Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Miereke

Miereke

27-02-2009 om 10:19

Wat denken jullie hiervan? (een wereld zonder kanker?)

http://www.e-stilo.net/huldaclark/index2.htm


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Elisa Gemani

Elisa Gemani

19-03-2009 om 13:39

Tijd

Onno, het zal zo'n vijf minuutjes kosten om even neer te zetten welke opleidingen je hebt gevolgd en welke diploma's je hebt behaald? In ieder geval niet meer tijd dan om een of ander Telegraaf-artikel op te zoeken, te kopieren en te plakken
Maar goed, dit is typerend voor veel alterneuten: een hoop vaag geklets, en zodra er naar concrete feiten wordt gevraagd, draaien ze erom heen en komen ze met allerlei uitvluchten...

Mama1

Mama1

19-03-2009 om 15:48

Onno

Ik kón in veel dingen me best weleens vinden in de antwoorden van Onno, temeer omdat ik ook verder ben gaan zoeken dan het reguliere circuit. Bijv. toen ons dochtertje (huilbaby: al 4 maanden), en er geen uitzicht op verbetering kwam, ook na lang onderzoeken in het ziekenhuis). Gek werden we ervan, en zeker ons dochtertje ook. Ze kon geen fles leegdrinken! Spugen, huilen, krijzen, spugen. Een leuke roze wolk, maar niet heus! Gelukkig bestond er toen ookal zoiets als internet. Ik ben gaan zoeken. En ik vond het KISS-syndroom, dat beschreeft exact wat de klachten van onze dochter waren. Ik ging met deze informatie naar het UMCG, de kinderarts die onze dochter al vanaf haar geboorte onderzocht. Deze arts zei dat ze niet naar 'andere' (lees binnen hun kader passende!) aandoeningen mocht kijken. En wilde niet meewerken aan een onderzoek naar KISS. Onze monden vielen open van verbazing. Wát, als het nou weleens KISS zou kunnen zijn, dan betekent dat dat het gehuil en al die andere dingen over zullen zijn?!?! We moesten ons maar bij het feit van een huilbaby neerleggen... Maar dat deden wij dus niet! Het ging om ONS kind! En het welbevinden van haar! We hebben zelf een afspraak gemaakt bij een gespecialiseerde manueeltherapeut in Groningen. Vanaf dag 1 dat onze dochter behandeld is (er zat een werveltje scheef in de nek) hebben wij een ander kind. Alles wat je als ouders wenst, kregen wij pas na 5 maanden huilbaby te hebben gehad. Toen zijn bij ons de knoppen omgegaan. ALs het reguliere circuit het niet kan (of niet wil!) vinden, dan gaan we zelf onze voelhorens uitsteken. We leggen ons niet bij ons lot neer! De kinderarts in het ziekenhuis was niet enthousiast toen ze mijn verhaal over KISS hoorde en mét éigen ogen zag ze hoe goed het met onze dochter ging. Maar owee, niet zeggen dat het dat toch weleens had kunnen zijn. Wij weten wel beter! Vanaf dat moment leggen wij ons dus niet neer bij een diagnose die een arts geeft (als er dus niks meer aan te doen is en je het maar moet accepteren). In zoverre kan ik dus wel met Onno meegaan. Maar ik vind het nu dus heel flauw worden dat hij geen concrete antwoorden geeft als mensen hem iets persoonlijks vragen. Ik kan best begrijpen dat hij lange werkdagen heeft, maar als hij op kan schrijven hoelang hij werkt, kan hij in dezelfde zin ook noemen watvoor werk hij doet, of ben ik dan te simpel! DUS Onno, maak jezelf niet verder belachelijk hier, maar geef daar ook eens een normaal antwoord op. Als je zo doorgaat, maak je het alternatieve circuit er niet geloofwaardiger op, terwijl er best kaf onder het koren is. Als je maar goed zoekt. Maar als je niet precies weet wáár je het over hebt kun je beter niets zeggen of onder een andere naam gaan posten.... Want zoals je nu schrijft bereik je er namelijk helemaal NIKS mee! Punt uit!
Ik wilde mijn verhaal graag met jullie delen, hopende dat jullie aan dit positieve verhaal ook iets hebben.

Onno

Onno

19-03-2009 om 19:06

Geduld!

Iedereen hier weet dat ik klassiek homeopaat ben en daar de benodigde papieren voor heb. Daarnaast heb ik nog allerlei andere opleidingen en cursussen gevolgd. Binnenkort ga ik weer een nieuwe opleiding volgen en ben dan ook CEASE-therapeut. Verder kom ik nog met een reactie op het schrijven van Mariel. Misschien dit weekend.

Tirza G.

Tirza G.

19-03-2009 om 19:44

En wat is de vooropleiding voor

klassiek homeopaat? Kan iedereen dat worden die kan lezen en schrijven of zijn er toelatingsvoorwaarden?

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

19-03-2009 om 19:45

Kiss - mama1

Het enge van de behandeling van KISS vind ik persoonlijk dat de behandelaars er geen moeite mee hebben (zo blijkt uit onderzoek, gepubliceerd in AMC-Magazine) om hun patientjes 10-15 seconden ademloos te hebben tijdens de behandeling.
10-15 seconden. Voor jónge baby's. Ik vind dat onverantwoord en doodgriezelig.

Tirza

Kari1

Kari1

19-03-2009 om 19:49

Cease

Wauw! Een 5-daagse opleiding door T.S. himself om dan een Complete Eradication of Autistic Spectrum Expression te kunnen realiseren!
Mag je daar ook aan meedoen als je biosoof bent, met alle benodigde papieren? (Dat was jij toch, Tinus_p, of was het wat anders? Ik heb nog wel wat stempels voor je benodigde papieren, mocht je behoefte hebben.)
Kari

Tinus_p

Tinus_p

19-03-2009 om 20:00

Jups

kari:
"Mag je daar ook aan meedoen als je biosoof bent, met alle benodigde papieren? (Dat was jij toch, Tinus_p, of was het wat anders? Ik heb nog wel wat stempels voor je benodigde papieren, mocht je behoefte hebben.)"
Jups, ik ben zelfbenoemd biosofisch therapeut. Als jij mij erkent, erken ik jou.

Tirza G.

Tirza G.

19-03-2009 om 23:58

O wat heerlijk

De cursus is al in april. En daar komt Onno gewoon op de website bij TS. Kunnen wij hem eindelijk eens vinden.

Tirza

reina

reina

20-03-2009 om 09:37

Vooropleiding

Dank Onno, was dat nou zo ingewikkeld, kostte geen uren dat ene zinnetje, toch? Ik heb even gegoogeld, Tirza, voor de opleiding wordt een havo- of MBO-4-diploma gevraagd.
Ik ben ooit eens bij een huisarts geweest die ook homeopaath was (apart spreekuur), dat durfde ik nog wel omdat ik zeker wist dat de man medische kenis in huis had (en veel mensen met hem wegliepen), helaas kon hij me wel korreltjes geven vtegen mijn hoofdpijn, maar hielpen ze geen snars, later heb ik de oorzaak zelf gevonden en ben er van af.

Tirza G.

Tirza G.

20-03-2009 om 10:51

Wat jammer is

is dat ik zelf hyperventilerend onder het bureau lag na het lezen van de website en de claims van dhr. T.S. En mens zou van minder een hartverzakking krijgen, wat is dit fout, wat is dit fout. Zo'n kou die langzaam langs je ruggegraat omhoog kruipt en je vingers doet bevriezen, ik heb het níet vaak, maar als ik lees wat daar geschreven wordt over autisme word ik boos en verdrietig. Ik heb die emoties gelukkig weer de goeie kant op kunnen channelen. En zowel website als heerschap maar weer eens voorgedragen
http://www.kwakzalverij.nl:80/21/Oproep_nominaties_Meester_Kackadorisprijs_2009

Tirza

Pluk53

Pluk53

20-03-2009 om 12:45

Jessicah en onno, artikel

Jessicah, complimenten voor het achterhalen van het echte verhaal. De Telegraaf kun je niets kwalijk nemen; die doen wat je van dit caliber krant mag verwachten.
Maar wederom een typisch voorbeeld van de techniek van desinformatie die gebruikt wordt door kwakzalvers: gebruik maken van publicaties zonder bronvermelding, en als zo'n artikel onderuit gehaald wordt dat gegeven volledig negeren. En volgende keer weer net zo makkelijk met hetzelfde artikel aankomen met de gedachte: daar blijft altijd wel iets "positiefs" van hangen.
Onno, kun je reageren op de weerlegging van het door je ingebrachte artikel?
Als je echt zoveel uren maakt, dan moet je stervensrijk zijn gezien de consult-tarieven die je "vakbond" als richtlijn geeft. De meest homeopateutelaars bij mij in de buurt werken in deeltijd aan huis wegens gebrek aan klandizie.

Arbo

Fout Onno. Zulke lange werkdagen zijn volgens de arbowetgeving helemaal niet toegestaan. Zelfs iemand met de allerfantastischte conditie kan dan niet scherp meer blijven. Wee degene die 's avonds aan de beurt is...

reina

reina

20-03-2009 om 15:41

Tirza

Ik zat me zo te ergeren aan dat stuk, dat ik het nog even niet onder woorden kon brengen, jij deed dat wel...

Pluk53

Pluk53

20-03-2009 om 15:56

(ot) tirza, kackadorus

ik heb je voorbeeld gevolgd, Tirza, en TSteE voorgedragen voor de Kackadorus-prijs. Ik mag hopen dat door hem met deze prijs in het "zonnetje" te zetten hij als een slijmerige slak wegsmelt. Hoe is het mogelijk dat een (basis)arts die al een reprimande gekregen heeft van het tuchtcollege zulke onzin kan neerzetten op zijn web-site zonder direct uitgekotst te worden als geregistreerd arts.

ishtar

ishtar

20-03-2009 om 16:21

Jessicah, vraag, en mama1

Jessicah, is dat het verhaal dat de basis is voor de film "Lorenzo's Oil'?
Mama1, er zit wel een verschil tussen (klassiek)homeopathie en manueel therapie. Mijn neefje was ook een huilbaby, de ka wilde daar ook niks mee doen, dus zij het alternatieve circuit in. De homeopaat zei dat het kwam door een oud-oud-oud-oud (heel veel generaties terug) tante die een bochel had en daar veel verdriet van had en dat dat nu bij neefje naar buiten kwam, en schreef korrels voor. Zij, wanhopig! deden dat ook nog. Hielp natuurlijk niks! De manueel therapeut (kinderfysiotherapeut, die eigenwijs was en ze zonder verwijzing hielp)waar ze daarna bij terecht kwamen constateerde een KISS, en al na 1 behandeling was het een enorm verschil.

Kackadorus (ot)

Ik lees op de site van de VtdK: "Het gaat niet om de kwakzalvers zelf, maar om personen of instanties die in beginsel nog voor rede vatbaar zijn, maar die de kwakzalvers op de een of andere manier geholpen hebben. Zoals u gemerkt heeft is de publicatie van de 'shortlist' van meest kansrijke winnaars een mediagebeurtenis op zichzelf, misschien nog wel meer dan de bekendmaking van de winnaar. Soms beteren de prijswinnaars hun leven."
Ik zou ook graag TS te E voordragen, maar ik vrees dat hij onnomineerbaar is. Ik geloof namelijk echt niet dat die nog "voor rede vatbaar is". Zou het nut hebben?

Pluk53

Pluk53

20-03-2009 om 16:52

Genista (ot)

ik ben bang dat je gelijk hebt. Maar anderzijds is het toch belangrijk dat er weer eens gefocust wordt op de activiteiten van deze kwak.
Dat Onno vol trots laat weten dat hij binnenkort de CEASE cursus gaat volgen is tekenend voor het niveau van al zijn certificaten en diploma's.
Het is zoals Tinus schrijft: certificeer jij mij, dan certificeer ik jouw. Tinus, kun je niet een weekend-cursusje organiseren tot biosofisch therapeut? Er is vast wel iemand handig met het fabriceren van indrukwekkende folders en briefpapier. Een Biosofische-therapeuten-club is dan ook zo opgericht. Dan nog erkend worden door de verzekerings-maatschappijen, en het schip met geld kan binnenvaren. Resultaten van onze behandelingen zullen minstens zo goed zijn als die van homeopateutelaars.

Onno

Onno

20-03-2009 om 19:22

Cease therapie

De CEASE-therapie zal nog wereldnieuws worden omdat dat in mijn ogen de enige therapie is die ECHT en BEWEZEN autisme 100% kan genezen. Regulier is men machteloos en de in Amerika populaire DAN-therapie geeft niet meer dan 5% verbetering. Jullie zullen nog wel verbaast gaan staan.

Tirza G.

Tirza G.

20-03-2009 om 20:29

Pluk53 - hoe kuin je dat nou denken?

Onno schathemeltjerijk? Nee natuurlijk niet!!!! Hij doet dit namelijk niet uit zelfverrijking, maar om de mensheid te helpen. De hele reguliere zorgindustrie is alleen maar gericht op geld geld geld, terwijl bedrijven als VSM en Vogel liefdevol en handmatig rozeblaadjes laten afplukken door jonge onschuldige maagden. Sorry. Mijn fantasie gaat op de loop.
Een consult bij Onno is geen afraffelbeurt in 10 minuten, neeeee, hij neemt anderhalf uur de tijd voor je. En aan het eind van het consult krijg je kostbare middelen mee naar huis, samengesteld uit kostbare grondstoffen. Neeeeee, die verdient vrijwel niks.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

20-03-2009 om 20:31

Kackadoris-prijs

Inderdaad, dat gaat niet lukken, daar heb ik al bericht van. Maar ik heb wel even wat aandacht gegenereerd binnen de VtdK en de IGZ.

Tirza

Tirza G.

Tirza G.

20-03-2009 om 20:32

Cease-therapie

Opvallend is dat de CEASE-gecertificeerde artsen
homeopaten moeten zijn die lid zijn van VHAN of NVKH
(dus niet van de KVHN, dat is de patientenvereniging)
en die de cursus van Tinus Smits hebben gedaan - die pas op 24 april begint.

Er zijn nog geen gecertificeerde artsen, zelfs Tinus niet.

Grappig.

Tirza

Bastet

Bastet

20-03-2009 om 20:54

Ohoh onno

Wat stap jij volkomen kritiekloos die cursus in,het is gewoon griezelig!
Overigens,een goed hulpverlener weet wanneer hij of zij rust moet nemen.Ook geod voor jezelf zorgen hoort daarbij,niet zoveel werken als jij doet.
Bastet

Massi Nissa

Massi Nissa

20-03-2009 om 21:03

Echt en bewezen

Echt en bewezen autisme genezen. Om dat te beweren, moet je kierewiet wezen. Misschien heb je teveel sprookjes gelezen. Voorlopig heeft 'regulier' weinig te vrezen.
Leer eerst eens de kofschip-regel, Onno, dan kun je in elk geval echt en bewezen 100% van je voltooid deelwoorden goed spellen.
Groetjes
Massi

Cease

En ik maar denken dat CEASE stond voor Cry-Expell-Away-Seagulls Eradication.
De pagina's over CEASE waren weer machtig interessant. Autisme zou o.a. door het gebruik van de magnetron kunnen komen. Zeer interessant is ook de genoemde bibliografie. Op punt 9 kom ik tegen: "Anders,MSc, Michael Stellfeld,MD, Jan Wohlfart, MSc, Mads Melbye, PhD; Association Between Thimerosal-Containing Vaccine and Autism; JAMA, )ctober 1, 2003-vol 290,no.13, p.1763-66." Ojee, associatie tussen thimerosal en autisme. Dat klinkt eng, zouden ze dan toch nog een associatie hebben gevonden?
Het artikel is online te lezen op: http://jama.ama-assn.org/cgi/content/full/290/13/1763 Conclusie die daar staat is: "The results do not support a causal relationship between childhood vaccination with thimerosal-containing vaccines and development of autistic-spectrum disorders."
Lol, zal Tinus nou echt niet meer dan alleen de titel van het wetenschappelijke onderzoek hebben gelezen of gokt ie erop dat mensen het artikel toch niet op gaan zoeken?
Jessica

Kari1

Kari1

21-03-2009 om 08:41

Haha jessicah

dat feneomeen is mij niet onbekend. Ik heb ooit eens de literatuurrrefenties nagekeken over iets naars dat je van het hepatitisB vaccin kon krijgen. Ook zo'n soort titel: association between...en dezelfde uitkomst: geen verband gevonden. Maar stond wel mooi met die titel in de literatuurlijst. Ze lezen ze niet, ze kijken alleen of het er interessant uitziet. Dat zie je ook bij de nvkp met hun literatuurreferenties, aLs je die gaat natrekken rol je ook van je stoel.
Onno doet hiermee overigens weer aan prachtige anti-reclame voor de homeopathie, beter kunnen wij het niet. Let op dames en heren: dit is dus de zelfoverschattende denkwijze van deze lieden...autisme 100% te kunnen genezen.
Kari

reina

reina

21-03-2009 om 09:24

Onno

" Jullie zullen nog wel verbaast gaan staan" Weet je wat, Onno? laten we dat dan eerst afwachten en als dat zo is, mag je verder reclame komen maken.
Wat ik zo griezelig vind, is dat de mensen in jouw wereldje blijkbaar alles wat sommigen van jullie grootheden beweren, vooral als ze veel onzin bij elkaar kunnen schrijven, klakkeloos geadoreerd worden. Zo houden jullie de mythe zelf in stand.

Onno

Onno

22-03-2009 om 15:08

Daar is natuurlijk over nagedacht.

De CEASE-therapie is het enige echte antwoord op al de gedragsstoornissen (vanwege vaccinatieschade) bij de huidige generatie kinderen. Als Tinus daar nu mee in de publiciteit komt krijgt hij 180.000 wanhopige ouders aan de lijn. Er moet eerst een vangnet zijn van deskundige therapeuten/artsen die precies weten wat ze moeten doen. Dankzij zijn niet aflatende speurtocht en overmoeibare inzet kunnen talloze nu kansloze kinderen weer een toekomst krijgen.

Onno

Onno

22-03-2009 om 16:44

Mariel

Beste Mariel,
Als je van mening bent dat ik op basis van 1 succesverhaal mijn therapiekeuze doe dan denk ik dat je het allemaal niet zo goed hebt gelezen. In de meer dan 20 jaar dat ik een overvolle praktijk heb mag je er gerust van overtuigd zijn dat ik wel het een en ander heb meegemaakt. Wat ik in ieder geval heb willen aangeven is dat ik niet bijster enthousiast ben over de reguliere behandelingsvormen. Om kanker te genezen zul je absoluut multidisciplinair te werk moeten gaan. Tegenwoordig gaan er steeds meer kankerpatiënten op twee sporen zitten en daarmee wordt veel meer bereikt dan alleen chemo en bestraling.
Toevallig is er onlangs een patiënte van mij naar een instituut in Florida vertrokken waar op een heel andere manier met kankerpatiënten wordt gewerkt met schitterend resultaat. Ook omdat zij het achter de feiten aan blijven lopen een beetje zat was. Eerst darmkanker (operatie, chemo, bestraling) daarna de lever aan de beurt (operatie) nu dan de longen. Oncoloog had alleen de optie chemo, vandaar dat ze een andere weg heeft gekozen.
Daarnaast heb ik nergens beweert dat de reguliere geneeskunde vervangen kan worden door de alternatieve geneeswijzen. Ook zijn er genoeg gevallen waar geen andere oplossing voor is dan reguliere medicatie, dus wat dat betreft denk ik niet dat er een verschil van mening is.
Uit je opmerking ‘evedence based’ kan ik opmaken dat je de allopatische doctrine nog niet hebt weten te relativeren en dat je dus nog niet zolang werkt in de geneeskunde. Alles binnen de reguliere geneeskunst is evidence based, maar het blijft wel symptoombestrijding. Dat kan goed werken in acute aandoeningen en crisissituaties maar met chronische klachten, kwalen en ziekten kom je er niet mee weg. Ik weet niet wat je in Nederland gaat doen binnen de gezondheidszorg maar mocht je huisarts willen worden zul je nog wel aan deze woorden denken.
Vandaar dat ik pleit voor veel meer onderzoek en samenwerking, want ik vind het een schande dat er anno 2009 nog maar zo weinig van de grond is gekomen, terwijl de nood zo hoog is.

Onno

Kari1

Kari1

22-03-2009 om 17:22

Toch niet zo goed nagedacht dan

want die 180.000 wanhopige ouders vinden jullie binnen een mum van tijd met een beetje googelen (en dat doen wanhopige ouders volop). Staat de telefoon al roodgloeiend?
Kari

Kari1

Kari1

22-03-2009 om 17:27

Helemaal mee eens onno!

Wie had dat ooit gedacht, maar we zijn het roerend eens.
"want ik vind het een schande dat er anno 2009 nog maar zo weinig van de grond is gekomen," Precies!! Al die alterneuten die zogenaamd geen tijd hebben om fatsoenlijk opgezette onderzoeken te gaan doen, schandalig!
Kari

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.