Home » Forum » 6000

6000

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
6000

Schrik! Middenin de nacht wordt ik opeens overladen door een sms golf van 10 stuks, duidelijk uit de erotische hoek.
Mijn vraag is vooral: kost mij dit geld?

Brianna F
Kaaskopje

Ik ben bang van wel. Het zijn doorgaans geen liefdadigheidsinstellingen.

Juliëtte
Tenzij

Sms ontvangen kost geen geld maar er zijn toch ook sites waar je je mobiele nummer op geeft voor sms-abonnementen en die kosten toch wel geld ??

Kan me voorstellen dat iemand of kaaskopjes nummer heeft opgegeven daarvoor of iemand een tikfout heeft gemaakt en ipv zijn eigen nummer nu kaaskopjes nummer heeft geabonneerd.

Kaaskopje, staat er niet in waar het vandaan komt en of/hoe je je weer kunt afmelden ? Volgens mij is dat laatste verplicht. Kan je provider geen helderheid verschaffen ?

Brianna F
Ervaring

Ik heb ooit een aanval van sms'jes gehad van 1 of ander kansspel. Mijn prepaidtegoed was doorlopend op.
Je kunt antwoorden op de sms en dan de naam van de dienst intikken met UIT erachter of op http://www.smsafzeggen.nl/kijken hoe je ervan af komt.

albana
Sms ontvangen kost wel geld

als het om een 'betaalde' dienst gaat...ga maar eens om 3 uur 's nachts voor je t.v. zitten met sbs6 of rtl 4 ofzo en zie alle advertenties.
een erotisch sms-je zal vast betaald zijn...
zie de site van brianne
groeten albana

Starry Night
Huh...

Is dat niet wat al te gemakkelijk: iemands mobiele telefoonnummer opgeven bij allemaal betaalde diensten, dé manier om te pesten. Zou het niet zo zijn dat je je alleen kunt opgeven m.b.v. je eigen telefoon? Anders zou ik het knap belachelijk vinden.

Genista
Starry

Pesten door in naam van je buurvrouw te bestellen bij Wehkamp-achtigen is ook een voorkomend fenomeen. Net zo makkelijk te doen als een 06-nr opgeven voor een dienst die de eigenaar niet wil.

Lys Lionne
Nog een link voor kaaskopje
Kaaskopje
Link

Ik heb de links bij mijn favorieten gezet, als het weer gebeurt kan ik reageren. Bedankt allemaal:-)

albana
Beltegoed op?

pas op hoor kaaskopje, als je beltegoed op is b.v. zal je nu niks meer merken, maar zodra je opwaardeert krijg je al die sms=jes (die niet verzonden zijn omdat je geen beltegoed had) alsnog en is binnen 10 minuten zo je beltegoed op.......
groeten albana

melanie
Zoiets heb ik ook gehad

Ik heb een keer zomaar een sms-je van een liefdesmeter gehad, kosten a 5 euro per sms.
Ik heb mezelf hier nooit voor opgegeven.
Beltegoed werd elke week op zaterdag 5 euro minder.
Site gezocht om af te melden, nou mooi niet gelukt hoor.
Het was dus een sms die elke zaterdag binnenkwam. Ook na opwaarderen, zo weer elke x 5 euro.
Het enige wat hielp was een nieuwe simkaart, Helaas maar waar.

Groetjes Melanie

Kaaskopje
Abonnement

We hebben abonnementen voor onze mobieltjes. Bij misbruik kan dat dus aardig oplopen. Tot nu toe hebben we geen herhaling gehad.

Kaaskopje
En dan wíl ik weten wat ze gestuurd hebben...

en dan kan het niet eens. "Druk op Play" staat er voor als je een filmpje wil zien. Nou mooi nergens Play dus ook geen filmpje. Dus mij ontgaat het nu ook een beetje.

albana
Dat kan

dat kan heel goed kaaskopje...mijn dochter kreeg ajax-screensavers en die kon ze ook niet 'zien'omdat haar telefoon geen screensavers kan 'lezen' (alleen wat simpele foto's in jpg-formaat)dat gaf ook het grootste probleem, we konden niet eens zien wát ze kreeg en dus geen idee waar en wat we moesten afmelden. daar kregen we pas idee van nadat we het via de p.c. op míjn telefoon hadden gezet (moet je nagaan wat een gedoe allemaal) en toen zagen we dat het ajax-screensavers waren en waren er toen zo achter via het bijbehorende nummer (dat meerder abbonnementsvormen heeft) om welk abbo het ging en wát we precies moesten sms-en. en als er iémand is die echt nog nooit enige interesse heeft getoont voor voetbal is zij het wel.....ze won met school ooit eens kaartjes voor psv en wist niet eens wat ze ermee moest. en na ons aandringen dat het best leuk zou kunnen zijn wilde ze nóg niet mee....(je moest er nog vroeg voor opstaan ook!) dus gingen vader en zus uiteindelijk maar naar psv.
dat zij zich zou opgeven voor een ajax-screensaver is gewoon uitgesloten. en ook niet per ongeluk (dat suggereerde de provider) de reclame's daarvoor daar kom je op via voetbalsites. het kind weet en wist niet eens dat zulke sites bestaan, laat staan dat ze er ooit op zou kijken.ik heb d'r hele p.c. nog op kop gezet (er wordt altijd een complete back-up gemaakt van alles wat ze doet) en zelfs maanden terug was ze niet op een site geweest dat er maar enogzins op leek.
afgelopen zaterdag was en nog een stuk over dit fenomeen in vara's kassa. misschien kan je het nog terugzien op uitzending gemist.
maar ik persoonlijk ben er van overtuigd dat die lui van die betaalde sms-jes gewoon zélf al die nummers op hun eigen 'aanmeldsites' invuld. niks foutjes van aanmelders, niks per ongeluk verkeerd nummertje ingetypt of pesterij van iemand. dit gebeurd me té vaak om daar nog in te geloven. die lui vullen gewoon zélf willekeurig een aantal nummers in om zichzelf te bedruipen....welk normaal mens wil nu zoveel betalen voor zulke belachelijke dingen?
die jongelui verkrijgen hun ringtones en screensavers gewoon van elkaar...(met blue-tooht) gratis en voor niks.
groeten albana

Onderwerp gesloten

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.