Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Pookie

Pookie

16-03-2009 om 10:04

Aannemer: wat zouden jullie doen?

Onlangs hebben we een aanbouw laten aanbouwen door een aannemer. Door allerlei omstandigheden is de bouw al 6 weken uitgelopen.

Inmiddels is de aannemer langs geweest voor de oplevering en heeft op schrift gesteld dat de tekortkomingen binnen 7 werkdagen hersteld zullen worden.

Op de 6e werkdag hebben we zelf contact opgenomen om te vragen of er nog iemand langs zou komen, want de aannemer had nog niks van zich laten horen. Uiteindelijk kwam er op het laatste nippertje nog iemand om de zaken te herstellen, maar deze heeft het werk niet afgemaakt, en is zonder dit te melden (dat vind ik misschien nog wel het ergste) vertrokken midden op de dag. 's middags meteen de aannemer gebeld dat we dat niet acceptabel vinden, en dit ook nog eens per mail gemeld. De afspraak was immers om het die dag af te ronden. Aannemer deed er wat laconiek over, dan zou het toch vandaag afgemaakt worden. De reden (te belachelijk voor woorden): de onderaannemer had te weinig spullen bij zich en vond het niet de moeite om nog een keer heen en weer te rijden...!

Voor mij is het een principekwestie. Hij heeft ervoor getekend dat het op een bepaalde datum af zou zijn en heeft zich niet aan de afspraak gehouden.

Ben nu met de vereniging eigen huis in conclaaf wat we zouden kunnen doen. Maar ik ben ook erg benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken.

Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
MaximeM

MaximeM

16-03-2009 om 10:24

Even meedenken.

Hoi,

Zit je al over de 7e werkdag heen? Dan zou je inmiddels recht van spreken hebben. Heb je alle rekeningen al betaald? Je zou haast zeggen dat als zij op schrift stellen dat het binnen 7 werkdagen hersteld wordt dat er ook een soort clausule in komt te staan dat als het niet lukt binnen 7 werkdagen wat er dan gebeurt. Bijvoorbeeld een soort korting op de betaling die je nog moest doen, of dat de aannemer een soort 'boete' betaalt? Het is zo wel heel makkelijk voor de aannemer, je belooft op schrift iets, en als dat niet lukt dan zijn er voor hem geen consequenties, tja...waarom wordt het dan eigenlijk nog opgeschreven als je er toch geen rechten aan kan ontlenen?

Lastig hoor, ken van vrienden ook wel verhalen van allerlei klusjesmannen die te pas en onpas niet kwamen. (in een huis wat nog niet bewoond werd, dus dan zat de bewoner daar weer te wachten in dat pand) en ach tja... ze hebben werk genoeg en het lijkt erop dat ze daarom ook de arrogantie hebben niet netjes met hun afspraken om te gaan. (al zou je maar netjes even afbellen ofzo, hoe vervelend het ook is, het kan een keertje voorkomen)maar zelfs dat is teveel werk (in het tijdperk van de mobieltjes)

Maxime

Tja

Er staat dus geen sanctie in je overeenkomst.

Je moet dus de aannemer nu schriftelijk (!) in gebreke stellen, dat hij nog precies x dagen heeft om alles af te maken. En dan moet je ook in de brief zetten dat je het anders door een ander bedrijf laat afmaken op kosten van je oorspronkelijke aannemer. De kosten van de tweede aannemer mag je dan pas van je 10% aftrekken.

Je hebt GEEN recht op een vergoeding voor het uitlopen van de bouw. Dan had je dat namelijk van te voren in het aannemingscontract moeten vastleggen (zoals bij nieuwbouw).

reina

reina

17-03-2009 om 07:10

Pookie

Wij hadden vorig jaar iets dergelijks, dat liep uiteindelijk máánden uit ( gelukkig was het niet iets ín huis, maar een terrasverkapping buiten), wij hebben toen een brief geschreven (aangetekend) met daarin de bepaling die jij noemt. Als we ons daaraan gehouden hadden had het de man erg veel geld gekost , maar uiteindelijk hebben we wel 25 % korting gekregen op een prijs die al lager was geworden ( dat was al eerder bedongen). Voet-bij-stuk houden en geen cent meer betalen vóór alles naar je zin af is en je zwart op wit hebt dat hij met de mindering op de prijs accoord gaat.

reina

reina

17-03-2009 om 07:12

Pookie, nog even

Het gaat toch niet toevallig ook over Arkoo? Daar heb ik nl meerdere soortgelijke klachten over gehoord, ook bij ons werd het op de onderaannemer geschoven, wij laten nooit meer iets door hen bouwen!!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.