Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Eefje

Eefje

24-07-2012 om 19:42

Vreemde pijn onderbuik (ks litteken)

Hoi, ik hoop dat iemand het volgende herkent:
Sinds 4 dagen voel ik een vreemde pijn in m'n onderbuik. Het best te vergelijken met de laatste 2 weken van een zwangerschap; bij elke stap en elke keer als ik ga zitten of juist weer opsta uit de stoel, zo'n drukkende pijn alsof er iets in m'n baarmoeder zit. Het lijkt op spierpijn maar heb geen intensive dingen gedaan. Ik heb de neiging om steeds m'n handen op m'n buik te houden bij die bewegingen. Ook heb ik sinds die 4 dagen soms last van duizelingen, ineens vlekken zien, beetje misselijkheid en zweverig voelen. Dat trekt wel weg na 5 min. maar toch is het een naar gevoel. Een beetje verminderde eetlust heb ik ook opgemerkt. Ik zou vandaag naar het spreekuur geweest zijn maar zag dat de dokter op vakantie is, en de 2e dokter bij wie ik (voornamelijk voor de kinderen) kom is ook weg. Ik ga niet graag zomaar naar een nieuw persoon, vooral omdat ik denk dat er kans is dat men het even 'van binnen' wil bekijken.
O ja, ik ben 30, slik de pil maar sinds mijn laatste menstruatie -woensdag was laatste dag van vloeien- heb ik geen pil geslikt.(Had hem niet meer in voorraad en kon niet zo snel aan een receptje komen)Nu ben ik seksueel niet bepaald overactief Heb iig geen gemeenschap meer gehad sinds 1 maand en die ene keer was echt niet in een vruchtbare periode.
Ik dacht dat het misschien de eisprong is die ik voel en dat die pijn nog een paar dagen aanhoudt, zeker nu ik deze maand geen pil slik. Is dit logisch?

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Eefje

Eefje

24-07-2012 om 19:46

Ps:

ik heb 3 jaar geleden een ks gehad en 4 jaar daarvoor ook. Niet dat ik denk dat daar iets mee aan de hand zou zijn maar de pijn zit wel op die hoogte (aan de uiteinden).

Hanny61

Hanny61

25-07-2012 om 08:27

Geen herkenning

maar het klinkt niet normaal. Van achter de computer is het, zeker voor een leek, niet te zeggen wat er aan de hand is. Ik zou echt naar een huisarts gaan, dan maar een vreemde.

mix

mix

25-07-2012 om 10:55

Gewoon even gaan

een arts is een arts, de kennis is hetzelfde en zo snel word je niet inwendig onderzocht.
Als iets uitwendig duidelijk is is dat heel niet nodig.
Een arts kan van vage klachten veel meer maken dan de mensen op een forum.

Een recept voor een pil is een kwestie van assistente van nummer 3 bellen, die legt het klaar of stuurt het naar de apotheek. Dat had je met je eigen arts of arts nummer 2 ook moeten doen Bel even, zodat je veilig bent met vrijen (ook bij die ene keer) en je meteen kunt vragen of je klachten hierbij kunnen horen of dat je beter even langs kunt komen. De arts zit ervoor

Ik ga

vanmiddag naar zijn collega die hem vervangt. Ik vind het zo vreemd, die pijn.
Ik woon in België en veel artsen hebben geen assistenten. Hun praktijk is vaak in hun eigen huis en nemen zelf de telefoon op. Een receptje wordt niet doorgestuurd naar de apotheek, je moet die zelf komen ophalen.
Even bellen om je vraag te stellen en advies in te winnen via de assistente gaat dus niet.

Oeps, nick

koentje

koentje

25-07-2012 om 12:42

Ik vind dit zeker iets

om mee naar de h.a. te gaan: een vreemde of niet. Klinkt niet goed.trouwens wat is een kl? of ks, wat was het ook al weer.
Je hoeft je trouwens toch niet te schamen voor een klacht als deze , dat je een andere nick gebruikt?

koentje

koentje

25-07-2012 om 12:42

Oh.. haha

keizersnede natuurlijk.

mix

mix

25-07-2012 om 15:08

Gelijk heb je

beter even horen dat het "niets" is of weten wat het wel is zodat er actie ondernomen kan worden

Ct scan

Ben naar het zh geweest voor een scan en het blijkt enkel een cyste van 3 cm. in m'n eierstok te zijn. Even nog 2 dagen aanzien en als het nog pijn doet, terug naar ha.

mix

mix

25-07-2012 om 21:36

Nou zeg

wat goed dat je gegaan bent! Ik hoop dat je snel geen last meer hebt en dat je niet nogmaals terug hoeft voor nadere behandeling, sterkte

En toch

Ik had niet gedacht dat een cyste zo'n pijn kon geven. Het is echt net of ik tegen de 40 weken zwangerschap aanloop. Heb trouwens ook een vreemd soort afscheiding; heel dik (bruinig) slijm, soms met een klont. Ik kan het met een wc papiertje zo van m'n onderbroek trekken (sorry voor de details) zonder dat het een vlek achterlaat.
Iemand ook bekend met cystes en symptomen?

Ik bedoel met 'en toch'

dat het me niet lekker zit. Als ze hadden gezegd dat m'n baarmoeder ontstoken zou zijn, had ik het eerder geloofd dan nu een doodgewone -kleine- cyste. Want 3 cm is niet groot, toch? Heb verder geen koorts ofzo.

"klein?"

Ik kan me voorstellen dat een cyste van 3 cm. in een eileider behoorlijk pijnlijk kan zijn. De doorsnede van een eileider zal niet groot zijn. Moet de cyste er niet uit of lost de natuur dit vanzelf op?

Vic

Vic

26-07-2012 om 10:37

3 centimeter

Dat is een behoorlijk formaat voor een cyste hoor.

mix

mix

26-07-2012 om 10:50

Weet niet

of de cyste 3 cm omhoog of 3 cm in de lengte en 1 cm omhoog gaat, maar de eierstok is niet zo groot, lopen zenuwen(pijngeleiding) doorheen dus dat kan best erg gevoelig zijn.
Soms verdwijnen cystes weer vanzelf, soms komen ze terug. De arts zal afhankelijk van klachten, grootte enz beoordelen of verdere behandeling (verwijdering) nodig is.

"Een eierstok, een amandelvormige opslagplaats van eicellen, is gemaakt van bloedvaten en zenuwen en meet vijf cm in lengte, anderhalve tot twee cm in de breedte en 1 cm in doorsnee"

Marianne

Marianne

26-07-2012 om 14:00

Afscheiding

Die afscheiding heb je toch hopelijk wel duidelijk gemeld en/of laten zien aan de huisarts? Zo niet: bellen hoor! Dit is in elk geval niet normaal.

neteret mut

neteret mut

26-07-2012 om 16:07

Cyste gehad

2x dat ik weet, beide keren gezien bij echo,s tijdens een zwangerschap. Of ik ze vaker heb gehad weet ik niet. Er is mij toen verteld dat ze vaak voorkomen maar in 9 vd 10 keer uit zichzelf verdwijnen. Was bij de eerste ook zo, de tweede niet en dat heeft toen als resultaat gehad dat die zwangerschap eindigde in een (geplande) keizersnee waarbij ook de eierstok weggehaald werd. Ik heb geen pijn gehad aan de cystes (tweede was een 6 á 7 cm ) en heb ook geen rare afscheiding gehad.
Het blijft een moeilijk iets om jouw situatie te vergelijken met een verhaal van iemand op het forum.

Het lijkt erop

dat de pijn nu zo goed als weg is! Had donderdag nog erg veel pijn; dacht dat het nevernooit zo snel over zou zijn. Het is dan toch iets wat bij de cyclus hoort. Een hormonen-iets. Nu weet ik naturlijk niet of de cyste dan ook helemaal verdwenen is maar dat zal ik de komende dagen wel zien. 1 ding weet ik wel: ik ga meteen weer aan de pil!

Ellen

Ellen

01-08-2012 om 20:59

Toch in de gaten houden...

In 2008 ben ik met vreselijke buikpijnen beland in het ziekenhuis. Ik bleek een dermoïdcyste (iets wonderlijkst trouwens!) van 7 cm te hebben op mijn rechter- eierstok waardoor mijn eierstok is gaan draaien en afgeklemd is geraakt.
De eierstok met cyste is toen verwijderd. Helaas was de cyste te groot waardoor het niet kon via een kijkoperatie maar er een buiksnede aan te pas moest komen.

Mijn bedoeling is niet je te verontrusten maar ik zou wel aandringen op geregelde controle.

Groetjes

Ellen

Ik ga dit zeker onthouden; de pijn was sinds vrijdag weer verdwenen maar voel het vandaag weer opkomen. Moet echt een afspraak gaan maken bij de gyn...

Nog een vraag:

Even op de valreep nog een vraag: ik moet over een week ongesteld worden. Wat kan ik verwachten nu ik weet dat ik een cyste heb? Helse pijnen en veel bloedverlies of heeft een cyste daar geen invloed op?

Ellen

Ellen

05-08-2012 om 22:36

Menstruatie

Ik weet natuurlijk niet hoe lang mijn cyste er al zat voordat hij ontdekt werd maar ik ben al jaren heel regelmatig ongesteld zonder al te pijnlijke krampen en gemiddeld (volgens mij!) bloedverlies.

Kortom: bij mij was er geen verschil te merken.

Oef ellen

Ben blij dit te lezen

ilsepilse

ilsepilse

09-08-2012 om 10:31

Hoe ist

nu ?

ik lees nu pas je draadje maar die loopt al van de 25e juli..?
Ik heb laatste een eierstokontsteking gehad, op het werk helse pijn, om 12u naar de ha geweest en ik kon gelukkig s'middag nog terrecht op vrijdagmiddag, ab kuurtje gehad en na een week weer ok, ik blijf met zo'n klachten niet te lang lopen :S

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.