Home » Forum » ‘er is vraag naar’ nu alweer pepernoten

‘Er is vraag naar.’ ( nu alweer pepernoten)

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

73 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Wilgenkatje
‘Er is vraag naar.’ ( nu alweer pepernoten)

Jaja, ze staan er alweer hoor. De pepernoten en kruidnootjes in allerlei varianten. Ik ga ze echt nog lang niet kopen. Is hier nu echt al vraag naar, laatste week augustus? ( of is het gewoon marketing, om mensen zoals ik de naam van het winkelbedrijf te laten noemen ?)

Merel
zoon was blij

Mijn zoon begon er vorige week over, dat hij zin in pepernoten had, of ze er al waren. Dus ja, blijkbaar is er bij sommige mensen al vraag naar? ;-)
Er waren trouwens geen pepernoten te koop (kruidnoten kopen we trouwens altijd) en heb ik een doosje speculaasjes gekocht, was eigenlijk net zo lekker.

M Lavell
Wisselschap

De supermarkt heeft ze niet op aanvraag besteld. Ze waren er al, of zijn laatste eens bezorgd op een lauwe bezorgdag (efficiënt vullen van de vrachtwagen) en ze doen nu dienst om een schepwissel op te vullen (leeg schap snel gevuld met "iets").
Vanaf januari doen ze dat met paaseitjes, daarna volgt koningsdagmeuk en in juni zie je soms de eerste schoolspullen al verschijnen.

Krentebollen, appels of droge cake zijn ook van die wisselschap producten. Maar dat valt niet zo op. Die zijn er het hele jaar door.

Wilgenkatje
Wisselschap ?

Ik zie nooit krentenbollen, droge cake of appels op zo’n prominente plaats in de winkel staan.

Wilgenkatje
Wisselschap ?

Ik zie nooit krentenbollen, droge cake of appels op zo’n prominente plaats in de winkel staan.

AnnaNiem
Elk jaar

Eind augustus gaat het zomer assortiment de winkel uit en komt de herfst er in. Dat is elk jaar. Compleet met kruidnoten, ik beschouw ze als mini-koekjes en zodra het koel genoeg is, kom maar door...

Stickertje
Seizoensstelling

Mijn zwager die uit de supermarktbranche komt noemt het seizoensstelling. Per jaar op chronologische volgorde gevuld met spullen voor:

Valentijnsdag
gevuld met roze hartjes, chocolade, kaartjes

Carnaval
gevuld met schmink en?

Lente/Pasen
gevuld met paaseitjes, geel versierde koekjes, paasstollen.

Koningsdag/Bevrijdingsdag.
gevuld met veel rood wit blauw en oranje etenswaar, vlaggetjes enzovoorts

Moederdag
gevuld met chocolade en lieve kaartjes

Vaderdag
Gevuld met speciaal bier, chocolade en kaartjes

Zomer
Gevuld met zonnebrand en barbecue artikelen en speciale zomer speelgoedjes

Weer naar school
Gevuld met broodtrommels, drinkbekers, en per stuk verpakte koekjes

Najaar
Gevuld met pompoenen,

Sinterklaas
Gevuld met kruidnoten, chocoladeletters, chocolade munten enzovoorts.

Kerst
Gevuld met kerstkransjes koek en chocolade, kaarsen, servetten.

Oud en nieuw
Pakken oliebollenmix, flessen olie, wat onecht vuurwerk en de traditionele flessen bubbelwijn.

Het spreekt voor zich dat sommige "seizoenen" langer duren dan andere en het ene seizoen ook overloopt in het andere.

De supermarkt waar ik altijd heen ga heeft op verschillende plaatsen seizoensstellingen, waar nu de terug naar school spullen en nog een restje zomer in staat.

De kruidnoten zijn er hier gelukkig nog niet. Binnenkort komt er een schap met zuurstokken en noga om een graantje mee te pikken van de najaarsfeesten die vlakbij zijn. De zuurstokken bij de super zijn dan net wat goedkoper dan bij de snoepkraam op de kermis.

Knurf
Ja

Ik zag gisteren plastic pompoenen in een winkel staan, voor halloween.

Rosie
Och...

...ze zijn laat dit jaar. Jumbo had ze vorig jaar al in juli.

M Lavell
De oorzaak

Wilgekatje “Ik zie nooit krentenbollen, droge cake of appels op zo’n prominente plaats in de winkel staan”
Dat komt omdat je je daar niet aan ergert

M Lavell
Toevoeging

Als in: ze zijn er wel, maar je ziet ze niet prominent staan wezen

Marinade
Zolang

.... een fabrikant ze maar niet individueel gaat verpakken, de minikoekjes :-). Lekker hoor, kruidnootjes!

Rosie
of er vraag naar is...

Vást. Anders zouden ze niet elk jaar terugkomen terwijl de mussen nog van het dak vallen ;)

Je mag ze kopen. Het hoeft niet. Niemand verplicht het je. En je eraan ergeren is zo zonde van je energie...

AnneJ
Het punt

Het stoort me ook niet. Bij mijn supermarkt kom je binnen op de groenteafdeling met de aanbiedingen recht voor je neus. Ik zie die Sinterklaasdingen wel op de kop van de stellingen waar ik het gangpad toch niet inga.
Mijn probleem is dat als ik kort voor Sinterklaas, als ik echt bezig ben met de viering of daar omheen, dat dan uitverkocht is waar ik naar zoek.
Dus ga ik dan toch maar vast in oktober kijken of ze ook chocolademuizen hebben. Dan verstop ik dat nog even in een la. Idem met de kerstkransjes. Ik wil graag kerstkransje met witte spikkels in de boom.
Ik zal mijn ogen vast openhouden.:-)
Overigens kijk ik ook ALTIJD of er koekdozen met Maxima en WA in de winkel zijn of andere Nederlandse blikjes of dingetjes. Die zijn ook altijd uitverkocht, net als je ze zoekt.:-)

Tijgeroog
Er ís vraag naar
bieb63
nog erger

Ik geen even een kledingwinkel (boutique-achtig) in want ik had nog een bon van ze en wilde nog wat shirtjes kopen. Nou, dat feest ging niet door, want hing vol met winterkleding (moet je toch niet aan denken om te passen met deze hitte.....). En dan die kleuren! :-( .... mosterdkleurig, vies groen enz. Bah.

Tijgeroog
Oh, en...
Kaaskopje
Ik snap de verbazing wel

of het tot irritatie moet leiden is een andere discussie. Ik begrijp dat winkels en producenten,of eerder in omgekeerde volgorde meerdere seizoenen vooruit moeten denken, maar moet dat ook betekenen dat je klanten bij dat proces betrekt?

We zitten inmiddels al maandenlang met een voor-pre-sale, pre-sale, sale, we stoppen bijna sale, we stoppen nu echt sale en laatste kans sale. Fijn hoor die koopjes,maar ik verdenk winkels ervan dat ze speciaal sale-producten laten maken, dat bekt toch lekkerder dan zonder sale, klant tevreden, winkel ook, want ze kregen gewoon het bedrag van wat het waard was. Zodra dat proces is gestopt knallen we direct in de "kijk eens wat het nieuwe seizoen gaat bieden!" terwijl je, wat kleding betreft, meer behoefte hebt aan luchtige kleding, kijk je in een folder of online-nieuwsbrief naar winterjassen, dikke lange broeken, shirts met lange mouwen, coltruien en dergelijke waardoor je spontaan nog meer gaat zweten. Geen haar op mijn hoofd die zich daardoor aangetrokken voelt tot een robbertje shoppen voor herfstkleding. Nee zeg!, maar ik baal er wel van dat ik mijn garderobe niet meer aan kan vullen in de winkel als ik die behoefte spontaan heb. Waarom kan het hele proces niet met een maand vertraagd worden? Net als met de pepernoten. De behoefte was er niet, naar mijn gevoel, die behoefte is gecreëerd. Gooi één keer kruidnoten in de schappen in augustus en jawel hoor het jaar erna is er altijd wel een gek met een kruidnootgebrek die erom vraagt. Vorig jaar toch ook??

Alkes
waarom ergeren

Nemen die pepernoten plaats in van producten die je wel had willen hebben? Zo nee wat maakt het je dan uit?
(dat vind ik dus wel met zomer/winterkleding)

Stickertjes
je hebt ergeren en ergeren

Dat het in de winkel staat ergert mij niet zo. Als ik het nog niet wil eten (kruidnootjes) dan koop ik het gewoon niet. Dat is niet zo erg.
Wat mij wel ergert is dat ik (tegen de tijd dat het sint/kerst/pasen wordt en ik echt over wil gaan tot aanschaf) de helft van de dingen die ik had gewild niet meer kan krijgen, want uitverkocht.
Hier al jaren geen letter M meer voor mama, geen K meer voor kind1. We zijn een nieuwe traditie aan het maken, je krijgt de laatste letter van je naam.
Kruidnootjes blijven eigenlijk altijd wel tot de laatste dag verkrijgbaar maar de gevulde kransjes met kerst zijn al lang voor kerst echt uitverkocht.

Doordat de spullen zo vroeg in de winkel liggen wordt ik een soort gedwongen om ook mee te doen aan dat heel vroeg inslaan waardoor de "probleemdagen" dat alles is uitverkocht steeds verder naar voren schuiven, de winkels steeds vroeger de spullen in de schappen gaan leggen,want er is vraag naar en ik dus over een aantal jaar paaseitjes moet kopen als de oliebollen nog maar net op zijn.

Dat van die herfstkleding viel mij zojuist ook op, ik moet wat nieuws voor het najaar maar wil nu nog helemaal niet op pad daarvoor maar het hangt er al wel. Als ik voor mijn kleine maatje nog wat passends wil hebben moet ik binnenkort toch wel op pad. Hoewel ik dus eigenlijk droom van een lange nazomer waarin ik mijn zomerjurkjes nog draag met een vestje of jasje.

Wilgenkatje
ik verwonder me

ergernis is wat anders!

Ik vind dat de winkelbranche achterblijft met de klimaatverandering. Wees creatiever dan doen wat er sinds een jaar of tien/vijftien gebruikelijk was, verzin nog wat nazomerspullen en leg die pepernootjes en herfstkleding een paar weken later in het jaar in beeld. Dan kopen velen ze met meer plezier.

Knurf
Niet erg, maar

Het bijzondere is er zo wel af natuurlijk.

Alkes
wilgenkatje

Ik snap hem even niet. Wat heeft pepernoten in augustus met klimaatverandering te maken?
Ik vind het verder aan winkels zelf of zij hun verdienmodel willen aanpassen aan langere zomers. Het is misschien juist beter voor klimaat (overbodige consumptie) als er een tijdje kleding in de winkels hangt waar niemand behoefte aan heeft en dus niet koopt

Maries
Tempo

Ach, alles gaat me veel te snel. Maar dat is ieder jaar voor mij zo.
(maar nu met zon nog op volle sterkte voelt het idd nog erger)
Ik werk met wisseldiensten en moet feestdagen, vakanties ed ook steeds plannen/inroosteren op momenten dat ik daar totaal niet aan toe ben.
Nu dus bijv kerst en oud op nieuw. Bleeh. Ik ben nog bezig met zomer!!

Wilgenkatje
Beleving

Pepernoten passen wat mij betreft bij herfst/winterbeleving. En nu de zomertemperatuur aanhoudt, tja. Maar Alkes, wat de consumptiepauze betreft heb je een punt. Verder voel ik mee met Maries. Het is al een hele tijd gewoonte geworden om lang vooruit te lopen op seizoenen en feesten. Laaaanggerekte voorpret. Als pret voelt het niet voor mij, meer overdreven ongeduld. ‘ voor wie niet kan wachten ‘.

Dendy Pearson
Uitverkocht

Het boeit mij niet zoveel wanneer de pepernoten of paaseitjes in de winkel liggen, het is alleen rete-irritant dat ik tegen de tijd dat ik ze wil/nodig heb vaak misgrijp.
Toen de kinderen hier in de straat nog klein waren verstopten we op 1e paasdag altijd eitjes in de straat zodat ze met z’n allen konden zoeken. We zijn wel eens in de problemen gekomen omdat we te laat van die kilozakken wilden kopen en dat nergens meer te krijgen was. En we voor een vermogen aan luxe eitjes uit van die kleine zakjes moesten kopen😁

anonimama
uitverkocht

"Het boeit mij niet zoveel wanneer de pepernoten of paaseitjes in de winkel liggen, het is alleen rete-irritant dat ik tegen de tijd dat ik ze wil/nodig heb vaak misgrijp."

In deze draad wordt de suggestie gewekt dat het een met het ander te maken heeft. En dat is natuurlijk niet zo. Supermarkten zijn commercieel he. Ze willen zo veel mogelijk verkopen. Met seizoensproducten is het vooral hun uitdaging om niets over te houden - want na 5 december wil opeens niemand meer pepernoten. Dus kopen ze in om bij voorkeur op 5 december de laatste zakken te verkopen, maar zeker niets over te houden. Geen supermarkt kiest er willens en wetens voor om al een week van te voren uitverkocht te zijn. Integendeel, daar balen ze van, want ze lopen omzet mis.

Kaaskopje
Anonimama

Ik ga mezelf incognikaasje noemen denk ik 😅..

Maar als winkeliers ervan balen als ze leegverkocht zijn op het moment suprême, waarom leggen ze het dan al in augustus in de winkel? Dan vraag je er toch om?

Anonimama
zo werkt het niet

"Maar als winkeliers ervan balen als ze leegverkocht zijn op het moment suprême, waarom leggen ze het dan al in augustus in de winkel? Dan vraag je er toch om?"

Nee, zo werkt het niet. Een supermarkt koopt niet eenmalig in om daar het hele seizoen mee te moeten doen.

Kaaskopje
Dat leek mij eigenlijk ook

Maar wat is dan het excuus voor de lege schappen op 5 december? Ze balen, want ze hebben inkomsten misgelopen, maar dat is kennelijk toch beter dan met een overschot zitten. Wel vreemd, want een overschot komt neer op dat je de inkoopprijs niet terugverdient, bij een tekort loop je de winst mis, waar je het van moet hebben.. Ik zou dus zeggen dat ik beter teveel kan inkopen, voldoende voor tot en met 5 december , wel met het risico dat ik overhoud, maar wat ik altijd nog voor de inkoopprijs kan verkopen en als het echt moet helaas met verlies.

Phryne Fisher
Tja

Mensen zoals ik, van het uitstellerige soort, hebben meestal pech. In oktober vind je al geen witte chocoladeletter F meer, en een paashaas moet je ook een maand van tevoren kopen. Anders hebben ze alleen nog maar van die minikonijntjes met een belletje om.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.