Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Zere voeten door hardlopen! help!

Ik heb een beetje een raar probleem. Na 45 jaar ben ik eindelijk begonnen met hardlopen. Het gaat heel goed tot mijn verbazing, ik volg een beginnersschema en loop om de twee a drie dagen, maar nu! Vorige week ben ik vanwege de sneeuw naar mijn werk gelopen ( een uur lang) en en heb twee keer hardgelopen op de sneeuw wn dat was denk ik wat te veel van het goede want sinds vorige week woensdag heb ik hele zere voeten. Zaterdag heb ik toch nog gelopen(spijt!!) Ik kan er niet goed op lopen, lopen doet echt zeer. Het is net of ik geen steun heb in mijn voeten. Ik heb al gegoocheld maar ik kom er niet uit. Komt iemand dit bekend voor en wat kan ik doen? Ik wil weer verder met hardlopen!

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Tango

Tango

23-01-2013 om 22:44

Schoenen?

Heb je goede hardloopschoenen?

Emilie16

Emilie16

23-01-2013 om 23:04 Topicstarter

Wel goede schoenen

Ik heb ze gekocht bij een hardloopwinkel. Ik denk niet dat het aan mijn schoenen ligt.

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Lynna

Lynna

23-01-2013 om 23:17

Mijn vriend ook

En blijkt mortonse neuralgie te hebben. Misschien goed om op te zoeken en kijken of je het herkent? Hij heeft nu zooltjes maar moet geopereerd als het niet verbetert.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Site

Vervelend zeg! Ben je net lekker bezig, krijg je dit..
Even praktisch: zitten je veters niet te strak?

En kijk eens op deze site, of je hier wijzer wordt.
Verder is er een sport/hardloopdraadje in Gezellug, daar komen nog veel meer mensen die hardlopen. Wie weet heeft iemand daar nog een tip voor je. Voor nu: rust nemen!

Marie

Marie

24-01-2013 om 09:26

Runinfo

Hoi
Misschien heb je ook wat aan de info op deze site?
http://www.runinfo.nl/homepage.htm
Zelf heb ik holle voeten in combinatie met hoge en sinds ik steunzolen heb kan ik pijnloos lang staan en lange einden lopen. Wellicht speelt er bij ook zoiets?

Tijgeroog

Tijgeroog

24-01-2013 om 09:42

Huisarts

Ik had ook veel last van m'n voeten, ongeveer zoals jij beschrijft. Had ik al vaker, maar dan ging het steeds over en nu ging het niet meer over. De huisarts zag meteen wat er mis was en heeft me doorgestuurd naar een goede podotherapeut. Nu heb ik zooltjes en heb ik nergens meer last van. Ook niet van andere klachten die ik altijd al had, maar als normaal beschouwde. Niet meer zo'n last van m'n rug als ik lang moet staan, geen vermoeide voeten na een tijd winkelen en zelfs minder last van m'n bekken.

margje van dijk

margje van dijk

24-01-2013 om 09:54

Heel langzaam opbouwen

Ben je niet te hard van start gegaan? Zomaar een uur lopen, deed je dat eerder ook wel?

Je hoofd en je hart zijn vaak sneller dan je spieren, het duurt echt vrij lang voordat je spieren en gewrichten en pezen er ook aan toe zijn. Dus het kan zijn dat je je voeten toch in een keer te veel belast hebt.

En verder sluit ik me aan bij de tips van de anderen.

Succes!
Margje (ook 45 en gaan hardlopen)

Plantar fasciitis?

Heb ik een keer opgelopen. Doet het ook zeer als je net uit bed komt? Gewoon loopt? Dan het beste even stoppen, stretch oefeningen even opzoeken op internet, braaf doen en beginnen als je weer helemaal beter bent.

Zijn je schoenen aangemeten door iemand?

Mariel

100%mama

100%mama

25-01-2013 om 13:55

Gekocht of ook laten testen

4 maanden geleden ben ik begonnen met hardlopen, 13 januari heb ik voor Fight Cancer de Egmondse 21 km gelopen op.....verkeerde schoenen. Ook mijn schoenen had ik bij een hardloopwinkel gekocht, maar ben er achter.... dat de een de andere niet is dus. Omdat ik nieuwe schoenen nodig had (zout/water/zand/21 km is geen combi zo blijkt hihi) ben ik naar "RunnersWorld" hier bij ons gegaan. eerder ben ik naar de "Hardloopwinkel" geweest. Ik sta daar, zie een paar mooie schoenen en zeg "doe mij die maar"....dat had ik verkeerd gedacht dus, want eerst moest er gekeken worden (kostenloos!) welke schoen ik nodig had. Was ik een neutrale loper (dan geen ondersteuning) of had ik een prognatie (iets afwijking naar binnen). Het laatste bleek en zo wist ik dus dat de schoenen die ik had niet de juisten waren (en ik mij idd maar afvragen waar die pijn in mijn voeten vandaan kwam en lies).

Kortom....dat de schoenen in een hardloopwinkel gekocht zijn betekend nog niet dat het de juiste schoenen zijn voor je!

Succes!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.