Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Loekie78

Loekie78

28-05-2009 om 13:17

Weer hoesten - keelontsteking?

Mijn dochter heeft ergens in maart (volgens mij) voor de eerste keer keelontsteking gekregen. Ze hoestte veel, kreeg antibiotica enz. 5 mei bleek dat ze het opnieuw had, met daarbij weer veel hoesten, en ook benauwdheid. kreeg weer antibiotica, met daarbij ventolin en fluxotide voor de benauwdheid en de luchtwegen. 2 weken geleden was ik weer bij de dokter, na afloop van de kuur, en was het weer helemaal goed, schone longen, keel was goed, geen gehoest meer.

En nu begint ze weer! Sinds gisteren weer gehoest, weer gepiep, dus we hebben gisteravond en vanmorgen weer ventolin gegeven. Ze sliep daarmee wel goed (i.t.t. de voorgaande keren), maar ik ben wel heel erg bang dat ze nu weer hetzelfde heeft. Ik vind het ook niet normaal als ze nu weer een keelontsteking heeft (3e in 3 maanden).Morgen ga ik naar de dokter (was vandaag niet meer realiseerbaar). Ik hoop dat het meevalt, maar als niet, wat dan? Is het gewoon domme pech? maar weer een antibiotica er tegen aan smijten (die ook nog eens zo zoet is dat het volgens mij superslecht voor de tanden is)? Een collega van mij had het over de amandelen die er dan misschien uit zouden moeten. Iemand ervaring met regelmatig keelontsteking/ hoesten/ benauwdheid bij een kind? Ze is overigens net 2!

alvast bedankt,

Loekie

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Guinevere

Guinevere

28-05-2009 om 21:24

Doorverwijzen

Hmmm, ik heb geen ervaring met zoiets, maar ik zou haar eens laten doorverwijzen naar een specialist. Een kinderarts of een KNO-arts.

*Twinkel*

*Twinkel*

28-05-2009 om 23:43

Loekie

Ha Loekie!

Ja hoor, plenty ervaring hier! Inmiddels is mijn dochter sinds 3 maanden verlost van haar keelamandelen en even afkloppen, maar sindsdien gaat het wel een beetje beter met haar! Dit was overigens de 3de KNO operatie in een jaar tijd voor mijn moppie.

Ik zou ook een verwijzing naar een KNO arts vragen. Vaak kun je in het ziekenhuis al wel een afspraak maken, nog voor je de verwijzing hebt, of als er spoed bij is de assistente het laten regelen.

Veel beterschap voor je meisje!
Liefs Martha,
mama van oa Fenne Daniek (dat eigenwijsje wat besloot dat januari een betere maand was om geboren te worden dan april ))

Merel78

Merel78

29-05-2009 om 13:30

Valt mee

guinevere en martha bedankt voor je reacties, martha o.t. hoe is het met jou dan en de kids, en fenne daniek..ja ik weet het nog, denk nog regelmatig aan je als ik je naam voorbij zie komen

gelukkig, gelukkig valt het hier mee, heb me voor niks zitten druk maken, want het is 'gewoon maar een virus'. pfffffffft wat ben ik opgelucht. longen waren schoon, dus we mogen ventolin gewoon gebruiken als ze weer benauwd is en we houden het goed in de gaten. Maar mocht het toch weer gaan spelen (waar ik eerlijk gezegd nog steeds wel een beetje bang voor ben omdat ze er 2 zo kort op elkaar had), dan weet ik wat ik kan doen! Thx!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.