s ochtends 1, soms 2 boterhammen met een beker melk, dan fruit plus sap, met de lunch drie boterhammen plus een beker melk, 's middags een stapel crackers plus diksap of soms twee koekjes plus rozijnen, 's avonds rauwkost plus een gewone warme maaltijd en een toetje). Hij klaagt regelmatig over buikpijn, maar meestal is dat voordat hij naar de wc gaat (en moet poepen). Het zijn niet echte krampen, anders zou hij wel huilen en erger klagen, denk ik zo.

Moet ik me nou zorgen maken? Of is mijn zoontje gewoon van zichzelf lichter? Zijn vader was erg dun als kind, en ik was gemiddeld, misschien heeft 't daarmee te maken? Of wellicht komt het doordat hij zo goed als niet snoept en redelijk veel (in de zomer de hele dag) buiten speelt? Of door het griepseizoen (een paar dagen weinig gegeten)?

Iedere keer dat ik bij het "consternatiebureau" geweest ben, maak ik me weer zorgen... Grrr.

Puck

Puck

23-02-2011 om 09:37

Judith

Nou, of er verder fruitsuikers of druivesuiker aan toegevoegd is dat weet ik niet, maar het maakt voor de caloriën en de inwerking op het gebit helemaal niet uit of je nu natuurlijke suikers of geraffineerde suikers hebt. Geraffineerde suikers zijn wat dat betreft helemaal niet gezonder of ongezonder dan natuurlijke suikers. Albana zet het er wel iedere keer tussen haakjes bij dat het om natuurlijke suikers gaat, maar dat maakt het echt niet gezonder.
Albana: "Op deze verpakking wordt gepraat over % niet over grammen. Ik neem aan dat het aantal % per 100 gram hetzelfde is als per koek."
Ik snap even niet hoe je dat bedoelt. 12 % per 100 gram is 12 gram per 100 gram en dat is natuurlijk niet per koek, want een koek is veel minder dan 100 g. Ik weet welke verpakking je bedoelt, die van Euroshopper en ga zeker een keer kijken, want als het echt maar 12% suiker is dan is dat 3x zo weinig als in de "normale" sultana's en zou het een goed alternatief kunnen zijn. Maar vaak kom je dan bedrogen uit wat waar geen suikers zitten wordt vaak vet ingezet (zie ontbijtkoek) en maakt het voor de calorische waarde niet uit. Ik ga eens kijken bij de Appie.

Philou

Philou

23-02-2011 om 09:58 Topicstarter

Het cb

Ach ja het CB: er zullen er vast hele goede tussen zitten. Helaas niet waar ik (heb ge)woon(d). Soms krijg ik de gedachte dat het moeders zijn met een hobby, nl werk bij het cb. Dat is nogal cru, sorry.

Maar ik ga liever voor dit soort dingen naar de huisarts. Maak daar een afspraak mee.

Geen onderwerp

Volgens mij als 12 % per 100 gram suiker of vet of wat dan ook is, is het ook 12% van een kruimeltje of van een hele inhoud. (kruimeltje door 100 delen in 100 inimieniekruimeltjes en dan zijn er 12 dus suiker/vet) En dus ook 12% van 1 koekje.
Die ontbijtkoek hier is trouwens ook lichter, maar heb de hele verpakking niet meer en kan het dus niet goed constateren.
Ik heb kinderen die niet van zoet houden (lusten niet eens cola of erg zoete koek) en jongste mag niet te kleverig (is vaak vet) spul. Onze ontbijtkoek is dus ook erg droog. Meestal koop ik de goedkoopste, de ongesneden is aan elkaar. (zo'n brood koek dus)
Als ie te kleverig is of te zoet, kan ik 'm weggooien of weggeven (aan mijn vader die is er gek op) want dat vinden ze het hier niet lekker. Ik heb er wel een mooie trommel voor dus blijft lang goed. Maar als we ontbijtkoek halen is het misschien 4 keer per jaar. Zo lang doen we er wel mee...en dan vergeet ik het nog een weekje of 4 dus zijn we zo 3 maand verder.
Zou ik ze altijd brood aanbieden,dan hielden ze nooit meer op met eten. Dat is hun lievelingskostje. Maar afwisseling is belangrijk heb ik geleerd. Dus doen we dat en dus niet altijd brood.
Ik vind die nep-sultana's zelf trouwens ook droog...droge koek met wat rozijntjes.
groeten albana

Droog brood

Die toestand met dat eten van oudste ligt ons al lang achter de rug. Maar omdat we op vakantie waren én in een erg warm land, was écht eten genoeg meenemen niet zo makkelijk. Gingen we een opgraving bezoeken, brood mee in auto, meenemen??? Tja lopen we daar de hele tijd met die koeltas (moest i.v.m. hitte) dus kies je voor 1 zakje brood+flesje drinken. Tegen de tijd dat het aangbroken werd was brood droog en drinken warm.
Fruit was zwaar, koek ging dan nog wel,maar niet de koek die ze lekker vind in buitenland te vinden.
Het was echt een vakantie met opstakels. We hebben nog nooit zoveel tijd in een vakantie in snackgevalletjes, bakkertjes, fruitstalletjes etc.etc. doorgebracht als dát jaar.
groeten albana

Lintworm

nee, met een lintworm heb je op de gekste momenten vreselijke kramp. Ook midden in de klas of na het eten of ervoor. Geen pijl op te trekken en schreeuwende pijn, zodat je dubbelslaat ervan.
groeten albana

Valkyre

Valkyre

23-02-2011 om 17:10

Okee..

Bedankt voor de info! Ik heb nog niks geks gezien in zijn ontlasting, dus ik wacht even af. Soms denk ik ook dat hij gewoon om aandacht vraagt, want dan is hij 't een kwartier later alweer vergeten. Ik zal 'm maar gewoon goed blijven voederen, haha!

Massi Nissa

Massi Nissa

23-02-2011 om 18:59

Valkyre

Wat eet jouw zoontje goed, zeg! Hier eet dochter gemiddeld: 1 knackebrodje met smeerkaas, 1 a 1,5 boterham, 1 stuks fruit, 1 koekje, 1 eetlepel avondeten, 1 minidanoontje en nog wat bekers diksap/roosvicee. En ze is vooral de laatste tijd helemaal niet echt mager meer. De stofwisseling is een wonderlijk ding.
Groetjes
Massi

Valkyre

Valkyre

23-02-2011 om 20:03

Bootwerker (massi)

Ja, ik vind ook dat hij eet als een bootwerker, haha! Jouw dochter is toch ook (bijna) 4? Maar daarom maak ik me ook wel eens zorgen - hij eet goed, waarom is hij dan aan de dunne kant? Maar ja, z'n vader was tot hij 25 was ook zo'n dunne sliert (nu normaal/slank), dus het zal wel aan de genen liggen... Maar als zo'n cb-verpleegkundige daar wat over zeg, maak ik me meteen weer zorgen en haal ik me vanalles in m'n hoofd (lintworm? Of nog erger?) zo stom!

Hij eet meestal volgens het boekje van het cb ('s avonds 2 el pasta/aardappelen, 1-2 el vlees, 2-4 el groente). Hij heeft niet zo'n groot repertoire, maar wat hij lust gaat ook op. Alleen zijn melk drinkt hij niet altijd op, maar daarom krijgt hij ook een toetje, om de calcium aan te vullen. Hij snoept bijna nooit (vraagt er ook bijna nooit om, zo ja, dan mag het best van mij hoor). Ik geef 'm liever iets waar hij bouwstoffen uit kan halen voor z'n lange stelten. Hij klaagt over pijn in z'n schenen - groeipijn denk ik. Wat een zorg, zo'n kind

Valkyre

Valkyre

23-02-2011 om 20:04

Massi - geen melk?

Drinkt je dochter geen melk?

Massi Nissa

Massi Nissa

23-02-2011 om 20:12

Nee, geen melk

Dochter lust geen melk. Ze eet wel kaas en zuiveltoetjes en drinkt soms yoghurtdrank, maar melk krijg ik er niet in. Ach, Japanners worden 120 zonder melk, denk ik dan maar.
Groetjes
Massi

Toch wel

Het is al behoorlijk lang geleden, maar mijn vader weet het nog zéér goed....(dat zijn van die dingen die ouders áltijd onthouden denk ik). Ikzelf herinner me alleen het intermetzo dat er een groot gedeelte uitkwam en dus die krampen in de buik. En ja die deden schreeuwend pijn, misschien zeg ik het niet goed....van die krampen waarbij je inelkaarkruipt, dubbelklapt.Totaal onverwachts, eventjes maar, op de gekste momenten. Ik herinner me o.a. vooral 1 keer toen ik tijdens een muziekopvoering moest pianospelen en bijna niet rechtop kon blijven zitten (van de kramp) en daardoor dus mijn hele muziekstuk er niet bepaald aanhoorbaar uit kwam.
Volgens mijn vader ben ik ook onderzocht omdat ze een blindedarm ontsteking vermoedden, dat weet ik niet meer.
Meestal ging ik toendertijd uit voorzorg al met de benen omhoog zitten op de bank of in bed, tegen de buik aan....dan was die kramp minder.
Van stukjes in de ontlasting herinner ik me ook niks.Maar het kan ook best..ik was al compleet zelfstandig toen dat gebeurde dus ik denk niet dat mijn ouders daar toen weet van hebben gehad, of mijzelf iets is opgevallen.
Later dat die pot bij de huisarts stond, weet ik ook wel,maar die heeft er écht nog jaren gestaan tot de dokter met pensioen ging.
Een tijd terug had ik een gal-aanval (volgens weekenddienst) en dat veroorzaakte dezelfde krampen als die ik toen had. Als dat ook wordt omschreven als 'vage buikklachten' dan zal ik gewoon wel erg gevoelig zijn qua buikklachten, want dát voelde precies hetzelfde, dat weet ik héél zeker. Ik had toen geen flauw idee wat ik had, mijn eigen vermoeden was meteen: 'o,shit weer een lintworm'. Ik was nogal opgelucht dat het maar een gal-aanval was.Sinsdien gelukkig niet meer gehad.
Een lintworm klinkt meteen zo 'eng' ........ofzoiets.
groeten albana

Valkyre

Valkyre

24-02-2011 om 14:46

Massi

Ik lust ook geen melk. Ik had op de kleuterschool een keer een pakje bedorven schoolmelk. De juf geloofde me niet (ik kon het ws ook niet beter omschrijven dan "het is niet lekker") en dwong me het pakje leeg te drinken. Daarna kwam alles er natuurlijk weer uit. Sindsdien op Yokidrink grootgebracht! Toen maakte men zich nog niet zo'n zorgen over suiker...

ayla

ayla

24-02-2011 om 15:44

Hier ook hoor

Die van mij eet ook veel, ontbijt 2 tot 3 sneen brood, 2 uurtjes later, fruit en nog een koek of weer een dubbele boterham. Met de lunch weer twee tot drie sneen brood. Gedurende de middag iets van fruit en een koek. Avondeten afhankelijk ervan of hij het lust een kleine of een grote portie, grote portie staat denk ik wel gelijk aan wat ik eet en dan nog een klein bakje pudding. Tussendoor roept hij dan nog om de haverklap dat hij honger heeft.

Philou

Philou

24-02-2011 om 15:50 Topicstarter

Albana

Jouw verhaal over lintworm: mijn neef heeft dat ook gehad, geen lekker idee!

Maar je schreef dat je opgelucht was omdat het "maar een gal-aanval was".

Weet je wel dat dat een van de ergste pijnen is die je zoal kan hebben ?

Puck

Puck

24-02-2011 om 21:41

Pelle en albana

Pelle: hoe zou jij het oplossen bij een dagje weg? Fruit en drinken neemt dus erg veel volume in, prima voor als je thuis bent maar om mee te nemen?
Dat was de vraag helemaal niet en ik heb er geen moeite mee als mijn kinderen sultana's en ander zoete ongezonde koeken eten. Die bonenstaken van mij kunnen dat wel hebben. Waar het mij om ging was dat Albana Sultana's gezond noemde en dat is iets dat ik bestrijd.
Albana: het wordt nu wel erg mysterieus. Ik heb bij de appie zelfs zo'n pak neppers van de euroshopper gekocht. 87 cent, klopt dus. Verpakking rood met wit met een druif en een rozijn erop in een koek. Maar zonder de grote koeieletters die jij noemde. Maar ook deze Euroshopper Fruit Biscuit Naturel bevat echt 35 g suiker/100 g koek. Dus ik begin steeds meer benieuwd te worden naar die bijzondere suikerarme koeken die jij kennelijk kunt krijgen, ik vind het steeds mysterieuzer worden.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.